Her bayram aynı konu

Her bayram, her özel gün aynı konu. Genç bir kayinvalidem var. Kızı ile aynı apartmanda oturuyorlar. Yedikleri içtikleri bir. Ben makul aralıklarla görüşüyorum. Aramızda bir laf söz yok çünkü ben genelde geri basarım problem olunca. Korktuğumdan değil çekemeyecegimden. Kocaman evi var. Evet kabul ediyorum zordur bayram temizliği falan. Ama benim de evim büyük, 3 tane de çocuğum var. En küçüğü 4 yaşında. Bugün kızıma bi kaç saat bakması için rica edecektim. Onun için aradım. Malum dip köşe temizlik, çamaşır suyu falan solumasın diye. Kısa ve net olarak kızının çocuklarına baktığını, bakamayacağını söyledi. Eyvallah... Tabi ki reddetmek en doğal hakkı. Çocuk benim çocuğum ona bakmak zorunda değil. Ama asıl konu şu ki eşimi arayıp "hem hiç bi bayram gelip temizliğimi yapmıyo, hem de çocuğa bak diye beni arıyo" diye şikayet etmiş. Eşim de beni aradı. Gidip yardım etsen mi acaba diye. Ben de biraz bozuldum. "kiminle yiyosa onunla yıkasın". Pişman da oldum der demez. Sesli söylemiş oldum içimden geçeni. Eşim de üzüldü öyle söyleyince. Biraz bozuk kapattı telefonu. Onun gönlünü alırım da, her bayram öncesi bu temizlik muhabbeti sıktı artık...
Ay ben zaten kv yi bırak eli ayağı tutan birinin başka birinden su istemesi bile beni rahatsız ediyo. Böyle beklentiler içinde olan insanların hayatı da her zaman başkalarına muhtaç geçiyo.

Ay ben zaten kv yi bırak eli ayağı tutan birinin başka birinden su istemesi bile beni rahatsız ediyo. Böyle beklentiler içinde olan insanların hayatı da her zaman başkalarına muhtaç geçiyo.

Sende kaynana olacaksın diyo. Keşke olsam diyorum. Gelinimi gel temizlik yapalım diye aramam ki. Gel yemeğe gidelim diye ararım. Acaba o zamanda gelinim gelip burda "kv beni her gün yemeğe çağırıyor" de post açar mi :KK14:

İyi de burada haksız kimse yok bence. Siz ona yardımcı olmuyorsanız oda size olmaz.

"Bebeleri oğlumla yaptınız. Kendiniz bakın. Beni neden arıyorsun?" dese tam olurmuş.

:)

Dedimya problem bakıp bakmamasi değil. Keşke de öyle söylese ama yüzüme söylese. Ayrıca hiç yardım etmiyorum da değil ya. Bi işleri olur giderim yemeklerini falan yaparım. Ama keyfiyeten olunca... Benimki de can değil mi :(

Sende kaynana olacaksın diyo. Keşke olsam diyorum. Gelinimi gel temizlik yapalım diye aramam ki. Gel yemeğe gidelim diye ararım. Acaba o zamanda gelinim gelip burda "kv beni her gün yemeğe çağırıyor" de post açar mi :KK14:
Olabilir burda bi konu vardı ne pisirse çağırıyo diye🤣🤣 yani öyle konu açması mümkün

Ağzınıza sağlık.
Size dar zamanda el uzatmıyorsa, siz de ona iyilik yapmak zorunda değilsiniz.
Sırf gelinsiniz diye üzerinize vazife değil kv denin işi gücü.
Kızına söylesin bir zahmet.

Kızı yorulur öyle deme. Kızı yorulmasın diye damadına sildirmiş kapıları. Onun da haberi geldi.

Klasik kv sıkmayın canınızı.Gücü yettiği sürece kimse kimsenin evini temizlemek zorunda değil.Bizim türklerde gelenek haline gelmiş gelinin geldiği yerde iş yapması .Göz ucuyla bakarlar gelin bir işe kalkıyormu çay koyuyormu .Birde tembih edilir bir yakına gidiliyorsa orada çay servisine yardımcı olsun diye aman laf söz olur sonra.En güzelini yapmışsınız.

Klasik kv sıkmayın canınızı.Gücü yettiği sürece kimse kimsenin evini temizlemek zorunda değil.Bizim türklerde gelenek haline gelmiş gelinin geldiği yerde iş yapması .Göz ucuyla bakarlar gelin bir işe kalkıyormu çay koyuyormu .Birde tembih edilir bir yakına gidiliyorsa orada çay servisine yardımcı olsun diye aman laf söz olur sonra.En güzelini yapmışsınız.

