her beta hcg artışı dış gebelik DEĞİLDİR.

ofline

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2010
271
7
46
İzmir
Bazı arkadaşların düşükten sonra hcg artışlarını nasıl stres yaptığını bilirim.
benim de 90 olan hcg 10 gün sonra 145e çıkmıştı.dışgebelik şüphesiyle gittim geldim,hele forumdaki bazı arkadaşlar en küçük artışa bile hemen dış gebelik damgasını vurmuş.
ama düşük tam olarak (40günlük süreç)tamamlanmadığı için hcg hormonu da dönem dönem artabiliyor.bazen bazı doktorlarda dış gebelik şüphesi yaratıp gitsin gelsin de para kazanalım mantğıyla da hareket edebiliyor.
bunlara da dikkat edelim.herkese her şeyin hayırlısı.a.s

aynı durumdayım sana inanamyı çok istiyorum. inş dediğin gibidir bende 60.92 dün öğrendim yarın yine teste gideceğim inş allah bebeğimi bana bağışlar... yazdıkların içime su serpti.

aynı durumdayım sana inanamyı çok istiyorum. inş dediğin gibidir bende 60.92 dün öğrendim yarın yine teste gideceğim inş allah bebeğimi bana bağışlar... yazdıkların içime su serpti.
inşallah..
ve hayırlıysa ve bu dünyadan nasibi varsa bebeğin sen de kalır zaten.
hamile olduğunu ilkez dün mü öğrendin.bu ilk test sonucu mu.
aslında ben düşük olduktan sonra bazen hcg değerlerinin artmasının dış gebelik olmayacağını yazmıştım.çünkü bazen doktorlar düşük diyor sonra değerler dengesiz artıyor sonra buna yo bu düşük olmayabilir dış gebelik de olabilir şüphesiyle bakıyor.
sen de düşük olmamış tereddütünün sebebini keşke daha açıklayıcı yazsaydın.
hayırlı bebişler..

benim de 90 olan hcg 10 gün sonra 145e çıkmıştı.dışgebelik şüphesiyle gittim geldim,hele forumdaki bazı arkadaşlar en küçük artışa bile hemen dış gebelik damgasını vurmuş.
ama düşük tam olarak (40günlük süreç)tamamlanmadığı için hcg hormonu da dönem dönem artabiliyor.bazen bazı doktorlarda dış gebelik şüphesi yaratıp gitsin gelsin de para kazanalım mantğıyla da hareket edebiliyor.

Merhaba benimde hcg 28 nisanda 358di 9mayıs 882 olmuş dış gebelik bulgusuda yok senin nasıl düştü bana biraz anlatır mısın?:1shok:

Merhaba benimde hcg 28 nisanda 358di 9mayıs 882 olmuş dış gebelik bulgusuda yok senin nasıl düştü bana biraz anlatır mısın?:1shok:

peki senin 358den sonra hiç değerde düşme olmadı mı

ben hamileliğii öğrendiğimde (adetim bir hafta gecikmişti)200lü bişeydi ikigün sonra 110a düştü.normal düşük denildi sonra bu değer bi indi bi çıktı...değer artınca dış gebelik şüphesi de oldu tabi ama artışlar aslında normal..
bi de aynı yerde bile ikinci kez yaptırdığında sonuçlar farklı çıkabiliyo.cihazlardan da kaynaklanıyo.

peki senin 358den sonra hiç değerde düşme olmadı mı

ben hamileliğii öğrendiğimde (adetim bir hafta gecikmişti)200lü bişeydi ikigün sonra 110a düştü.normal düşük denildi sonra bu değer bi indi bi çıktı...değer artınca dış gebelik şüphesi de oldu tabi ama artışlar aslında normal..
bi de aynı yerde bile ikinci kez yaptırdığında sonuçlar farklı çıkabiliyo.cihazlardan da kaynaklanıyo.

Benim ilk değerim 28 nisan 358 di 1 mayısta düşük oldu yavaş yavaş 10 günde 850 oldu ama artması bu hafta çok yavaşladı doktor bir şüphe yok dedi ama yinede ameliyat yapalım dedi bilmiyorum birkaç gün daha beklesemmi ? Çok sıkıntılı bir dönem

Benim ilk değerim 28 nisan 358 di 1 mayısta düşük oldu yavaş yavaş 10 günde 850 oldu ama artması bu hafta çok yavaşladı doktor bir şüphe yok dedi ama yinede ameliyat yapalım dedi bilmiyorum birkaç gün daha beklesemmi ? Çok sıkıntılı bir dönem
keşke başka bir doktora da görünsen
böyle durumlarda 2.bir doktor şart.
seni çok iyi anlıyorum ve sıkıntını paylaşıyorum.inşallah yoluna gircek.
ama mutlaka başka doktora görün.
ameliyat derken neyi kastediyor doktor.
şüphe yok diyorsa neden ameliyat diyor.

