her akşam burdalar bıktım:(

arkadaşlar hepiniz haklısınız ne diyim..ama çaresizlik çok kötü bişey..inanaınki yaşamayan bilemez...inanın size şuan çok kolay geliyor onu yap bunu yap demek...ama bazı şeyler çok zor..çünlü savunmaya geçtiğimde kaç kişiyle mücadele ediyorum ve artıkyoruldum...ben şuan ailemin yanındayım 3-4 gün sora dönüyrum cehenneme...burda okadar mutluydum ki allahım nasıl kopucam şimdiburdan....yine o hayat...keşke hiç dönmesem ...kredi fazileri düşmüş eşimi bugünden beri ev almak için ikna etmeye çalışıyorum..bakalım....şuan okadar müsait ki kredi bizimiçin...ama altın düşük buseferde elimizdeki altınlar değersizleşti

ne yap ne et eşini ikna et ayrı eve çıkmaya 3 ev üst üste olmaz arkadaşım kayınvalide kayınpeder bir yana
yeni evli görümce her akşam misafir gibi ağırlanırmı o damattada iyi sabır varmı valla
evimden uzak ama ben bu erkekleri vallahi anlamıyorum
yeni evlisin karınla gez dolaş ne işin var her akşam kaynana yanında yahu
hadi görümceni anlarım insan yeni evliyken ailesini çok özler ararda damada ne oluyor fazlaca hoşgörülü mübarek:)
burda iş eşine düşer bir zahmet anacığını kibar dille uyarsın eşime karışma diye
sen kaynananla hiç muhattap olma kötü olma kocanı ikna et
çalışmıyorsan işe girerim sana destek olurum krediyi beraber öderiz de :34:

biliyosunuz eşimin ailesiyle yaşıyorum...görümcem yeni evlendi ..ama evlendimi evlenmedimi belli değil...4ay oldu evleneli her akşam burdalar...ve ben artık iyice ezildim...artık akşam yemekleri burda yeniyo yemek çay çerez faslından sora gece 12 de kalkıp gidiyolar ....bende esir gibi dönüyorum evde...bıktım canımdan usandım ...görümcem ben beraber oturmaktan caymayım diye çok vaatlerde bulunuyodu bana bekarken..her akşam annemle babamı evden alıp götürcem siz başbaşa kalın yeterki diye vaadler verdi..ama hepsi düğün bitene kadarmış..şimdi bırakın bizi yalnız bırakmayı kenisi kocayı alıp herakşam burda...ona hakkımı helal etmiyorum...kaynanam ne yemek yapsak hemen kızını arıyo gel sensiz boğazımdan geçmio diye onlarda hemen gelio...ya kızıdır tamam gelsin ama ben gitmek istediğimde aileme kaynanam illa huzursuzluk yaratıyo evde..resmen benim aileme gitmemi istemiyo...çok kavga ettim çok savundum kendimi ama artık yoruldum .her aileme gitmeye kalkıştığımda evde bi olay çıkcak diye ödüm kopuyo ...eşimle anlaşıyorum öyle böyle ikna ediyorum onu ailemin yanında bikaçgün kalmaya kaynanam illa bişeler deyip canımı sıkıyo..yalnız gitmemi istemio e bende burda içiçe yaşamaktan usandım arada gidip kafa dinlemek istiyorum özlüyorum..hadi eşimle gitsek genelde peşimizden "oğlum amaa dayınlar yatıya gelcekti şunlar gelcekti onları görmicenmi ayıp olur" diye huzursuz ediyorhalbuki yalan kaç kere şahit oldum kimsenin gelmedine..nezaman eşimle annemlere gitsek yatılı misafir gelcek diye yalan söylüo....geçende resmen geldi anneme şikayet etti 1 haftalına gelmesin diye...annemlerde bazen ona hak verio eşim bensiz kalıyo diye...ama napabilirim bende bi canım ...kendisi kızını birgün görmese tansiyonları çıkıo ben ayda bikaçgün üstüste grmüşüm çokmu...sen kimsin yaaaa kimsinde ölümmlü dünyada bana ailemi görmeyi çok görüyosun....her akşam kızı ve damadı burda sofra kur ,kaldır ,çay ver kahfe yap.onlar gidince ortalığı topla....birde aile özlemi ,beraber yaşamanın verdiği mutsuzluk....çaresizim yaa hemde çok...ayrı eve şuanda çıkmıyo eşim...seneye diyor...ben seni zorla getirmeedim diyor...aklıma çok kötü şeyler geliyo ama sonra vazgeçiyorum...ben napıcam yaa cehennem mi bu yaşadığım...çok bunaldım kızlar eşim bile artık beni anlamıyor ailemde bıktı galiba benim dertlerimden okadar yalnızımki birtek siz varsınız:14:

