- 4 Ocak 2009
- 4.215
- 21
- 358
- Konu Sahibi cimcimesultan
-
- #6.481
canım,yumurtlamakla yumurta çatlaması aynı şey demek.ben de sonradan öğrenmiştim.
Yumurta çatlaması nedir?
Yumurta çatlaması kadında yumurtanın yumurtalıktan dışarıya salınması demektir.
Yumurta çatlaması = Yumurtlama = Ovulasyon = Folikül çatlaması = Folikül yırtılması = Folikül rüptürü --> Bu terimler tamamen aynı olayı ifade ederler.
Yumurta çatlaması sözü ile anlatılan olayda aslında çatlayan veya yırtılan yumurtanın kendisi değildir (yumurta hücresi değildir), yumurtanın etrafını saran foliküldür. Yumurta hücresi yumurtalıkta folikül denilen keseciklerin içerisinde bulunur. Yumurta hücresinin etrafını saran folikül belli bir büyüklüğe (genellikle 18-20 mm) eriştiğinde yırtılmaya (çatlamaya) başlar ve içerisinde bulunan yumurta hücresi yumurtalıktan dışarıya salınmış olur. Bu yumurta hücresi tüp tarafından yakalanır ve sperm ile buluşursa gebelik (döllenme) meydana gelir. Yumurta yumurtalıktan atıldıktan sonra yani yumurtlama olduktan sonra çatlama gibi bir duruma maruz kalmaz. Çatlama olayı zaten yumurtlamanın kendisidir.
bu bilgilerden sonra çift çizgiyi gördükten 24 saat sonra yumurtladığımıza göre ben yumurtlamayı kaçırmış oluyorum.10 martta görücem çünkü.
Anaaaa lkiz ovl. testime bidaha bakiiim tren kacti miii bakiiimm
bu testi bugün yapmıştım, dün sabah yapmıştım çok silikti ben bi ara yok ama ben var gibi görüyorum diye düşündüm, bu testi de yarın sabah yapacaktım, dayanamadım akşam üstü yaptım, sonuç gördüğünüz gibi... geçen ay 31'inde hastalanmıştım bat 1 mart diyodum ama hiç hastalancak gibi değilim zaten şimdi... bugün hastanede vücut sıcaklığımda yüksek çıktı hayırlısı inşallah :)
Canım sôrma o bendede çok var gaz ve kasık ağrısı doktorum çok normal dedi olmasa sorun dedi hatta bebek yerleşiyor çünkü dediiyi geceleerrr güzellleeeerrrrbuğün acayipp gaz biriktiiii kasıklarımmdaa çıkmıoda çok fenayımmm
:) ıyıyım cnm gordum bugun de bebısımı :)
5+3 kesemızıde gordum cok sukur
ya ben çift çizgiyi görünce yumurtluyoruz sanıyordum,meğer 24-36 saat sonraymış.ben çift çizgi günü ilişkiden sonra önemsememiştim.göz göre göre kaçırmışım.daha yımırtlamamışım kii.bi de yumurta 24 saat canlı kalıyor.ben o günleri hiç değerlendirmiyordum.sen de dikkat et artık.
Benim oğlanı tokadımda :) Eki Görüntüle 646301
meraba kızlar.bugün dr a gittim 14. günüm.sadece 11 mm lik tek yumurtam varr.napıcamı bilmiyorum(
kızlar aranızda bu aksam burda sabahlıcak olanınız varmı ??????????
tam olarak ne oluyo canım o anlamadım pek
normalde düzenli adet gören kişide bugün çatlaması lazım canım 20 mm olması gerek ama benim tembel 11 mm de kalmışinşallah büyür
korkma canım ya hiç bişey olmaz inşallah incir kürünü deniyomusun ben daha başlamadım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?