HER AY ANNE OLMAYI UMUTLA BEKLEYENLER(Umutlarımızın çiçek açması dileğiyle)

Kis kozalak iste o bana tercume ediyor zaten annem boyle boyle diyor gitceklermis ne lazim soyle para verelim alsin daha kaliteli orda diye .. Yok dedim ben kendi begendigimi alirim, burda da satiliyor , sonra derler Almanya ya gittik sizin bebegede alis veris yaptik beniz parasi verin diye , bozuldu kozalak aman bozulsun bana ne .. Canim burda ekim sonu kar var ki cati tadilati eylulde baslicak ondan sonra penceresi yeri mutfagi banyosu ooo kisin ortasi olcak in yeni yila yetisir bari diyorum bari ben ama ustalarida babsi buldu simdi kardesinin evinde calisiyorlarmis beklicekmisiz uygunmus ustalarin fiyati baska bulursak daha fazla odermisiz fln.. Bir yandan iyi haftya son is yerinde baslarinda nobet tutucam nerde calisiyorlar diye , bizim evin disinda calistirip birde su kadar saat saat calistilar diye parasini ister simdi babasi..

Uff dedigin gibi uzak olcak ayda 2 -3 kez gorus ye ic eglen mesafeyi koru yeter, ama nerde bizde dip dibeyiz

Canim bende inaniyorum, ins Allah'in izniyle buyucek bebek eger o kadar tehlikeli olsaydi durum doktorunda kesin derdi gelisim var demekki ama yavas, organlarda fln sorun yok sadece kilo almamis demisti.. Tabi sen git doktoruna gerekirse baska doktorada git icin rahatlasin .. boyle boyle atlayip ziplicak annesi Ozser Bey .. :)

yuhh diyorum suan... ama seninki sana tercume yaparken allah bilir anasi aslinda nasil tatli dille konusuyordur..
tabi seninkide hemen kaniyor... Allah'im sen bu kozalaklara akil fikir ver...
benimkide biraz anasina duskun gibi... bizim kayinvalide de nezaman bi isi olsa bizimkini arar hep bizimkine yakinir nazlanmaya calisir....
sinir oluyorum ozamanlar... kendilerini melek gibi gostermeyi cok biliyorlar valla... yoksa kayinvalidem oyle nasilsiniz diye ne arar ne sorar... varsa yoksa kucuk oglu... sanirsin 5 yasinda... ama onun getircegi kiza simdiden uzuluyorum... kizi vallahi rahata birakmaz... herseylerine karisicak kesin... allahtan bizde ona cesaret edemiyor.. biz ayni dili konusuyoruz da bende firsatini buldugumda lafi soyluyorm... oyuzden diyorum ogren su dili... sana mutlaka lazim... yarin obur gun cocugun okula baslicak fln...

Bende detauyliya gidemwdim bi turlu...
24. Hafta gidecem herhalde...ins. bi sorun yoktur. cikmaz...

Kiz ebdaaa..eskiden beri yasemjn ismini severim.gecen gorumcem isim analizi dinlemis.. adi yasemin olanlarr genrlliklee. esleriyle problem yasarlar. demis. hos boyle seylere inanmiyorumda...bizim kiza isim dusunuyodum..tercihlerim arasinda yasemin.
Ebru varr

slm kızlaaaar nasılsınz? hala tatildeyim fazla giremiyorum bi bakıyım dedim,bu ay 1hafta önce yedim kırmız kartı,eylül adetinde gideceğim doktora sürecim başlayacak,sizler nasılsınız, yeni hamişler var mıı ?

hafta sonu gidicem canım inş bide ayarlayabilirsem perşembe tıp fakültesine gitmeyi düşünüyorum nihayetinde beğenmesekte ordakiler daha tecrübeli bide benimkinin öğrencisi tıpta çalışıyomuş o doktor ayarlarız demiş bi bakıyım diyorum

ayy maşallah annene 11tane çocuk anaaamm diyecek söz bulamadım

bu ne kızzz benim 12 haftalık halim seni dürer büker ikiye katlar nereye koydun kuzu sen bu kızcağızı bid eikinci bebek ikincide daha çok çıkar derler ay maşallah deyim nazar değmesin

kız bu göbüşse benimki ne oluyor acaba?
ya valla benim göbeğim hemen çıktı.23 te kendimi düşünemiyorum.
sen hiç hamile gibi değilsi yavyuuummm,maşallah!

ebda biz bi göbek koyalımda görsünler:)))

taçyaprak

aman sanki prenses diana doğuruyor ne bu böyle yaa kaliteli eşya almaya almanyaay gidiyolar görürüm ben o değer verdiği torunu ve gelinini alacağını alsın kesesini doldursun sonra bırak anne diye cddiye almayı adam diye bile yüzüne bakıyomu o müstakbel değerli torununun annesi utanma arlanma yok bu senin kaynanada boşver seninde annen alsın türkiyeden bişeyler türkiyede daha kalitelileri olduğu için ihtiyacımız yok annem getircek üstelik parada almıcak dersin

