Hepatit b

Ben olsam özel bir muayenehaneye gider açık açık anlatırdım korkularımı. Uzun uzun. Gerekli cevapları alırdım internet sağlık konusunda çok kötü ve güvenilmez bir kaynak çünkü.

Bende nete bakınca bunalıma girmiştim. Hiç okuyup sinirini bozma. Evliyim eşim aşılı hatta bağışıklığı okadar yüksekki ömür boyu gelme diye birkaç doktor dedi. Asıl kendine dikkat etmelisin 1 senede bir kan tahlili yaptırıp değerlerine baktır. Benim dosyalarım var ve düzenli. Doktor geçmişi takip edebiliyor böylelelikle. Hem bulaşocıta geçtiğinde tehlikeli aşısızlara,hemde senin siroz sarılık vb hastalıklara yakalanma riskin olur. Takip edilmesi lazım. Alkol kullanıyorsan bırakmalısın. Bana biyopsi dediler korkumdan bir yıl içki sürmedim ağzıma değerlerim düştü. Ve en önemlisi sosis ve salam asla tüketme karaciğer düşmanılar. Bak ben hamileyim ve kızıma inşallah geçmiyecek. Sadece değerleri takip ettir. Öyle kronikte milletin yanına gittin tenden veya tükürükten bulaşmıyor. Kendini sıkıp bunalıma girme.

yok artık neler söylüyorsunuz. :)) Yanlış yönlendirme yapmayın.lütfen. Benim de bebeğim var doğumdan hemen sonra.asi.oldu ve hicbir sorun yok. Kimseye.de bulaşmadı.
Aidsle falan mi karistiriyorsuniz :)'
Yok hayir arastirabilirsiniz : D Dogumda bulasma ihtimali mevcut(hem normal dogum hem de sezeryan) ve dedigim gibi bebek ve cocuklar yetiskinlere gore cok daha hasar goruyor maalesef.

Bizim basimiza gelmedi hic kimseye bulasmadi soyleminin bilimsel bir gecerliligi olmadiginin farkinda degilsiniz galiba.

Son düzenleme:
Nasıl farkettiniz acaba ?
Konuyu okuyunca hastalık belirtilerine baktım birazda evhamlıyım
Ne tür test yapılıyor ?
Evlilik için kan verdiğimizde bakılmıştı en son, Doktorlar gerek duyduğu zaman kan tahlilinde istiyormuş. Kan verme durumun olduğunda kendin bakılmasını isteyebilirsin.

2007 de akut hepatit gecirdim nerden ve nasil bulastigiyla ilgili hala bir fikrim yok
6 ayda vucudumdan atildi ve kronik hepatit olmadim cok sukur ve omur boyu da bagisiklik kazandim.. nette cok saglikli bilgi yok ve asilanmaniz yeterli.. iciniz rahat olsun

Anne kronik hepatitse dogumda bebege bulasiyor ve dogar dogmaz cocuk asilaniyor omur boyu bagisiklik kazaniyor kismen hakli yazan arkadas

Evlilik için kan verdiğimizde bakılmıştı en son, Doktorlar gerek duyduğu zaman kan tahlilinde istiyormuş. Kan verme durumun olduğunda kendin bakılmasını isteyebilirsin.
Yani Biz demesekte genel kan testlerınde cıkarmı ki ?
Hamıle kalmak için verdıgımız kan testleri vs. ?

Çok teşekkürler. Fikirlerinizi dikkate alacağım

Çocukluğumda geçirdim, şuan taşıcıyı değilim.
Ama arkadaşlar yazmış, kan ve cinsel ilişki dışında bulaşma olasılığının çok çok düşük olduğunu.
O yıllarda özel bir beslenme ve yaşam programıyla atlattım çok şükür.
Bu hastaların hayatlarını iyi yaşaması gerekir, ailenin de 3-6 ayda bir değerlerini kontrol altında tutması.
Başka yorucu ya da hayat kısıtlayıcı bir şey söz konusu değil.

Yani Biz demesekte genel kan testlerınde cıkarmı ki ?
Hamıle kalmak için verdıgımız kan testleri vs. ?
Bana yapılan hemen hemen her kan tahlilinin sonucunda doktor aşılı mısın diye soruyordu, demek ki çoğunlukla bakılması isteniyor. Hamilelik için hormonlara bakılıyor ama hastalık araştırmasıda yaparlar mantıken.

Teşşekürler yinede gidince bi sorayım.

Konu sahibi kusura bakma araya kaynadım.
Geçmiş olsun.

Evet mantıken bakmaları lazım ama genelde ihmal ediliyor unutuluyor veya umursanmıyor .. Kendi kendinizin Dr u olmak daha kolay bilmişlik taslamadan tabi ki Sonra sıkıntı olabiliyor
Herzaman hatırlatmakta fayda var

Korkutmak mi? Ilginc bir bakis acisi. Tip dunyasinin buyuk hassasiyet gosterdigi viruslerden biri hepatit b ve bulasma riski yuksek bu yuzden hastane ortamindan diger her asidan once hepatit b asisi yapilir. Olumlu deneyimlerini paylasmak ile bize hicbir sey olmadi aidsle karistirmayin bir sey olmaz demek farkli seyler. Yorumum konu sahibine degil baska bir uyeyeydi zaten. Defrent

Aşı yaptirirsin iz her yılda gider tahlille kontrol ettirirsiniz sıkıntı olmaz dogumda falan zaten hemen bebeğe aşı yapıyorlar bekletilmemesi lazim 12 saat jcinde yapiliyor bir de bebeğe HBİG yapılıyor bebekte sıkıntı olmuyor. Sizin de değerlerinize göre aşı tekrarı yapılıyor. Bir de zaten evlenmeden önce sağlık raporu alırken tahlil sonuçlarına göre size söylenir ve yonlendirilirsinuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…