Her ailede bir enayi oluyor!

Gelini neden burda yasiyor peki? Gecici mi? Bi anlam veremedim.Kac yaslarinda bu oglanla gelin? Kusura bakmasinlar ama sizin sorumlulugunuzda degil bunlarin hicbiri! Ben en cok eşinize tepki göstermek istiyorum aslina bakarsaniz.Bu kadar da iyi niyetli olmasin.Her seyin fazlasi zarar,doz önemli yani.

Gelini neden burda yasiyor peki? Gecici mi? Bi anlam veremedim.Kac yaslarinda bu oglanla gelin? Kusura bakmasinlar ama sizin sorumlulugunuzda degil bunlarin hicbiri! Ben en cok eşinize tepki göstermek istiyorum aslina bakarsaniz.Bu kadar da iyi niyetli olmasin.Her seyin fazlasi zarar,doz önemli yani.

Aslında bir yandan mecbur ediliyor annesi tarafından. Ablası mesela onların da gayet arabası olmasına rağmen ölü taklidi yapıyor sürekli. Gelin ve oğlan 40’lı yaşlardalar, gelin çocuklar yurtdışıında eğitim görmesin diye 80.000 € luk okulu yaktı döndü. Bir dönem birlikte gezdiler zaten ama kadın yapamadı döndü. Annesini de yanına alıp üç mü iki mi ne yalan olmasın öyle bir ev tuttu geziyor.

Sinir oldum, insanlar cok degisik ya.
O senin annen - nasil bu kadar vefasiz olursun? Hadi tamam kendin ilgilenmiyorsun, bari paranla bir bakici tut. Gerekcesi ne peki yapmamasi icin? Esinden korkmasi mi?

Benimde yakin cevremde var benzer bir olay.
Hersey ortada ama ayni sizin anlattiginiz gibi söz konusu olan yasli kisi ogluna/kizina herseye ragmen toz kondurmuyor. En cokta bu sinir bozuyor bence.

Sinir oldum, insanlar cok degisik ya.
O senin annen - nasil bu kadar vefasiz olursun? Hadi tamam kendin ilgilenmiyorsun, bari paranla bir bakici tut. Gerekcesi ne peki yapmamasi icin? Esinden korkmasi mi?

Benimde yakin cevremde var benzer bir olay.
Hersey ortada ama ayni sizin anlattiginiz gibi söz konusu olan yasli kisi ogluna/kizina herseye ragmen toz kondurmuyor. En cokta bu sinir bozuyor bence.

Parası yokmuş, gerekçesi bu. Mimimum 15-20 bin kazandığına eminim, şaka gibi.

Başka akrabaların numaraları vardır sanırım eşinizde. Ben olsam bir dahaki hastane ziyaretinde watsaptan durum yaptırırdım eşinize. “Teyzemi yine hastaneye getirdik , Allah evladın da hayırlısını versin, teyzecim biz hep yanındayız sen merak etme” gibi bir şey yazar teyzeyle resim paylaşırdım. Hiçbir şey olmasa da o oğlunu herkese rezil ederdim hiç olmazsa 🤭

Aslında bir yandan mecbur ediliyor annesi tarafından. Ablası mesela onların da gayet arabası olmasına rağmen ölü taklidi yapıyor sürekli. Gelin ve oğlan 40’lı yaşlardalar, gelin çocuklar yurtdışıında eğitim görmesin diye 80.000 € luk okulu yaktı döndü. Bir dönem birlikte gezdiler zaten ama kadın yapamadı döndü. Annesini de yanına alıp üç mü iki mi ne yalan olmasın öyle bir ev tuttu geziyor.
İnsanlarin böyle umarsiz ,bu denli tuhaf ,bu kadar düşüncesiz olmasi benim duygusal zekasi yüksek karakterime cok dokunuyor :( Bu tip insanlari gördükce ve sayılarinin sanılandan fazla olduguna tanik oldukca ,kendimi uzaydan gelmis gibi hissediyorum.Allah kolayliklar versin sizlere hakikaten.Insanlar ,insanların imtehani maaselef..

Anne muhtaç durumdaysa oğluna nafaka davası açabilir devlet her şekilde ödetir o parayı gelin kapıya dayandırsa da polisi arasın uzaklaştırma alsın

Ortada korona olmasa tmM da sizin sağlığınız kadar teyzeninde sagligi tehlikede .. Eşiniz Acsin telefon Anneniz hastanede gidip alın ben şu an gitmek icjn uygun değilim desin sürekli yardımcı oluyormuş sonuçta .. Yazık gunah size de ..

“Mirası bi an önce bize kalsın” diye çok da takip etmiyorlardır. Yapacak şey şu; her çağırdığında koşmayacaksınız, bir bahane bulacaksınız, teyze de paşa paşa oğlunu arayıp “bana yardımcı lazım” diyecek. Teyzenin mirasından nasiplenmek sizin için çok olası gözükmüyor o gelinden dolayı maalesef. Bela olur öyle gelin insanın başına.