özser

kuzum biz sana okuma dedik ya okuma bırak kimseye bakma sen bzim paşamız koşa koşa gelcek ilk olcak değerli olcak aslan gibi tosun paşa olcak doğuncada allahın izniyle

dün yine kaynanamın yaptıklarını anlatıyım benim yaklaşık 1 haftadır baş ağrım var sürekli sızım sızım sızlıyo ve bi halsizlik var üzerimde dünde yine vardı bu haller ve işten çıkmama yakın midem bulanmaya başladı dedim su içtim ondandır eve gittim asansöre binemedim iyice arttı asansörde felan bişey yaparım diye evin etrafında biraz dolaştım neyse çıktım direk yattım 7buçuk gibi sızdım 8de kalkıp börek yaptırmaya fırına gitcem tabi kalkamadım 8buçukta bi telefon kaynanam arıyo başta uyku sersemi açamadım tekrar aradı eşimin teyzesi ve gelini konyadalar gelin umreden direk konyaya geldi bayramdan beridir burdalar neyse aramış beni ee müsaitsen teyzenler size çay içmeye gelmek istiyolar eğer hasta değilsen dedi eniştesi eşimi aramış açmamış onlarda beni aramışlar yani mecburen beni arıyolar bende ne diyim ayda yılda bi gelcekler tamam gelsinler dedim sen bişey yapma sadece çay yap dedi biliyo benim kuru kuru çay vermiceğimi ama ev nasıl dağınık makinede bulaşık yıkandı kaç gündür boşaltmadım lavaboya çay bardakları su bardakları birikmiş mutfağa yufka ıslatmıştım geçende onun kırıntıları dökülmüştü fırsatım olmadı süpürememiştim bide ev tozlanmış nasıl artık paldır küldür odadan odaya koşturdum eşim aradı dedim ben çok hastayım bugün elimi bile kaldıramıyorum misafir gelcek eve çabuk gel dedim pasta börek alışveriş yap dedim derstende 9buçukta çıkacak herşeyi bitirdim kahvemi bardaklarımı herşeyimi hazırladım bitek makine kaldı kaynanamlar geldi anam kucağına basmış çaydanlığını demliğini sanki bizim evde yok ee neymiş oruçmuş çay demlemişmişte boşa gitmesin diye kıyamamış almış gelmiş hadi çaya kıyamadın altındaki suyu niye getiriyosun:)) ee benim hasta olduğumu biliyosun bi kek mek yap getir dimi bide eli acaip pratiktir yok sallana sallana gelmiş saat 9çeyrektede teyzesi geldi arkasındanda zaten eşim girdi normalde 9buçukta çıkıp 10da eve gelen adam 9.20de evdeydi üstelik bide alışveriş yapmıştı:)) kahveydi pastaydı çaydı arkasından dondurmaydı derken saat 12buçukta gttiler ya tamam tabiki misafir gelcek etcek ben bişey demiyorum ki teyzesinin benim evime ikinci gelişleri başka şehirde oldukları için ayda yılda bir görüşürüz sağolsunlar arzu etmişler gelmek istemişler ama beni adam hesabına koyan yok mecbur kalmasalar bana haber etmicekler ve ben çalışan biriyim üstelik bi günümün bi günüme tutmadığını bi gün çok iyiyken diğer gün hastalandığımıda biliyolar akşamın 8buçuğunda haber ediyo bide elini kolunu sallaya sallaya geliyo bide dalga geçer gibi konuşması yokmu deli oldum sırf ben rezil oluyum diye yapıo ama allaha şükür rabbbim de hiç zorda bırakmıyo en güzel şekilde misafirlerimi ağırlıyorum her seferindede teyzeside sağolsun sürekli bebekelri sorup beebklerden bahsedince tuhaf oldu beklemiyodu öyle ilgi gösterceğini

ay kızlar aklıma ne geldi beni bu kozalak sakaryaya giderse eylül sonu dersler başlıyo ee ara tatilde ocak ortasında yani anca doğuma 1ay kala gelebilcek eylül sonunada şunun lurasında 1ay kaldı ben alışverişimi şimdiden yapıyımmı yoksa kozalksız yapmış olcam onuda istemiyorum birlikte alalım istiyorum bide ben yatak olayını napcam yaa düşünüyorum taşınıyorum akıl uyduramıyorum iki tanemi almalıyım yoksa napmalıyım
buarada hafta sonu iki tane çıtçıtlı badi aldık allahın işiki oda eşimin maaş gününe denk geldi onun parasıyla almış olduk anam bi havalar bi havalar çocuklarımın ilk kıyafetini ben aldım diye uyuz iyiki bişey aldı