Canım ne desen haklısın bence şu an............Eşin sana izin veriyorsa kV nin karışmaya hakkı yok ,,,, anlamadığım nokta
şu eşler ya da KV ler neden insanı kendi ailesinden kıskanır ki..........
:19: :19: :19:

sonuçta bizleri bu yaşa onlar değil , ailemiz geitrdi.................Kendi kızlarına gelince aynı şekilde davranılmasına izin vermezler ama..........
:47:................

Gelin milletini esiR zannediyorlar maalesef........................

Ama sen de başta yapmışsın hata..........Başta her şey tozpeMBE görünmüş sanırım gözüne ama aynı evde yaşamanın zorluklarını baştan düşünecektin canım.......
:26: :26:..

Benim de ablam KV si ile altlı üstlü oturuyorlar ve resmen ablam da senin durumunda....O da senin gibi annemlere bile

gelmeye çekiniyor kızacaklar diye.................

Senin durmun da aynı onun gibi..................İnşallah canım ayrı eviniz olur.........

Onun eşide bi süre sonra sıkılacaktır merak etme uzun sürmez (yani inşallah) ama kızamam da açıkcası annesine geliyo

çok sağlıklı bir tavsiyemi bilmiyorum ama yerinde olsam yapacağımı yapar gideceğim yere gider ama asla ne eşimle ne kayınvalidemle kavgaya polemiğe girmezdim girer odama söylenmesinin bitmesini beklerdim
valla bi çıkarken kapı sesimi duyarlardı bide eşime mesaj atardım anneme gidiyom diye

kendi hayatımdan örnek vereyim çok basit ama benin banyonun havluluğu çubuk şeklinde tam kapının yadında kalkık bir haldeyken içeri dalarsam tam gözüme giriyo

kaç kerede uyardım
ama kayınvalidem her geldiğinde havluluğun çubuğunu açıp havlu asıyo kendii boyu kısa
oldu baya yine daldım banyoya çubuk burnuma çarpti oda abdest alıyo gittim bi tane bıçak aldım gacırt die söktüm havluluğu
napıyon dedi dedim dekor yapıyorum

öyle bişi yok valla evdeki gelin hizmetçi değil annesine geliyorsa kalkıcak ortada oda dolanacak servise yardımcı olucak misafirlik 1 gün 2.gün misafir gibi kurulamazsın öyle bir dünya yok

orası annesinin evi istediği gibi gelir gider diyenler olmuş...
nasıl bir duyguyla yazılıyor anlayamıyorum...ya allah aşkına hangi evliliklerde her akşam annesinin evine gelip geç saatlere kadar oturmak var??
evlenmiş artık o kız..annesinin evinde bekarken ki gibi her daim bulunması normal mi??
tamam özler gelir gider ama her akşam olması asla normal değil..
üstelik kaynanaya bakın ki kendi kızını boğazımdan geçmiyor diye çağırıp duruyor ama gelinini anasına yollamıyor..
senin kızın can da, bu gelin patlıcan mı??
senin kızın ana kuzusu ise o kız da ana kuzusu...
kimse kusura bakmasın ama bu kaynananın yaptığı resmen zulümdür...
zulme sessiz kalarak da ezilen konu sahibi arkadaşım malesef sensin...kavga da olsa küsmeler de olsa bu kadar sessiz kalıp kendini ezdirmeye müsait olursan onlarda bi güzel ezerler bacım...
ohh keyfe bak ne güzel görümce hanım her akşam gelecek yemeği çayı çerezi hizmeti eziyeti gelin hanım yapsın oda anasıyla keyif çatsın...oldu canım başka bi rican varmı?? yok öyle bi dünya....
ben annemin evine gittiğimde resmen evin gelini gibi hizmet eder yemeği bulaşığı çamaşırı ütüsü ne varsa yaparım...evde gelin olsa da olmasa da yaparım...
aynı hizmeti kv de de yaparım....kız olmuş gelin olmuş farketmez...
şuan ailemden ayrı memleketteyiz ama, izne gittiğimizde de öyle fazla abartmayız..herşey dozunda güzel..
konu sahibi arkadaşım, bak kavga çıkmasından korkuyorsun ama bu kadar sessiz kalıp hizmetçilik edersen ezilirsin...
okadar iş yapma sende, yesin içsin yıkasın madem görümce hanım,..
hiç içine atma laf geldi mi söyle susma..hani söz vermiştin yalnız kalacaktın annenleri götürcektin vs diye söyle...
hanfendi bırak annesini götürmeyi kendisi postu sermiş maşallah....

