her bayram aynı kavga

tatile her zaman gidilir, ama bayram her zaman değil.
Herkeste ayni olmuyor ama iste
Ben limoncunun durumunu bildigim icin ona gore yorum yaptim,bayram yapilacak aile var yapilmayacak aile var ne yazik ki. Herkes bayramin hakkini verseydi benim etrafimda ben de boylesine nefret etmeseydim mesela degil mi?

Herkeste ayni olmuyor ama iste
Ben limoncunun durumunu bildigim icin ona gore yorum yaptim,bayram yapilacak aile var yapilmayacak aile var ne yazik ki. Herkes bayramin hakkini verseydi benim etrafimda ben de boylesine nefret etmeseydim mesela degil mi?
seninkilerdemi limonucunun ve eşinin ailesi gibi

seninkilerdemi limonucunun ve eşinin ailesi gibi
Anlatsam roman olur inan:)
Benim esimin ailesi beni istemeye dahi gelmedi
Evlendim anneme bir telefon bile acilmadi
Kac bayramdir buna ragmen esimi saydigim icin gittim ziyaretlerine
Ama onlardan bir adim gelmedigi icin derdimi esime guzelce anlattim. Artik gitmek icimden gelmiyor dedim. Ama sen dersen ki dark gel gidelim benim hatirim icin,yine giderim surat yapmam az oturur kalkarim dedim. Sen haklisin seni de anneni de cignediler,ben de gitmicem dedi. Oyle.hala dun aksam bile alalim oglani gidelim annen de torunuyla tanismis olur dedim yok dedi. ( oglum 9 aylik daha babaannesi gormeye gelmedi)

Ya bizde pek sorun olmuyordu bu konu bir bayram bizim tarafa gideceksek diğer bayram eşimin ailesine gidilirdi.

Hatırladığım kadarıyla kurban bayramından önce yıllık izne ayrılıp 4-5 gün tatile gitmiş,3 günde köyde kayınvalidede kalmıştık bayramı geçirmiştik sonra işler var dedik döndük ,

Bir ramazanda da arefe günü kaldık bayramın birinci günü bayramlaşıp tatile gittik yine :)

Bende eşimde benim aileme gidelim diye kavga çıkaran insanlar değildik en azından bu konuda uyuşuyorduk,yılda bir kez görmüş olurduk o da toplasan bir yılda bayramda en fazla 3 gün,yıllık izinde en fazla 3-4 gün sonrası tatil olurdu :)

Eşinizin ailesi nasıl insanlar bilemiyorum tabi ben eşimin ailesini severdim sessiz sakin köy gider yayılır kitabımı okurdum,sohbet eder,konu komşuyla tanışır herkes güleryüz gösterdi.

Eşiniz çok sık gitmiyorsa ve ailesiyle problem yoksa gidilebilir yoksa gitmezdim herhalde bende, huzursuz olduğum yerde duramam..
Ya kendi aileme ya da 3-5 gün kafa dinleyeceğim bir yere giderdim.

Normalde benim ailemin yanına gidecektik 8 saat uzaktalar. Ben bi sürü masrafimız oldu gitmeyelim dedim. Bu sefer eşim 2 saat uzaktaki ailesine gidelim istedi. Kusura bakma gidersek kalıyoruz ben kalmak istemiyorum dedim. Hem gidecek paramiz olsaydı bizimkilerin yanına gidecektik bak oraya da gitmiyorum dedim. Sonuç olarak evdeyiz;)

Anlatsam roman olur inan:)
Benim esimin ailesi beni istemeye dahi gelmedi
Evlendim anneme bir telefon bile acilmadi
Kac bayramdir buna ragmen esimi saydigim icin gittim ziyaretlerine
Ama onlardan bir adim gelmedigi icin derdimi esime guzelce anlattim. Artik gitmek icimden gelmiyor dedim. Ama sen dersen ki dark gel gidelim benim hatirim icin,yine giderim surat yapmam az oturur kalkarim dedim. Sen haklisin seni de anneni de cignediler,ben de gitmicem dedi. Oyle.hala dun aksam bile alalim oglani gidelim annen de torunuyla tanismis olur dedim yok dedi. ( oglum 9 aylik daha babaannesi gormeye gelmedi)
o zaman haklısın tabi, bayram zehir olur böyle

Huzursuz olunan bir ortama gidip kalmak işkence, siz zaten gitmiyormuşsunuz ama eşinizin anne babası ona karışamazsınız maalesef.
Şu bayramın anlamını gerçekten anlasak, bayram demek huzur sevinç demek , bunun anlamını yaşatmıyorlar insana doya doya bazı insanlar.

Valla kayınvalidem yazlıkta Çeşme'de olacakta, eşim hiç oralı bile değil. Bu akşam benim annem ve babamı alıp kendi yazlığımıza gidiyoruz. Bizde pek öyle bayram seyran muhabbeti olmaz, sadece tatil olduğu için, ailecek bir arada olunur, yemekler yenir, gece geç saatlere kadar bahçede oturulur, gezilir falan.

o zaman haklısın tabi, bayram zehir olur böyle
Bir de cocuklugumdaki bayram fiyaskolari var babaannem ve halam yuzunden onlar daha beter
Simdi birak bayrami kendileriyle gorusmuyorum bile ne halleri varsa gorsunler diyorum

Ya bizde pek sorun olmuyordu bu konu bir bayram bizim tarafa gideceksek diğer bayram eşimin ailesine gidilirdi.

