- Konu Sahibi Floransaaa
-
Hamileyim, doktorum aşı olmamı istedi ve ağız yolu ile de bulaşabildiğini söyledi. Yani dışarıda yemek yerken vs. Artık temiz yıkanmayan salatadan mı bilmiyorum. En iyisi gidip aşı olun, bunun stresini yaşamayın.Aşisiz birime kanla bulaşdira biliyormusunuz?kusura bakmayın sorum içim
Virüse karşı antikor oluşması için aşı yapılıyor diye biliyorum. Siz tasiyiciymissiniz zaten ne aşısı yapıldı ki size? Hepatit b için bazi hastalar ilac kullaniyorBende hepatit b taşıyıcısıyım sağlıkçıyım çalıştığım zamanlarda hastaneden kapmışım virüsü aşılarımı yaptırdım hiç bir sorunda yaşamıyorum evlendim sorun olmadı taşıyıcılık bulaşıcı değildir sizede başkasınada zarar vermez sadece vücudunuzda taşırsınız.
Evlenirkende eşimde akdeniz anemisi olduğunu öğrendik bu da engel değildi evlenmemize sadece dispanserde bilgilendirme yapıyorlar rahat olun lütfen bu konuda sizi dışlayacak kişi zaten eşiniz olamaz normal hayatınıza devam edin.
O dönemde bir hastanede çalışıyordum hastane başhekimi aşı yaptırmamı önermişti her ihtimale karşı yaptır demişti.Virüse karşı antikor oluşması için aşı yapılıyor diye biliyorum. Siz tasiyiciymissiniz zaten ne aşısı yapıldı ki size? Hepatit b için bazi hastalar ilac kullaniyor
O ayrı bir şey hastalardan size gecmesin diye yapılıyor. Ama zaten hali hazirda olan bir virüs varken aşı kollamaz diye biliyorum çünkü zaten vucutta. Bildiği vardir diyelim. Ya da hptt b olduğunuzu bilmiyorduO dönemde bir hastanede çalışıyordum hastane başhekimi aşı yaptırmamı önermişti her ihtimale karşı yaptır demişti.
Benim eşimde hepatit b taşıyıcısı herhangi bir sorun olmuyor ben aşımı yaptırdım koruyuculuğum oldukça yüksek ve herhangi bir sorun olmuyor çocuk olsa bile...Merhaba,bir önceki açtığım konuda da biraz bahsettim ama aranızda hepatit b taşıyıcısı olan varsa yardımlaşmak ve destek almak istiyorum.Ben 2 yıl önce tesadüf yapılan kan testimde hepatit b taşıyıcısı olduğumu öğrendim ve öğrendiğim günden beri bunalımdayım.toplumda hepatit b taşıyıcısı olanların dışlandığı bir sürü yazı okudum.bekarım eğer ilerde evlilik olursa nasıl söylerim ne tepki alırım bilmiyorum.Ben ilkokulda kulağımı deldirme işleminden sonra sarılık geçirdim.fakat iyileştim geçti bitti sanıyordum.belki bu konudaki cahilliğimden hiç üstüne düşüp de hepatit b yi araştırmadım.meğersem taşıyıcı olarak kalmışım haberim yok.evlenirken bazıları karşı tarafı aşşağılayarak terk ediyormuş böyle yazılar okudum ve moralim çok bızuldu inanın.bu sebepten 2 yıldır depresyon ve takıntı tedavisi görüyorum..hepatit b taşıyıcısı yada yakını olanlar bu durumla nasıl başettiniz,evli olanlar evlenirken sorun yaşadınız mı yardımlarınızı bekliyorum..
Hamilelik sırasında hepatit b cıkıyormu yapılan testlerde?ve anlaşılmazsa siroz yada kansere yol acdıgı soylenıyorHamileyim, doktorum aşı olmamı istedi ve ağız yolu ile de bulaşabildiğini söyledi. Yani dışarıda yemek yerken vs. Artık temiz yıkanmayan salatadan mı bilmiyorum. En iyisi gidip aşı olun, bunun stresini yaşamayın.
Hamilelikte kan testi yapılıyor, bana bağışıklığımın olmadığı aşı olmam gerektiği söylendi, ben de oldum. 3 doz yapılıyor ilkini oldum.Hamilelik sırasında hepatit b cıkıyormu yapılan testlerde?ve anlaşılmazsa siroz yada kansere yol acdıgı soylenıyor
Selam cok uzir dikerim ama bir sorum var..amca olum hepatit b ..dun hastaneye getms ve hastaliginin yani virusun qalxdigini öyrenms..acaba neden kalkmiş bilen varmi ve hepadid d ola bilirmiAşısı yapılıyor karşı tarafa cocuk içinde çocuğa aşı yapılıyor. Eliniz kesilirse ya da herhangi bir yerinizden kan akarsa lütfen bunu kimseye degdirmeyin. Dokunacak olan kisi eline eldiven giymeden kanlı bolgeye dokunmasın. Kan ile cok kolay bulaşıyor. Ağız yoluyla ne kadar ayni tabak cataldan geçiyor gecmiyor tartisma konusu ama yinede tedbirden zarar gelmez. Ayni tabak bardagi kullanmayın siz ictkten sonra esiniz aynı bardakla icmesin yani.
