zanla değil gerçekler üzerine fikir yürütün. belki gerçekten unutmuştur. konu açılmadığı için söylememiştir. erkekler bu tür konuları pek önemsemiyor.
hem burda tek suçlu o mu? arkadaşı nişanlanana kadar hatta sonrasında bu adama hiç sormadı mı kronik bir hastalığın var mı yok mu diye. insan evleneceği insana bunları sormaz mı.
hem bu çok ciddi bir hastalık değil. sadece taşıyıcı..
çocuğa sorsun bunu bilerek mi sakladın yoksa aklına mı gelmedi mi söylemek. eğer aklına gelmemişse suçlamanın bir anlamı olmaz. yok bilerek saklamışsa (ki sanmıyorum, tehlikesi olmayan bir hastalığı niye saklasın) o zaman ona göre ne yapacağına karar verir. bir yalan varsa ortada önce bunu tam olarak öğrenilmeli
zanla değil gerçekler üzerine fikir yürütün. belki gerçekten unutmuştur. konu açılmadığı için söylememiştir. erkekler bu tür konuları pek önemsemiyor.
hem burda tek suçlu o mu? arkadaşı nişanlanana kadar hatta sonrasında bu adama hiç sormadı mı kronik bir hastalığın var mı yok mu diye. insan evleneceği insana bunları sormaz mı.
hem bu çok ciddi bir hastalık değil. sadece taşıyıcı..
çocuğa sorsun bunu bilerek mi sakladın yoksa aklına mı gelmedi mi söylemek. eğer aklına gelmemişse suçlamanın bir anlamı olmaz. yok bilerek saklamışsa (ki sanmıyorum, tehlikesi olmayan bir hastalığı niye saklasın) o zaman ona göre ne yapacağına karar verir. bir yalan varsa ortada önce bunu tam olarak öğrenilmeli
sahara84 peki eşinden sana geçme gibi bir durum oldumu yada çocuklarına?
merhabalar konuyu arkadaşım adına fikir alma amacıyla açıyorum
kendisi 5 aydır nişanlı, nişanlısıyla aile yakınlarından birisi aracılığıyla tanıştırılıyor tanışma döneminden sonra söz nişan yapılıyor. Buraya kadar hiç bir sorun yok her ikiside birbirine alşıyor evlilik hazırlıkları yapılıyor, taki nikah günü alınana kadar:S:S.nişanlısı hepatit b taşıyıcısı olduğu halde arkadaşımdan bu durumu saklıyor, ve arkadaşım nikah işlemleri sırasında öğreniyor, çocuğun savunması benim sağlığımı tehdit edecek bir rahatsızlığım yok o yüzdensöyleme gereği duymadım diyor.arkadaşım ise başta söyleseydi kabul etmiceğimi düşündü bu zamana kadar sakladı diyor güvenini sarstığını düşünüyor, arkadaşımın aileside aynı şekilde bizden neden sakladılar başta söyleseydiler hastalık bu deyip sindirirdik ama nikaha bir ay kala öğrendik şok olduk diyorlar ve nişanın atılması için baskı yapıyorlar. Arkadaşım nişanlısıyla en son görüştüğünde devam kararı aldı ama dedğim gibi ailesinin yalan attılar söylemediler gibi baskılarından ve hastalık hakkında çok fazla bilgi sahibi olmamasından dolayı gel gitler yaşıyor, siz böyle bir durumda ne gibi tepki verirdiniz. Nikah günü rapor aldıkları doktor aşı olması gerektiğini söylemiş ama sanırım aşıda%95 bir koruma sağlıyor bu durumda olanlar varmı?
bence bu kadar abartılacak bişey yok.bahsettiğiniz kişi hasta değil taşıyıcı.bunlar birbirinden çok farklı.taşıyıcılar hasta olmadıkları için kimseye hastalık ta bulaştırmazlar.sadece genleri aracılığyla çocuklarına bunu aktarabilirler.çocuklarının hasta olup olmayacağı ise evlenecekleri kişiye bağlıdır.
ben yıllar önce tesadüfen taşıyıcı olduğumu öğrenmiştim.doktor bana taşıyıcı olduğumu,3 doz iğne vurunmam gerektiğini söyledi.
ben eşime bahsedip bahsetmediğimi bile hatırlamıyorum.
