Her Gece Ölüm Korkusuyla Uyuyamamak

_eftelya_

Guru
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2010
2.712
1.152
373
Arkadaşlar böyle bir sorun yaşayan hiç oldu mu bilmiyorum ama gece oturmayı çok seven ben artık gece olsun istemiyorum.Daha doğrusu uyumak istemiyorum...

Nasıl birşey mi bu?

Aylardır garip bir duygu içindeyim.Gece olupta başımı yastığa koyduğum an hep babam geliyor aklıma.Sanki ölecekmiş gibi.Bunu telaffuz etmek bile korkutuyor beni.Dile getiremiyorum.Babama bağlılığım annemden daha fazla.Öyle sevgimizi belli eden bir yapıda değiliz.Ama annemde bilir babama daha bir bağlı olduğumu.Yine de bu derece olduğunun kimse farkında değil.

Gece bazen oluyor ki babamın horlamasını dinliyorum oturup.O sesi duyduğumda biraz olsun içim rahatlıyor.

İçimde hep birşey olacakmış korkusuyla yatıyorum,her an kötü birşey olacakmış gibi.Sonrada ağlama krizi.Ancak halsiz düştüğümde uyuyorum sonunda.Bana kalsa hiç yatmam sabaha kadar ama gece annem yada babam uyandığında da "hala yatmadın mı sen" diye birde azar işitiyorum,tabii sabahta...

Bundan nasıl kurtulacağım ben.Çok kötü bir duygu (

İnsanın sürekli bu hisle yatması,kendini yiyip bitirmesi kötü bir duygu olsa gerek.Ama her zaman bu korkuyla yaşayamaz insan.Arkadaşlarında dediği gibi bir uzman yardımına başvurmalısın.

Dönem dönem bana da oluyor bazen ailemden birini kaybetme korkusu bazen de sevdiğimi sabahı ediyorum dediğin gibi bende kötü ihtimalleri gerçekleri düşünerek...Kendi kendini telkin edebilirsin bir de sevdiğimizi de belli eden değiliz demişsin içinden geldiği gibi davranmak sevdiğini gösterdiğinden emin olmak da iyi gelebilir babanla daha çok şey paylaşmak...

Ah şu dediğinizi yapabilsem...

Bugüne kadar anne babasıyla şakalaşan,sarılan,öpen arkadaşlarımı gördükçe içimden bi aaaaahhh ahhhh çekiyorum.Bize böyle bir şans verilmedi,böyle de görmedik hiç.Ama inanın gece yataktan fırlayıp,odalarına dalıp doya doya sarılmak istiyorum o anlarda...

Annem de sinir hastası,bazen nöbet geçiriyor,sıkıyor kendini.Geceleri olabiliyor bazen.Bir gece yine böyle ağlamaya meyilli bir haldeyken ses duydum.Annem hastalanıyor sandım yine.Ama alışmış olduğum inleme sesi değildi bu.Annemin "Yılmaaazz" demesiyle başımdan aşağı kaynar sular döküldü.Bir yandan odaya gitmek istiyor,bir yandan cesaret edemiyordum.Sonra babamın sesini duyunca rahatladım.Meğerse kabus görmüş...

bende müzdaribim bu konuda..gece olmadık şeyler düşünüyorum bi yangın bi deprem ne bileyim işte herşey..kızıma ve eşime birşey olmasından korkup bütün gece düşüündüğüm oluyor.bence temelinde yaşanan olaylar var ben eşimin görevi nedeniyle bu hale geldim sanırsam. ve de haberleri çok izlemekten belki de..

canım bende babama aşırı ötesi düşkünüm,seni anlıyorum zaman zaman benimde aklımdan geçer durduk yere ağlarım ama böyle her gece uyuyamıyorum diyosun bende arkadaşlara katılıyorum psikolojik yardım almayı dene ayrıca ne olur kötü düşünme hep iyi düşün allah ana babalarımıza hayırlı uzun ömürler versin:)

Bu konuda kendini neden kısıtlıyorsun ki sonuçta annen baban senin onlara içindeyi sevgini göstermiş olman onlarıda mutlu eder eminim,sana verilmeyen şansi kendin yaratabilirsin içinden geldiği gibi davran..

Benimde böyle bi anım var, bir gece yine bu ruh halindyeken kabus gördüm annemin ayaklarını kaybettiğini içime işlemiş acısı uyku sersemi aşağıdan yukarı kata cıkıp odalarına dalıp anneme sarılıp agladıgımı ayaklarını kontrol ettiğimi bilirim gerçek mi diye,sarsmalarıyla kendime geldiğimi... bağlılıkdan kaynaklanıyor bu kaybetme korkusu birde etrafda benzer olaylar gördükçe...

sen içinden geldiği gibi davran hem kendini rahat ettirisin hemde annenle babanı mutlu edersin..

mutlaka uzman yardımı al. bir ara bende yaşamıştım bunu.. bir bekarken birde evliliğmde.