Klozeti bol bol camasir suyuyla temizleyin.
Korkulacak bir şey değil ama onlem almakta fayda var. Ayrica esiniz aşılari bitince tamam artık bulasmayacak demek değil tutup tutmadığa baktirmali.
babamda düsündügüne göre disçiden gecti diye düsünüyor oda bi arkadasına kan vermeye gidiyo o zaman demisler sen kan veremezsin diye esin ası vurulcak cocuklarında babam anneme ve kardeslerimle bana yaptırdı 3 doz en azındna bu sekılde ama o kadar takılma yani ne olmus hebatıt olduysan kimseye söylemek zorunda degilsin zadece tırnak makasın falan hep kendine özel olsun es cocuk falan kimse kullanmasın bide kandan da gectigi icin diş fırcanı ailenin suan yasadıgın icin diyorum yan yana koyma cünkü dişin kanar diger fırcalara gecer falan olmaz iş olur dikkat edicen zadeceMerhaba,bir önceki açtığım konuda da biraz bahsettim ama aranızda hepatit b taşıyıcısı olan varsa yardımlaşmak ve destek almak istiyorum.Ben 2 yıl önce tesadüf yapılan kan testimde hepatit b taşıyıcısı olduğumu öğrendim ve öğrendiğim günden beri bunalımdayım.toplumda hepatit b taşıyıcısı olanların dışlandığı bir sürü yazı okudum.bekarım eğer ilerde evlilik olursa nasıl söylerim ne tepki alırım bilmiyorum.Ben ilkokulda kulağımı deldirme işleminden sonra sarılık geçirdim.fakat iyileştim geçti bitti sanıyordum.belki bu konudaki cahilliğimden hiç üstüne düşüp de hepatit b yi araştırmadım.meğersem taşıyıcı olarak kalmışım haberim yok.evlenirken bazıları karşı tarafı aşşağılayarak terk ediyormuş böyle yazılar okudum ve moralim çok bızuldu inanın.bu sebepten 2 yıldır depresyon ve takıntı tedavisi görüyorum..hepatit b taşıyıcısı yada yakını olanlar bu durumla nasıl başettiniz,evli olanlar evlenirken sorun yaşadınız mı yardımlarınızı bekliyorum..
Selam cok uzir dilerim benimde bir sorum olcaq eger bilginiz varsa amca olumda var ve doktor soylemişki virus artmiş..ve yeniden kan analzi vercek acaba hepatit d cika bilirmi...cok korkuyoruz neden artmiş acaba virusu...babamda düsündügüne göre disçiden gecti diye düsünüyor oda bi arkadasına kan vermeye gidiyo o zaman demisler sen kan veremezsin diye esin ası vurulcak cocuklarında babam anneme ve kardeslerimle bana yaptırdı 3 doz en azındna bu sekılde ama o kadar takılma yani ne olmus hebatıt olduysan kimseye söylemek zorunda degilsin zadece tırnak makasın falan hep kendine özel olsun es cocuk falan kimse kullanmasın bide kandan da gectigi icin diş fırcanı ailenin suan yasadıgın icin diyorum yan yana koyma cünkü dişin kanar diger fırcalara gecer falan olmaz iş olur dikkat edicen zadece
valla onu bilmiyorum ama sakın doktor kontrolunu ihmal etmesin bu is sakaya gelmez en ufak bi enfeksiyonda normal biri 2 gunde gecerse digerinde aylar sürerSelam cok uzir dilerim benimde bir sorum olcaq eger bilginiz varsa amca olumda var ve doktor soylemişki virus artmiş..ve yeniden kan analzi vercek acaba hepatit d cika bilirmi...cok korkuyoruz neden artmiş acaba virusu...
Cok saolun... İnşAllah hepatit d virusu cikmaz o daha korkulu derler ve o hec kecmezmiş...valla onu bilmiyorum ama sakın doktor kontrolunu ihmal etmesin bu is sakaya gelmez en ufak bi enfeksiyonda normal biri 2 gunde gecerse digerinde aylar sürer
Bir tam çekip atabilir misin..Normal değerleri de..Sana söyleyeyimKizlar ben de bugün nikah işlemleri için aile hekimime gittiğimde değerlerimin böyle olduğunu öğrendim doktor daha önce sarılık geçirdin mi dedi ve dahiliyeye gitmemi söyledi bilgisi olan varsa lütfen yazabilir mi bu değerlere göre ben bağışıklık mı kazanmisim yoksa hala hasta miyim ya da taşıyıcı mıyım bir sürü şey okudum ama hala ne olduğunu bir türlü anlamadim ya
Böyle inşallah gorebiliyorsunuzdurBir tam çekip atabilir misin..Normal değerleri de..Sana söyleyeyim
Tamam gördüm..Hepatit b geçirmişsin çocukken vs fakat iyilesmissin ve bağışıklık kazanmışsin..Yani taşıyıcı değilsin.. Bağışıksın..Koruyucu antikorun da yüksek..Sadece hepatit a aşını ol onda antikorun düşük müsait zamaninda gidip olursun..Dahiliyeye de gözükebilirsin ama sorun yok..Böyle inşallah gorebiliyorsunuzdur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?