Hatırladığım kadarıyla kurban bayramından önce yıllık izne ayrılıp 4-5 gün tatile gitmiş,3 günde köyde kayınvalidede kalmıştık bayramı geçirmiştik sonra işler var dedik döndük ,

Bir ramazanda da arefe günü kaldık bayramın birinci günü bayramlaşıp tatile gittik yine :)

Bende eşimde benim aileme gidelim diye kavga çıkaran insanlar değildik en azından bu konuda uyuşuyorduk,yılda bir kez görmüş olurduk o da toplasan bir yılda bayramda en fazla 3 gün,yıllık izinde en fazla 3-4 gün sonrası tatil olurdu :)

Eşinizin ailesi nasıl insanlar bilemiyorum tabi ben eşimin ailesini severdim sessiz sakin köy gider yayılır kitabımı okurdum,sohbet eder,konu komşuyla tanışır herkes güleryüz gösterdi.

Eşiniz çok sık gitmiyorsa ve ailesiyle problem yoksa gidilebilir yoksa gitmezdim herhalde bende, huzursuz olduğum yerde duramam..
Ya kendi aileme ya da 3-5 gün kafa dinleyeceğim bir yere giderdim.
ayyy ne güzel bi cift aynı kafada aynı rutinde :))))

iste kücük yasta ask evliligi yaparsan ben gibi böyle olgunlastıgında
aslında bir elmanın yarısı olmadıgını anlıyosun

Biz bu bayram arefeden gidip kalıcaz, bayramın 2. Günü kendi annemlere geçicez.araları bir saat..

Ben esimin sulalesindeki herkesi gezerdim hemen hemen anadolu yakasinda hepsi. Benim 1 tane annem var akrabamiz yok istanbulda. Esim sorun etmez zaten de o kp ve babanneleri yokmuu. Vay efendim babannesinde 2 saat oturdukta nasil gidip anneme saatlerce otururmusuz uleyn sulalenizi gezdim napayim daha

ayyy bizimki üst katımda olza yasanmaz zaten tüm ogullarını bosamaya niyeti kadın damatlara yani kızlara para kalsın kafasında ogluna degill
Tüm oğullarını mı?:confused:Kv'niz çok mu zengin ,malı mülkü kızlara bırakmak istiyor?Eğer öyleyse yaşlıdır,idare edin ne olacak :KK8:

Tüm oğullarını mı?:confused:Kv'niz çok mu zengin ,malı mülkü kızlara bırakmak istiyor?Eğer öyleyse yaşlıdır,idare edin ne olacak :KK8:
yok cnm ya normal ev araba arsa normalde tam tersi olur bu ogullarını kendi kullansın kafasında diger kaynım bosandı evlendi bakalım bunun sonu nasıl olcak

bide evde adam var ama kocası yani koltuk niyetine adamı psıtırmıs ogulları öyle kızlarla hukumdarlık kuruyo haspam...

ayyy ne güzel bi cift aynı kafada aynı rutinde :))))

iste kücük yasta ask evliligi yaparsan ben gibi böyle olgunlastıgında
aslında bir elmanın yarısı olmadıgını anlıyosun

Aslında bizde uyuşmuyoruz sadece bazı konularda elimizden geldiğince kendi hayatımıza bakmaya çalışıyorduk,ilişkiye aileler karışmasın şunu Şöyle yapalım mı diye sorardık.

Bayramlarda sorun çıkmamasının nedeni biraz da ailelerle alakalı ne benim ailem ne onun ailesi laf söyleyen,tavır yapan hizmet et diye bakan insanlar değildir.

O yüzden valla ben seve seve giderim bana kalsa iki misafire hoş geldin deyip ikram etmek zor değil,e ortam güzel en küçük gelin sensin(eşim 3 erkek kardeş biri evlat edinilmiş Zamanında 3 gelin var yani,ayrım olmaz ama diğer gelinler benden çok büyük olduğu için onlarda ayrı severdi ayrım yoktur yani ) en uzakta oturana sensin ilgi de bol :))
Şehir hayatından sonra 3-5 gün köy yaşamı kafa dinlendiriyor resmen,bol bol kitap okuma fırsatı bulurdum.

Ama aksi,suratsız olmuş olsalar gitmem,gitsemde kalmaz elimide bir şeye sürmezdim :))Huzursuz olunan ortamlar işkence gibi gelir.

Bizim evciller olmasa benimki de daha fazla kalır ama arefe akşamı gidip 2. gün sabah dönmeyi planlıyoruz, gitmeyin diye yapışmazlarsa ki genelde durun kahvaltı yapın öyle çıkın; ay öğle vakti şunu yiyin öyle çıkın, haydi 5 çayı yapalım, madem öyle yarın sabah çıkın gibi durumlar oluyor:KK53:
İnsanlar da ne anlıyor bilmem bu kalabalıkta. Bayramda büyükler iyi güzel de, 3-4 aile çoluk çocuk yatacak yer yok bana fenalık geliyor.

Back
X