Her gün aşağılanmaktan,küfür yemekten bıktımm!!

Ah edacığım..ailenin tutumu çok yanlış..Buna benzer şeyler ben de yaşadım ve sonrasında zararını çok gördüm.Kendine güveni çok sık sarsılan biri haline dönüştüm..Ben evin en küçüğüyüm büyüklerim bana büyüklük yapmadı hiç..Annem babam beni üzmedi ama onlardan da korumadılar,cahil insanlardı..Bunun zararını ilerki yaşamımda çok gördüm..Zaten hassas bir çocuktum ben...Bence bu konuyu bu sayfayı annene göster,kendini toparlasın,diğerlerine de çeki düzen verdirsin..Çok büyük bir yanlış,bir çocuğu kendine güvensiz biri haline getirmek istiyorsan onu aşağılayacaksın..İnsan aileden bunu gördüğünde ilerki yaşamında topluma karşı da güçsüz oluyor..Şimdi kendi işim var,kendi evim var,hiçbirini yaşantıma karıştırmıyorum,ama olan oldu..Özellikle birisiyle ve eşiyle(eniştemle) görüşmüyorum(bana çok zararları oldu karı kocanın,yanlarında kalmıştım),diğerleriyle görüşüyorum..Şimdi bizdeki ablamın kendi çocukları da büyüdü,ondan artık beni anlıyor sayılır,tam şefkat abidesi olmasa da..Mutlaka iyi bir meslek edin,kendi hayatını kur...Ama ailenden de kopma...Kesinlikle kopma...İnşallah daha şefkatli olurlar..Ailemizde olmasa güven duygumuz altüst olur,dışarıya korumasız hale geliriz..Onlar bunun için şefkati elden bırakmamak zorundalar..

Kızlar yorum yapan herkese çok teşekkür ederim inanın reeldeki arkadaşlarıma anlattığımda inanmıyorlar.Annem kendisini dışarıya karşı melek gibi gösteriyor,ben kızıyım yaa canından bir parça bana bir kez olsun canım demedi ama elaleme karşı görseniz canım cicimli konuşmalar..
Ve inanın kendimi bildim bileli yaz tatillerinden hiç haz etmem.Neden mi? Dayımlarlar,amcamlarla sadece yazın görüşüyoruz her biriimiz farklı şehirdeyiz onlara gittiğimizde ya da onlar geldiğinde onların yanında bile beni ezer.
İlkokul 4 sınıftayım(öyle içime oturdu ki söyledikleri halen unutamadım) yazın dayımlara gidicez.Annem komşu teyzeyle konuşuyor annem dediki kadına ''yeğenler çocuktan çok daha farklı oluyo ne biliyim sanki onları daha fazla seviyorum'' gibisinden konuşmuştu.
Sev annecim sev diyorum artık senin kalbşnde herkese yer var bir tek bana yok.Annem beni doğurmuş evet evet ama sadece doğurmuş.Doğurmakla anne olunmuyo ne yazııkk ki.(Allahım tüm isteyenlere versin.)
Arkadaşın biri babaane yada halanıza mı benziyorsunuz yazmış? Benim anne tarafımda baba tarafımda çok uzun boyludur ben kısa boyluyum birde anneminde sevmediği amcamın 30 yaşındaki kızı.Yine kimse renkli gözlü değil ben ve amca kızının renkli gözleri var.
Tamam annem amca kızını sevmeyebilir bende sevmiyorum ama ona benzediğim için bana böylrmi davranmalı,kızıyım onun ben ya ben de onun canından bir parça değil miyim?

canım üzme kendini. zekalar çeşit çeşit. demek ki kusura bakmada annenle kardeşinde sosyal zeka biraz az. bir de şunu unutma akıl ve zeka farklı şeylerdir. zeki biri sosyal hayatında başarılı olamayabilir