ne yap ne et eşini ikna et ayrı eve çıkmaya 3 ev üst üste olmaz arkadaşım kayınvalide kayınpeder bir yana
yeni evli görümce her akşam misafir gibi ağırlanırmı o damattada iyi sabır varmı valla
evimden uzak ama ben bu erkekleri vallahi anlamıyorum
yeni evlisin karınla gez dolaş ne işin var her akşam kaynana yanında yahu
hadi görümceni anlarım insan yeni evliyken ailesini çok özler ararda damada ne oluyor fazlaca hoşgörülü mübarek:)
burda iş eşine düşer bir zahmet anacığını kibar dille uyarsın eşime karışma diye
sen kaynananla hiç muhattap olma kötü olma kocanı ikna et
çalışmıyorsan işe girerim sana destek olurum krediyi beraber öderiz de :34:
xcanım çok çaresizim bilmiyorum ayrı eviçin hergün dilimde tüy bitti ev almak kolay değil haklı ama ama kiraya çıksak süper olucak asla çıkmıyo kiraya...eşim arada gezdiriyor beni canım ama şuaralar sınavları var hiç gezemiyoz.damat dünden razı gelmeye çok garip ya hiç mikarısı yla başbaşa kalmak gibibir hevesiyok acaba.

Canım ne desen haklısın bence şu an............Eşin sana izin veriyorsa kV nin karışmaya hakkı yok ,,,, anlamadığım nokta
şu eşler ya da KV ler neden insanı kendi ailesinden kıskanır ki..........
:19: :19: :19:

sonuçta bizleri bu yaşa onlar değil , ailemiz geitrdi.................Kendi kızlarına gelince aynı şekilde davranılmasına izin vermezler ama..........
:47:................

Gelin milletini esiR zannediyorlar maalesef........................

Ama sen de başta yapmışsın hata..........Başta her şey tozpeMBE görünmüş sanırım gözüne ama aynı evde yaşamanın zorluklarını baştan düşünecektin canım.......
:26: :26:..

Benim de ablam KV si ile altlı üstlü oturuyorlar ve resmen ablam da senin durumunda....O da senin gibi annemlere bile

gelmeye çekiniyor kızacaklar diye.................

Senin durmun da aynı onun gibi..................İnşallah canım ayrı eviniz olur.........

evet ya sanki ben ağaç kavuğundan çıktım bu gidişimde yüzüne karşı ne gididyorum dedim ne hoşcakal dedim yüzüne bile bakmadım oh iyi oldu...ama dönecem illa ozaman sokcak laf...allahtan kuaförlük kursuna yazıldım iş bulana kadar öğlenden sonra 4,5 a kadar evde olmucam ...evet cnm gelinleri esir zannediyorlar...ama ben kullandırmıcam kendimi hataydı ama olduı bikere canım şimdiönüme bakmak zorundayım :43:

orası annesinin evi istediği gibi gelir gider diyenler olmuş...
nasıl bir duyguyla yazılıyor anlayamıyorum...ya allah aşkına hangi evliliklerde her akşam annesinin evine gelip geç saatlere kadar oturmak var??
evlenmiş artık o kız..annesinin evinde bekarken ki gibi her daim bulunması normal mi??
tamam özler gelir gider ama her akşam olması asla normal değil..
üstelik kaynanaya bakın ki kendi kızını boğazımdan geçmiyor diye çağırıp duruyor ama gelinini anasına yollamıyor..
senin kızın can da, bu gelin patlıcan mı??
senin kızın ana kuzusu ise o kız da ana kuzusu...
kimse kusura bakmasın ama bu kaynananın yaptığı resmen zulümdür...
zulme sessiz kalarak da ezilen konu sahibi arkadaşım malesef sensin...kavga da olsa küsmeler de olsa bu kadar sessiz kalıp kendini ezdirmeye müsait olursan onlarda bi güzel ezerler bacım...
ohh keyfe bak ne güzel görümce hanım her akşam gelecek yemeği çayı çerezi hizmeti eziyeti gelin hanım yapsın oda anasıyla keyif çatsın...oldu canım başka bi rican varmı?? yok öyle bi dünya....
ben annemin evine gittiğimde resmen evin gelini gibi hizmet eder yemeği bulaşığı çamaşırı ütüsü ne varsa yaparım...evde gelin olsa da olmasa da yaparım...
aynı hizmeti kv de de yaparım....kız olmuş gelin olmuş farketmez...
şuan ailemden ayrı memleketteyiz ama, izne gittiğimizde de öyle fazla abartmayız..herşey dozunda güzel..
konu sahibi arkadaşım, bak kavga çıkmasından korkuyorsun ama bu kadar sessiz kalıp hizmetçilik edersen ezilirsin...
okadar iş yapma sende, yesin içsin yıkasın madem görümce hanım,..
hiç içine atma laf geldi mi söyle susma..hani söz vermiştin yalnız kalacaktın annenleri götürcektin vs diye söyle...
hanfendi bırak annesini götürmeyi kendisi postu sermiş maşallah....
canım çok haklısın nediyim...şimdi oraya gidince yine o günler başlicak burda çok mutluydum

