- 20 Mayıs 2016
- 716
- 262
- 23
- 39
- Konu Sahibi Magnolia1986
-
tetanoz normal sartlarda 5 senede bir yenilenmesi gereken bir ası :) ama bende ası olmamayı secenlerdenim.Ben babamda olduğu için çok önceden yaptırmıştım. Bu yüzden yaptırdığım testlerde aşılı olduğum belli oluyor. Tetanozu da elimi kedi tırmalayınca yaptırmıştım 7 sene önce ondan da kurtuldum
yok daha 8 haftalik hamileyim
Hepatit B aşısı ölü aşıdır, gebelikte yapılabilir.İlk hamileliğimde hepatit B bağışıklığım çıkmadı ve doktorum hamileyken aşı yaptırdı bana.. Normalde yapılacak bir aşı değil hamilelikte. Canlı aşı çünkü. Tetanoz aşısını da oğlumdayke dozları tamamladım diye 19.haftada hatırlatma dozu olacak sadece.
Hepatit B aşısının artık herkese yapılması öneriliyor, sizde de bağışıklık olmadığı için önermiş doktorunuz. Hamilelikte hepatit B aşısı yapılabilir, sakıncası yoktur. Ama içiniz rahat etmiyorsa ve acil yaptırmanız gerekmiyorsa (Sağlık çalışanı değilseniz, eşinizde hepatit b yoksa, kan ile ilgili bir işiniz yoksa vs.) doğumdan sonraya erteleyebilirsiniz tabi ki.kizlar hanileyim ve hepatip B degerim 0 cikti ! yani ben hic asi olmadim bu yasima kadar cok sukir sansa da virus kapmamisim ama dr dogumdaj sonra saglik ocagi da 3.ay vurulmasi lazim dedi siz ne yaptiniz
Hepatit B aşısı ölü aşıdır, gebelikte yapılabilir.
Hepatit B aşısının artık herkese yapılması öneriliyor, sizde de bağışıklık olmadığı için önermiş doktorunuz. Hamilelikte hepatit B aşısı yapılabilir, sakıncası yoktur. Ama içiniz rahat etmiyorsa ve acil yaptırmanız gerekmiyorsa (Sağlık çalışanı değilseniz, eşinizde hepatit b yoksa, kan ile ilgili bir işiniz yoksa vs.) doğumdan sonraya erteleyebilirsiniz tabi ki.
Hemşire hanım size yanlış bilgi vermiş.Bu hamileliğime kadar bende öyle biliyordum.. Hemşireye tetanoz aşısını sorduğumda hepatit aşısını söyledim
. Canlı o yapılamaz nasış yaptırdı sana o zaman demişti. Bende şaşırdım bilemiyorum
Süresinin 5 yıl olduğunu biliyorum ama aşı olmak istemediğim için yıl belirtmeden daha önce olduğumu söyledim.tetanoz normal sartlarda 5 senede bir yenilenmesi gereken bir ası :) ama bende ası olmamayı secenlerdenim.
bende gidene kadar bilmiyordum :) Dedim ben asi olmustum zaten, 5 yıl da bir tekrarlanıyor deselerde yok ben istemiyorum demistim.Süresinin 5 yıl olduğunu biliyorum ama aşı olmak istemediğim için yıl belirtmeden daha önce olduğumu söyledim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?