- 11 Şubat 2018
- 146
- 55
- 28
- Konu Sahibi Floransaaa
-
Bazı insanlar öğrenince yadırgayarak bakıyor bu duruma malesef..siz sorun etmemişsiniz ne güzel..ben de kontrollerimi yaptırıyorum bir sorun yok çok şükür..tek sıkıntım evlenirken sorun yaşarmıyım..Benim eşimde hepatit b taşıyıcısı ama hiçbir sorun olmadı. Kontrollerini yaptırdıktan sonra bir sorun olmuyor.
Evlenmeden önce bende eşimle beraber doktora gitmiştim. Doktor bende veya ileride olursa çocuklarımda bir sorun olmayacağını söylemişti. Eşimde bir süre ilaç kullandı şu an ilacı da bıraktı. Bir sağlık sorunu da yok.Bazı insanlar öğrenince yadırgayarak bakıyor bu duruma malesef..siz sorun etmemişsiniz ne güzel..ben de kontrollerimi yaptırıyorum bir sorun yok çok şükür..tek sıkıntım evlenirken sorun yaşarmıyım..
Evlenirken sağlık ocağındaki doktorunuza gidiyor, eşinizle üç beş tüp kan veriyorsunuz. Sonuçlar çıkınca doktor önce bireysel olarak sizin rahatsızlıklarınızı sayıyor. Örneğin şeker çıktıysa bunu da önemsemeniz gerektiğini anlatıyor. Sonra çocuğunuz olursa sizlerden aktarılabilecek rahatsızlıkları ve ne yapılabileceğini söylüyor. Eş adayınız cahil biri değilse ya da tahlili yapan doktor herşeyi güzelce anlatırsa sorun niye olsun ki... içiniz rahat edecekse eş adayınıza söylersiniz, birlikte sizin durumunuzu bilen doktora gidersiniz o sadece aşı olması gerektiğini anlatır.
İki arkadaşım Akdeniz anemisi taşıyısıcıydı. Doktor çocukları olduğu takdirde belirli bir ihtimalle hasta olabileceklerini söyledi. Burada doktor önleminizi alın diyor özetle. Bu ihtimali bilseler de ikiz çocukları olduğunda kordon kanından faydalanmayı düşünmediler. İkiz çocukları şu an hasta doğdu. Sizin de eşiniz hepatit b taşıyıcı olmadığı sürece aşı ile koruma yeterli olacaktır sanırım.
Evlenirken bir problem yaşadınız mı peki,eşiniz bu durumu nasıl karşıladı?bende hepatit b liyim aşağılanacak ne var ki? sadece dikkat edilecek şeyler var.
hastanede söylüyorum durumu iğne yapan kan alan kişilere geçmesin diye
doğumda söylemiştim
gibi gibi
Evlenirken eşiniz bu durumu nasıl karşıladı?tanıdığım bir kız arkadaşım nişanlısına hepatit b olduğunu söyleyince nişanlısı kendisinden bu sebepten ayrıldı malesef..Bende hepatit b taşıyıcısıyım.
Ailemde genetik çünkü.
Eşimde çocuklarımda aşılı.
Bu zamana kadar bir sıkıntı görmedim.
Bilenlerde beni aşağılamadı dışlamadı.
Ne alaka yaaa nefesimizden hepatit saçmıyoruz heralde
yahu ne diyecek ölümcül hastalık taşımıyoruz yaEvlenirken bir problem yaşadınız mı peki,eşiniz bu durumu nasıl karşıladı?
Teşekkür ederim..hepatit b yi tümden yok eden ilaç henüz yok ama 3 yıla kadar çıkacağı söyleniyor..umarım en kısa zamanda çıkar ve herkes kurtulur..EŞim hepatit b taşıyıcı evlenmeden söylemişti zaten. Hepatit b olağan bşrley yani hıv, hepatit c gibi birşey değil. 3-4 doz iğne vurulmuştum bende antikor oluşması için. Yani cahil bilmeyen insan aşağılar. Kendi adınıza düzenli olarak karaciğer enzimlerinize baktırın. Yetişkinlerleyken sadece dikkat edin( çünkü bizim zamanımızda bebeklikte hepatit b aşısı yoktu o sebepten tükürükle geçebilir) çocuklar için sorun yok çünkü onlar doğunca ve ilerleyen aylarda aşısıno oluyor. Bulaşıcı değil yani. Depresyona girmenizi gerektiren bir durum yok. Yani kendinizi üzmenize değmez. Şu an da tedavisi var ama pahalı diye biliyorum. O sebepten günlük sabahları aç karnına saf arı sütü tüketin. Faydasınızı göreceksinizdir iyi günler ☺
Bilmiyorum ben mi çok fazla büyüttüm acaba bu konuyu,sizlerle burda paylaştıkca biraz olsun rahatladım ama..teşekkürleryahu ne diyecek ölümcül hastalık taşımıyoruz yaaşı olmuştu sanırım o da koruyucu aşı. bebeğim doğunca ona da yapıldı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?