taşıyıcı kişi yine taşıyıcı biriyle evlenirse çocukları olduğunda; çocuk hem anneden hem de babadan hastalık genini alırsa hasta olur.birinden sağlıklı geni,diğerinden hastalıklı geni alırsa taşıyıcı olur.hem anneden hem de babadan sağlıklı geni alırsa sağlıklı olur.
yani taşıyıcı kişi taşıyıcı biryle evlendiğinde çocuklarının hasta olma olasılığı %25, taşıyıcı olma olasılığı%50,sağlıklı olma olasılığı%25.
taşıyıcı kişi sağlıklı biriyle evlenirse çocuk ya taşıyıcı olur ya da sağlıklı.
taşıyıcı kişi sağlıklı biriyle evlendiğinde çocuklarının hasta olma olasılığı %0,taşıyıcı olma olasılığı%50,sağlıklı olma olasılığı %50.
canım yazmadan duramadım ben....ben eşimle 6 yıl flört+1 yıl nişanlı+8 yıldır evliyim...tanıştığımız ilk günlerde söyledi bana ...hemen annem beni aldı aşı yaptırdı ki 15 yaşındaydım ben ozamanlarda(annem üzülsede ,ben ayrılamam seviyorum deyince,önlem almak istedi,iyide yapmış)
1.ay aşı
2.ay aşı
6.ay aşı
1 yıl sonra aşı
5 yıl sonra aşı oldum...tozları böyledir.....
şimdi bir kızımız var 5 yaşında hiç sorun yaşamadım ben,6 ayda bir tahlil olur eşim,değerleri normal hep evet hastalık taşıyor ama dikkatli yaşayınca bir sorun olmaz arkadaşım..ama sorun güvense ona karışamam ki ,hayırlısı olsun
Lutfen forumda okuyanlari yanlis yonlendirmeyelim. Hepatit B ciddi bir hastaliktir, baside indirgenecek birsey degil. Sonucta karacigere zarar veren, takip edilmezse Hepatit C ye de cevirebilen, oradan da Karaciger kanserine ve olume kadar goturebilen bir hastaliktir. Tasiyicilar virusu bedenlerinde tasiyan insanlardir, bulastirma kabiliyetine sahiptirler de ayni zamanda. Ailede bir tasiyici varsa ailedeki herkes 5 senede bir 3 asiyi olmali, mecburen, bu keyfi birsey degil, bir zorunluluk. Kan yolu ile ve cinsel birlesme yolu ile bulasir. Yani evdeki jilet, tras aleti, dis fircasi gibi kan bulasma olasiligi olan hersey tasiyici veya aktif hasta olandan virus bulasmasi icin aractir. Tasiyicidan dogan bebeklere 12 saat icinde ilacini ve asisini verirler.
Viruslerle genleri birbirine karistirmayalim lutfen, nasil bir alaka kurduysaniz..Nerdeyse kus gribinin de kalitim youyla bulastigini iddia edeceksiniz..
Lutfen forumda okuyanlari yanlis yonlendirmeyelim. Hepatit B ciddi bir hastaliktir, baside indirgenecek birsey degil. Sonucta karacigere zarar veren, takip edilmezse Hepatit C ye de cevirebilen, oradan da Karaciger kanserine ve olume kadar goturebilen bir hastaliktir. Tasiyicilar virusu bedenlerinde tasiyan insanlardir, bulastirma kabiliyetine sahiptirler de ayni zamanda. Ailede bir tasiyici varsa ailedeki herkes 5 senede bir 3 asiyi olmali, mecburen, bu keyfi birsey degil, bir zorunluluk. Kan yolu ile ve cinsel birlesme yolu ile bulasir. Yani evdeki jilet, tras aleti, dis fircasi gibi kan bulasma olasiligi olan hersey tasiyici veya aktif hasta olandan virus bulasmasi icin aractir. Tasiyicidan dogan bebeklere 12 saat icinde ilacini ve asisini verirler.
Viruslerle genleri birbirine karistirmayalim lutfen, nasil bir alaka kurduysaniz..Nerdeyse kus gribinin de kalitim youyla bulastigini iddia edeceksiniz..
hepatit c virüsü farklı bir virüstür, yani hep. b , hep. c'ye dönüşmez.
onun haricinde yazdıklarınız doğru :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?