Her gün aşağılanmaktan,küfür yemekten bıktımm!!

Türkiye derecesi getiren gençlerin halini atv deki kenan ışığın yarışma programında görüyoruz,en basit sorulara bile cevap veremiyorlar,hayattan bi haberler , bence siz onlara hiç kulak asmayın hatta konuşmayın kendinizi derslerinize verin ,dersaneye gidiyorsanız zamanınızı orda geçirin orda ders çalışın

Annem şimdiden söylüyor ilerde elden ayaktan düşersem benim oğlum bana bakar diyor.Zaman zaman zaman... bi geçip gitse gerçekten öyle mi olacak çok merak ediyorumm..

kendimi bildim bileli böyle .keşke fiziksel şiddet görsem en azından kalbim değil vücudum ağrırdı.

Bir daha size bu sekilde davrandiklarinda, sakin olun ve bu durumun sizi cok üzdügünü,
söyledikleri her sözün sizi acittigini söyleyin.
Eger sizi dinlemeyeceklerini düsünüyorsaniz, ücüne ayri ayri birer mektup yazin.
Ve mektubun basinda, mektubu baskalariyla birlikte okuyup sizinle dalga gecmemelerini,
niyetinizin sadece sizi cok üzen bir davranisi dile getirmek oldugunu,
onlari yargilamadiginizi, elestirmediginizi sadece duygularinizi anlatmak istediginizi ifade edin.
Ve sizi inciten sözler söylemeyi birakmalarini rica edin.
Eger bu yaptiklariniz fayda etmez ise, onlara bir psikolojik danismanla konustugunuzu
ve size uygulanan davranislarin sistematik duygusal siddete girdigini ve bunun yasalarca
suc oldugunu belirtin.
Eger bu davranislar, gercekten dayanilmaz bir hal aldiysa, 183 Alo Şiddet Hattıni arayin
ve sizi yönlendirmelerini rica edin.

Arkadasin burda yazdiklari su an sinirli ve uzgun oldugundan dolayi.
Yani ne demek hemen sosyal hizmetlere sikayet et iyi ya.
Ne kadar kolay tazmissiniz.Bir kavgada hemen aildenmi vazgecsin.

Ben bunu denedim birgün mutfakta oturuyoruz konu bağlama çalmaktan açıldı annem dediki babama oğlumla beni kurs açılmış yazdır gidelim dedi.Babamda eda da gelsin çok bunaldı dedi.Annemde zaten o öğrenemezki dedi.
Bende anneme artık canımı gerçekten çok yaktığı o bana yapamazsın edemezsin dedikçe ben de kendimi şartlayıp yapamadığımı söyledim.Annem ve kardeşimden bir kahkaha koptu ''sen o kadar uzun cümleyi nasıl kurabildin? ''dediler

arkadaşa katılıyorum.
bence de onların davranışlarının seni ne kadar üzdüğünü onlara bildirmen lazım.
evlatları arasında ayrım yapan ve evladının ruhunda kalıcı bir iz bırakan anne baba.
o battaniye yorgan mevzusu asla aklından çıkmayacak biliyorum.
sen derslerine çalış canım inşallah güzel bir üniversiteyi kazanırsın.

Ailesinden vazgecssin demiyorum, sadece haklarini kendisine hatirlatiyorum.
Ve bu tür duygusal tacizlerin, kisinin kisiligi ve gelisimi üzerinde
tecavüze ugramis kadar kötü etki yaptigini bir uzman olarak dile getiriyorum.
Aileye madalya verecek degilim, bir insana psikolojik siddet uygulamak , ona
fiziksel siddet uygulamakla ayni anlami tasimaktadir ve suctur.

"Cocuk haklari" diye bir kavram var ve bu toplumumuzca benimsenmek zorunda.
Kimse ben dogurdum diye, kafasina göre davranamaz cocuguna, onunda haklari var.

Son düzenleme:

İnanın bu bir kavga değil benim eski konularıma yada eski mesajlarıma bakarsanız anlarsınız ben kendimi bildim bileli böyle

Annem şimdiden söylüyor ilerde elden ayaktan düşersem benim oğlum bana bakar diyor.Zaman zaman zaman... bi geçip gitse gerçekten öyle mi olacak çok merak ediyorumm..

hiç sanmıyorum..bunu zaman gösterir..yine söylüyorum eden bulur.çok gördüm öyle erkek çocuk diye el bebek gül bebek büyütüp sonra o çocuğun ailesine sırtını döndüğünü..oğlum bakar diyor elin kızı bakacak mı evlendiğinde..

arkadaşın bahsettiğine göre bi seferlik bişey değil devamlı bu psikolojik baskı altında kendisi..ailesinin genel tutumu böyle..bence mektuba falan da gerek yok anlıcak üzülcek insanlar olsa mektuba gelene kadar çoktan anlar üzülürlerdi yaptıklarına..mektuptan da anlamaz dalga geçerler böyleler huylu huyundan vazgeçer mi..

