Hep uykum var..

Et yememek unutkanlık da yapıyor bu arada. İyi beslenmezseniz çok ciddi sağlık sorunları başlar. Sonra geri dönüşü de olmaz. Dikkat edin bence kendinize. Ve acilen doktora gidip neden yemek yemediğinizin ya da yiyemediğinizin araştırmasını yapın.

öss sınavından sonra günde 12 13 saat uyuyordum bazen geçiyordu
deli gibi:52::52:
uyansamda başım hep yastıkta öyle uzanıyordum
bende gittim doktora ama bana verdiği cvp
saddece tembellikten:1::1:

TIROID YETMEZLIGI-HIPOTIROIDI BELIRTILERI:

Tiroid bezi yetmezligine ait sikayetler hastaligin siddetine göre degisir. Bazen hiçbir sikayet yok iken bazi hastalarda çok siddetli belirti ve sikayetler ortaya çikar. Bazi belirtiler özellikle yasli kisilerde yasliliga baglanir ve hastalik akla gelmez ise atlanir. Tiroid bezi az çalisan ve tiroid hormonlari kanda azalan bir kiside su belirtiler olabilir:
•Kolay yorulma, yorgunluk, bitkinlik, enerji azligi (yaygin)
•Hatirlamada zorluk, unutkanlik, yavas düsünme, konsantre olamama
•Hareketlerde yavaslik
•Sabahleyin uyanmada zorluk, daha çok uyku istegi, gün içinde uyuklama
•Üsüme veya kendini soguk hissetme
•Terlemenin azalmasi
•Kuru, soguk, kalin ve kasinan bir deri
•Sari veya portakal renginde bir deri
•Kuru, kaba ve kolay kirilan tirnaklar
•Saç dökülmesi, saçlarda azalma, kaslarda dökülme
•Istah kaybi
•Kilo alma ve kiloyu verememe
•Horlama baslamasi
•Kas kramplari ve eklemlerde agri olusmasi
•Kaslarda igne batmasi hissi veya karincalanma
•Kabizlik olmaya baslamasi
•Göz etrafinin ve göz altinin sismesi
•El, ayak ve eklemlerde sislik
•Karpal tünel sendromu denilen el bileginde sinir sikismasi ve agri
•Adet kanamalarinin daha fazla miktarda olmasi, adetlerde kramp olmasi ve adet öncesi dönemin kötü geçmesi
•Bazi kadinlarda adet sikliginin azalmasi veya adetlerin kesilmesi
•Depresyon gelismesi ve hiçbir seyle ilgilenmeme
•Sesin kalinlasmasi ve ses kisikligi
•Isitmede azalma olusmasi
•Guatr olusmasi (Hashimoto hastalarinda olur)
•Tiroid bezinin küçülmesi (tiroid bezi iltihaplarina veya Hashimotonun son evresine bagli olarak)
•Kalp hizinin ve nabiz sayisinin azalmasi
•Kan kolesterol düzeyinde artma
•Gebe kalamama (kisirlik)
•Libido (Cinsel istek) azligi ve empotans
•Reflekslerin yavas olmasi
•Kekemelik

Anaaaa :53: bunların birçogu bende var kısırlıkta dahil olmak üzere kansızlık problemim var evet b 12 iyii sayılır çok az düşük
Bunamı baktırsam bende ya b irde dr dalga geçiyo bu olabilirmi diyince bizden çok biliyosunuz sanki diyolar nasıl sorucam ben uf ya adam gibi
Muayne etmiyolarki 7 8 kez gittim halsizlik için kanım düşük kan ilacı verip postallıyorlar ben gidip bide buna baktırım baktırabilirim inşallah...
Canım sende baktırmalısın bence konu sahibi beni görsen kendini şanlı hissedersin evdeyim saat tam 3 te kalkıyorum mıy mıy hep üşüyorum kendime uyuz oluyorum insanlar kimbilir nasıl gıcık oluyorlardır..

