- 12 Şubat 2017
- 143
- 67
- 28
- Konu Sahibi Tarcinin annesi
-
Kızlar fikrinize acil ihtiyacım var. Düzgün giden bir ilişkim var. Bir sıkıntı yaşamıyordum. Bugün bana kronik hepatit b olduğunu söyledi. Araştırıp kararı benim vermem gerektiğini ne yapmak istersem saygı duyacağını söyledi. Ben netten baktığımda biraz gözüm korktu. Sizin içiniz de böyle bir durum yaşamış olup bana fikir verebilecek birileri varsa fikrinize ihtiyacım var.
Not1: kendim için sorun etmiyorum ben aşı olurum hiç problem değil. Ailem için endişeliyim. Onlar için sıkıntı olur mu ya da nasıl önlem alabilirim.
Not2:noktalama hataları için özür dilerim. Telefondan yazıyorum. Şimdiden fikirleriniz için teşekkürler.
Hepatit b kolay bulaşan bi hastalık değil. Kaldı ki aşısı var aileniz olabilir aşı. Aynı evde sürekli birlikte yaşayan kişilerin aşı olması gerekiyor. Ama kanla cinsel ilişkiyle vs bulaşan bi hastalık tükürükle bile bulaşmaz açık yara olmadığı sürece. Bulaşıcılığının sıkıntı yaratacağını düşünmüyorum
Teşekkürler. Ben de merak ettim. İnş beraber aydınlanacağız.Aile için ? Bilgim yok ama merak ettim
Evlenecek duruma gelirseniz Aileniz de olsun bence aşı içiniz rahat eder. Ama çamaşır suyu ne alaka yazmışlar anlamadım öpüşmeyle bile bulaşmayıp kan yoluyla bulaşan bi hastalıkta..Ben nete baktığımda kullandığı herşeyi 15dk çamaşır suyunda bekletmek gerek falan diye okudum. Onda kafam karıştı. Zaten dediğim gibi kendim için problem değil aşıyla çok rahat çözebilirim. Ama bulaşıcılık konusunda bu bilgi içimi rahatlattı. Teşekkür ederim.
Bilemedim işte öyle yazıldığını görünce telaş oldum. Çünkü her bulaşığı 15 dk çamaşır suyunda bekletmek çok problemli bir durum. Ailemin aşı olması da mantıklı içim rahat olur böylece teşekkürler.Evlenecek duruma gelirseniz Aileniz de olsun bence aşı içiniz rahat eder. Ama çamaşır suyu ne alaka yazmışlar anlamadım öpüşmeyle bile bulaşmayıp kan yoluyla bulaşan bi hastalıkta..
Çok teşekkürler inş öyle olurBence öncesinde sen kararını ver daha sonra aileni düşün. En fazla bütün aile bireyleri aşı olur.
Ama bu konuyu hafife alma; internette araştırıp bırakma yani.
Hepatit B ile ilgili devlete bağlı dernekler var; bizzat araştırıp gidip bilgilenmeni öneririm.
Bu hastalığında farklı çeşitleri ve dönemleri var. Ona göre farklı aşıları var.
Eğer evlenme gibi bir durum olursa; nihayetinde hem eş hem hasta yakını olmuş oluyorsun.
İleride karaciğer yetmezliğine kadar gidebilecek bir rahatsızlık, ona destek olabilecek misin kendini de düşün.
Yani alacağın karara yönelik; hem kendin için hem sevgilin için psikolojik olarak hazırlıklı olmalısın.
Sonuçta; basit bir rahatsızlık değil, sorumluluk gerektiriyor dolayısıyla her açıdan düşünmen gerekiyor.
Kararını daha sonrasında hem duygu hem mantık çerçevesinde verirsin zaten. Umarım herşey yolunda gider. :)
peki çocuklara geçişi nasıl oluyor bence önemli olan nokta o..kan yolu ve cinsel yol ile bulaşır başka hiç birşekilde bulaşmaz.
katılıyorum. ve ilerde çocuklarında görülme olasılığını da düşün konu sahibiBence öncesinde sen kararını ver daha sonra aileni düşün. En fazla bütün aile bireyleri aşı olur.
Ama bu konuyu hafife alma; internette araştırıp bırakma yani.
Hepatit B ile ilgili devlete bağlı dernekler var; bizzat araştırıp gidip bilgilenmeni öneririm.
Bu hastalığında farklı çeşitleri ve dönemleri var. Ona göre farklı aşıları var.
Eğer evlenme gibi bir durum olursa; nihayetinde hem eş hem hasta yakını olmuş oluyorsun.
İleride karaciğer yetmezliğine kadar gidebilecek bir rahatsızlık, ona destek olabilecek misin kendini de düşün.
Yani alacağın karara yönelik; hem kendin için hem sevgilin için psikolojik olarak hazırlıklı olmalısın.
Sonuçta; basit bir rahatsızlık değil, sorumluluk gerektiriyor dolayısıyla her açıdan düşünmen gerekiyor.
Kararını daha sonrasında hem duygu hem mantık çerçevesinde verirsin zaten. Umarım herşey yolunda gider. :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?