Her bayram aynı konu

Şikayet etmesini çok ayıp buldum. O yüzden oh çok iyi demişsiniz. İçiniz rahat olsun.

Agziniza saglik.. Dert edilecek birsey kalmamis. Eger esinize tamam deyip temizlige gitseydiniz o zaman nur topu gibi bir derdiniz olacakti. Her bayram ayni sey beklenecekti, ustune tesekkur bile edilmeyecekti, cunku bu bir gorev olarak ustunuze zimmetlenecekti. Dolayisiyla hay aklimi seveyim deyip bir keyif kahvesi icebilirsiniz :)

Benm kayınvalidemle çok şükür öyle sir problem yaşamadık ama ufak problemler bile olsa asla eşime söylemez bizim aramzda der aramzda kalır bu sizin kayınvalideler neden herşeyi gidip yetiştiriyor çocuklarına.. ne kadar fesat
Acaba sizinki neden söylemiyor🤔 normali kv dedigin bidbid eder🤷maşallah sizin kb
Biraz önce de tüp bebekle hamile kalmış gelinine bayram temizliği yaptıran analıktan bi haber kaynanaya! yorum yazdım. Size de yazayım, içim soğumadı. Siz evlisiniz temizlikçi değilsiniz. Bana kaynanam bunu söylese kıyameti koparırım, ki ben evini temizledim içimden geldiğinde, cenazede. Ama bana temizle dense adımımı atmam daha. demin de yazdım bayram sadakam olsun diyip para at, hayrıma bir yardımcı çağırın de. Ay ben kocamın bile başını yemiştim şimdiye siz sesli düşündüm tüh diyorsunuz. Yapmayın Allah aşkına, anneniz babanız ne zorlukla büyütmüştür, elalemin evini temizleyin diye mi. O çocuklar da onun torunu, bakmıyorsa 2 saat bayramda el öptürmeye de beklemesin bir zahmet.
Benim i
Bilmem ki.
BİZ ne yaşadıysak bizim aramızda kızım başkalarını sokmaya gerer yok aileyiz der 😂😂
Masallah

siz haklısınız doğru da söylemişsiniz eşiniz de lafınıza değil bunun gerçeği yansıtmasına bozulmuş yani bir nevi tokat gibi çarpmış

lakin ben bu bayram temizliğini hala anlamadım

çocuktum anlayamazdım, yaşım 40 hala anlamıyorum

bayramda misafir gelecekse neden yatak odasını kaldırıp temizliyoruz

gelen yatak odasına mı gelecek

yatak odamız kirli ise temizleyelim de neden bayramı bekliyoruz

bir de bu bayram önümüzdeki hafta cuma değil mi

daha bir hafta var temizlenirse de kirlenir ki

yani yardımcı alacaksan boş günü şimdidir alınır da kendin temizleyeceğin evi şimdiden temizlemek de bence kv nin laf sokma amaçlı talebi

bu arada vicdan yaptırıyorlar genelde yaşlı kv ye yardım edelim bayram vs diye de herkes kendi evinden sorumlu kız da isterse yardım eder boş verin siz

ilk evlendiğim yıllarda bizimkide konuşmuş yardım etmiyor hiç iş yapmıyor diye oğluna

benımkide kendi evine kadın çağırıyor annesinin evinde bardak yıkamayan gelip senin evinde temizlik mi yapacak anne ,

ne sen söyle nede ben demiş ,

ilk aylarda sen ne biçim bulaşık yıkıyorsun dedi kv bana , bende 13 sene hiç bir bulaşıgını yıkamadım yediğim yemeği bile yıkamam ,

senin tavrın net olacak ozaman herkes duracagı yeri bilecek

Neden yediğin tabağı bile yikamam dedin ki 🙈 bilemiyorum. Benim kayinvalidemin yaptığı da çok abes ve saçma ama ben rahat edemem şahsen bi yemek yeniyosa o yaptıysa ben yıkarım. Bu kayinvalide olduğu için değil komşum bile olsa yok ben rahat edemem.

