HER AY ANNE OLMAYI UMUTLA BEKLEYENLER(Umutlarımızın çiçek açması dileğiyle)

burcucum bak begendıgım besık
kız ıcın olanda uyku setı ıncılı falan
ve cıbınlıgındede gubur var
bu arada besık ıkı sevıye yanı derınde oluyor yukarıda cıkabılıor bunun ıcınde ıkı takım korumalık verıolar

biz geldik şimdilik :) sabah gittim doktora randevuyu 1buçukla 3 arasına verdi. 2 de gidicez tekrar. aşımı oldum. hiiç ağrı filan olmadı inşallah da olmaz :)
Özllemm
İnşallah güzel haberler alırım. içim ferah ama biraz heyecanlı korku var. örgü ipimiz de yarına kaldı mecburen alıyımda oğluma örmeye başlayım. senin paşanda sağlıklı güzel günlerde sıcak sıcak giysin :) beşiğede bayıldım. sallanabiliyo mu aynı zamanda.
Esraa
Kız senin o göbek dediğin ne öyle yahu. çağanda da böylemiydi göbeğin hiç yok gibi. neden öyle ki acaba. :) doğumdan sonra sen yine fit bir vücuda kavuşursun hiç zorlanmadan :)
Burcuu
Canım eşim haklı ama onunki tamamiyle kıskançlıktan. başkalarının bebeklerine örmemi hiç istemiyo. ne var ne yok kendi çocuğuna yap diyo :) bitane yapayımda kurtulayım dilinden :)

canım adetin ilk gününden hesaplayacaksın.hangi gün bittii önemli değil.
daha gitmedin mi kana?boşa bekliyorsun...

Ben yanlış hesaplıyormuşum demekki ben hep bittiği günden sonra sayıyordum olacağım günleride.akşam okuyunca yazdıklarınızı geriye dönük baktım takvimime dediğin gibi ilk günden saydım bir sonraki adet günüme kadar 25 ila 27 günmüş. sadece bi mart ayında bide hatırlamıyorum bi yda daha 36 günde olmuşum. şimdi bugünde 37. günüm ve karın ağrım daha hafifledi diğer günlere göre ama bulantım içten içe devam. bende zor duruyorum kan testi için ama bu kez 40 gün olsun diyorum bari.ne bileyim dedim ya idrar testlerinde çıkmayınca korkuyorum sanırım kandada boş çıkarsa diye. tabi herşeyin sonu değil eninde sonunda öğrencem mecburende ne bileyim işte...

canım ılk doz ası 2.gun sancıya baslıor baya sısıyor ve acıyor ınsallah sende oyle olmaz
bu arada besık ıkı sekılde ayarlanıor ayakları bırı tekerleklı yanı odadan odaya cekebılırsın tasıması pratık ıkıncı seklı de sallanabılıor olması en guzel ozellıgı ıse ayakları cok pratık degısıo
besık almayı dusunen arkadaslar sakın altı cekmecelı falan almayın etrafımdakı 10 bebekten 8 ı bı sekılde besıkten kendını atmıs
dun yegenımde dusmus 8 aylık daha dusun kendını atabılıor bıde yasına falan gelınce hıc tutulmaz onlar
derın olsun besıkler

esraaaaa kız bu ne hal
sen hamile olduğuna eminmisin gazın falan olmasın
ya benim bile daha çok göbeğim var senden hakikaten hiç göbek yok sende yaaa
bence senin bebek ayakta dikiliyo yatmıyo orda yan gelip baksana göbek yok yakında bebeğin kafası yada ayakları ağzından çıkacak

ay deme öle inşallah bende olmaz öle acı sancı. şimdi az biraz böle kas ağrısı gibi ağrı var kolumda başkada yok.
çok iyiymiş o zaman o beşik. yerinde filn gidip gördün mü yoksa netten araştırmamı bu. bu beşik 2 katlı o zaman demi. boyu derin gibi biraz. hem derin hemde yüksek olabiliyo mu ?