Bende ilk evlendiğim zaman bıraksalar akşam eşim gelene kadar uyurdum heralde. Mesela gece 12de yatıyorduk sabah eşim 8de çıkıyodu evden kalkıp ona kahvaltı hazırlayıp 9 gibi bi yatıyodum uyanmak bilmiyordum. 1de 2de felan anca kalkıyordum ve böyle olunca devamlı uyku halinde geziyo insan bi mayışıklık uyuşukluk oluyor. Bütün işler duruyordu ben uzanıyordum akşama kadar. çok kötü bişey ya. Asla kalkıp yemek yemiyordum çikolata felan hasta olmuştum artık. sonra çalışmaya başladım erken kalktım erken yattım. düzene girdi evimde sağlığımda :)

ben istediğim zaman uyuyamıyorum işte, işin kötü tarafı o çünkü çalışıyorum haftanın 6 günü sabah 6.45 te kalkıyorum ve gün boyunca işyerinde oluyorum o yüzden doyamıyorum uykuya :26:

ben de ben de.... doyamıyorum uykuya. Hep uyumak istiyorum.ben de çalışıorum. yemeklerim düzenlidir ama benim ve iyi yerim.ayrıca ellerimde hiç ısınmaz senin gibi.
Kansızlık çıkmamıştı ( başka bir sebepten doktora gittiğimde öğrendim).Ama özellikle bu sebeplerden dolayı hiç doktora gitmedim.hiç tahlil falan da yaptırmadım.gitsem de bir arkadaşa demiş ya tembellikten diye. bana da öyle der kesin:)
Bende sürekli uyku modunda olduğum için kendime sinir oluyorum:(

Uykuya doyamamak tabiki var yani sabah hiç kalkıp gelmek istemiyorum işe istifa edesim oluyo :)) ama gün içinde uyku problemi yaşamıyorum yani dinç olabiliyorum (:

ben zannetmiyorum bende tembellik olduğunu :1:

ben ama gün içindede devamlı esniyorum, uykum geliyo :26:

Aynı durumdan mustaribim...
Çaresi check up yaptırmak aslında...
Ne var ne yok çıksın ortaya ama erteleyip duruyoruz işte :26:

bu arada şimdi aklıma geldi
bazen sanki birisi boğazımı sıkıyor gibi geliyor bana
şu anda bile sanki, hani erkeklerin adem elmalarının olduğu yer varya, sanki birisi oraya dışardan parmak basıyor gibi hissediyorum
çok kötü bi duygu

Bence kesinlikle tiroid testi yaptırmalısınız.

Kan testi yaptırmakla da kalmayın. Mutlaka tiroid ultrasonu çektirin. Tiroid bezlerinizde nodül olabilir ve bu hormonlarınızın düzgün çalışmasını engelliyor olabilir.

al benden de o kadar canım,beni anlatmışsın resmen.uyanmak benim için resmen işkence.diyorum acaba odamda falan oksijen tükeniyor,havalandırayım açılırım biraz falan ama yok yani.ki ben aşırı çay tüketen bir insanım buna rağmen hep uykuluyum.depresyona falan girdik desem depresyonun da bir sınırı var.muhtemelen vücutta bir şey eksikliğinden ama ne eksikliğinden tam bilemedim şu anda,doktora görünmeli.ciddi bir sorun haline gelebilir çünkü ileride.

bak mesela az önce uyandım yine uykum var,saatlerdir uyuyorum oysa ki.kendimi Garfield gibi hissediyorum.avatarımdan da anlaşıldığı üzere kendisi benim kedi versiyonum.
:9:

canım arkadaşlıklarda yazmış öğlen ayran yoğurt süt yerine uykunu acacak şeyler tüket birde akşam uyuduğun saatten 2 saat erken yat bendede vardı bir ara uyku düzenin bozulmuş bence bu sıkıntını atlattıktan sonra yine normal saatlerde uyursun bazen vucudun dinlenmeye ihtiyacı oluyo böyle tapki veriyo bir süre sonra çok dinç uyanırsın sabahları

Back
X