Öncelikle şunu kabullenmelisin, orası senin değil kayınvalidenin evi, gelen de onun kızı, isterse her gün gelir, isterse aylarca kalır, senin buna kızma, bozulma hakkın yok.
Eskilerden hatırlıyorum, ben bütün evimin işini yaparım, eşimden yardım istemem diyen, hatta ev işi yapan erkekleri komik bulan sendin, bu durumda oturup eşine ve ailesini hiç şikayet etmeden hizmet etmelisin, ya da söyle eşin de bir işin ucundan tutsun, tabi komik bulmayacaksan....

Öncelikle şunu kabullenmelisin, orası senin değil kayınvalidenin evi, gelen de onun kızı, isterse her gün gelir, isterse aylarca kalır, senin buna kızma, bozulma hakkın yok.
Eskilerden hatırlıyorum, ben bütün evimin işini yaparım, eşimden yardım istemem diyen, hatta ev işi yapan erkekleri komik bulan sendin, bu durumda oturup eşine ve ailesini hiç şikayet etmeden hizmet etmelisin, ya da söyle eşin de bir işin ucundan tutsun, tabi komik bulmayacaksan....

evet o konuda ben de çok kızmıştım konu sahibine :31:

evet ya sanki ben ağaç kavuğundan çıktım bu gidişimde yüzüne karşı ne gididyorum dedim ne hoşcakal dedim yüzüne bile bakmadım oh iyi oldu...ama dönecem illa ozaman sokcak laf...allahtan kuaförlük kursuna yazıldım iş bulana kadar öğlenden sonra 4,5 a kadar evde olmucam ...evet cnm gelinleri esir zannediyorlar...ama ben kullandırmıcam kendimi hataydı ama olduı bikere canım şimdiönüme bakmak zorundayım :43:

yazmiyim diyorum, dayanamiyorum...
kuzum, kullandirmayip da ne yapacaksin? hadi ise girdin aldin 500 lira maas, kira ya da taksitli kendi evinize ciktiniz... elinizde 1000 lira kalacak..o para yeter mi saniyorsun? her sene zam gelecek diyorsun, 1000 lira maasin nesine ne kadar zam gelir, her sene %10 zam gelecek degil ya...sen kendi maasinin tamamini taksite ya da kiraya versen bile yol masrafin olacak, bi 100 lira da oraya gidecek...aidat prasi olacak en az 50 lira...anne olmak istiyorsun dogal olarak, hadi ilk 6 ay anne sutu verdin ama sonra mamasi olacak, bebek bezi olacak, olacak da olacak...bebek oldugu zaman ise giderken ya annene ya kv'ye birakacaksin ki ekstra bir yol masrafi daha cikacak...kv yaninda kalirken elektrigi, suyu biz oduyoruz demistin, ama mutfak masraflarinin hepsini siz karsilamiyorsunuz sonucta...sundaki haliyle her ay elinize bir seyler kaliyor mu?
o yuzden bir sekilde kayinvalidenle anlasmak durumundasin...hem yukardaki arkadaslar da demis is yapmayi severim, esime dokundurtmam diye...bence kv bahane, sen evde cok bunaliyorsun bosluktan, kuaforluk kursu insallah derdine derman olur...