Tşk ederim inş.

Kendileri ezdiklerinin farkında beni ama bundan gurur duyuyorlar desem yalan olmaz.
2 sene önceydi bize psikolog bir abla misafirliğe gelmişti.Bizim sülalede herkes çok uzun boyludur kız erkek 1.75 aşağı kimse yok.benim boyum 163 .Psikolog abla dediki gelişme çağındaki çocuklar eğer yoğun baskı,stres altına girerlerse gelişimi tamamlayamazlar yaşıtlarından daha küçük görünürler dedi.annemda tasdikledi evet çocukken çok ezmiştim dedi(sanki şimdi ezmiyor) Genetik bile olsa psikolojik baskı vars açocuk kısa olur demiştio abla

arkadaşlara katılıyorum konuşarak bi yere varabilcekseniz konuşun

baktınız değişen birşey yok görmezden gelin

aslında bilmiyorlar seni hayata karşı daha iyi hazırladıklarını

oğullarının arkasında her zaman anne babası olmayacak

onu öyle pohpohlayan sırtını sıvazlayan birisi olmayacak o yüzden sen kendini geliştirmeye bak

boşver onları tamam aile çok önemli ama Allah başka yerden öyle bi kapı açar ki şaşırırsın sen kendini üzme yeter ki

Mektup önemli.
Bazen gencler/insanlar duygularini sözlü sekilde iyi iafe edemiyorlar, ya da kendilerini ifade ederken sinirleniyorlar.
Buda hakliyken haksiz duruma düsmelerine sebebiyet veriyor.
Kimseyi suclamadan sadece ne kadar incindigini anlatan bir mektup en azindan
yaptiklarinin kizlari tarafindan nasil algilandigini gösterir.
Huylu huyundan vazgecer ya da gecmez, burada önemli olan kisinin kendisini
dile getirmeyi ögrenmesidir.

Son düzenleme:

Mektup önemli.
Bazen gencler/insanlar duygularini sözlü sekilde iyi iafe edemiyorlar, ya da kendilerini ifade ederken sinirleniyorlar.
dile getirmeyi ögrenmesidir.[/QUOTE]

çok doğru söylüyorsun da kızlarının her yaptığıyla her konuştuğuyla dalga geçen insanlar bunu da alay konusu yapacaklardır ve bir kez daha yaralayacaklardır diye düşündüğümden öyle dedim.

Mektup önemli.
dile getirmeyi ögrenmesidir.[/QUOTE]

Ben mektup yazsam onlar beni alay konusu yapar bu sefrde..

Sikayet ettigi zaman ailesinden vazgecmistir zaten.
Kimse arkadasi annesi kadar dusunmez benim fikrim.
Eger arkadasin anlattigi gibi kotu olsaydi bu anne ve baba ve bu kadar kucumselerdi
belkide okutmazlardi bile.
Ben biraz abarttigini dusunuyorum.

çok doğru söylüyorsun da kızlarının her yaptığıyla her konuştuğuyla dalga geçen insanlar bunu da alay konusu yapacaklardır ve bir kez daha yaralayacaklardır diye düşündüğümden öyle dedim.[/QUOTE]

kesinlikle öyle yaparlar

büyümüşler ama olgunlaşamamışlar , çocuk psikolojisinde nasıl bir yara bırakacaklarını bilemeyecek kadar cahiller.zeka öyle üniversite kazanmakla bitirmekle değil. herkesin farklı zeka türü ve yetenekleri vardır.onların zekası ne kadar ki senin zekanı ölçsünler dert etme

Biliyorum arkadaşlarıma anlattığımda onlarda inanmıyor abarttığımı düşünüyor .Ne kadar güzel siz demkki yaşamamışsınız inş. da bu duyguyu hiç yaşamazsınız .Okuyorum ama siz bana sorun ..

Onlara göre en zeki oğulları sonra da kendileri.Bende üretim hatası

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…