her bayram aynı kavga

Babamın tavırları sağolsun Bayramları hiç sevmem zamanında herkesi gezdirip bize el opturdu de noldu şimdi olse gelen olmaz
keşke geniş aileyi tanimasaydim da çekirdek aileyle tatile gitseydik
siz de günü birlik kalacaksınız gidin daha uzun sureyse gitmeyin

O kadar çok şey yazdım ki şuraya inanın içim açıldı yazdıkça, sonra sildim hepsini ne gerek var milleti bu kadar bunaltamaya diye.

Sevmem kayınvalidemle kayınpederimi ben de günahım kadar hem de.

Ama bayram diyince akan sular durur ben de ne kadar sevmesem de konuşmasam da, değer vermeseler de giderim. Olabildiğince ağzımı açmam, günlerin bitmesini bekler geri gelirim. Sadece bu bayram bize 9 gündü. 9 gün gitmek istemedim arefeden gidicez. Cuma akşamı geri dönecektik ama cumartesi eşimin akrabasının düğünü varmış o yüzden cumartesi gündüz kalıp gece dönücez.

Sonuçta eşimin ailesi, ben sevmiyorum diye eşimin bayramda bensiz geçirmesinin anlamı yok, ben de bayram da eşimsiz ailemin yanına gitsem garip olurdum diye bakarım. Diğer günler eşim bensiz gitmiş ailesinin yanına, ben annemlere gitmişim eşimsiz dert değil ama bayram bu ailelerle beraber olunmalı diye bakıyorum ben.

Limoncu nickini gormek.bile beni mutlu ediyor;)
Cnm eger araniz bozuk degilse kv lerle gitmrden eaine soyle en fazla 2 gece kalirim diye evdeuken anls yokm illa 5 gun derse kendin git bendede selam soyle de;)

Valla ben de bayramlari hic sevmem ama gitmemek olmaz bana kalirsa. Bu kadar abartili yorumlari gormek uzucu. Ailelere gitmeyeceksek nereye gitcez, bayram bu yani, yarin bir gun bizim cocuklarimiz da kendi hayatlarini kurcaklar, bayramda cocuklarimla bir kahvalti yapamiycak miyim. Gidin, 1 gece kalin, sonraki gun benim ailemi ziyaret etmem lazim diyin, cikin gelin, 2 3 saat mesafeymis, kocanin kizmaya hakki yok, kizarsa bile sen gidip kayinvalidenlerin ellerini opmus guleryuz gostermis 1 gece de kalmis olarak, hakli durumda olursun.
öyle modern düsünceli kaynanam olsada 1 gece degil 3 gece kalsam ama bunlara ne kadar kalsan da yaranamazsın 1 gece mümkün bile degil kızlarından alısmıs bayramdan önce gelinir bayram biter 5 gun sonra gidilir diye herkezi öyle sanıyolar esimde o kafada sanırım kendi hayatını düsünmüyo ille bayramda 3 4 gun kalınır kafasında yani 1 gun gidip ben dönsem daha fazla kavga ederiz hic gitmemek daha iyi

siz daha yeni kurulmasını mı aileden hem de aynı şehirde değil misiniz
2 gün bile fazla günü birlik giderseniz daha iyi olmaz mı
Yok bizim farklı şehirler aslında. Onların yazlıkları bursada biz istanbuldayız o yüzden gidince kalıyoruz. Onlar da gelince kalıyorlarDI ama artık kendi evlerine gittiklerine göre bizde kalmalar bitti.

Yok bizim farklı şehirler aslında. Onların yazlıkları bursada biz istanbuldayız o yüzden gidince kalıyoruz. Onlar da gelince kalıyorlarDI ama artık kendi evlerine gittiklerine göre bizde kalmalar bitti.

hiç olmazsa farklı Sehır mis
Sizinkiler aynı şehirde se olsa yatıya kalma potansiyeli olunca ben de öyle sandım

kızlar eslerinizin aileleri uzakta olanlar özellikle ki uzakta dediysem 2 3 saat mesefe bayramlarda ne yapıysounuz ille gidip 3 gece kalıyomusunuz yıllardır aynı seyi yasamaktan ben bıktım bayramda el öpülür cok cok cok iyi agarlarlarsa belki 1 gece kalınır ama oda yok ben gitmiyorum bu yüzden siz neler yapıyosunuz....

ha tabi bu arada bayramdada gitmiceksen diyenler icin zaten 2 ayda bi kez esim gider ailesini görmeye sadece bayramlarda degil
Senin aılen nerde onlara gitmiyor musunuz? Bizimkiler de uzakta onlar eskişehir biz ankara benimkiler esk. Koyundeler bir de. Biz anca 3. Gunu gıdebılıcez yarım gün yarım gün paylastırmayı düşünüyoruz hemen arkasından 10 gun ızınımız var ama yine de o 3. Gün ikisine de gidilecek sonra kalmaya ayrıca gidilecek.