Doğru söylüyorsunuz ama ben de temizlik yapmayı sevmeyen biri olarak (belim çok ağrır) diyebilirim ki bu temizliğe gelen yardımcıların aldığı her kuruş helal. Benim saatlerce uğraşarak ve canım çıkarak yaptığım temizliği epey kısa sürede pratik bir şekilde yapıyorlar mesela. Ben ayda bir kere çağırıyorum dip köşe için (çağırıyordum pandemi öncesi), onun dışında kendim temiz tutuyorum, döküleni saçılanı temizliyorum. Siz hiç eve yardımcı çağırıyor musunuz bilmiyorum ama arada bir çağırıyorsanız kendi yardımcınızı götürün kayınvalidenize bayram öncesi temizletin evini derdim (kayınvalide madem cimri) ama buna elbette mecbur değilsiniz. Hem kadın çocuğunuza bile bakmamış, iyi ki de bakmamış bir yerde, bir de borçlu kalacaktınız. Neticede siz hizmetçi değilsiniz, yardım vs edilir ama herşey karşılıklı.

Doğru söylüyorsun. Ben de bebeğim daha küçükken çağırırdim yardımcı. Dört dörtlük temizlik yapardi. Ama kayinvalideme götüremem. Duyarsa ömrü boyunca içine dert olur. Oğlunun parası temizliğe gitti diye. Gözü açık gider valla :KK53:

siz haklısınız doğru da söylemişsiniz eşiniz de lafınıza değil bunun gerçeği yansıtmasına bozulmuş yani bir nevi tokat gibi çarpmış

lakin ben bu bayram temizliğini hala anlamadım

çocuktum anlayamazdım, yaşım 40 hala anlamıyorum

bayramda misafir gelecekse neden yatak odasını kaldırıp temizliyoruz

gelen yatak odasına mı gelecek

yatak odamız kirli ise temizleyelim de neden bayramı bekliyoruz

bir de bu bayram önümüzdeki hafta cuma değil mi

daha bir hafta var temizlenirse de kirlenir ki

yani yardımcı alacaksan boş günü şimdidir alınır da kendin temizleyeceğin evi şimdiden temizlemek de bence kv nin laf sokma amaçlı talebi

bu arada vicdan yaptırıyorlar genelde yaşlı kv ye yardım edelim bayram vs diye de herkes kendi evinden sorumlu kız da isterse yardım eder boş verin siz

Ben de hiç anlayamıyorum. Evet ne yazık ki bizim kültürümüzde açık arama var. Eve biri gelince nerde ne var dört dönüyor gözler. Ama zaten diyorum gittikten sonra benim evimin tozunun dağınıklığınin dedikodusunu yapacak adam hiç gelmesin. Ama anlatamıyorum. Bizde Bayam temizliği 15 gün önce başlayan bi senfonidir. Her gün ayrı bi iş çıkar. Duvar, kapı, dolap, çamaşır... Evlilik demek evde köle olmak değil. Gel de anlat...

Neden yediğin tabağı bile yikamam dedin ki 🙈 bilemiyorum. Benim kayinvalidemin yaptığı da çok abes ve saçma ama ben rahat edemem şahsen bi yemek yeniyosa o yaptıysa ben yıkarım. Bu kayinvalide olduğu için değil komşum bile olsa yok ben rahat edemem.

yaptıgım işi begenmezse yapmam , bunu eşimde annemde çok iyi bilir oda ögrenmiş oldu .

Evinize temizlikci cagirin. O gunde 3 cocukla gezin eglenin. Hic bir sey yapamiyorsaniz alin bi ortu gidin bi agac altina piknik yapın

Evinize temizlikci cagirin. O gunde 3 cocukla gezin eglenin. Hic bir sey yapamiyorsaniz alin bi ortu gidin bi agac altina piknik yapın

Onu yapıyorum zaten 🙈 eşim kısıtlamaz nerde sabah orda akşam gezeriz ama bazen de ev işi yapmak lazım :P konu ev işi değil de gereksiz beklentiler içinde yaşayan kv ve bunu benimle değil eşimle konuşması.

Back
X