hepatit B aşısıyla ilgili yardım!!

sporcuanne1997

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Mayıs 2012
55
0
96
selam arkadaşlar.yakın bi tarihte bebek düşünüyoruz ama gebelikten önce hepatit B aşısı yaptırmak istiyorum?gideceğim en yakın yerler özel hastane sağlık ocağı.acaba yaptırabılır mıyım yardımcı olurmusunuzzz..

sağlık ocağında yaptırabilirsiniz ama hepatit b aşısını 3 doz olarak alıyorsunuz.
1. aşı ;
bir ay sonra 2. aşı,
5 ay sonra 3. aşıyı oluyorsunuz.

aşılardan sonra hemen gebelik olabilir mi bilmiyorum ama toplamda 6 ay geçmeden, aşı bitmeden bebek sakıncalı olabilir. Aşı bittiği gibi belki bekleme süresi de vardır birkaç ay...

sağlık ocağında aile hekiminize danışarak yaptırın mutlaka.

hepatit b eğer sizde değil eşinizdeyse önce test yaptırmanız gerekiyor ondan sonra aşıya başlanıyor

özel hastanelerde de aşılar bedava yapılıyor ücret ödenmiyor. aşı dönemi boyunca eğer hamile kalırsan aşılarını sonlandırıyorsun doğumdan sonra baştan yaptırıyorsun. bebeğine ise doğar doğmaz, 1 aylıkken ve 6 aylıkken 3 doz şeklinde uygulanıyor.

Son düzenleme:
bağışıklığınız yoksa ve risk gruplarındaysanız sağlık ocakları ücretsiz yapıyor.
ben test yaptırdığımda negatifti, öğretmen olduğum için(çok kalabalık ortamda olduğumdan) yapmıştılar. bunları sordular aşıdan önce.

Back
X