Son düzenleme:
o konuda saçmalamıştım yaa öyle bişey olamaz ...bianlık saçmadüşünceme geldi işte...

yazmiyim diyorum, dayanamiyorum...
kuzum, kullandirmayip da ne yapacaksin? hadi ise girdin aldin 500 lira maas, kira ya da taksitli kendi evinize ciktiniz... elinizde 1000 lira kalacak..o para yeter mi saniyorsun? her sene zam gelecek diyorsun, 1000 lira maasin nesine ne kadar zam gelir, her sene %10 zam gelecek degil ya...sen kendi maasinin tamamini taksite ya da kiraya versen bile yol masrafin olacak, bi 100 lira da oraya gidecek...aidat prasi olacak en az 50 lira...anne olmak istiyorsun dogal olarak, hadi ilk 6 ay anne sutu verdin ama sonra mamasi olacak, bebek bezi olacak, olacak da olacak...bebek oldugu zaman ise giderken ya annene ya kv'ye birakacaksin ki ekstra bir yol masrafi daha cikacak...kv yaninda kalirken elektrigi, suyu biz oduyoruz demistin, ama mutfak masraflarinin hepsini siz karsilamiyorsunuz sonucta...sundaki haliyle her ay elinize bir seyler kaliyor mu?
o yuzden bir sekilde kayinvalidenle anlasmak durumundasin...hem yukardaki arkadaslar da demis is yapmayi severim, esime dokundurtmam diye...bence kv bahane, sen evde cok bunaliyorsun bosluktan, kuaforluk kursu insallah derdine derman olur...
cnmm bilmiorum etrafımda kaç aile var askeri ücretle geçiniolar...böle bir hayat yaşamakansa diyorum kendi bütçemi kısa kısa yaşarım diyorum..eşim şimdi çıksa benim cesaretim var tutumluyum ...ayağımı yorganıma göre uzatırım..bilmiorum....kuaförlük kursuna gidicektim bugün bi işen aradılar beni cv doldurmuştum nette..olumlu bulduk szi dedi pazartesi görüşmeye gitcem inşallah olur hayırlısıyla

Sana birkaç kez mail de atmıştım canım ama cevap verme zahmetinde bile bulunmadın..Çünkü yazdıklarım hoşuna gitmedi.Başına buyruk,inatçı bir yapın var bence..''bu gidişimde yüzüne karşı ne gididyorum dedim ne hoşcakal dedim yüzüne bile bakmadım oh iyi oldu.'' demişin.Çok iyi,çok güzel bir davranış mı bu sence? İyilik iyilik getirir..Anne ben çıkıyorum,Allah emanet olun deyip çıksan ne olurdu..Bırak o isterse surat assın ama sen kendine düşeni yap..Burda kv anlatıyorsun.Peki sen nasıl bir gelinsin?Bir de kv ya sormak lazım..Senin tarafından biliyoruz olanları hep..Ben sana kötüsün,kv nın bu davranışlarını hakediyorsun demiyorum yanlış anlama ama yazdıklarına baktığımda sende de suç buluyorum çoğu zaman..

Sana birkaç kez mail de atmıştım canım ama cevap verme zahmetinde bile bulunmadın..Çünkü yazdıklarım hoşuna gitmedi.Başına buyruk,inatçı bir yapın var bence..''bu gidişimde yüzüne karşı ne gididyorum dedim ne hoşcakal dedim yüzüne bile bakmadım oh iyi oldu.'' demişin.Çok iyi,çok güzel bir davranış mı bu sence? İyilik iyilik getirir..Anne ben çıkıyorum,Allah emanet olun deyip çıksan ne olurdu..Bırak o isterse surat assın ama sen kendine düşeni yap..Burda kv anlatıyorsun.Peki sen nasıl bir gelinsin?Bir de kv ya sormak lazım..Senin tarafından biliyoruz olanları hep..Ben sana kötüsün,kv nın bu davranışlarını hakediyorsun demiyorum yanlış anlama ama yazdıklarına baktığımda sende de suç buluyorum çoğu zaman..
bana senden hiç bi zaman meil gelmedi hiç hatırlamıyorum..yada 10 dk yı beklim deken unutmuş olabilirim k.bakma....ya demedim çünkü artık çk sinirlerim bozuk..o şeyleri yaşayınca eminim seninde içinde gelmezdi demek....dediğimde herzaman olay oldu bu sefer sırf morlaller bozulmasın diye bişe demeden çıktım....ben annemlere gidiyorum anne hoşcakal dedim " git git annene diyeceklerim var akşamada ben gelcem git bakalım " tarzında oflayarak konuştu e bende daha demem..benimde yaşadıklarım kolay değil sonuçta

bana senden hiç bi zaman meil gelmedi hiç hatırlamıyorum..yada 10 dk yı beklim deken unutmuş olabilirim k.bakma....ya demedim çünkü artık çk sinirlerim bozuk..o şeyleri yaşayınca eminim seninde içinde gelmezdi demek....dediğimde herzaman olay oldu bu sefer sırf morlaller bozulmasın diye bişe demeden çıktım....ben annemlere gidiyorum anne hoşcakal dedim " git git annene diyeceklerim var akşamada ben gelcem git bakalım " tarzında oflayarak konuştu e bende daha demem..benimde yaşadıklarım kolay değil sonuçta