Bizde de eşim oluyor bu enayi. Eşime hakaret amaçlı yazmıyorum sadece sinirliyim. Kısaca anlatmaya çalışayım çünkü biz yine hastaneden geliyoruz ve benim artık sinirlerim bozulmaya başladı. Eşimin 80’lerinde bir teyzesi var, eşi vefat etti. Teyzenin de kronik hastalıkları var, zor yürüyor, kalp problemli vs. Bu teyzenin oğlu yurtdışında ama eşi burada ve bu gamsız dolarla maaş alıyor, karısı burada villada oturuyor ama annesine gram faydası yok. Bir ara yatılı yardımcı tutuldu, oğlu para verince gelini teyzenin kapısına dayandı kocamın parasını yiyemezsin diye, bayağı kapıya dayandı karakolluk olundu falan. Herneyse oğlan bu karakterde (yani karaktersiz ) bir adam. Ama teyze de normal değil sürekli oğluma duyurmayın kafasında. Duyurulmayan da artık teyzenin her ay klasikleşen hastane ziyaretleri. Her ay acile gidiyor ambulansla ve eşim koşuyor peşinden. Oğlum benim solum uyuştu hastane, kontrolüm geldi hastane, elimi kestim hastane! Bugün yine kaldırılmış hastaneye çünkü rondoda ceviz ezmesi yapmak isterken elini kesmiş! Az rahat durayım da yok. Gittik aldık yine, kadın hastane seviyor deliricem. Korona var ve biz devlet hastanelerindeyiz sürekli, kontrolü, acili, ambulansı diye! Bir de diyor ki bakın bana oturmaya gelmiyorsunuz böyle ayağıma getiriyorum sizi. Ay aman ne komik!

Altı çizili yazayım yaşlıya vefasız değilim, hepimiz yaşlanacağız konu o değil. Bu kadına bir yatılı yardımcı lazım ama oğlunun umuru değil. Kadın da oğlumun huyu böyle aman napiyim kafasında. Ya böyle iş olur mu? Yemin ederim ben olsam evimi ÇYD’ye falan bağışlarım kalsın ben ölünce g*t gibi. Dolarla maaş alıcam anneme faydam olmayacak karım yiyecek parayı işe bak.

Ben karışmıyorum eşime bir şey demiyorum aile içi dinamikleri ama artık sıkılmaya başladım bu durumdan. Benim kocama yazık değil mi hastalık kapsa? Sen oğluna kıyamıyorsun diye???! Haksız mıyım? Daha bu konuyu açarken korona pozitif konusu gördüm bdv’de yine huylandım. Bugün devlet hastanesi deli kalabalıktı dip dibesin insanlarla. Çok sıkıyor bu mevzu beni.
Bakim evine gitmez mi? 7/24 hizmet veriyorlar ogluda bir zahmet parasini odesin surekli hastaysa yani..ama.eli ayagi tutuyorsa ogluyla konusun karisina bir ayar ceksin ya da parayi direk kadina yatirsin yatili yardimci alsinlar yani is oglunda bitiyor

Teyze tabi oğlunu aratmaz bulmuş sizi işini gördürüyor neden oğlu ve geliniyle polemik yaşasın hazır her şeyine koşturan siz varken.
Bunu üzülerek söyleyeceğim eşiniz kuzeni ile görüşsün ve artık sorumluluğun ağır geldiğini anlatsın ve o minnoş teyzenin 1 2 defa telefonlarına çıkmayın derim o zaman oğlunu aramak zorunda kalacaktır ve bakıcı tutmak zorunda kalıcaklardır.
Siz böyle devam ederseniz ne bakıcı tutulur, nede teyze sizin peşinizi bırakır.

“Mirası bi an önce bize kalsın” diye çok da takip etmiyorlardır. Yapacak şey şu; her çağırdığında koşmayacaksınız, bir bahane bulacaksınız, teyze de paşa paşa oğlunu arayıp “bana yardımcı lazım” diyecek. Teyzenin mirasından nasiplenmek sizin için çok olası gözükmüyor o gelinden dolayı maalesef. Bela olur öyle gelin insanın başına.

Ay miras falan eksik kalsın istemem zaten kanunen de düşmez. Ama şu var ben onun yerinde olsam evimi TEV, ÇYDD gibi kurumlara bağışlar pasif oğlumla manyak gelinimi de kakalak gibi bırakırdım.

Teyze tabi oğlunu aratmaz bulmuş sizi işini gördürüyor neden oğlu ve geliniyle polemik yaşasın hazır her şeyine koşturan siz varken.
Bunu üzülerek söyleyeceğim eşiniz kuzeni ile görüşsün ve artık sorumluluğun ağır geldiğini anlatsın ve o minnoş teyzenin 1 2 defa telefonlarına çıkmayın derim o zaman oğlunu aramak zorunda kalacaktır ve bakıcı tutmak zorunda kalıcaklardır.
Siz böyle devam ederseniz ne bakıcı tutulur, nede teyze sizin peşinizi bırakır.

Artık sıkıldım gerçekten, yaşlı insan diyorum ama bencillik gibi geliyor bu artık. Ablası ölü taklidi yapıyor sanki bir tek eşimin teyzesi. Birileri bir eli yağda bir eli balda yaşayacak, pis işler hele de korona ortamında bize düşecek. Yok öyle iş.

Evet gerçekten çok sinir bozucu bir durum. Ben önce teyzeyle sonra da oğluyla konuşurdum. Eşim ister kızsın ister küssün. Sadece eşinizi ilgilendirmiyor ki siz de koşturuyorsunuz. Bu konuyu, yardıma ihtiyacı olan fakir bir teyze olarak açsanız tamam eyvallah yardım ediyorsunuz ne güzel derdim ama konu başka.

Bakim evine gitmez mi? 7/24 hizmet veriyorlar ogluda bir zahmet parasini odesin surekli hastaysa yani..ama.eli ayagi tutuyorsa ogluyla konusun karisina bir ayar ceksin ya da parayi direk kadina yatirsin yatili yardimci alsinlar yani is oglunda bitiyor

Ay onlar dünya para asla ödemez pısırık oğlu. Çok ilginç mesela kayınvalidem de yalnız yaşıyor ama ablası ile kalmıyor, herkes evinde rahat diyor. Ve şimdi görümcemlerle yazlığa gidecekler. Teyzeyi pek kimse takmıyor anlayacağınız. Anca bir şey olunca alo ambülans alo vive’nin kocası....

Back
X