Canım onlar dedi diye sakın kendini öyle hissetme aksine daha çok itici güç olsun.
Onları değiştiremezsin ama başarılarınla onları mahçup edebilirsin.
Tıpa gitmen şart değil ama kendini başka alanlarda kanıtlayabilirsin.
yeter ki özgüvenini kaybetme kendine güven yeter.
Kendini çok güzel ifade ediyorsun mutlaka birçok yeteneklerin vardır.
Onları ortaya çıkar ve yoluna devam et. Başarılar

Annenin dışında baban ile aranız nasıl,

Babamla aram anneme göre daha iyi ama babamda oturup sohbet edilecek bir baba değil.Babam iyidir hoştur ama maddiyatı sürekli yüzümüze vurur.Mesela lys başvurusu için para yatırdık sonra kitap almam gerekiyrd onu aldık 100 tl gibi bir rakam tuttu yolda giderken babama off ya çok tuttu dedim .Babamda boşver kızım işin sen maddi boytyla ilgilenme dedi.Eve geldik anneme anlatıyor ne kadar fazla tuttuğunu görüyorsn dimi hiçbir şeyi esirgemedim diyor.Halbki unuttkları bir şey var ;sevgi.Bense sadece sevgilerini istemiştim...

Yok canım kardeşimin sosyal yaşantısı yok hatta onun yaşantısı yok.Eve geliyor üstünü değitirmeden dersin başına temel ihtiyaçları dışında kesinlikle dersin başından kalkmıyor hatta bazen okul formasını değiştirmeden uyuyor.Kardeşim insanlarla dalga geçmeyi o kadar severkii.İnsaların kilosyla,saçıyla,kaşıyla,gözüyle herşeyiyle dalga geçer.Arkadaşı yok denecek kadar az.İleride kardeşimle evlenicek olan kıza Allah şimdiden sabır versin diyorm.Kardeşim kiloludur boyu uzundur ama göbeği bildiğiniz balkon göbeğidir ama kilolu birisini görsün hemen dalga geçer.Mesela dayımda çok kiloludur dayıma demiştiki dayı bugün xl mağazasına gittik ordaki manken (5xl ) aynı sana benziyordu hatta yanına geçip fotoğraf çekilip face'ye atacaktım..dayım şok ve bunun gibi bir sürü örneği var ama aklıma gelmedi şimdi geldikçe yazarım yani kendisini görmeyip diğer insanlarla dalga geçtiğii...

İleride kardeşimle evlenecek kızın Allah yardımcısı olsn diyorm.Acaba annem bana davrandığı gibi ona davranacak mı ?
Arada forumda okuyorum gelinler kayınvalidelerinin yaptıklarını anlatıyor bende kendi kendime diyorum ki benim öz annemken bana daha kötüsünü yapıyor ileride evlenirsemçok daha mı kötü olacak yani?
Allahım inş. mesleğimide elime alınca karşıma öyle birini çıkarırki öz annemde görmediğim anne sevgisini onda görebileyim kendi annem yerine koyabileyim..

alahım anana babana kardeşine akıl fikir versin

bir kız çocuguna bu şekilde muamele edilirse afedersin sonuç kötü oluyor

ya kız buldugu biri ile evlenip daha batağa saplanıyor

ya da evden kaçıyor televizyonda çok görüyoruz

ama tatlım sen aklı başında birine benziyorsun sen duyma dediklerini yoluna bak

allah yolunu açık etsin ...amin

aynı şeyleri yaşadım
hiç bir şey değişmeyecek.
benim için iş işten geçti.
senin yerinde olsam,
o anneyilaflarımla yerin dibine sokardım.
duvardan duvara çarpardım.
hiç sessiz kalma.
kesinlikle ama kesinlikle sessiz kalma.
annene korkunç derecede umursamaz ol.
-sen de anne misin be- deyip git yanından.
ve keyifli görün. olmasan da.

Tşk ederim size.Artık duymamazlıktan gelicem sinirlendikçede burada paylaşıcam sizlerle paylaşmak beni çok rahatlattı.

