Davranış Bozuklukları Hepinizin fikirleri çok önemli!

  • Konu Sahibi Konu Sahibi Oruk
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.

Oruk

Üye
Kayıtlı Üye
6 Mart 2014
4
0
6
35
Ankara
Merhaba anneler

Ben hem bir anne hemde bir matematik öğretmeni adayıyım.Bu forumda da özellikle otizm ve DEHB başlıkları çok dikkatimi çekiyordu.
Çocukları çok sevdiğim için (2 kızım bir oğlum var) alan araştırma projesi dersinde

farklı çocuklarımızın öğretmenleri tarafından fark edilebilmesi ,
onların hareketlerinin önyargılarla değerlendirilmemesi, yaftalanmaması adına öğretmen adaylarının hazırbulunuşluk düzeylerini arttırmayı hedefleyen bir konu seçtik.
Bizim ki okyanus da bir damla hükmünde belki ama yine de vicdanlara birşeyler hissettirebilmek öğretmen adaylarımızı bu konuda bilgilendirebilmek derdimiz.

O kadar okudum ki annelerin bu konuda hassasiyetlerini fedakarlıklarını biliyorum.Ama maalesef sizler gibi bilinçli olmayan çocuklarını bile farkedemeyen ailelerde var. İşte bu noktada öğretmenlere de büyük görev düşüyor.

Sizdem ricam ister dikkat eksikliği ister otizm ister hiperaktivite sıkıntısı ister sosyal iletişim sıkıntısı ister öğrenme güçlüğü çeken çocukların annesi olun fikirleriniz çok ama çok önemli bizim için.

Öğretmen adaylarına neler söylemek istersiniz? Onlardan beklentileriniz ve istekleriniz nelerdir ?
veya sizi anlama yolunu seçmeyen öğretmenlerle yaşadıklarınız nelerdir? Sizler soruları istediğiniz şekilde çoğaltabilirsiniz.

Fikirleriniz şahıs belirtilmeden yazılacaktır.Şimdiden çok teşekkür ediyorum.
 
öncelikle yavrularımıza önyargılı olmasınlar,onlarda aslında normal cocuklar bence sadece biraz takıntıları ve korkuları var,mesela ben oglumu okula yazdırmak istedigimde sanki zeka özürlü gibi davrandılar ve derslere almadılar,diyer ögrencileri rahatsız eder diye,bu beni cok üzdü,oysa sadece biraz daha fazla ilgi istiyorlar,tek sorun bu,isteseler cocuklarımıza ayrımcı davranmasalar onlarda normal bireyler olacaklar.ben buna inanıyorum,Benim okudugum kadarıyla eyer okul yöneticileri ve ögretmenler birazcık anlayışlı olsa bu cocuklar düzelecek,ben şu anda ögretmeninin anlayışsızlıgı yüzünden oglumu anasınıfına götüremiyorum,Şöyle düşünseler onlarında cocuklarının başına gelebilir
:72:
 
Derya hanım merhaba cevabınız için çok teşekkür ediyorum.anneler olarak fikirleriniz dediğim gibi çok önemli.Umarım evledınız için herşey gönlünüzce olur.
 
Back
X