Her bayram böyle

Her seferinde beni bu duruma düşüren o onu suçlu buldugum için sert davrandım ama keşke öyle yapmasaydim. Beni bıraksa durmayacagim sanırım
Böyle durumlarda size destek olmadığı için git başımdan dediniz bence. Ben de yaşadığım için anlayabiliyorum sizi. Yanınızda olduğunu hissettirse ona kıyamazdınız

Kadınlar Kulübünde birşey farkettim. Sorununu anlatana ağızbirliği etmiş gibi boşan deniliyor. Yuva kurtarmak değil yuva yıkmak çözümmüş gibi. Namus ahlak meselesi olmadığı sürece, hayata kast edecek şiddet olmadığı sürece sorunların çözümü vardır. O gülüm yıvalarınızı yıkıp mutfağınızı dağıtmayın. 9 yıl ayrı yaşayıp kocama döndüm. Şimdiki aklım olsaydı bu ayrılığı sokmaz bir çözüm bulurdum. Burada boşanılacak bir durum yok. O aile sizin de aileniz. Biraz sıcak bakın. Onlara sempatiyle yaklaşırsanız ortam yumuşar, güllük gülistanlık olur. Eşinizde sizde mutlu olursunuz. Bir daha ki sefere tatlı dille tatile de gidelim bir günlüğüne dersiniz aşsma aşama olur. Yuvanızı yıkmayın.
Kadınlar Kulübü’ndeki kadınlar buraya yazılanları okudukça görüyor ki o el bir kalkarsa bir daha inmez, şiddetin de bahanesi olamaz. Şiddet varsa ne yapılmalıdır, sorusunun cevabı kamu spotlarında, 6284 sayılı kanunda, psikolog, pedagog, psikiyatrist, terapist, avukat, sosyal hizmet uzmanı ve fiziksel, psikolojik, maddi şiddetin olduğu evde büyüyen çocuklarda hep aynı. Kadınlar Kulübü’ndeki kadınların feminist yaklaşımları, boş keseden sallamaları değil yani mevzu. Bu kadar uzman bunları savunurken sizin ‘kadının alttan alması gerektiği’ni savunmanız gerçekten tuhaf. Sizin gibiler yüzünden paşa oluyor erkekler, sizin gibiler yüzünden tepemize çıkıyorlar. Sizin gibileri bitiremezsek erkeklerin bu kadar tepemize çıkmasını ve bizi bastırmanızı hiç bitiremeyeceğiz.

(Ayrıca, 9 yıl sonra eski eşinize dönmeniz bir marifet değil. Bununla övünmeyin! 9 yıl boyunca annenizin yanında oturup kendi ayaklarınızın üzerinde durmayı beceremediyseniz sorun sizde demektir. Kendi evinizi kurup kızunızla gül gibi geçinip gitseydiniz şu anda eşinizin adını asla anmıyor olurdunuz!)

Son düzenleme:
"Git basimdan" cok sevimsiz ve yanlis bi tavır.. Niye kendini hakliyken haksiz duruma dusuruyosun ki?
Esin senin ailene karsi nasil?

Kadınlar Kulübünde birşey farkettim. Sorununu anlatana ağızbirliği etmiş gibi boşan deniliyor. Yuva kurtarmak değil yuva yıkmak çözümmüş gibi. Namus ahlak meselesi olmadığı sürece, hayata kast edecek şiddet olmadığı sürece sorunların çözümü vardır. O gülüm yıvalarınızı yıkıp mutfağınızı dağıtmayın. 9 yıl ayrı yaşayıp kocama döndüm. Şimdiki aklım olsaydı bu ayrılığı sokmaz bir çözüm bulurdum. Burada boşanılacak bir durum yok. O aile sizin de aileniz. Biraz sıcak bakın. Onlara sempatiyle yaklaşırsanız ortam yumuşar, güllük gülistanlık olur. Eşinizde sizde mutlu olursunuz. Bir daha ki sefere tatlı dille tatile de gidelim bir günlüğüne dersiniz aşsma aşama olur. Yuvanızı yıkmayın.
(Konu sahibi icin değil, genel konuşuyorum)
Şu toplumda "bosanmis kadin" olmanin zorluguna ragmen bi cok kadin bu yolu seciyorsa, baska yol kalmadigina emin olduğu icindir (istisnalar dışında).. Siz diyene kadar kimse düşünmemişti dmi "azıcık alttan alın, SEMPATİ ILE YAKLASIN, onun ailesi sizin aileniz" falan filan.. Insanlarin nelere maruz kaldigini veya nasil cabaladigini bilmeden boyle aşırı iyimser ve asiri düz tavsiyeler vererek yuva kurtarmiyor, aksine insanlari caktirmadan suclayarak iyice sinirlendiriyorsunuz..
Ayrica namus, şiddet dışında da sorunlar olabilir insanlarin hayatinda ve her sorunun mutlaka çözümü yoktur, dar kaliplariniza milleti de sıkıştırmaya çalışmayın..
Elbette bosanma son secenek olsun, her sey bosanmaya götürmesin ama siz ve sizin gibiler de biraz dusunsun, "bi kadin bosanmayi dusunecek kadar ne yasadi acaba" diye..

