- 28 Haziran 2019
- 49
- 62
- 3
- 30
- Konu Sahibi Floransaaa
-
Merhabalar bende hepatit b tasiyicisiyim şuan tedavi suresindeyim 24 yaşındayım. Evlenirken tesadüfen öğrendim benimki 6.557 civarında evlenirken eşim 3 adet igne vuruldu. Ona hiç geçmedi kızımda doğar doğmaz iki adet vurdurdum çok şükür bir sorun yok. Öyle kotulenecek bir hastalıkta değil yani çok geçmiş olsun.Merhaba,bir önceki açtığım konuda da biraz bahsettim ama aranızda hepatit b taşıyıcısı olan varsa yardımlaşmak ve destek almak istiyorum.Ben 2 yıl önce tesadüf yapılan kan testimde hepatit b taşıyıcısı olduğumu öğrendim ve öğrendiğim günden beri bunalımdayım.toplumda hepatit b taşıyıcısı olanların dışlandığı bir sürü yazı okudum.bekarım eğer ilerde evlilik olursa nasıl söylerim ne tepki alırım bilmiyorum.Ben ilkokulda kulağımı deldirme işleminden sonra sarılık geçirdim.fakat iyileştim geçti bitti sanıyordum.belki bu konudaki cahilliğimden hiç üstüne düşüp de hepatit b yi araştırmadım.meğersem taşıyıcı olarak kalmışım haberim yok.evlenirken bazıları karşı tarafı aşşağılayarak terk ediyormuş böyle yazılar okudum ve moralim çok bızuldu inanın.bu sebepten 2 yıldır depresyon ve takıntı tedavisi görüyorum..hepatit b taşıyıcısı yada yakını olanlar bu durumla nasıl başettiniz,evli olanlar evlenirken sorun yaşadınız mı yardımlarınızı bekliyorum..
Siz aşı yaptırdınızmı bildiğim kadarıyla Virus kanda artmıyorsa ve inaktifse bulaşma olmuyorBenim eşimde hepatit b taşıyıcısı ama hiçbir sorun olmadı. Kontrollerini yaptırdıktan sonra bir sorun olmuyor.
Merhaba,bir önceki açtığım konuda da biraz bahsettim ama aranızda hepatit b taşıyıcısı olan varsa yardımlaşmak ve destek almak istiyorum.Ben 2 yıl önce tesadüf yapılan kan testimde hepatit b taşıyıcısı olduğumu öğrendim ve öğrendiğim günden beri bunalımdayım.toplumda hepatit b taşıyıcısı olanların dışlandığı bir sürü yazı okudum.bekarım eğer ilerde evlilik olursa nasıl söylerim ne tepki alırım bilmiyorum.Ben ilkokulda kulağımı deldirme işleminden sonra sarılık geçirdim.fakat iyileştim geçti bitti sanıyordum.belki bu konudaki cahilliğimden hiç üstüne düşüp de hepatit b yi araştırmadım.meğersem taşıyıcı olarak kalmışım haberim yok.evlenirken bazıları karşı tarafı aşşağılayarak terk ediyormuş böyle yazılar okudum ve moralim çok bızuldu inanın.bu sebepten 2 yıldır depresyon ve takıntı tedavisi görüyorum..hepatit b taşıyıcısı yada yakını olanlar bu durumla nasıl başettiniz,evli olanlar evlenirken sorun yaşadınız mı yardımlarınızı bekliyorum..
Merhaba. Erkek arkadaşımda hepatit b taşıyıcısı olduğunu öğrendim. İlk zamanlar kronik ile taşıyıcı arasındaki farkı pek anlayamıyordum. Doktorla görüştükten sonra hepatit b nin şu şekilde ikiye ayrıldığını söyledi. kronik hepatit b hastası ve kronik hepatit b taşıyıcısı dedi. Bu taşıyıcı durumu için dert etmeyin diyorlar. Bende buna inanmak istiyorum. Benim için o kadar kıymetli bir insan ki. Sizce bu durumu çok takmalı mıyım? Bu kadar ciddi bir durum mu? Mesela erkek arkadaşım 3 yaşında kan yoluyla kaptı bu durumu. Ve açıkçası bu hastalığın ona bir zarar vermesinden korkuyorum. Aşılarımı olduktan sonra bana ve çocuğuna gelmeyeceğine inanıyorum. Ama bu erkek arkadaşımın ömrünü kısaltmıyor değil mi? Yani bununla ömür boyu yaşayacak? Bir de taşıyıcı ile hastası arasındaki farkı biliyorsanız yardımcı olabilir misiniz? Uzun zamandır bu konu üzerine çok düşünüyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.Benim eşimde hepatit b taşıyıcısı ama hiçbir sorun olmadı. Kontrollerini yaptırdıktan sonra bir sorun olmuyor.