evet canım once magazada gordum sonra nette arastırıp buldum.
ıkı katlı evet hem yukarda olabılıor cok egılmıorsun falan hemde asagıda olabılıyor
ben bu tıp ıstıordum hıc bı yerde yoktu varsada sallanmıorlardı falan sonunda buldum aslında sallanma ozellıgını kullanmayı dusunmuorum ama bakarsın huysuz olur ılla sallanmak ısterse bıdaha mı besık alalım ozellıgı olsun dıyordum hep sonunda buldum :)

ebda

valla tatlim bende de oyle bulanti olmadi... 7-9 hafta aralarinda hafif acmisim gibi bir his vardi ama yemek cnm istemiyordu...
simdide bulnati yok aferdersin ama 2 kere kustum... hepte cnm istedigi icin yedim 2-3 kere ogurdum 4.uncude cikti...
en son dun basima geldi
okadarcik yani... insallah olmaz ama ztn 10. haftada fln olanlarda azalmaya basliyormus.. yalniz bel agrilarim yeni yeni basliyor gibi.. oyuzden simdiden dikkat et kendine... insallah sende olmaz... oturma degil ama yatip kalkmasi zor oluyormus.

ozlem

ne guzel yatak oyle o... cibinlik flnda var... maviye fln takilmamanda guzel olmus bence... farkli duruyo genelde ya pembe ya mavi yaparlar yaa...
ayakli olmasi fln cok pratik olur senin icin ilk aylarda duruma gore gezdir dur evin icinde

esra
valla o gobek nedir oyle... yok gibi... masallah sende tig gibi bitiricen 9 ayi demekki...

iyi bakalım bulman güzel olmuş :) bende o tip bişey bulabilsem güzel olurdu. ama benim korkum kafasını tahtalara filn çarpması. o yüzden tahtada biraz tereddütteyim hala. gerçi burada o gösterdiğin gibi bulmam mümkün değil ama :)

Kiz Esra o gobus nerde, nerde prenses ? Valla benim tatil resminde 25 -26 haftaydim herhalde vardi gobus ama simdi kocaman oldu
Kizlar saka maka son 10 gunde 2 kilo aldim, su an 9 kilo aldim toplamda bu sabah itibariyle 58 kiloyum omrumde bir ilk 55'in ustune hic cikmamistim

Ozlemcim ben besigi beyaz istiyorum renk secimi olabiliyormu acaba, birde magazadan mi netten mi kumasi yatagi nasil ki ?
Burda nette buldum ayni bunlara benzer ama magaza satisi yok gidip bakiyim goriyim Birde naptim bakim urunlerini ne marka alcaz ne drsin, ben herkesten sebamed guzel diye duydum ..

Sezgicim valla ne guzel becerin varsa yap kiz takim takim kendi bebisinede, kozalagina hak verdim bende kiskanirdim valla :))
Ben anlamam o islerden annemde bilmez yani bize kimsecikler bisi ormuyor, ayrica kaynana ne dese begenirsiniz dun Almanya'ya gidiyorlarmis esimin kardesiyle bebek alisvrisi icin iste biberon , yok su bu orda daha kaliteliymis, bize diyor bisi istiyorsaniz listeyi yapin parasini verin eksik kalirsa ben tammlarim gelince yine anlasiriz.. Ayy ne uyuz oldum insan der oglum eksiginiz var mi ben gidince butcem yettigi kadar sizede aliyim diye , para istiyor birde yetmezse gelince anlasirmisiz.. Tabi gitcek bizim paralarla ayy torunuma bunuda ben aliyim dicek oteki ogluna uyuz kari valla , ziplatti sinirlerimi..