eşimi sürekli uyandırırdım. kalbini dinlerdim. ölmiycem de söz ver derdim. işe gidince habire arar yanına giderdim. tedavii le düzelecektir. birde yeni bir uğraş bulmaya çalış. insan boşluğa düştüğünde yaşıyor bunları. bol bol dua et. geçecektir. inşalah...:26:

Annem de sinir hastası,bazen nöbet geçiriyor,sıkıyor kendini.Geceleri olabiliyor bazen.Bir gece yine böyle ağlamaya meyilli bir haldeyken ses duydum.Annem hastalanıyor sandım yine.Ama alışmış olduğum inleme sesi değildi bu.Annemin "Yılmaaazz" demesiyle başımdan aşağı kaynar sular döküldü.Bir yandan odaya gitmek istiyor,bir yandan cesaret edemiyordum.Sonra babamın sesini duyunca rahatladım.Meğerse kabus görmüş...

canım benim bu olaydan öncede bu tarz ağlama krizlerine giriyormuydun? eğer hayırsa ..ve bu olay yakın zamanda olup sen bu aglama krızlerını yakın zamandır yaşıyorsan..biraz dine kendini..telkin etmeye çalış... deki sabah ama gece yapma bunu ..beynim yanlıs bır komut aldı eve korktum annem oyle yaptıgında ama boyle bırsey yok annem kabus gormus de kendı kendıne.. daha sonra bıldıgın sana en iç ferabi hlığı getırecek bır dua bul kendıne yada bılıyorsan onu oku.. bır muddet bunu yap.. evınızde papatya cayı yada melissa cayı varsa ondan demle kendıne ben yaptıgımda cok rahatlıyorum cunku ve uykun yoksa asla yataga yatıpta zorlma kendını canım.. burda yazması uygun olmadıgından sana soylemek ıstemıyorum ama eczacı bir aileden geldiğimden biliyorum bır eczacıya danıs sana hafif bitkisel ve bu gıbı kronık olmayan gecıcı durumlarda tamamaen organık bıtkıselk bir şurup var eczanelerde..belki eğer uygun gorurse onuda kullanabılırsın.. baktın ki olucak gibi değil o zaman teşhisi ben koyamam ama kesinlikle ihmal etmemelisin panil atak oluşturabilir..

bir örnek vereyımm cok yakın samımı bır arkadasımın kardesı bır gun boyagzına bısey kacıyor buda o sırada uyuyormuş kardesının hiihi seslerını duymus ve hemen cıglık atmıs vee aılesını cagırmıs onlara gelene kadar arkadasım kız kardesının bogazına kacan seyı cıkarmayı başarmıs ..ama o olaydan 1 aya kadar uyuyamaz olmustu ..sevgılısı askerdeydı ona ragmen gece yarısı arayıp ıyımısın demeye baslamıstı..herkeze bısey olucak korkusu sarmıstı:)) ama asıl boyle gıderse kendıne olcek bılmıyor tabi...kızcagız sonra kendıne boyle telkinler ederek düzellti..yınede doktora goturdu aılesı konturgaranti olsun dıye ama ilaç bile vermediler..

şimdiden geçmiş oluşturr oo....tatlı uykular zzzz

Genelde rüyamda babamın öldüğünü görüyorum.Bir keresinde ben başka yerdeyken sabah arayıp babamın sesini duymadan rahatlayamadığımı biliyorum...

Artık gecesi gündüzüde kalmadı.Babam türküleri çok sever.Özellikle kendi zamanı ve daha öncelerinin.Arabada bir cd'si var,istediği türküleri zar zor bulup cd yaptım.Şimdi arabada o cd'yi koyduğu zaman dinleyemiyorum,hıçkıra hıçkıra ağlamak geliyor içimden.Sıkıyorum kendimi duyulmasın diye ağladığım.

Geçenlerde de bir türkü açtı nişanlım,sözlerini yaz dedi babamda.Nerdeyse babama bağıracaktım ne yapacaksın bu türküyü diye.Nişanlıma dedim kapat şunu diye.Babam dedi ağır dimi sözleri.Çünkü ölümle ilgiliydi.Gittim banyoya,türküsü bitene kadar ağladım ağladım çıktım...

Off,kötü oldum yine yaa...

Bi dakika bi dakika.
Ben bu duyguyu biliyorum.
Her gece değil ama bana da arada olur.
Anlatılması tarifsiz birşey neredeyse değil mi ?
Çocukluğumdan beri aynı şey olup duruyor bana.
Önce yavaş yavaş başlıyor sanki, böyle herşey iyiymiş gibi kısık sesle yavaş konuşmalar duyar gibi oluyorsun
Sonra babama bısey olucak diye dusunmeye baslıyosun
Hayal gücün bambaşka şeyler çıkarıyo ortaya, sesler yoğunlaşmaya hızlanmaya sertleşmeye başlıyor, üstüne üstüne gelirmiş gibi oluyor. Düşünmesi bile şu an canımı sıktı.
Eğer bahsettiğimiz şey aynı şeyse, bana da oluyor tatlım. Sevgilimede oluyor :S
Biliyorum çok karışık anlattım. Çünkü anlatması gerçekten çok zor bir konu. Fakat bunu yaşıyorsan gerçekten anlamışsındır.

yaa canım benim ...baksana baban hem araba kullanacak kadar dengesi yerinde hemde türkü dinleyecek kadar keyfi yerinde..aslında belki açık açık ona derdini anlatsan rahatlarsın biraz..seni rahatlatıcak ve kendısını ıyı hıssettıgını soylecek sozler soyleyerek beynındekı komutu durdurabilir..sen bunu kendine tekrarlamazsan...annenın sadece kabus gordugunden yılmazz dedıgını oyna bısey olmadıgını soyleyım kendının beynıne hukmedecek kadar ınatcı oldugunu ıspatlamazsan olmazz...ayrıcaa güzel şeyler hayal etmek bu kadar da zorr degıldırr yaaa..