Hülyacım bende sinir olurum habersiz ya da son dakıka haber verilirken, benimkiler allahı var kayınvalidemler sadece doğumgunu falan olursa gelırler normalde başkası yoksa oturmaya gelmezler hiç hep biz gıderiz, bi kere anneannesi gelmek ıstemıstı eşimin tabı o zaman dırek eşimi aramışlardı eşimde annesini arayıp bağırıp çağırmıştı işte benim akrım çalışıyo yorgun oyle dusuncesızlıkmı olur biz daha eve gıtmedık yemek yemedık falan dıye yazık kadıncagız çok kotu olmuştu telefonu ben alıp anne siz gelin bakmayın ona demiştim ama ipler kkopmuştu tabi, odur budur bize misafir gelmez

ben annemin evindeyken misafire bayılırdım hep bırılerı olsun ısterdım, kalabalık buyuduk ama evlenince iş değişiyomuş bütün hazırlık sana ait olunca fena oluyo, çalışmıyoken cok gzuel agırlıyodum böreğinden pastasına ama artık kendime bile vakıt ayıramıyorum bıraktım misafiri yanlış biliyorum am abizim kocamla kendimize ait bi dünyamız var sanırım ikimzide çok hoşlanmıyoruz bu gıbı buyuklu zıyaret misafirlikten sadece buluşacaksan aradaşlarla dısarda buluşuyoruz

Ohh iyi yapmissin canim, iyi gezmeler.. Gez toz at stresi eglenmene bak ..

canım biliyosun bnim görümcemde ikiz bbegı var bılıyosun ilk 4-5 ay tek yatakta yatırdı birbirilerini hissetmeleri lazımmış guvende hissetmeleri için bence birden bire 2 yatak alma derim ben ama tabı sen bilirsin,eşin haftasonları gelmicekmi hiç gelince haftasonları beraber yaparsınız bu gib işeyleri zaten genelde kadınalr yapıyo kadınalın begendıgı seyler oluyo ama birlikte yapmak ayrı zevk tabiki,sen de ziyarete gıdersın o da gelir o ralarda zaten kurban bayramı var ekidme muhtemelen 9 gun olur o da var ama tabi içinden nasıl gelıyosa oyle ya

Ayyy Hulya allah iyiligini versin ne guldurdun beni sesli sesli ofiste, altindaki suyunuda getiris diye :)) Nasil tasimis o yolu caydanlikla gelene kadar sogur cay bir daha isit tadimi kalir :))

Ahh hayatim Allah guc kuvvet versin ne guzel halletmissin islerini, napican bu kozalaklar oyle senin biseye ihtiyacin olsaydi acaba o hizla ucarmiydi diyorum, benim adam hicc bozmazdi kendini gene normal saatinde gelirdi ne kadar acele et desemde ama iste is kendi kanlarina gelince durum degisiyor, Bizde cocuklara aratiriz baba eve gel acil diye ins bundan sonra

Ayrica senin gobusude istiyoruz ikiz gobisi :))

Son düzenleme:

hayatim bosver kozalaga baksana biz aldik demiyor ben aldim diyor, sen hic simdi aceleye getirme git gez toz hem guzelini hem uygununu bullursun, napican mecbur iki yatak alcan :) Ayy hadi bakmak neyse mali yukude iki kati olcak Allah kolaylik versin canim ..