Esimde babasina kizdi , tun tuglalar gelmis fabrikadan cok sukur, birde iste cimento bilmem ne ile kristirilan yapistiricilarmi ne varmis yaklasik 50 paket fln babasi onlari birakmis yagmurun altinda ustune bir musamba ortuyim dememis ki esim aramis baba bak geliyorlar adamlara bak say eksik olmasin ustunu kapa diye.. bir dunya sey mahvoldu ins kullanilir , biz eve gidince orttuk ama koliler sirilsiklam dun cok yagmur vardi.. Adam anlamasa insaat isinden evde fln olmasa yada esim iki kere arayip soylemese hadi dicem unuttu, ama ne garezleri varsa iste bize boyle..

canım ben hıc mavı ıstemedım zaten bıde kendı odama koyacagım mobılyam zaten beyaz ve venge rengı o yuzden ozellıkle oyle bulunca bayıldım
ınsallah canım cok ıcıme sındı sonunda besık

canım tahta ama ıkı takım korumlaıkları var o ıcınde gordugun ayıcıklı seylerden 4 tarafta sarılı yanı kafasını vurması ımkansız
park yataklara ne kadar bakarsam bakayım begenemedım gıttı :S bu markadan cok fazla ankarada gordum nette bak ankara varsa ara neredeymıs dukkanları dıe bak ıstersen

canım netten satısı var ama yurtdısına var mı bılmıorum netten buldum markası baby tech dıye gecıor dılersen oyle bak cesıt cesıt var bende beyaz alacagım zaten canım beyazları daha guzel geldı gozume olculerıde var ornegın yerın yksa 50*110 60*120 60*130 70*120 70*130 gıbı degısıo ben 60*120 ıstıorum ama bakalm
yatagı kumasları cok kalıtelı geldı bana uyku setıde oyle guzeldı acıkcası ayrıca ahsabıda kalıtelı bı tek yatagın altına ınce bı sunta koymuslar onu begenmedım ama degısebılır yada zaten kus kadar yavrularımızı koycaz ıkı kısı bırden yatmıcaz ya ustune

kaynanan ıle kayınpederı alıp kafalarını duvara surte surte almanyaya yollamak lazım ay ne alem ınsanlar ya :s
cebınden cıkmadı tabı herhalde hıc kıymetı yok urunlerın kı onlar ıcınde aldınız o kadar
kaynanana gelınce bızımkılerde bısı yapmıor ama sızın kı gıbı goze de sokmuorlar kız ole alım sonra ver falan da neymıs alıorsan al almıorsan alma para lafı ne oglunun bebegı bu
ay verseler bı temız yolacam ama katır gıbı kadın demıstın merdıven lazım benım yolmam ıcın onu

Merhabalar arkadaşlar.sizinle tecrübelerimi paylaşabilirim.25 ekimde gelişim geriliğinden dolayı erken doğum yaptım.29+4 haftalıktım.bu problemi 20. haftada 2. düzey ultrasonla öğrendik.doktorumuz takip edilmeyi önerdi.geçici bir durum olabilileceğini söyledi.daha sonra 27. haftada bebeğimin hareketlerinde azalma hissetmemle birlikte yeniden 2. düzey ultrasona girdiğimde bebeğimin 2 hafta geride olduğunu öğrendik.apar topar üniversite hastanesine yattım.15 günlük sıkı bir nts ve ultrason takibi sonucu bebeğimin en fazla risk altında olduğu anda doğumgerçekleştirildi.
Bebeğimin gelişiminde gerileme oluşturan sebep göbek kordonunda direnç olmasıydı.yani benden bebeğime giden kanallar geri direnç gösteriyordu.doğum kan akışının tamamen terse yani bebeğimden bana kan pompalanmaya başlamasıyla gerçekleştirildi.
bu konuda olabildiğince iyi ellerdeydim.kendimi ve bebeğimi güvende hissetmek çok iyiydi.Bu konuda istanbul üniversitesi çapa hastanesine sonsuz teşekkürler.
Ayrıca erken doğum olduğu için 52 gün küvezde kaldık tabi.1 hafta önce bebeğimizi getirebildik evimize.ayrıca yoğun bakımda mükemmel.inanılmaz bir itina,özen ve sevgi var.tavsiye edmeden geçemeyeceğim.Nihayetin zor günler.sona erdi hoşgeldin bebebk