Tşk ederim size.Artık duymamazlıktan gelicem sinirlendikçede burada paylaşıcam sizlerle paylaşmak beni çok rahatlattı.

konuşmak istediğinde yaz buraya dertleş
ama sakın kulak asma duyma bile
en büyük söz susmaktır anlayan kişilere
kardeşinlede şiddet olayına girme
sana laf söyleyeceklerini yada pskolojik şiddet uygulayacaklarını
anladıgın an oda değiştir...

maalesef annemizi babamızı biz seçemiyoruz canım =( ama karakterimizi biz oluşturuyoruz.. Sen çok aklı başında çok olgun çok mantıklı bi kızsın.. doğruyu yanlışı ayırt edebiliyorsun.. ömür boyu annenin dizinin dibinde yaşamayacaksın.. bu son senen.. uçacaksın yuvadan.. annen de seni çok seviyordur emin ol buna.. tirnağina taş değsin canı acır.. ama işte her insan sevgisini göstermeyi bilmiyor.. bazı insanların hatalarını görmesi için başlarına bi musibet gelmesi lazım.. sen bi yuvadan uç, şehirdışında üni oku, bak annen nasıl anlayacak seni ne kadar sevdiğini.. umarım ilişkiniz düzelir ablacım.. benim görümcemle kayınvalidemin ilişkisi de sizinki gibiymiş yıllar önce.. kayınvalidem bütün ilgisini sevgisini oğluna (nişanlıma) verir, görümceme üvey evlat muamelesi yaparmış.. sürekli beddua eder sürekli aşşağilar sürekli itermiş kendisinden.. görümcem bu sebeple hep dişarda aramış sevgiyi.. yıllar sonra amansız bir hastalığa yakalanınca kayınvalidem o zaman anlamış kızının değerini.. ölüme bu denli yaklaşınca kızına sarılmış daha çok sarılmış.. çok şükür yenmiş o hastalığını.. şimdi çok iyiler ana kız.. ve yere göğe sığdıramadiği bambaşka bir sevgiyle bambaşka bir ilgiyle büyüttüğü gözünden sakındığı kızından her daim üstün tuttuğu oğlu kızı kadar düşkün olmamış kendisine.. bu çok sevdiği tek dünyası olan oğlu bir de aşık olunca aşık olduğu bu kıza daha çok ilgi göstermiş herşeyini bi tek bu kızla paylaşir olmuş.. o kız da benim.. yüzüme söyler kayınvalidem sen gelince oğlumun bana olan ilgisi azaldı diye.. gerçekten de öyledir, anasıyla oturup 2 çift laf etmeye üşenir, ben dürtüklerim.. varsa yoksa ben.. kadın da bunları göre göre kızının ne kadar hayırlı olduğunu anladı.. gerçekten ne varsa kız evlattan var.. erkek evlat bi kız görsün anayı babayı unutuverir valla.. ama kız öyle mi.. neyse çok uzattım.. şimdi bunları düşünme ablacım.. çook güzel pasparlak bi gelecek var önünde.. güzel güzel hayaller kur.. umutlu ol.. belki zamanı geldiğinde sen annene öğretirsin sevmeyi.. onlara kinlenme.. sen onların yanlışını görebiliyorsun işte, bil ki sende bir eksiklik bir kusur yok.. sadece insanlar farklı farklı.. annemiz de babamız da olsalar bazen onları anlayamıyoruz işte.. benim de babamla ilişkim 25 yaşındayken düzeldi.. ondan nefret ederek geçti çocukluğum.. hep sorgulamalarla neden böyle neden bizi sevmiyorlarla tükettim yıllarımı.. sevmez olur mu ? sadece dedim ya insanlar çeşit çeşit, kalpler de çeşit çeşit, herkes aynı yoldan sevmiyormuş işte.. herkes aynı olmuyormus işte..

malesef ebeveynlerın en buyuk yaptıgı yanlısdır bu !

kardeslerı bırbırınden ayırmak ,dıgerını ustun gorup dıgerını ıse asaglamak .

artık asaglanan cocuk ılerı de nerede ne olur ! aranan bır suclu mu olur

ıcıne kapanık kendını ıfade edemeyen bırey mı olur v.s v.s

ne yazık kı boyle yetısen cocukların buyuk bolumu genel de pek mutlulukla bıtmıyor .

anne degılım ama cocuk yetıstırmekden bı haber ınsanlar!