yok kiz vallahi insanda biraz merhamet olur... onlar istese bile onun ikna edip sizi davet etmesi lazim senin durumunu onlara aciklayip... yada 1 gun onceden haber ver ki ona gore hazirlanabilesin... bide sormus iyiysen gelelim diye... sanki kotu olsan ki kotuymussun de zaten hayir gelmeyin diceksin.... Allah onlari bildigi gibi yapsin... insan evine misafir geldiginde normalde yoruluyor boyle iken iyice yorulursun bide sen daha agir geciriyorsun....
yok ama bazen boyle acimasiz oluyolar iste... neyse bak neguzel karsilamissin misafirlerinide nasil yorulmussundur... okadar cabuk derlenip toplanicam derken kosturdun tabii bolbol...
bazen cok kiziyorum su erkek annelerine ama sonra dilimi isiriyorum... geneli bunlarin boyle yaa diyorum cok konusma Suzan... seninde bi oglun olur bi bakmissin aynisi olmussun diye... yada biz oyle olamicagimiz icin kiz anasi oluruz kesin
yalniz is kendi kizlarina gelince hic oyle dusuncesiz olmuyorlar... o kadar duyarli ve anlayisli oluyorlar ki anlatamam...
benim kayinvalidemin kizi yok yegeni var bir tane. kizkardesinin kizi...
ona nasil duskun anlatamam... o gecen sene hamileydi... her dakka arar sorar kendine bakmiyo dikkat etmiyo diye uzulur.
beni ne arar ne sorar... sanki torun onun degil...
sabah kayinvalideme ugradik ise gelmeden annemler memleketten gelmisti bisiler gonderdi onlarada onlari birakalim dedik...
benm kayinpeder de is icin yurtdisinda persembeye kadar... bu aksam bide yarin aksam onlarda kalcaz. yarin aksamda fenerin maca gidicek benim kozalak bide kardesi fln... bende dedim bizde senle alisverise cikalim... hazir indirimlerden havlu nevresim takimi fln alicam dedim.. bnm kozalakta dedi hani kendini yormicaktin simdi butun aksam gezcen sonra belin agricak fln dedi...
kayinvalidem ordan nerde yoruluyo ki o butun gun ofiste yatiyor diye bir yorum yapti... Allah'im dedim kadin onu bil dusunuyor o bile batiyor demekki.... tamam ofiste cok yorulmuyorum - benim yorulmam haftasonlari evde oluyor... 1 gunde butun evi duzenlicem camasir utu yapicam diye kosturuyorum ama o niye okadar dusunmus onu anlamadim...
yani canim bu kayinvalidelerin ozu nekadar iyi olursa olsun kaynanalik yapmaya gelince iclerindeki ocu meydana cikiyor.

offf sinir olmamak elde değil,ya siz şimdi hamilesiniz hiçbişey yapmasanız bile zaten yorgun hıssedersiniz kendinizi ,aman neyse en ıyısı allaha havale etmek

bende kalabalık ailede büyüdüm bababm 5 kardeş hepsi aynı yerde otururduk aynı yerde dediğim evlerimiz dipdibeydi alışkınım severimde öyle birileri gelsin olayını ama habersiz olması olayı canımı sıkıyo küt diye arayıp hadi geliyoruz bide ben öyle pratik biride değilimki sinri stres yaparım elim ayağıma dolaşır sinirimden kendimi yer bittirim ben zaten dünde biyandan ev toparlıyorum bi yandan kocama sayıyorum gömleklerini çıkarmış çıkarmış oturma odasına bilgisayar masasına koymuş bi önceki günde dedim şunların kirlisini temizini ayır kirliyse al hepsini at banyoya dedim hiiiç aldım aldım fırlattım yatak odasına sinirimden hele bide napmış işten geldi ya bu elini ayağını yıkamaya banyoya gitti banyoya giriyo elini ayağını yüzünü yıkıyo ama çoraplarını banyo kapısına atıyo teyzenin geliniyle kızıda ilk defa geliyolardı evi gezelim deidler anam bi baktım kapıda çorap nekadr utandım

ay ben gidemem yaa ulu konuşmayım ama ben iyice bıkmışım heralde yoldan hiç çekemiyorum yolu bide 8saat aman neyime gerek o halimle doğru kurban bayramını unutmuştum ben o araya geldiğinde halledebiliriz sanırım ya aslında demiştim ya annem hasır sepetli olan beşiklerden yapmıştı diye bir tane o var bir tanede takım beebk odası alıyım diyorum dolabı büyük olanlardan ve çocuk büyüyünce yanındaki çekmece kısmı indirilip büyük yatak haline döndürülenler varya onlardan alıyım diyorum o şekilde idare edelim 3-4 yaşlarına geldiklerindede düzenli bi şekilde donatıyım odalarını mantıklımı ??

ay valla sen söyleyince bende gülmeye başladım tutamıyorum kendimi :)) valla ay üşenemmişte altındaki suyu bile getirmiş sanki alt kattan üst kata çıkıyor hayır insan korkar dökülür bilmemne olur biyerim yanar diye bende görünce gayri ihtiyari bizim evde çay yokmu anne demişim sonrada getirdin bari altını getirmeseydin anne altı üstü su dedim ne biliyim getirdim işte diyo aklı sıra kendi çayımı kendim getirdim muhabbetine getircek olayı:))

ben arasam aşkım nolur çabuk gel dersi erken bitir desem nasıl bitiriyim belli bi saati var der normal saatindende geç gelir ve anca geldim öğrenciler bırakmadı der dün bende biraz abarttım şöyle hastayım böyle hastayım saydım annende yeni haber etti nereyi toplucaağımı blemedim dedim yinede ümidim yoktu şok oldum görünce bizimkilere çocuklara değil annelerine aratmak lazım ne biz ne çocukları töbe gelmezle rkendi gönülleri olmayınca
benim göbeği koyuyum diyorum ama utanıyorum kocaman benim göbeğim yaaa((

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…