Günaydın arkadaşım.Attığım mesajı silmemişim tekrardan gönderdim,dilersen bakarsın..Yaşadıkların kolay değil ama yaşam şartlarını daha kaliteli hale getirmek senin elinde..Ayrı eve çıkma durumunuz yok gibi gözüküyor bir süre daha ve sen buna rağmen sürekli eşine ayrı ev deyip duruyorsun..Eşin ayrı eve çıkmak istemiyor diye ayrılacak mısın eşinden? Benim eşimde çıkmıyor ayrı eve,napayım boşanalım mı bunun için?Tabi ki hayır.Gün doğmadan neler doğar,Allah büyük..Ben günümü yaşamaya bakıyorum..Zaman geçiyor,ömür tükeniyor.Hergün ayrı ev deyip kendini ve eşini üzerek ya da kv ile tartışmaya girerek geçer mi?Geçmezzz tatlım geçmez.Boşver kv yı sen.Tmm anne,haklısın anne de geç.Hiç tartışma moduna girme onlarla..Anlamıyorlar ztn bizi bacım anlamıyorlar. Çok bilen,terbiyesiz gelin oluyorsun kendini savunmaya çalışınca..O yüzden boşver..Yine yapacağını yap ama gözlerine sokarak değil..Tatlı tatlı,alttan alttan yap :)

Günaydın arkadaşım.Attığım mesajı silmemişim tekrardan gönderdim,dilersen bakarsın..Yaşadıkların kolay değil ama yaşam şartlarını daha kaliteli hale getirmek senin elinde..Ayrı eve çıkma durumunuz yok gibi gözüküyor bir süre daha ve sen buna rağmen sürekli eşine ayrı ev deyip duruyorsun..Eşin ayrı eve çıkmak istemiyor diye ayrılacak mısın eşinden? Benim eşimde çıkmıyor ayrı eve,napayım boşanalım mı bunun için?Tabi ki hayır.Gün doğmadan neler doğar,Allah büyük..Ben günümü yaşamaya bakıyorum..Zaman geçiyor,ömür tükeniyor.Hergün ayrı ev deyip kendini ve eşini üzerek ya da kv ile tartışmaya girerek geçer mi?Geçmezzz tatlım geçmez.Boşver kv yı sen.Tmm anne,haklısın anne de geç.Hiç tartışma moduna girme onlarla..Anlamıyorlar ztn bizi bacım anlamıyorlar. Çok bilen,terbiyesiz gelin oluyorsun kendini savunmaya çalışınca..O yüzden boşver..Yine yapacağını yap ama gözlerine sokarak değil..Tatlı tatlı,alttan alttan yap :)

o dediklerini yapmak çok zzor ya aslında aynen öyle olmak lazım ama yapamıyorum ben...çok sinirli bi yapım var bi laf sokulduğunda kan beynime sıçrıyo hemen savunmaya geçiorum ozamanda kötü oluyorum...asıl başlatanlar iyi oluyo herkez birbirini savunuyo ben sadece savunduğum için kötü olup yapayalnız kalıyorum

Cevapların tamamını okumadım ama kendi düşüncemi yazayım. Maalesef hayatını birden değiştirecek bir sihirli değnek yok. Bu herkes için geçerli, hiçbir şey mücadelesiz yoluna girmiyor. Şuan senin için yapılacak ilk iş bir işe girmen olmalı. Çocuk fikrini de bir süre ertele. Özetle şikayet edip durma canım eline hiçbir şey geçmez böyle. Kalk bir şeyler yap. Kayınvalidenin de her lafına bozulursan kafayı yersin bu tarz insanlara yapılacak en güzel şey onlara aldırmamak. Tabi bir de işe girersen gün boyu onları görmeyeceğin için tahammül düzeyin yükselir. Bu arada kayınvalide beni anneme şikayet ediyor da nedir? Annen de bi zahmet cevap versin kayınvalidene, benim kızımı bana şikayet etmeyin falan desin bence...

Back
X