Kizlar benim bi ablam var.3 yil once evlendi.nisanlandigi gun enistem eve girdi dugun gunu cikti.biraz daha acarsak konuyu.bir yil nisanli kaldilar ve 365 gunun her gunu bizdeydi.birgun.sekmedi.sabah uyaniyordum gelmis kahvalti yapiyorduk gidiyordu biraz calisiyordu oglen yemegine geliyordu yiyip gidiyordu aksam yemegine geliyordu gece 12 1 e kadar oturup Evine gidiyordu.365 gun boyke devam etti.mesela biz misafirlige gidiyorduk o birakir aksam gelip alir bizimle beraber eve cikar geceyarisina kadar oturur giderdi.piknige giderdik teyzemlerle falan gelip otururdu.teyzemin gelini kac kez rahatsiz olup gitmistir.emzikli bebekler gibi evden hic cikmadi.annem.onlarin yuzunden tansiyon hastasi oldu hepimiz krizlere giriyorduk ama agzimizi acip birsey diyemiyorduk nisan bozulur korkusundan.annem evlatlarimdan cok onun yuzunu goruyorum ama sabredindugunleri olur rahatlariz dedi.malesef oyle olmadi yine.hergun bizdeler.ya bi oturun.evinzde yok yok yok.hergun.kendilerini disari atiyorlar adresleride biz.anneme sitem ediyoruz annemde yeni evliler bikarlar bi zaman sonra diye susturuyor bizi.mesela 2 senedir ramazanda iftara gelirler karaktersiz eniste kendi evi gibi iftara kadar yatar iftari yaparlar babam abim teravihe giderler eniste bizimle oturup karilar gibi dedikodu yapar.bazen iftardan sonra teyzemlere parka gideriz hic kacirmaz hemen gelir karilar gibi oturur onlar rahatsiz olur kalkip giderler bizbize yinr kaliriz.sonra yine.bizimle eve gelip sahur yapip giderler.serefsiz yine uzanip uyurki annemgil bizde kalin desinler ama annem abimin korkusundannsesini cikaramaz defolup giderler.bir kac gece ablam hasta refakatcisi oldu diye geldi bizde kaldi.3 senelik evliler simdi yine bizdeler.abim onlardan sonra evlendi haftada bir anca gelirler ama onlar bir ay ramazandir yine bizdeler.simdi yine balkonda oturmus iftari bekliyorlar.yarin yine gelcekler oburgun yine offff.tiksiniyorum artik onlardan.kizlar bi caresi yokmudur bu durumun yaaa(((
iyi sabretmişsin.. eniştenin annesi falan yok mu arada oraya da gitseler.. ne bileyim iş annende bitiyor.. açık açık söylesin rahatsız olduğunu, kırılan da kırılsın.. valla canım o kadar iyilik yaparsınız, bundan yıllar sonra yaptıklarınız değil yapmadıklarınız söylenir.. insanlara iyilik yaramaz o yüzden annen ya da baban konuşsun..
Yukarıdaki arkadaş belirtmiş ama ben de belirteyim, 'karılar gibi' benzetmeniz çok talihsiz olmuş.
Konuya gelince;Çok garip, insan hiç kendi evinde eşiyle başbaşa yemek yemek falan istemez mi yahu? Anlarım, kalabalık aile yemeklerini ben de cok severim ama böyle her gün her gün olmaz ki, evlenmiş sonucta biraz başbaşa bişeyler yapmalılar, hiç dışarı çıkıp gezmiyor mu yahu bunlar, çok garipsedim vallahi durumu. Mesela ben de evlensem ailemi yemeğe çağırırım iftara giderim ama bu ayda 3-4 defayı geçmez diye tahmin ediyorum. Enişteniz sizi yanlış anlayabilir ablanıza nazınız geçer zannımca, bence ablanızla konuşmalısınız uygun bir dille anlatın.
Gecmisten gununumuze gelen bi deyimdir kari gibi dedikodu yapiyor demek.bana gore erkekler kadinlardan daha cok yapar hatta erkekler namusu ortaya atar.genis bi cevrem var ve bu konular surekli arkadas ortaminda tartisma konusu olmustur.diger meseleye gelince annem soylemekten.cekiniyor artik gelmezler diye.ama artik cildirma noktasina geliyorum.
ben ablanın size gelmesinde sakınca görmüyorum, evleriniz yakın demekki onlarda hergün sizde. Eniştende ailenizi kendi ailesi gibi görüyor ki bukadar rahat ve hep geliyor. Erkek her gün kayınbabaya gitmeyin bırakın eşini bile göndermeyen vardır. Ablanıza bize gelmeyin diyemezsiniz çünkü orası onunda hala evi, sende o evde geçicisin. Annen babanda gelme diyemez. Eniştenin kadınların yanında takılması rahatsızlık verici, ablana bunu aktarabilirsin. Biz kadın kadınayken eniştem yanımızda kalmasın, babamlarla gitsin yada dışarda takılsın vs diyebilirsin.
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Yaptıkları çok yanlış kesinlikle onaylanacak bir şey değil ama karaktersiz, şerefsiz falan ağır olmuyor mu sence
'' şerefsiz'' kelimesini hak edecek ne yaptı ki size?
ha birde ev araba falan almayı düşünüyorlar mı? ne alaka demeyin ,eskiden mahallede bir bayan vardı ,evi arabası arazileri falan vardı, birgün laf oldu soruldu ona kız nasıl oldu bunca mal diye kadın'' evliliğimizin ilk 5 senesini aile ,eş dost yanında geçirdik dedi nasıl yani dendiğinde sabah kahvaltıya , öğle yemeğine ,akşam yemeğine hep eş dosta giderlermiş ki masraf olmasın para biriksin diye.. o an çok şaşırmıştım ama şimdi acaba sizinkiler de de mi böyle bir düşünce var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?