Coğrafya kadermis işte :KK51: öbür jenerasyona kadar el birliğiyle halledicez inşallah.

Eşin uzulsun ya bir sey olmaz.
Su esleriniz uzulecek diye, sızı sikayet eden insanlara dahi sinir olamıyorsunuz agız tadıyla.
İnsallah temizliğe yardıma gitmezsin, esın uzulmesın dıye.
Kaynanan suclu bu arada sikayet ettıgı ıcın, senın yaptıgın bır ayıp yok.

Mesele temizlik değil zaten. Sizinle bir derdi varsa keşke size söyleseydi gelip temizliğe yardım eder misin diye. Böyle şikayet etmesi hiç hoş değil. İyi söylemişsiniz.
Şikayetin nedeni bence üste çıkmak. Çocuga bakmam demiş ya, gider beni oğluma şikayet eder diye erken davranıp ben edeyim demiş. Kendini aklamak niyetiyle.. dedim ama niye dedim minvalinde...
Burada asıl sıkıntı hemen oltaya gelip yardıma gitmesini öneren eş... Konu sahibi gayet usturuplu yanıtlamış, ben olsam daha sert çıkardım...
O sifon çekmeyenden 1 tane de bende var.. evlerden ırak :KK57:

Her bayram, her özel gün aynı konu. Genç bir kayinvalidem var. Kızı ile aynı apartmanda oturuyorlar. Yedikleri içtikleri bir. Ben makul aralıklarla görüşüyorum. Aramızda bir laf söz yok çünkü ben genelde geri basarım problem olunca. Korktuğumdan değil çekemeyecegimden. Kocaman evi var. Evet kabul ediyorum zordur bayram temizliği falan. Ama benim de evim büyük, 3 tane de çocuğum var. En küçüğü 4 yaşında. Bugün kızıma bi kaç saat bakması için rica edecektim. Onun için aradım. Malum dip köşe temizlik, çamaşır suyu falan solumasın diye. Kısa ve net olarak kızının çocuklarına baktığını, bakamayacağını söyledi. Eyvallah... Tabi ki reddetmek en doğal hakkı. Çocuk benim çocuğum ona bakmak zorunda değil. Ama asıl konu şu ki eşimi arayıp "hem hiç bi bayram gelip temizliğimi yapmıyo, hem de çocuğa bak diye beni arıyo" diye şikayet etmiş. Eşim de beni aradı. Gidip yardım etsen mi acaba diye. Ben de biraz bozuldum. "kiminle yiyosa onunla yıkasın". Pişman da oldum der demez. Sesli söylemiş oldum içimden geçeni. Eşim de üzüldü öyle söyleyince. Biraz bozuk kapattı telefonu. Onun gönlünü alırım da, her bayram öncesi bu temizlik muhabbeti sıktı artık...
Bu duruma çok sinir oluyorum cidden ya biz geliniz. Hizmetçi değiliz. Yardımcı istiyorsa parayla tutsun

O dert bende de var. 2 bucuk yıllık evliyim. Aynı şehir ama 1.5 saatlik yol mesafesinde oturuyoruz. Arabamız yok. Kayınvalide kişisi evlendiğimiz illk aydan beri çağırtıp duruyor. Çağırtıyor diyorum beni bile aramıyor
Eşime arayıp gelsin diyor :) Çocuğum da yokmuş zaten... olmadı ,olsaydı yine çağırırdı heralde. İşe girdim çıktım tatil günlerimde bile çağırıyordu. Bazen Bahanelerle bazen açıkça... Vallahi bu tipler insanı öldürürler. Sırf inat uğruna kendi sokağında ev aldılar. Burada oturuyosanız oturun dediler. (Hizmetçilik yapacağım çünkü) . Hala kirada oturuyoruz maalesef. Sizi çok iyi anlıyorum en iyisi sallamamak tek çözüm bu sanırım. Ben ağzımla kuş tutsamda yaranamadım :)

Ettiğiniz lafta sıkıntı göremedim. İyi demişsiniz. En azından haksızlığa uğradığınızda oturup üzülmemiş, lafı oturtmuşsınuz. Eşiniz beyfendi anasının ne ettiğini biliyordur eminim buna. Az bozulsun.

Back
X