Hepatit b taşıyıcısı olmak ve evlilik..

Floransaaa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2018
146
55
28
Merhaba,bir önceki açtığım konuda da biraz bahsettim ama aranızda hepatit b taşıyıcısı olan varsa yardımlaşmak ve destek almak istiyorum.Ben 2 yıl önce tesadüf yapılan kan testimde hepatit b taşıyıcısı olduğumu öğrendim ve öğrendiğim günden beri bunalımdayım.toplumda hepatit b taşıyıcısı olanların dışlandığı bir sürü yazı okudum.bekarım eğer ilerde evlilik olursa nasıl söylerim ne tepki alırım bilmiyorum.Ben ilkokulda kulağımı deldirme işleminden sonra sarılık geçirdim.fakat iyileştim geçti bitti sanıyordum.belki bu konudaki cahilliğimden hiç üstüne düşüp de hepatit b yi araştırmadım.meğersem taşıyıcı olarak kalmışım haberim yok.evlenirken bazıları karşı tarafı aşşağılayarak terk ediyormuş böyle yazılar okudum ve moralim çok bızuldu inanın.bu sebepten 2 yıldır depresyon ve takıntı tedavisi görüyorum..hepatit b taşıyıcısı yada yakını olanlar bu durumla nasıl başettiniz,evli olanlar evlenirken sorun yaşadınız mı yardımlarınızı bekliyorum..

Benim eşimde hepatit b taşıyıcısı ama hiçbir sorun olmadı. Kontrollerini yaptırdıktan sonra bir sorun olmuyor.
Bazı insanlar öğrenince yadırgayarak bakıyor bu duruma malesef..siz sorun etmemişsiniz ne güzel..ben de kontrollerimi yaptırıyorum bir sorun yok çok şükür..tek sıkıntım evlenirken sorun yaşarmıyım..

Evlenirken sağlık ocağındaki doktorunuza gidiyor, eşinizle üç beş tüp kan veriyorsunuz. Sonuçlar çıkınca doktor önce bireysel olarak sizin rahatsızlıklarınızı sayıyor. Örneğin şeker çıktıysa bunu da önemsemeniz gerektiğini anlatıyor. Sonra çocuğunuz olursa sizlerden aktarılabilecek rahatsızlıkları ve ne yapılabileceğini söylüyor. Eş adayınız cahil biri değilse ya da tahlili yapan doktor herşeyi güzelce anlatırsa sorun niye olsun ki... içiniz rahat edecekse eş adayınıza söylersiniz, birlikte sizin durumunuzu bilen doktora gidersiniz o sadece aşı olması gerektiğini anlatır.

İki arkadaşım Akdeniz anemisi taşıyısıcıydı. Doktor çocukları olduğu takdirde belirli bir ihtimalle hasta olabileceklerini söyledi. Burada doktor önleminizi alın diyor özetle. Bu ihtimali bilseler de ikiz çocukları olduğunda kordon kanından faydalanmayı düşünmediler. İkiz çocukları şu an hasta doğdu. Sizin de eşiniz hepatit b taşıyıcı olmadığı sürece aşı ile koruma yeterli olacaktır sanırım.

Evlenmeden önce bende eşimle beraber doktora gitmiştim. Doktor bende veya ileride olursa çocuklarımda bir sorun olmayacağını söylemişti. Eşimde bir süre ilaç kullandı şu an ilacı da bıraktı. Bir sağlık sorunu da yok.

Şuan çocuklar ne durumda? Kanser tarzı bi hastalık mı yoksa ileri derece kansızlıkları mı var? Çok üzüldüm ya
Doktor bunu söylüyor ihtimali bile varken neden önlem almazlar ki..
Kordon bağı hayat kurtarır yarın ne olacağımız belli mi tedbiri almakta fayda var.

Bunun aşısı var diye biliyorum. Erkek arkadaşınıza durumunuzu söyler ve gerekli önlemleri alırsanız(doktor yapmanız gereken her şeyi anlatacaktır) iki taraf için de sıkıntı olmayacaktır.

