Hepatit b taşıyıcısı olmak ve evlilik..

haklısınız ama ne olacak bilinmez. belki siz hiçbi sorun yaşamadan güzel uzun bir ömrünüz olacak karşınızdaki insan 35inde ağır bi hastalık geçirecek. o yüzden kendinizi kötü hissetmeyin. kendinize iyi bakın bol bol enginar kereviz yiyin spor yapın moralinizi yüksek tutun belki kendi başınıza bile kurtulursunuz bünyenizle. hepatit ilaçlarında yeni güzel ilaçlar çıkıyor hiç belli olmaz 3 5 sene sonra çok iyi bir şey çıkabilir. kaldı ki ölümcül değil biliyorsunuz en en kötü senaryoda transplant şansınız var.
Allaha çok şükür ben taşıyıcı konumundayım şu anda bana bir zararı yok..ama sürekli kontrol altında olmam gerek tabi..3-5 seneye kür ilaçları çıkacak deniyor ama...inşallah doğrudur..

Canım tedavilerini kontrollerini asla ihmal etme. Çünkü bu tür hastalıklar hiçbir belirti vermeden sinsi bir şekilde ilerler ve sonrası malum. Benim eşim de kronik hepatit c hastasıydı. Üstelik bunu nikah kıyacagimiz zaman yapılan tetkikler sonucu öğrendik. Kendisinin bile haberi yoktu bunca zaman..
Şükürler olsun ki öğrendik ve tedavilerini yaptırdık. O kadar negatiflesmis ki hastalık bağışıklık bile kalmamış. Hatta benden daha sağlam şuanda :)
Ne güzel eşiniz kurtulmuş maşallah...darısı bizim başımıza..

Hiç moralini bozma ölümden başka herşeye çare var canım. Geçmiş olsun şimdiden.
TEşekkür ederim..şu an için hepatit b nin kesin çözümü yok ama inşallah çıkar..zaten bu hastalıkta moral bozan çaresi yok ölene kadar vücudunda kalacak demeleri..Allah tüm hastalara şifa versin inşallah..

TEşekkür ederim..şu an için hepatit b nin kesin çözümü yok ama inşallah çıkar..zaten bu hastalıkta moral bozan çaresi yok ölene kadar vücudunda kalacak demeleri..Allah tüm hastalara şifa versin inşallah..
Bu çevrenin dili neden durmaz bilmem. Aynı basurlu kıç gibi ötüyorlar. Herkesin her şeye bir yorumu var maşallah zaten. Sırf bu çevre baskısı yüzünden çocuğum olmayacak diye strese girdim sen düşün.. Salla herkesi ya. İnternette yazilip çizilenlere kulak asma. Oraya neden çok tukuruyorum yaz kansersin çıkar zaten.
Çevreye göre de eşimin hastalığı da en çaresiz hastalıktı sözde.

Bu çevrenin dili neden durmaz bilmem. Aynı basurlu kıç gibi ötüyorlar. Herkesin her şeye bir yorumu var maşallah zaten. Sırf bu çevre baskısı yüzünden çocuğum olmayacak diye strese girdim sen düşün.. Salla herkesi ya. İnternette yazilip çizilenlere kulak asma. Oraya neden çok tukuruyorum yaz kansersin çıkar zaten.
Çevreye göre de eşimin hastalığı da en çaresiz hastalıktı sözde.
:)))aynen öyle valla..ben de sırf çevre yüzünden ona derim buna ne derim diye bunalıma girdim..kendimi hasta etm düşünmekten..şimdi bu kadar takıp hasta olduğum için çok pişmanım ama iş işten geçti..toparlamaya çalışıyorum işte..

Merhaba,bir önceki açtığım konuda da biraz bahsettim ama aranızda hepatit b taşıyıcısı olan varsa yardımlaşmak ve destek almak istiyorum.Ben 2 yıl önce tesadüf yapılan kan testimde hepatit b taşıyıcısı olduğumu öğrendim ve öğrendiğim günden beri bunalımdayım.toplumda hepatit b taşıyıcısı olanların dışlandığı bir sürü yazı okudum.bekarım eğer ilerde evlilik olursa nasıl söylerim ne tepki alırım bilmiyorum.Ben ilkokulda kulağımı deldirme işleminden sonra sarılık geçirdim.fakat iyileştim geçti bitti sanıyordum.belki bu konudaki cahilliğimden hiç üstüne düşüp de hepatit b yi araştırmadım.meğersem taşıyıcı olarak kalmışım haberim yok.evlenirken bazıları karşı tarafı aşşağılayarak terk ediyormuş böyle yazılar okudum ve moralim çok bızuldu inanın.bu sebepten 2 yıldır depresyon ve takıntı tedavisi görüyorum..hepatit b taşıyıcısı yada yakını olanlar bu durumla nasıl başettiniz,evli olanlar evlenirken sorun yaşadınız mı yardımlarınızı bekliyorum..
Ablam hepatit b taşıyıcısı. Evlendi iki de çocuğu var. Çocuklara doğunca bir iğne yapılıyor sanırım. Bugüne kadar ne evliliğinde ne de çocuklarda bununla alakalı bir sıkıntı olmadı. Hatta unutulan bir durum.