merhaba kızlar bende gelişme geriliği nedeniyle erken doğum yaptım
sana tavsiyem doplerle baktır revers akım vardı
bebeklere kan akımı yoktu daha sonra preeklemsi çıkı
mecbur olarak bebekler sezeryanla alınmak zorunda kaldılar.
bebeklerim 24 haftalık bebek büyüklüğünde doğdular.
bebeğimin birini 49 gün sonra kaybettim.
oğlum hayatta ve şu anda 4.5 yaşında aslan gibi
biraz yaşıtlarından küçük ama olsun
benim ikizlerim kızım 700 oğlum 780 gram doğdu.
ama 600 grama kadar düştüler
sana tavsiyem 10 günde değil daha sık aralıklarla
tam donanımlı bir hastanede kontrollerini yaptırman
ve mutlaka doplerde bebeğin göbek kordonundan
kan akımına baktır kalp atışını duymak çok önemli değil
birde canım erken doğum riskin olduğundan bebeğin ciğerleri gelişimi
açısından steroit tedavisi uygulanmalı ben oldum ve bebeklerim küçük
olmasına rağmen solunum aletine bağlanmadı.
bilgin olsun canım allah yardımcın olsun
bebeğini sağ salim sağlıklı sıhhatli kucağına alman dileğiyle
tekrar geçmiş olsun

kızlar okuduklarım arasında yuzde 90 ı kotu ama bır ıkı tane ıı sayılabılecek sey buldum
bu hafta sonu tekrar gıtmeye karar verdık normalde bu durumda dogum ızını erken baslatılıormus ve stressız ortamda olunması gerekıormus
hatta hastanede yatmak ve sureklı bebegınkalp atısı suyu sancısı kontrol edılmesı gerekıormus ama bızım doktor henuz demedı acaba daha yenı gerılık basladı dıye mı bılemedım

Bende markasindan arastiyim bakalim nette, olmadi Almanyadan siparis veriirim uyuz kari deli ediyor beni

Yok kiz kozalaga dedim bizim simdi nakite ihticacimiz var zaten taksit taksit oducez, su bu derken o kadar para baglamayalim yarin birgun ne olcagi malum, hem bankaya borclu hem insaat yarim ortada kalmak var dedim almadik onlarinkini ohhhhhh canima degsin, belkide o yuzden yapti uyuz ..

OZLEMMMMM

Hayatim okuma bisi ne olur, artik Allah'a emanet minikler, kocaman oldular ..
Biz burdayiz hep dua ediyoruz senin icin, hersey guzel olcak ohhh mis mis koklucan oglunu ins.. Okudukca stres yapiyorsun cocuguda strese sokuyorsun .. Bak dogum hikayesleri okurken bir kadin sezeryan istemis doktor gerek yok dedigi halde, acaba haksizlikli ediyorum iki hafta daha gobisimde kalabilirdi fln diye stres yapmis , sezeryana girmis, doktor demis iyiki bu hafta almisiz bebisi stresten kakasini yapmis zehirlenebilirdi demis, hemen bebisin midesi yikanmis.. Allah korusun beterin beteri var sen mutluluk huzur sinyalleri gonderki Ozser Bey'imizde rahat etsin, cocuk anlamaz simdi annesi uzuluyor diye uzulur..

yaa babaanneye bak sen... bosver kiz oyle alicaksa hic almasin daha iyi... sen gozunun gordugunu bildigini alirsin daha iyi valla cok istersen internetten ismarlarsin. artik delivery ucretleri cok degil ulkeler arasi bile olsa... ama bunlari kocanada anlat gorsun... babananne - anneanne nasil olurmus annen gelince gorcek asil o...
insan utanir azcik sanki yabanci birinin bebegine alicak onu...

diger konuda da kotu olmus islanmasi fln ama esinde gormus oldu nekadar sozunu dinlediklerini....
Allah tez zamanda seni rahata erdirsin sunlardan cnm ... su tadilat isi cok kis gelmeden tez vakitte biter insallah...
yoksa senin sinirler biticek valla... sakin stres sinir yapma cok... herseyin caresi bulunur. cok fazla bir sorun yoktur belki.
birak esin dusunsun biraz...