Bu olaydan öncede derken?

Neden kaynaklanıyor bilmiyorum ama hatırladığım kadarıyla Mart ayında başladı.Çünkü psikoloğa gittiğimde bu olayı anlatmıştım ve oda bana babanı sevmiyor musun demişti.Sinir oldum,dahada gitmedim ona...

Benim arkadaşımda eczanede çalışıyor.Ama çok dalgın ve kafası sürekli başka şeylerde olan bir yapısı olduğundan öyle önermez çok fazla birşey.Ben sorduğumdada özelliği neyse onu söyler,işe yarayıp yaramadığını söylemez.

Bana özelden yazarsanız sevinirim ismini...

Benim kadar huzur bozacak şekilde olmasa da yaşayanlar varmış demek...

aynı şeyleri annem için yaşarım bide evlendim uzaktayım ona yada onlara bişey olursa son bikez daha göremicem gibi.ama senin gibi her gece olmuyor aklıma geldiğinde bi taraftan ağlıyorum bi taraftan aklımdan silmeye başka şeyler düşünmeye çalışıyorum.bak şimdi yine getirdin aklıma.bunun altında başka bir neden olmalı anne ve babanla ilgili çünkü bu kadar sık olması normal değil.arkadaşların da dediği gibi mutlaka bi doktora git.çözmezsen ilerde sürekli kaybetme korkusuyla yaşarsın ben azda olsa yaşıyorum bunu.Allah sabırlar versin canım.bir an önce düzelmeni dilerim

benım bır arkadaşımdada böyle bır korku olmustu doktora gıttı ve panık atak oldugunu söyledı senınde gıtmenı tavsıye ederım

Ben sosyal fobi sebebiyle yakın zamanda tekrar psikoloğa gitmeye başladım.Nişanlımla olan kavgalar sebebiyle henüz başlayamadık bunun tedavisine.İlaç vereceğini söylemişti aşırı heyecan ve stres için.

Önceden ara ara oluyordu ama artık her gece bu düşünceyle yatar ve uyuyamaz oldum.Bu kezde sabah uyanamıyorum,birde onun azarını işitiyorum gece yatmıyor,sabahta kalkmıyorum diye...

eftelyacım.. hani demissinya gecenlerde ben uyurken annemm yılmazz dıye bagırdı sende bısey oldu sandım babama cok korktum meger annem kabus gordum ondan mıs dıye..ondan oncede oluyormuydu yada bu kadar sık oluyor muydu? ...onu sormak ıstedım eger bu kadar sık olmuyorsa sanırım annenın verdıgı tepkı senı cok korkutmuş..ani korkular..beyin frekanslarında çok fazlaca kaldığından boş buldukları anda hemen insanı yemeye başlarlar..eger annenın durumuyla bu kadar bu ghale gelmişse bir muddet kendı kendını telkin ederek ..ben cok korktum ondan oldu yoksa babam bakıyorum taş gıbı masallahh saglıklı onun ıcın hergun dua edıyorum ailem sağlıklı olsun dıye soylersen sabahları.. ve dedıgım gıbı melıssa ve papatya ıcersen belkı bıraz kafanı bosaltırsın..baktın yok baş edemıyorsun o zaman kesınlıklıklee doktora gıt.. hemen doktora gıt demıyorum cunku hemen dayıyorlar panik atack ilacını dinlemeden anlaadan..ne gerek varkı ..kendini dinlemeni öneririm..beyin senin güç senin irada senin..o seni degıl sen onu yönet..benim bir cok sorunum vardı..insann aman bir olusuz dusunmeye kalkmasın hemen yakalıyoo daha da kotusuu daha da kotusunu dusunmeye başlıyoo aa bı gun aaa dedim ne bu yaaa ..ölmedikyaa hepsii gecer dedim ...sinir oldum acizliğime ..o ilacı verdi annem getırdı..uykumda duzelınce kafam bosaldı bıraz... uykusuzluk bu durumun cabasıı cunku...sağğlıklı dusunmenın en ıyı yolu guzel bır uyku!!

Anne babamın hala yatmadınmı deme korkusu olmasa hava aydınlanana kadar uyumam.Üniversite zamanlarımda başka nedenlerde uyumazdım,şimdide bu...

Uykum gelse bile gidip yatağıma yatmak istemiyorum.

Tavsiyelerinizi değerlendireceğim ama.İlgilendiğiniz için teşekkür ediyorum hepinize...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…