Her çocuğa kardeş şart mı?

Barbie9esra

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2020
1
0
1
31
  1. ...
  2. Bir çocuğa kardeş şart mı ?
Bir çocuğa kardeş şart mı ?

Merhaba anneler 4 yaşında kızım sıklıkla kardeş istiyor. Ben ona bazen kardeşi olduğu zaman onun hoşlandığı şeyleri yapamayacagimizi anlatıyorum. Örn. Sinemaya gidemeyiz diyorum olsun anne kardeşim olsun ben sinemaya gitmem diyor .. Hayat şartlarım şu şekilde :( eşim uzman çavuş ve yanımızda yok sürekli gorevde yani o bize 9 saat uzaklıkta kalıyor 3 ayda bir izine geliyor ancak 10 gün felan biz kızımla babamlarin yanında yaşıyoruz ne kadar anne baba da olsa bilmiyorum ya eşimin yanında olduğumuz gibi olamaz tamam çok iyiler ama ne olursa olsun. Bilemedim birde abim cezaevinde ona üzülüyoruz bu şartlar altında hamile kalmam ne kadar doğru olur? Eşim yanımda olsa kendi evimde olsaydım yapardım maddi manevi hazırız ama bilmiyorum kızıma da bu haksızlığı yapmamalı miyim acaba diyorum bazen lütfen cevap verin aydınlatın beni ☹️

Benim dr bebeğim 7 aylık ve kardeş olsa mi diye muallak tayım, olsa bile anca 3-4 sene sonra ama şimdiden düşüncesi sardı. Manevi olarak yetebiliriz ama maddi olarak korkutuyor...

Ben kardeşsiz büyüdüm çok eksikliğini hissettim. Ama ben de kardeşim olsa yaşadığım şartlarda büyüyemeyecektim. Sizin kaldı ki oldukça zor ve anca geçinen bi durumunuz varmış. Bence değmez yani. Rahat rahat büyütecek imkanınız olsa da acaba deseniz neyse de bu durumda çocuğunuzun kardeşsizliğinden daha büyük problemleri olur bence

Durumunuz varsa, esit sevebilirim, isteklerini karsilayabilirim bakabilirim diyorsaniz yapin.
Biz 3 kardesiz ben ortancayim, digerlerine göre daha sessiz ve geri planda kalandim hep hakkim yendi. Ablam büyük diye Kardesim kücük diye Annemin gücü bir tek bana yeterdi.
Ben hep keske tek cocuk olsaydim derdim. Ilerleyen yaslarda bu travmalar hep daha cok etkiliyor.

Kiziniz da kücük kiskanclik krizlerine girebilir Bebek dogduktan sonra

Tabi ki kardeş şart değil..
Önce bir çocuğun onunla ilgilenen anne ve babaya ihtiyacı var. Sonra da manevi yeterliliğe ihtiyacı var.
Zaten eşiniz ortada maalesef yok. Siz kızınızla tek ilgileniyorsunuz. Iki çocuk olursa zaten tek olan ilgi ikiye bölünecek.. bence olmaz..
Eşinizin yanınızda olmasını bekleyin çok istiyorsanız.
Ama bence bu devirde bir tane yeterli..
Ayrıca zamanında biz 2 3 4 ..büyüttük diyenlere de çok bakmayın.
Devir aynı devir değil. Pahalılık arşa cıkmış durumda. Meyve sebze fiyatları bile uçuk. Diğer maddeleri söylemiyorum bile..
Maddi ve manevi yeterlilik iyiyse ikinci çocuk olmalı..

Ikıncı çocuğa yetemezseniz siz vicdan azabı çekersiniz. Size ama çok tatlı evimize neşe geldi minnacık gül kokulu vs vs diyenler vicdan yapmaz. Yapmasaydın deyip işin içinden çıkarlar.
Çocuk konusuna sırf duygusal bakıp karar vermeyin.
Maddi ve manevi yeterliliğinize göre karar alın..

Son düzenleme:
Bence her çocuğa kardeş şart. Çünkü bizler gün gelicek göçüp gidicez. Ona bir dayanak olması lazım. Hatta imkanınız varsa bence planlı ölçüde 2-3 yapın.

Bence de şart değil.benim de bir evladım var ve 2.ciyi malesef düşünemiyorum.Oğluma haksızlık yapmış olacağım hibi geliyor.

Kendi kanından canından bir kardeş istemesi çok normal.İlerisi için ikinci bir çocuk düşünceniz var mı?

Insanın kardeşi olmalı. Gerçi benim çok kardeşim var ve başımın belası olmuşlar. Bazen diyorum keşke olmasalardı özellikle benden küçük olan için diyorum .

Şart değil.
Helede çocuk kardeş istiyor diye çocuk yapılmaz. Çocuğun her istediği yapılmaz heleki bu konuda. Çünkü kardeşi doğdunda ben artık kardeş istemiyorum, gitsin diyebiliyor mesela ozaman ne olacak?
Kendinizi 2. çocuk için hazır hissediyorsanız kardeşlik güzel birşey. Ama illaki şart değil

Back
X