Allahh yar ve yardımcınız olsun (amin )

aklıma bır fılm de gordugum replık geldı ;

Ben küçükken babamın dikkatini sadece kötü şeyler yaptığım zaman çekerdim.Sonra ne yaptım biliyor musun?

-Ne?

-Kötü olmakta çok başarılı oldum.”

(Kıyamet meleklerı fılmını her ne kadar hıc begenmesem de bu replık etkılemıstır benı )

Son düzenleme:
bence ailen çok yanlış yapıo canım sen şimdilik takmamaya çalış şu üniwersiteyi ne yap et kazan sonra sen ailenden uzak olunca bak sana karsı ne kadar ilgili oluyorlar görürsün..

Canım babaannene veya halana benziyor musun diye soran bendim, belki de annen seni kıskanıyordur, onda olmayan meziyetlere sahip olabilirsin. Çocuklarını kıskanan aileler var gerçektede.. Bir an önce kendi hayatını kurmaya bak derim. Annen bu davranışlarından çok pişman olucak ama iş işten geçecek o zaman.

Bir de yukarıda inş ileride sevdiğim kişinin annesini annem gibi severim anne sevgisini ondan bulurum gibi bir laf etmişsin. Böyle bir şeyi aklından bile geçirme, insana kendinden başka kimseden hayır yok bunu unutma. Kimseden bir şey beklememek lazım yoksa üzülen taraf hep biz oluyoruz. Yanlış anladımsa affola.

bu kadar olmasada bende evlat ayırma ve aşağılmayı yaşaadım. inan allah çok büyük ilerde çok iyi bir kocan iyi kayınvaliden ve iyi bir hayatın olacak ..benim öyle oldu inan bana son gülen iyi güler .. bekle ve görrr......

Çok tşk ederim size yorumunuz için.Hani uçacaksın yuvadan demişsiniz ya ben liseyi de yatılıda okumuştum sadece 15 tatil yaz tatillerinde eve gelirdim bir de çok rahatsızsam eve gelirdim.Ama ben varmışım yokmuşum kimsenin umrunda olmazdı.O yüzden üniversiteyi başka şehirde kazanırsam ne olacağını az çok bliliyorum.Yani annem beni özleyipte davranışları kesinlikle değişmeyecek.

Kızlar hepinize çok tşk ederim.
blush
Canım babaannene veya halana benziyor musun diye soran bendim, belki de annen seni kıskanıyordur, onda olmayan meziyetlere sahip olabilirsin. Çocuklarını kıskanan aileler var gerçektede.. Bir an önce kendi hayatını kurmaya bak derim. Annen bu davranışlarından çok pişman olucak ama iş işten geçecek o zaman.

Bir de yukarıda inş ileride sevdiğim kişinin annesini annem gibi severim anne sevgisini ondan bulurum gibi bir laf etmişsin. Böyle bir şeyi aklından bile geçirme, insana kendinden başka kimseden hayır yok bunu unutma. Kimseden bir şey beklememek lazım yoksa üzülen taraf hep biz oluyoruz. Yanlış anladımsa affola.
Doğru söylüyorsunuz kimseden beklememek lazım ama kendim bildim bileli annem beni sürekli ezdi.Ben artık kendimi tanımlarken çirkin,hiç bir işe yaramaz,kötü kalpli, fesat ,yılan dilli,ne konuştuğunu bilmeyen,psikolojisi bozuk,çalışsa bile kafası basmadığı için öğrenemeyen,yerden bitme , beceriksiz bir kız olarak tanımlıyorum kendimi.Neden mi? Annem benim çocukluğumdan beri bu kelimeleri beni insanlara anlatmak için kullanmıştır.Artık benimde beynime böyle kazındı. Sanki annem değilde bana düşman bir insanmış gibi görüyorum onu.Belkide bu yüzden sadece merak ediyorum anne sevgisi nedir?Hani kızlar aralarında konuşurlarya annemle arkadaş gibiyiz ciddi ciddi merak ediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…