Hayatınızı etkileyecek bir sorun yaşamazsınız. Düzenli kontrollerinizi yaptırırsınız. Çocuğunuz olursa aşısını olur doğar doğmaz, emzirirsiniz güzel güzel onda da bir sıkıntı olmaz. evlenmeden önce eş adayınız aşısını olur. Taşıyıcılığınız hastalığa dönerse onun da çaresi günde bir tane ilaç sadece. Yani hayatınız gayet normal akıp gider merak etmeyin. İnsanların bilmemesinden ötürü bir ön yargı var, çok sinir bozucu ama işteMerhaba,bir önceki açtığım konuda da biraz bahsettim ama aranızda hepatit b taşıyıcısı olan varsa yardımlaşmak ve destek almak istiyorum.Ben 2 yıl önce tesadüf yapılan kan testimde hepatit b taşıyıcısı olduğumu öğrendim ve öğrendiğim günden beri bunalımdayım.toplumda hepatit b taşıyıcısı olanların dışlandığı bir sürü yazı okudum.bekarım eğer ilerde evlilik olursa nasıl söylerim ne tepki alırım bilmiyorum.Ben ilkokulda kulağımı deldirme işleminden sonra sarılık geçirdim.fakat iyileştim geçti bitti sanıyordum.belki bu konudaki cahilliğimden hiç üstüne düşüp de hepatit b yi araştırmadım.meğersem taşıyıcı olarak kalmışım haberim yok.evlenirken bazıları karşı tarafı aşşağılayarak terk ediyormuş böyle yazılar okudum ve moralim çok bızuldu inanın.bu sebepten 2 yıldır depresyon ve takıntı tedavisi görüyorum..hepatit b taşıyıcısı yada yakını olanlar bu durumla nasıl başettiniz,evli olanlar evlenirken sorun yaşadınız mı yardımlarınızı bekliyorum..
Benim anem yıllardır heppatit b hastası, taşıyıcısı. bana hamileyken öğrenmiş bir de. Doğar doğmaz ben ve kardeşlerim aşılarımızı olduk hiçbir sıkıntı olmadı, bağışıklığım var aşılar sayesinde.Evlenmeden önce bende eşimle beraber doktora gitmiştim. Doktor bende veya ileride olursa çocuklarımda bir sorun olmayacağını söylemişti. Eşimde bir süre ilaç kullandı şu an ilacı da bıraktı. Bir sağlık sorunu da yok.
Evlenirken eşiniz bu durumu nasıl karşıladı?tanıdığım bir kız arkadaşım nişanlısına hepatit b olduğunu söyleyince nişanlısı kendisinden bu sebepten ayrıldı malesef..
Bir sey olmuyor dogunca asılarımı yaptırmıslar turp gibiyim.Merhaba. Erkek arkadaşımda hepatit b taşıyıcısı olduğunu öğrendim. İlk zamanlar kronik ile taşıyıcı arasındaki farkı pek anlayamıyordum. Doktorla görüştükten sonra hepatit b nin şu şekilde ikiye ayrıldığını söyledi. kronik hepatit b hastası ve kronik hepatit b taşıyıcısı dedi. Bu taşıyıcı durumu için dert etmeyin diyorlar. Bende buna inanmak istiyorum. Benim için o kadar kıymetli bir insan ki. Sizce bu durumu çok takmalı mıyım? Bu kadar ciddi bir durum mu? Mesela erkek arkadaşım 3 yaşında kan yoluyla kaptı bu durumu. Ve açıkçası bu hastalığın ona bir zarar vermesinden korkuyorum. Aşılarımı olduktan sonra bana ve çocuğuna gelmeyeceğine inanıyorum. Ama bu erkek arkadaşımın ömrünü kısaltmıyor değil mi? Yani bununla ömür boyu yaşayacak? Bir de taşıyıcı ile hastası arasındaki farkı biliyorsanız yardımcı olabilir misiniz? Uzun zamandır bu konu üzerine çok düşünüyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.
Kişinin kendisine bir zarar vermiyor değil mi? Uzun yıllar bununla yaşanılan bir şey mi?Bir sey olmuyor dogunca asılarımı yaptırmıslar turp gibiyim.
Tabıı kı yemesıne ıcmesıne dıkkat edecek. Her turlu şeyı yıyemez, bazı ılacları ıcemez. Stresten uzak duracak gıbı. Dıkkat edılırse saglıklı yasar. Aradabır kontrollerını yaptırırKişinin kendisine bir zarar vermiyor değil mi? Uzun yıllar bununla yaşanılan bir şey mi?
Merhaba. Hepatit b taşıyıcısı olmak ömrü kısaltır mi( ölümcül bir şey mi) yoksa normal insanlar gibi uzun ve sağlıklı bir ömür sürüyorlar mi?Bende hepatit b taşıyıcısıyım sağlıkçıyım çalıştığım zamanlarda hastaneden kapmışım virüsü aşılarımı yaptırdım hiç bir sorunda yaşamıyorum evlendim sorun olmadı taşıyıcılık bulaşıcı değildir sizede başkasınada zarar vermez sadece vücudunuzda taşırsınız.
Evlenirkende eşimde akdeniz anemisi olduğunu öğrendik bu da engel değildi evlenmemize sadece dispanserde bilgilendirme yapıyorlar rahat olun lütfen bu konuda sizi dışlayacak kişi zaten eşiniz olamaz normal hayatınıza devam edin.
Merhaba. Bir şey sorabilir miyim? Hepatit b taşıyıcısı ölümcül bir şey değil dimi? Erkek arkadaşımda var da. Ömrü kısaltmıyor değil mi bir ömür boyu insan bununla yaşayabiliyor dimi?Bende hepatit b taşıyıcısıyım.
Ailemde genetik çünkü.
Eşimde çocuklarımda aşılı.
Bu zamana kadar bir sıkıntı görmedim.
Bilenlerde beni aşağılamadı dışlamadı.
Ne alaka yaaa nefesimizden hepatit saçmıyoruz heralde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?