Artık çıkış noktası bulamıyorum her bayram bir şekilde cebren ve hile ile eşimin ailesinin yanına geliyoruz ve ben eltimi de gorumcemide hiç ama hiç sevmiyorum onlarla vakit geçirmek zulüm geliyor sürekli hizmet etmekten bikiyorum . Bu gün eşimle tartıştık ve bana el kaldırdı. Tartışma nedenimiz eltimin çocuğu benimkini her zamanki gibi dövdü ogluda kızımın elini kapıya sıkıştırmış daha 1 yaşında bebek ya az dikkat demi bende buz koymaya mutfağa goturum eşimden bana ne oldu diye sordu bende şuan açıklama yapamam çok sinirliyim git başımdan dedim odaya geldi bı hısımla sen beni aileme rezil edemezsin falan dedi el kaldırdı bana. Valla ailesi yüzünden bosanacagiz sanırım tek sorunumuz ailesi bıktım yemin ederim
Size el kaldırıyor tek sorununuz esinizin ailesi mi oluyor yoksa eşiniz mi siz bunu bir daha düşünün

Ya canım bosan bosanma orasini bilemem ama sende anneni gordum. Her ama her bayram sabahi erkenden kalkilir, kahvalti yapilir ve babanneme gidilirdi mutlaka. Ustelik o kahvalti sofrasinda her sabah kavga olurdu, tabi annem pisirik babam cevval, babannemlerde kavgaya devam annem hep aglar ben aglarim. 38 yasimdayim hala nefret ederim dini bayramlardan. Annem sevmezdi gitmeyi ben hiic sevmezdim. 30 yasimdaydim bosandiklarinda ve inan ilk defa bir bayram bayrama benzedi. Arti babannemi ve babami 6 sene aramadim dusun, bayram sabahlari da asla erken kalkmadim. O bayram ruhu coskusu hic yasanmadi, senin mutlu olmadigin yerde cocugunda olmaz, yapabiliyorsan gitme bir bayram girme ortamlarina, cocuklarini da al gezdir eglendir, kocan gitsin annesine cok merakliysa..

Adam seni eşi yerine koymuyor ki bacım, hizmetçi yerine koyuyor. Eltine, görümcene kıyamıyor sana gelince iş yaptırıyor hatta yapmak istemediğin için dayak yiyorsun. Yok mu bir eşin dostun ailen, destek olacak birileri varsa boşa bu adamı. Köle Isaura mısın sen? Ayrıca bazı hanımlarımızın bakış açısına hayran kaldım. "Çok sinirliyim git başımdan" dediyse noluyor yani, bu dayak yemesini gerektiren bir şey mi? Siz kocalarınıza sinirlenince "Sevgili kocacığım, lütfen beni rahat bırakır mısın kuzum" diyorsunuz sanki.
Konu sahibi kamuda mühendismiş. Desteğe falan da ihtiyacı yok yani Astoria. Bir mühendis kendine bu hizmetçi muamelesini nasıl layık görür ki aklım almıyor!

El kaldırdı derken? Vurdu yani öyle mi?? Yoksa elini kaldırıp geri mi indirdi?? Neden sustunuz ki o an.. imdat diye bağırsaydınız.. rezil olmak nasıl oluyor görseydi.. rezillik asıl karısına el kaldırması..

Hani deniyor ya.. kadınlar meslek sahibi olsun.. kendi ayakların üstünde dursun ... bunun doğru olmasını tartışmıyorum tabi.. ama demekki kendi ayakların üzerinde durmakla, para kazanmakla da olmuyormuş :( ama konu sabibi kendi parasını kazanan bir mühendis iseniz nasıl buna müsade ediyorsunuz.. gelmiyorum diceksiniz.. her bayram olur mu? Tatile gitmek istiyorum diceksiniz..

Konu sahibi kamuda mühendismiş. Desteğe falan da ihtiyacı yok yani Astoria. Bir mühendis kendine bu hizmetçi muamelesini nasıl layık görür ki aklım almıyor!

Eğitimle pek ilgisi yok maalesef ya. Ne ünvanlara sahip kadınların eşlerinden dayak yediğini duysanız şaşırır kalırsınız. Kişinin kendine verdiği değerle alakası var.

Back
X