EŞim hepatit b taşıyıcı evlenmeden söylemişti zaten. Hepatit b olağan bşrley yani hıv, hepatit c gibi birşey değil. 3-4 doz iğne vurulmuştum bende antikor oluşması için. Yani cahil bilmeyen insan aşağılar. Kendi adınıza düzenli olarak karaciğer enzimlerinize baktırın. Yetişkinlerleyken sadece dikkat edin( çünkü bizim zamanımızda bebeklikte hepatit b aşısı yoktu o sebepten tükürükle geçebilir) çocuklar için sorun yok çünkü onlar doğunca ve ilerleyen aylarda aşısıno oluyor. Bulaşıcı değil yani. Depresyona girmenizi gerektiren bir durum yok. Yani kendinizi üzmenize değmez. Şu an da tedavisi var ama pahalı diye biliyorum. O sebepten günlük sabahları aç karnına saf arı sütü tüketin. Faydasınızı göreceksinizdir iyi günler

Bende hepatit b taşıyıcısıyım sağlıkçıyım çalıştığım zamanlarda hastaneden kapmışım virüsü aşılarımı yaptırdım hiç bir sorunda yaşamıyorum evlendim sorun olmadı taşıyıcılık bulaşıcı değildir sizede başkasınada zarar vermez sadece vücudunuzda taşırsınız.
Evlenirkende eşimde akdeniz anemisi olduğunu öğrendik bu da engel değildi evlenmemize sadece dispanserde bilgilendirme yapıyorlar rahat olun lütfen bu konuda sizi dışlayacak kişi zaten eşiniz olamaz normal hayatınıza devam edin.

Hepatit B için aşı (eğer aşı kişide tuttuysa) tamamen koruyucudur, bulaşma ihtimali yoktur. Etrafınızdaki herkes aşısını olsun ve sonrasında aşı koruyor mu diye baktırsın. Eğer aşı tutmuşsa ekstra birşey yapmanıza, dikkat etmenize gerek yok bulaşmayacaktır emin olabilirsiniz.

Bende hepatit b taşıyıcısıyım.
Ailemde genetik çünkü.
Eşimde çocuklarımda aşılı.
Bu zamana kadar bir sıkıntı görmedim.
Bilenlerde beni aşağılamadı dışlamadı.
Ne alaka yaaa nefesimizden hepatit saçmıyoruz heralde

bende hepatit b liyim aşağılanacak ne var ki? sadece dikkat edilecek şeyler var.

hastanede söylüyorum durumu iğne yapan kan alan kişilere geçmesin diye

doğumda söylemiştim

gibi gibi

Evlenirken eşiniz bu durumu nasıl karşıladı?tanıdığım bir kız arkadaşım nişanlısına hepatit b olduğunu söyleyince nişanlısı kendisinden bu sebepten ayrıldı malesef..

Teşekkür ederim..hepatit b yi tümden yok eden ilaç henüz yok ama 3 yıla kadar çıkacağı söyleniyor..umarım en kısa zamanda çıkar ve herkes kurtulur..

Hicbir sıkıntı olmuyo dert edilecek kafaya takılacak bi durum yok yani.Ben intaniye(bulasici hastaliklar)bolumunde 4 sene calistim.evlilik için gelen birçok çift vardı tahlillerini biz yapıyorduk.Sayet çiftlerin birinde hepatit b çıkarsa önce diğerine koruyucu asi yapılıyordu.Bir sıkıntı olmuyo Bebeğiniz olunca zaten onaa da yapiliyo.Takipte kalıp tahlillerinizi düzenli yaptırın.

Hepatit b düşündüğünüz gibi bir hastalık değil. Ki tedavisi var utanılacak bir durum yok ortada. İğnelerini olduktan sonra hiç bir problem yaşamazsınız. Sanırım hepatit c ye verilen tepkiler gibi düşündünüz. Hepatit b sadece cinsel yolla bulaşmaz bir çok sebebi vardır. Sağlık çalışanlarının bir çoğu hastalarla yaşanan kazalardan dolayı hastaneden hepatit b yi kapar. Kafanızda bu kadar büyütmeyin. Abartılı tepki verenler bu hastalığı bilmeyenler ve aman allahım hepatitle başlıyor deyip olayı saptıranlardır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…