Ablam hepatit b taşıyıcısı. Evlendi iki de çocuğu var. Çocuklara doğunca bir iğne yapılıyor sanırım. Bugüne kadar ne evliliğinde ne de çocuklarda bununla alakalı bir sıkıntı olmadı. Hatta unutulan bir durum.
Böyle cevapları alınca moralim düzelio inanın..ablanızın evlilik testinde mi çıktı yoksa önceden biliyormuydu? Ne güzel eşi bu durumu hiç problem etmemiş..

Hepatit B hastasıyım,
annem, ablam, kardeşim hepimiz hemde
evliyim bir bebeğim var
her zaman dürüst olduktan sonra sıkıntı değil
eşim ve bebeğim aşılı

Böyle cevapları alınca moralim düzelio inanın..ablanızın evlilik testinde mi çıktı yoksa önceden biliyormuydu? Ne güzel eşi bu durumu hiç problem etmemiş..
İnanın o kadar önemsiz ki yıllardır konuşulmuyor bile herkes unutmuş😊 ben de hatırlamıyorum ama muhtemelen önceden bildiğimiz bir şeydi. Enişte beyin de aklına bile geldiğini düşünmüyorum. Hatta size yazdıktan sonra çocuklara Doğumda yapılan iğne kan uyuşmazlığından mı bundan mı ondan da emin olamadım.

Taşıyıcılıkta sadece vücudunda var oluyor. Kişiye ya da çevresine bir zararı yok. İçiniz ferah olsun.

Hepatit B hastasıyım,
annem, ablam, kardeşim hepimiz hemde
evliyim bir bebeğim var
her zaman dürüst olduktan sonra sıkıntı değil
eşim ve bebeğim aşılı
Evlenmeden önce eşinize söylediğinizde bu durumu nasıl karşıladı tepkisi ne oldu?kafası karıştımı yada kararsızlık yaşadımı bu konuda ?

İnanın o kadar önemsiz ki yıllardır konuşulmuyor bile herkes unutmuş😊 ben de hatırlamıyorum ama muhtemelen önceden bildiğimiz bir şeydi. Enişte beyin de aklına bile geldiğini düşünmüyorum. Hatta size yazdıktan sonra çocuklara Doğumda yapılan iğne kan uyuşmazlığından mı bundan mı ondan da emin olamadım.

Taşıyıcılıkta sadece vücudunda var oluyor. Kişiye ya da çevresine bir zararı yok. İçiniz ferah olsun.
Çok teşekkür ederim açıklamalarınız için...saolun...🌺

Kızlar yarın evlilik niyetiyle biriyle görüşmeye gidicem..görücü usulu gibi birşey..ama acaip gerildim bu konu yüzünden..ilk görüşmede söylenmez biliyorum ama.bu konu nasıl söylenir nasıl açılır bilmiyorum...ya söylediğimde çocuk gidip aracı olana söylerse ve duyulursa diye çok gerildim çünkü kimsenin bilmesini istemiyorum..off çıkmazda gibiyim..

Kızlar yarın evlilik niyetiyle biriyle görüşmeye gidicem..görücü usulu gibi birşey..ama acaip gerildim bu konu yüzünden..ilk görüşmede söylenmez biliyorum ama.bu konu nasıl söylenir nasıl açılır bilmiyorum...ya söylediğimde çocuk gidip aracı olana söylerse ve duyulursa diye çok gerildim çünkü kimsenin bilmesini istemiyorum..off çıkmazda gibiyim..
Kızlar fikirlerinizi bekliyorum..

Ben de hepatit b taşıyıcısıyım sonradan söyledim eşime evlenmeden ama tuhaf karşılayabilir hemen söylerseniz insanlar ön yargılı olabiliyor o yüzden çevremde kimseye söylemedim bu durumu

Back
X