vallahi bu ailelerden nolcak bilmiyorum... ben guya iyi anlasirim kayinvalide ile frekanslarimiz tutuyor ama arada laf sokmaya kalkmiyor mu sinir oluyorum.... kayinpeder ayri vurdum duymaz ona esim sinir oluyor...
en iyisi ayni sehirde bile olsan haftasonunda fln goruscen yalniz... arada biraz mesafe olcak... caydan caya yada yemekten yemege goruscen haftada yada 10 gunde bir.... yoksa boyle olunca cilki cikiyo herseyin...

belkıde olabılır uyuzluguna yapmıslardır neyse kozalagında anlamıstır artık herhalde

canım arastırmalarım aslında kım neyasamıstan yada okuyup kendımı helak etmekten cok bu kounuda uzman doktor bulmak ıcın
su anda esımle soyle bır karar verdık doktor aslında 2 hafta sonra gel kontrol edelım demıstı ama bu hastalıgı yasayanlar normalde dogum doktor kontrolunde sureklı kan akısı dopplerde takıp edılerek falan olması gerektıgı ıcın bırde baska doktordan gorus almak durumumuz ne asamada dıye
bu yuzden bız bu cumartesı doktorumuza yıne gıdecegız yanımızda da tum dıger detaylı ultrasn vs bu konuyla ılgılı seylerın belırlendıgı seylerı alarak bebıs kılo almıs yolunda gıdıor gıbı ıse sorun cok sıkıntı yapmıcaz doktoru dınlıcez ama hala bı terslık var ıse aynı hastanede bır prof var ya ona yada baska bır doktora hemen gıtmek olacak ısımız
cnku erken dogum rıskı olan bu tıp bebebklerde dogduklarında sorun olmaması ıcın cıger gelısıtırıcı ıgne yapılması gerekıormus ve annelere aspırın kullandırıolarmıs kı kan sulansın bebege daha cok kan gıtsın dıe
sımdılık bana bır yemek lıstesı verdı calsıyum ve vıtamını artırdı ve 2 hafta sonra gel dedı ee bu olayı yasaynaların cogu 30 lu haftalarda bebege kan gıtmedıgı ıcın kalbı durmus yada baska bedensel engellerı olusmaya baslamıs eee 2 hafta cok uzun degılmı takıp edılmesı ıcın acaba doktor mu basıte aldı dıe tedırgın olduk acıkcası

yoksa pasamı ınsallah saglıkla alıcma kucagıma hem oglum annesı gıbı guclu olmak zorunda kucuk ufak tefek ama guclu olacak pasam buna ınancım sonsuz onun ıcın nasıl hazırlandık goruyor onları gıymek ıcın sabırsızlanıor pasam erken gelesı geldı bence bırakıp onları gıtmıcek ben buna ınanıyorum ve ınanmaya devam edıcem...

ozlem

doktorunun dedigi gibi ozel hastane orasi.git tekrar sorularinida hazirla...
eger icine sinmezse aldigin cevaplar capada fln bir doktor bul.. birde orda kontrol yaptir..
bende orasinin doktorlarinin cok iyi oldugunu duydum... hatta bir yakinimiz bile ordan bir doktora gidiyordu
muayene ucreti biraz yuksekti ama gozden cikarmisti...
dogum izni olayida mantikli aslinda erken cikabilirsen ... yani evde daha az stressiz olucagini yada daha rahat edicegini dusunuyorsan neden olmasin ? daha duzenli ilgilenebiliceksin kendinle... gerci bu defada dogum sonrasi gunlerin mi kisalicak :26:

ama nette bukadar sey okuma... herkes genelde ilk kotu seyleri yazar...
olay iyi sonuclaninca kimse yazmaz... oyuzden onlari okuyup kendine yorma sakin....
her bebegin her annenin hamileligi farkli .... senin pasan guclu kuvvetli merak etme... Herseyin ustusinden gelir o...
hem belki kilo almaya bile baslamistir... anneside burda kendini strese sokuyordur..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…