2 doktora gittim ama ikiside emin olmadan diyorlrdı çünkü bişide göremediler başka bir doktorda biraz bekleyin değeriniz 1000 olsun dedi ama benm değerin artışı tamamen azaldı 3 günde 30 yükselmiş hep 300-200 artıyordu 2 günde 30 artmış artması yavaşladı ağrım hala yok artık düşecekmiş gibi geldi ama halada güvenebileceğim bir doktor bakıyorum

şimdi 870den 3günde 900 olmuş ama düşeceğini hissediyorum artık inş.

evet artış baya bi azallmış.iyiye işaret.inşallah düşecek.bir de patolojik test de yapılmalı.ordan da anlaşılıyo.yaptırdın mı acaba.

düşük gerçekleşti ya kürtaj yapalım dedi ama ben yaptırmadım düşmesse mecbur yaptırcam ama patolojik test yaptırmadım anlayacağın hafif kahv akıntılarım var ve çok enteresan tırnak gibi beyaz parça düştü onu götürmek istedim aslında doktora yarın belki götürürüm valla sende yaşamışsın Allah kimseye yaşatmasın böyle bir durumkafamçokkarıştı

Arkadaşlar 29 nisanda 5 haftalık düşük yaptım.Hiç adet görmeden yeniden hamile kaldım.doktora gittim.İlk testte 30.05.2013 tarihinde beta hcg değerim 161.83 çıktı.01.03 .2013 tarihinde tekrar tahlil yapıldı.değer 245.61 çıktı.Kafam karıştı.Doktor dış gebelikten şüpheleniyor.Ama benim ne kanamam var nede ağrım..
KAfam çok karışık başka bir doktoramı gitmeliyim??yoksa dış gebelik belirtileri geçmi ortaya çıkar?
PAzartesi günü tekrar kan vericem ama zaman geçmek bilmiyor..

Ben gecen hafta pazartesi test yaptırdım HCG 129,87 çıktı İki gün sonra 354,87 ve dun 1113,23 çıktı değerler normalmi

Bende de dış gebelik denildi ve kanamam oldu hala değerler yuksek bu yazdığımızı okuyana kadar baya korkum vardı icim rahatladı biraz ağrının olması normal mi

Merhaba canım gerçekten çok önemli bir konuya değinmişsin benim de aynı olay başımdan geçti. son adet tarihim 17 şubattı değerlerim şöyleydi ilk başta gün aşırı baktırıyordum 37-56-63-78 sonra kanama başladı haftalık baktırmaya başladım 74-71-80-73-57-23-25-13 ve en son geçen cuma <1.2 çıktı doktorum artık baktırmana gerek yok dedi. Yani anlayacağınız değerin düşmesi iki ay sürdü ve bu süreçte birçok doktora göründüm dış gebelik dendi metotreksat yapalım dendi. Kürtaj yapalım dendi. Progestan başlayalım dendi ama hiçbirini kabul etmedim. Çok şükür uzun da sürse kendiliğinden düştü. Bu durumu yaşayanlara tavsiyem sabırlı olmaları ve hemen müdahele ettirmemeleri ve tek doktora bağlı kalmamaları. Benim değerlerim de iki kere yükseldi ama sağolsun son başvurduğum doktorum bu kadar düşük değerlerde dış gebelik beklemeyiz. Bazen blastokistler bölünerek değeri arttırabilir dedi beni çok rahatlattı. Bu durumu yaşayanlara da çok geçmiş olsun inşallah bidaha yaşamayız.

Merhaba canım gerçekten çok önemli bir konuya değinmişsin benim de aynı olay başımdan geçti. son adet tarihim 17 şubattı değerlerim şöyleydi ilk başta gün aşırı baktırıyordum 37-56-63-78 sonra kanama başladı haftalık baktırmaya başladım 74-71-80-73-57-23-25-13 ve en son geçen cuma <1.2 çıktı doktorum artık baktırmana gerek yok dedi. Yani anlayacağınız değerin düşmesi iki ay sürdü ve bu süreçte birçok doktora göründüm dış gebelik dendi metotreksat yapalım dendi. Kürtaj yapalım dendi. Progestan başlayalım dendi ama hiçbirini kabul etmedim. Çok şükür uzun da sürse kendiliğinden düştü. Bu durumu yaşayanlara tavsiyem sabırlı olmaları ve hemen müdahele ettirmemeleri ve tek doktora bağlı kalmamaları. Benim değerlerim de iki kere yükseldi ama sağolsun son başvurduğum doktorum bu kadar düşük değerlerde dış gebelik beklemeyiz. Bazen blastokistler bölünerek değeri arttırabilir dedi beni çok rahatlattı. Bu durumu yaşayanlara da çok geçmiş olsun inşallah bidaha yaşamayız.
Merhaba benim de önce 20, iki gun snra 15, 2 gün snra 17 çıktı. Ve o gün kanamam başladı regl oluyorum. Doktor 3-4 gun snra tekrar beya bakılacak bu degerlerde kalırsa dış gelebelik olabiliyo seni fakulteye göndereceğim iğne oalcalsın dedi:( dış gebelik olmasından çok korkuyorum

Bu arada tarihi yeni farkettim 3 yıldan fazla geçmiş aradan:(

Back
X