10 yıllık evliyim,kv. kp. yanında bu 2. yada 3. bayramımız olacak :21: ama bizim baya uzaktalar yaklaşık 10-12 saatlik yol.Yıl içinde onlar gelir bir iki kere,yada biz gideriz bayrama olmasada..Normalde bizim bayram rutinimiz ,bizimkilere gideriz ilk gün( aynı şehirdeyiz),torun tombalak toplanırız,o günün akşamı herkes evine...
2-3 saatlik yolsa komple bütün bayramı orda geçirmek saçma,ertesi sabah dönüp kendi planınıza göre takılabilirsiniz,herkesin gönlü olur.

Ben muhtemelen evlenince şehir dışına gideceğim için, gitmem asla diyemiyorum. Ben bayramda ailemin yanına gelmek isterim çünkü, tam tersi durum olsaydı eşim de isterdi eminim.

10 yıllık evliyim,kv. kp. yanında bu 2. yada 3. bayramımız olacak :21: ama bizim baya uzaktalar yaklaşık 10-12 saatlik yol.Yıl içinde onlar gelir bir iki kere,yada biz gideriz bayrama olmasada..Normalde bizim bayram rutinimiz ,bizimkilere gideriz ilk gün( aynı şehirdeyiz),torun tombalak toplanırız,o günün akşamı herkes evine...
2-3 saatlik yolsa komple bütün bayramı orda geçirmek saçma,ertesi sabah dönüp kendi planınıza göre takılabilirsiniz,herkesin gönlü olur.
iste öyle bisey yok o yüzden sayfalardada yazdım bayram 3 gunse 3 5 se 5 kafasındalar bi ben kendimi düsünüyorum

iste öyle bisey yok o yüzden sayfalardada yazdım bayram 3 gunse 3 5 se 5 kafasındalar bi ben kendimi düsünüyorum

Kendi adetleri öyle demekki öyle görmüş öyle alışmışlar,keşke ilk yıllar tavrınızı koysaydınız...Hala geç değil bence,gidin bir gün kalın ertesi gün "annemlere gidelim beklerler şimdi" diye ayrılın,zorla tutacak halleri yok.

İsterse 20 saat olsun benim koca her bayram gitmek ister. Senin ki iyiymiş o zaman. Nasıl bu kıvama geldi:KK53:

Bizde bayram sabahı eşim 7 de uyanır hala çocuk gibi bayram sevinci var :) kayinvalidem lere gideriz kahvaltıya oradan babaannesine ordan benim anneme gider bayramlarını sonra eve gelir 2 saat uyuruz sonra yeniden ya annemlere ya kv ye gideriz yanımdaysan muhabbet olsun :) kedi gibi gezeriz bol bol uyurum birde

Küçükken bayramlarda biraraya gelen insanlara nekadar özendiğimi hatırladım konuyu görünce,belki acıtasyon gibi gelecek ama,ben şıkır şıkır giyinmiş insanlara,çocuklara pencereden bakar üzülürdüm.Biçok kötü hatıram var bayramla ilgili, ancak bayramlardan nefret etmiyorum aksine bayram benim için hala mutluluk kaynağı..Hala sabah kalktığımda bayram sevinci olur çocuk gibi,yine pencereden insanlara bakarım ama bukez hüzünle değil..

Bayramların bi anlamı vardır.Bayramın anlamını kavrayamamış kv,kp,kb,elti,görümce ve daha nice ünvanlar için bayrama nefret duymak,kin kusmak nedir..Kabahat bayramda değil,sorunlu insanlarda..
İlk kez bayrama bukadar nefret duyulduğunu gördüm..

Son düzenleme:
Çocukluğumda bayram tatilleri onun bunun evinde 'aile' 'akraba' diye sürünerek geçti, tatiller senede bir kaç gün gördüğüm halde sevmek zorunda olduğum yabancı insanların (akraba) evinde diken üstünde geçti. Büyüdüm hiçbirini görmüyorum, onlar da merak etmiyor, tatilinizi kendiniz için yapın, aile maile diye tatili işkenceye çevirmeyin. Kim akraba görmek istiyorsa kendisi gitsin görsün gelsin. Hem anne hem baba tarafı kalabalık olmasına rağmen o kadar sene ve zorlamadan sonra şu an her iki taraftan toplasan 5 kişiyle görüşmüyorum, beni bırak anne babam da görüşmüyor, değmedi senelerce çekişip tartışmaya, olan bizim 'tatil'lere ve 'bayram'lara oldu, şu an nefret ediyorum bayramlardan.

İsterse 20 saat olsun benim koca her bayram gitmek ister. Senin ki iyiymiş o zaman. Nasıl bu kıvama geldi:KK53:

Ahaha ya ilk yıllar iş müsait olmadı,sonra hamilelikti bebekti falan bahanem oldu :KK53: daha sonra öteki kardeşlerden giden oldu bayramlarda bizde illa ki bayramda gidelim demedik başka zamanlarda gittik...Velhasıl "bayramlarda mutlaka gidilir" diye bir rutin oluşmadı,biraz da hamuru müsaitse demek :hamarat::KK48:

Back
X