her bayram aynı kavga

Ahaha ya ilk yıllar iş müsait olmadı,sonra hamilelikti bebekti falan bahanem oldu :KK53: daha sonra öteki kardeşlerden giden oldu bayramlarda bizde illa ki bayramda gidelim demedik başka zamanlarda gittik...Velhasıl "bayramlarda mutlaka gidilir" diye bir rutin oluşmadı,biraz da hamuru müsaitse demek :hamarat::KK48:
Hamurdan anlamak gerek :) diyorum :)

Öff cocukken de sevmezdim bayramlari, hala da sevmem. Bayram dedigin nedir bilir misiniz, insanlarin iki yuzlulukle pik yaptigi dönemdir. Birbirini sevmeyen, her firsatta birbirinin dedikodusunu yapan insanlarin, bir araya gelince sahtelikte sinir tanimadigi gunun adidir bayram.

Bir günden fazla kalınmaz bence,ne bileyim üç gün kalmayı ben de istemezdim açıkçası. Eşimin ailesi uzakta olduğu için ve eşim bayramda bile bazen çalışmak zorunda olduğundan dolayı geçen sene sadece bir gün kalıp döndük çok şükür:halay: Bence eşinizle konuşun,ortak bir yol bulmalısınız ki bu bayram ikinizden birine zehir olmasın.

Bayramlarda bana da sorun ya annemle ayni sitedeyim kaynanam ayni mahallede ama yine de ben sorun yapiyorum. Uzaktayken memlekete gelirdik ikiye bolerdik günleri öyle kalirdik. Bakalim bu bayram neler olacak. Bayramlarda eşim akrabalarin hepsine gitmek ister benim pek akraba yok onunkileri gezeriz sonra kardeslerim gelir onlarla vakit geciririz.

Ay bir de sacmasapan tatlilar yapip ikram etmiyorlar mi igreniyorum yaaaa
Hele ki bursada su birayla yenilen tuzlu fistik vardir ya onunla ev baklavasi yapiyorlar
Bir de aycicek yagiyla
Iyyyy
Hangi eve gitsen tak diye onune geliyor
Arkadas kirk kat yufka aciyorlar bari adam gibi malzeme kullan yazik o emegine degil mi ama?
Iki kilo ceviz alip koysalar sanirsin geberecekler

Poffff o becerilemeyen ama inatla yapilan baklava var ya beni de sinir ediyo ya :işsiz:
Ici nisastali
Disini koparcak ama illa yapcaklar
Yapma arkadasim yapma ya :63:
Bi de ben ev baklavasi yemiyorum deyince aaaaaaaa olumu gor
Bak cok guzel oldu diye israr kiyamet
Bende sevmiyorum bayramlari
Bitsin artik bu terane :hasta:

Poffff o becerilemeyen ama inatla yapilan baklava var ya beni de sinir ediyo ya :işsiz:
Ici nisastali
Disini koparcak ama illa yapcaklar
Yapma arkadasim yapma ya :63:
Bi de ben ev baklavasi yemiyorum deyince aaaaaaaa olumu gor
Bak cok guzel oldu diye israr kiyamet
Bende sevmiyorum bayramlari
Bitsin artik bu terane :hasta:
Mecburlar sanki ille o baklavaya
Beceremiyorsan yapma, muhallebi yap bari de biseye benzesin herkes de yesin
Motor yagli baklava böyyk

Bizim hiç böyle problemler olmuyor çok şükür, herhalde sorun yaşamadığımız tek konu aileler hatta:KK70:
Çünkü ikimiz de zorla şerle ailemle oturacaksın, onlarla görüşeceksin durumu yok. İlk zamanlar gittiğimizde eşimin ailesinde kalırdık akşam 10 en geç 11 de yatıyorlar ben sabaha kadar eşimi uyutmaz sıkıldım, uykum yok diye başının etini yerdim. Artık gidince benim annemgilde kalıyoruz, eşim 10-11 gibi gidip yatıyor biz 2-3 E kadar sohbet muhabbet çay sigara oturuyoruz. Sabah kahvaltıyı yapıp dağılıyoruz o kendi arkadaşlarının yanına ben de benimkilere.
Farklı şehir olsaydı uzun süreli kalma durumu beni de sıkardı doğrusuHoppa

Mecburlar sanki ille o baklavaya
Beceremiyorsan yapma, muhallebi yap bari de biseye benzesin herkes de yesin
Motor yagli baklava böyyk
Oyy bende baklava yiyemiyorum. Hatta biri yanimda yese icim bulaniyor. Ne igrenc bi tatli ya. Bi de koca bi tabak yiyenler var ki, onlari gorunce midem bulaniyo, bunlar insansa ben neyim diyom :KK70:

Yahu bu bayram konusu herkesi geriyor gercekten yaaaa
Sen gittin ben gittim
Once kizin tarafi mi oglanin tarafi mi
Hangisinde kac gun kalicaz
Bidibidi bitmiyor yaaaa
Ben nefret ederim bayramlardan
Cocuklugumdan beri hep bir problem teskil etmistir benim icin
Miniciktim kaldirilsin bu pis bayramlar diye agladigimi hatirliyorum:KK66:
Ayy ben çok severdim bayramları yaaa:KK200: yeni kıyafet alırlardı, bayramda giyilecek diye öncesinde izin vermezlerdi bayram gelse de giysem diye heyecanla beklerdim:dondurma: konu komşuyu gezip şeker çikolata toplardık.. Okullar tatil olurdu bir kere ,daha ne olsun sevinmem için:KK70:
Şimdi eski tadı yok ama.. Zaten akrabalık ilişkilerimiz zayıf eşimin de benim de , bayramda ayıp olmasın diye gittiklerimizden de "Bayram olmasa arayıp soracağınız yok" diye zılgıt yiyip kalkıyoruz :KK23:

