Annenin dışında baban ile aranız nasıl,
Ay inanmıyorum ya, ben olsam direk olay çıkartırdım sanırım orada sınava filan giremezdim sinirden. Şimdi okuyanlar belki yanlış anlayabilirler beni, ama bence hayatta sadece çocuklar şımartılmaz anne-babalarda şımartılır bazen. Sen sanırım annenin yaptıklarına tepki vermeyerek onu şımartmışsın. Bundan sonra seni etkilemelerine, senin üzerine yorum yapmalarına izin verme, anında tepki göster, tepki gösterdikçe daha iyi hissedeceksin bence kendini. Belki ilişkinizde hemen senin tepki göstermene bağlı kesin bir değişim olmayabilir, ama senin psikolojin daha iyiye gider birkere ipleri kopardığına inanınca. Ayrıca demin bir yorumunu daha okudum da yok senin fen lisesini kazandığın puanla arkadaşın anadolu lisesine girmiş bu durumda fen lisesini kazanmış sayılmazmışsın filan. Kusura bakmasın da asıl salak olan senin annen. Herkes fen lisesinde mi okuyacak, benim puanımda lgs'den sonra fen liselerine yetiyordu ben anadolu lisesi tercih ettim, dil eğitimi, sosyal ortamı daha iyi diye düşündüm hiç pişman değilim. Herşey okul derslerinde başarılı olmakla fizik kimya matematikten anlamakla bitmiyor. O çok zeki, mükemmel saydıkları erkek kardeşin bu kadar şımartılmış Türkiye derecesi yaptı diye, ama hayatta herhangi bir ilgi alanı, sosyal yaşantısı filan var mı doğru dürüst, ilerde evlenecek kız, konuşacak bi arkadaş bulamayacak o mükemmel sınav derecelerine bakarak seçmeyecek insanlar onu.
Ay yok artık ya. Canım benim sen hiç üzülme. Yarın çok sevgili oğlu el kızını alınca bakacak mı yüzüne??
şu anda çok sinirliyim ne diyeceğimi şaşırdım. iyi ki komşunuz filan değilim. Komşunuzken bunu öğrensem bi daha yüzüne bakmam. Yazıklar olsun. Güzelim sen bakma ne diyorlarsa desinler. Kendini kurtarmaya bak sen.
alahım anana babana kardeşine akıl fikir versin
bir kız çocuguna bu şekilde muamele edilirse afedersin sonuç kötü oluyor
ya kız buldugu biri ile evlenip daha batağa saplanıyor
ya da evden kaçıyor televizyonda çok görüyoruz
ama tatlım sen aklı başında birine benziyorsun sen duyma dediklerini yoluna bak
allah yolunu açık etsin ...amin
Tşk ederim size.Artık duymamazlıktan gelicem sinirlendikçede burada paylaşıcam sizlerle paylaşmak beni çok rahatlattı.
Çok tşk ederim benim şimdi tek temennim üniversiteyi kazanmak.
Evlenmeyi hiç istemiyorum da düşünmüyorumda anneme canımı yaktığını söylediğimde diyorki ilerde evlen kayınvaliden olunca beni çok ararsın sen o sana benim yaptıklarımın bin katını yapar diyo.
Allah biliyoya arada da içimden geçiriyorum Allahım ilerde evlenirsem annemin anlattığı gibi değilde tam tersi olsun hatta onda görmedğim anne sevgisini evlenince görüyüm diyorum ...
maalesef annemizi babamızı biz seçemiyoruz canım =( ama karakterimizi biz oluşturuyoruz.. Sen çok aklı başında çok olgun çok mantıklı bi kızsın.. doğruyu yanlışı ayırt edebiliyorsun.. ömür boyu annenin dizinin dibinde yaşamayacaksın.. bu son senen.. uçacaksın yuvadan.. annen de seni çok seviyordur emin ol buna.. tirnağina taş değsin canı acır.. ama işte her insan sevgisini göstermeyi bilmiyor.. bazı insanların hatalarını görmesi için başlarına bi musibet gelmesi lazım.. sen bi yuvadan uç, şehirdışında üni oku, bak annen nasıl anlayacak seni ne kadar sevdiğini.. umarım ilişkiniz düzelir ablacım.. benim görümcemle kayınvalidemin ilişkisi de sizinki gibiymiş yıllar önce.. kayınvalidem bütün ilgisini sevgisini oğluna (nişanlıma) verir, görümceme üvey evlat muamelesi yaparmış.. sürekli beddua eder sürekli aşşağilar sürekli itermiş kendisinden.. görümcem bu sebeple hep dişarda aramış sevgiyi.. yıllar sonra amansız bir hastalığa yakalanınca kayınvalidem o zaman anlamış kızının değerini.. ölüme bu denli yaklaşınca kızına sarılmış daha çok sarılmış.. çok şükür yenmiş o hastalığını.. şimdi çok iyiler ana kız.. ve yere göğe sığdıramadiği bambaşka bir sevgiyle bambaşka bir ilgiyle büyüttüğü gözünden sakındığı kızından her daim üstün tuttuğu oğlu kızı kadar düşkün olmamış kendisine.. bu çok sevdiği tek dünyası olan oğlu bir de aşık olunca aşık olduğu bu kıza daha çok ilgi göstermiş herşeyini bi tek bu kızla paylaşir olmuş.. o kız da benim.. yüzüme söyler kayınvalidem sen gelince oğlumun bana olan ilgisi azaldı diye.. gerçekten de öyledir, anasıyla oturup 2 çift laf etmeye üşenir, ben dürtüklerim.. varsa yoksa ben.. kadın da bunları göre göre kızının ne kadar hayırlı olduğunu anladı.. gerçekten ne varsa kız evlattan var.. erkek evlat bi kız görsün anayı babayı unutuverir valla.. ama kız öyle mi.. neyse çok uzattım.. şimdi bunları düşünme ablacım.. çook güzel pasparlak bi gelecek var önünde.. güzel güzel hayaller kur.. umutlu ol.. belki zamanı geldiğinde sen annene öğretirsin sevmeyi.. onlara kinlenme.. sen onların yanlışını görebiliyorsun işte, bil ki sende bir eksiklik bir kusur yok.. sadece insanlar farklı farklı.. annemiz de babamız da olsalar bazen onları anlayamıyoruz işte.. benim de babamla ilişkim 25 yaşındayken düzeldi.. ondan nefret ederek geçti çocukluğum.. hep sorgulamalarla neden böyle neden bizi sevmiyorlarla tükettim yıllarımı.. sevmez olur mu ? sadece dedim ya insanlar çeşit çeşit, kalpler de çeşit çeşit, herkes aynı yoldan sevmiyormuş işte.. herkes aynı olmuyormus işte..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?