Oyy bende baklava yiyemiyorum. Hatta biri yanimda yese icim bulaniyor. Ne igrenc bi tatli ya. Bi de koca bi tabak yiyenler var ki, onlari gorunce midem bulaniyo, bunlar insansa ben neyim diyom :KK70:
Aciyorum kirk kat acilan yufkaya ve verilen emege
Bir de bursada biskuvili bir tatli yapiyorlar seker deposu, potibor biskuvileri dizip ara ara krema dokuyorlar, sonra tekrar biskuvi
Seker seker seker
Allahim bitsin bu aci :KK45:
Yav getirmeyin noolur diye yalvariyorum eline ayagina kapaniyorum ev sahibinin o derece yaa,yemiyorum ben oyle seyler ama dinleyen kim

Ayy ben çok severdim bayramları yaaa:KK200: yeni kıyafet alırlardı, bayramda giyilecek diye öncesinde izin vermezlerdi bayram gelse de giysem diye heyecanla beklerdim:dondurma: konu komşuyu gezip şeker çikolata toplardık.. Okullar tatil olurdu bir kere ,daha ne olsun sevinmem için:KK70:
Şimdi eski tadı yok ama.. Zaten akrabalık ilişkilerimiz zayıf eşimin de benim de , bayramda ayıp olmasın diye gittiklerimizden de "Bayram olmasa arayıp soracağınız yok" diye zılgıt yiyip kalkıyoruz :KK23:
Haha ne mutlu sana ;) bayramlarin aci cekerek gecmediyse seversin tabiiki canim
Allah kotu gun de kotu bayram da gostermesin insallah

Aciyorum kirk kat acilan yufkaya ve verilen emege
Bir de bursada biskuvili bir tatli yapiyorlar seker deposu, potibor biskuvileri dizip ara ara krema dokuyorlar, sonra tekrar biskuvi
Seker seker seker
Allahim bitsin bu aci :KK45:
Yav getirmeyin noolur diye yalvariyorum eline ayagina kapaniyorum ev sahibinin o derece yaa,yemiyorum ben oyle seyler ama dinleyen kim
Ahahah o artik Turkiyenin milli tatlisi oldu ki. :dondurma: Nereye gitsen o biskuvili pastadan yapiyorlar. Bende sevmem, biskuviler hamur gibi oluyo cok itici. Ben bi kadayif yerim, bi de kendi yaptigim irmik tatlisini. Baska da yiyemem tatli, cok agir geliyor hepsi.

Valla biz eşimin ailesiyle aynı şehirdeyiz sabah kalkıp gidiyoruz öğlene kadar orda vakit geçiriyoruz akşam da basıp annemlerin memleketine gidiyoruz kalan bütün günler orda geçiyor hatta ben annemlere ikinci gün gidelim yoruluyorum birinci gün kosturmaktan diyorum ama eşim yok illa birinci günden gidelim diye tutturuyor

Bayramlara önem veririm öyle tatile çıkmak akrabadan iyice uzak kalmak bana göre değil.

Eşler aralarında nasıl anlaşıyorsa ailelere gidilir ama bütün insan bayramı istemediği yerde geçirmemeli. Çoğu konuda olduğu gibi bu konuda da sana hak verdim limoncu. Valla bazı şeylerine çok kızıyorum senin ama yine de doğru konuşuyon genelde be kız.

Eğer aynı durum benim ailem içinde geçerli olacaksa neden olmasın

Biz her bayram eşimin memleketin daha yakın oldugu için oraya gidiyoruz bayramdan üç gün önce gider bir hafta kalırız. Bu sayede bayramımız yalnız buruk geçmez tam tersi kalabalık şen şakrak geçer.. evet evdekı gibi rahat olmam ama yapayalnız bayramda geçirmwk istemem..

Yatılı kalmayın . .

Bizim Yakınlarda oldukları için;

Önce eşimin ailesine,sonra annemlere ordan gezerizz . .

Biz köye gideriz bayram için herkes köyde toplanır 40 ı bulur sayımız.. erkenden kalkarız erkekler namaza gider kadınlar bayrama yakışır kahvaltı hazırlar.. erkekler gelır kahvaltı ederiz.. sonra eşlerimizin ellerini öperiz onlardan bizim alnımızdan :)))ımkan varsa harçlıklar cebe... herkes bayrsmlaşır.. o gün en güzel yöresel yemekleri yaparız.. gelen giden olur bir sürü.. baklavalar tepsı tepsı açıldıgı halde her twpsının bitmesi on dakkayı bulmaz :)))) sonra bayanlarla akrabaları gezmeye çıkarız... her gittimiz evde peşimize birisi takılır :)))köyün en kalabalık eviyiz.. gelen gidwn belli olmaz.. evdekı gibi ögleye kadar yatamam beni uyku zorlar ama allah için seviyorum.. :) annemlerdeyken kapıyı tek tük çocuk çalardı. Bayramda bile ögleye kadar yatardım..

Back
X