Kızlar çok kötüyüm ben ya inanın bunları ağlayrak yazıyorum,inş. yarına sağ çıkmam da ölürüm.
Az önce yine annemlle tartıştım.Aslında tartışma değildi annemle kardeşim şaka amaçlı birşey yapmıştı(ne olduğunu sormayaın sinirden hatırlamıyorum) sonra kardeşim dediki en salağımız eda olduğu için hemen o yer dedi.Bende dedimki ''hıı evet ben salağım ama ben salaksam sen de salaksın ne de olsa kardeşimsin dedim'' Annem ordan başladı o çocuk salak olduğu içinmi türkiye derecesi getiriyor ,sen kendine bakdedi.Kardeşimde ailenin en salağı en gerizekalısı sensin zaten dedi.biz kardeşimlebirbirimize vurmaya başladık.Babamda eda hep senin suçun her zman ortamın düzenini bozuyosun dedi.Kardeşim başladıı gerizekalısın artık kabullen geçen sene de hiçbirşey yapamadın bu senedede yapamadın millet neler yapıyor sen salak olduğun için kafan basmıyor gerizekalısın dedi.Annemde onu destekledi sonrada eda tıp kazanır bu sene deyip dalga geçti kardeşimde ''hıı hıı çöpçü üniversitesi tıp fakültesi ''dedi baya dalga geçip güldüler sonrada afedersiniz''n.h kazanır''dedi.
Kızlar benim sorunum üni kazanıp kazanmamamla dalga geçilmesi değil hergün gerizekalı muamelesi görüyorum ve artık kendimi o kadar inandırdımki zekamın geri oldğuna.Allahım inşallah beni görüyordurda daha fazla yaralanmadan alır canımı...
Keşke elimizden daha fazlası gelse..Ama sen kendine güven ve kendine değer ver,kötü hissettiğin her an burada paylaş,iyi gelir,elimizden geldiğince destek oluruz,en azından kendi adıma ben olurum :) daha 18 yaşındasın :) üniversiteye başla 20 li yaşlarında fırtına gibi esersin valla :))
gamzeda, anneniz, babanızın iki kardeş tartışırken araya girip müdahale etmesi, üstelik bu şekilde çok yanlış ve kırıcı kabul ediyorum.
Kardeşinizin yaptığını zaten konuşmak bile istemiyorum..
Dur denilmediği için kendine olan saygısını bile yitirmiş, çocuk daha diye geçiştirmek istemiyorum.
Kardeşiniz böyle deyince siz karşı durduğunuzda elinize üzülmenizden başka birşey kalmıyor.
BU YUZDEN bu şekilde konuştuğu zaman asla cevap vermeyin..Muhattap olmayın.
Anneniz bu şekilde konuşunca sinirlenmeden ''bu yaptığın çok kırıcı'' deyip gidin odanıza.
Yarın ölmeyi değilde sınavı hayırlısıyla kazanmayı dileyin hergun.
Sizin önünüzde koskocaman bir gelecek var inşaallah.
Unutmayın ki sınav puanının zekayla zerre kadar ilgisi yok.
Çok ünlü düşünürlerin, mucitlerin hayatlarını incelemenizi öneririm.
Ailenizden çok uzağa gitmek için istemediğiniz bir bölüme, şehre odaklanmayın..
Sadece çalışın, gerisi gelecektir.
Bu akşam aynen dediğiniz gibi yapmıştım yemekten önce anne baba bugün size çok kırıldım dedim yemek yemedim odama geçtim annemde bana '' sen daha dur böyle basit şeylere kırılıyorsn ileride elaleme karışınca neler olacak görürsün'' dedi
Annen harvard baban oxford mezunu kardesin de hacettepede tip mı okuyor? Sana salak diyorlar da o zaman salaksan genlerini kimden aldın havadan mı geldi? Sinir oldum. İnsan çocuğuyla boyle konuşur mü hiç? Sacmalamislar. İlla turkiye derecesi yapınca mı Zeki olunuyor. Bence burada sorun zeka falan değil de yani seninle boyle konuşmaları. Ben olsam uzun sure yüzlerine bakmam konuşmam gercekten çocukca diyebilirsiniz de herkesin bir sınırı var, madem seni salak görüyorlar konuşma hiç onlar bir sey sorarsa falan soykırım kelime edersin yeter. Saka gibi ya. Cok sinir oldum[/QUOT
Ben de öyle diyorm ben salaksam sende salaksın diyorm kardeşime annemde duyar duymaz çocğn türkiye derecesivar senin varmı diyor?
Çok merak ediyorm 10 yıl sonra yaşantımız nasıl olacak ?
Ygs sonçlarının açıklandığı gün bir arkadaşım çok düşük puan almıştı ağlıyord bende bize gelmesini söyledim dilim kopsaydıda gel demeseydim kız puanını söyleyince benim kardeşim dediki o puanı ben alsam intihar ederdimm..
Hayırlısı..Size basit gelen benim için kırıcı deyin, yine geçiştirin.
Biliyorum çok zor, geçecek, güzel günler gelecek bunu bilin.
Annen harvard baban oxford mezunu kardesin de hacettepede tip mı okuyor? Sana salak diyorlar da o zaman salaksan genlerini kimden aldın havadan mı geldi? Sinir oldum. İnsan çocuğuyla boyle konuşur mü hiç? Sacmalamislar. İlla turkiye derecesi yapınca mı Zeki olunuyor. Bence burada sorun zeka falan değil de yani seninle boyle konuşmaları. Ben olsam uzun sure yüzlerine bakmam konuşmam gercekten çocukca diyebilirsiniz de herkesin bir sınırı var, madem seni salak görüyorlar konuşma hiç onlar bir sey sorarsa falan soyle bir iki kelime edersin yeter. Saka gibi ya. Cok sinir oldum[/QUOT
Ben de öyle diyorm ben salaksam sende salaksın diyorm kardeşime annemde duyar duymaz çocğn türkiye derecesivar senin varmı diyor?
Ygs sonçlarının açıklandığı gün bir arkadaşım çok düşük puan almıştı ağlıyord bende bize gelmesini söyledim dilim kopsaydıda gel demeseydim kız puanını söyleyince benim kardeşim dediki o puanı ben alsam intihar ederdimm..
Senin kardeşini biraz fazla pohpohlamislar sanırım. İleride ailenin yüzüne bile bakmayacak ki, ailen dönüp dolaşıp sana gelecek
Annen harvard baban oxford mezunu kardesin de hacettepede tip mı okuyor? Sana salak diyorlar da o zaman salaksan genlerini kimden aldın havadan mı geldi? Sinir oldum. İnsan çocuğuyla boyle konuşur mü hiç? Sacmalamislar. İlla turkiye derecesi yapınca mı Zeki olunuyor. Bence burada sorun zeka falan değil de yani seninle boyle konuşmaları. Ben olsam uzun sure yüzlerine bakmam konuşmam gercekten çocukca diyebilirsiniz de herkesin bir sınırı var, madem seni salak görüyorlar konuşma hiç onlar bir sey sorarsa falan soykırım kelime edersin yeter. Saka gibi ya. Cok sinir oldum[/QUOT
ay bu nasıl bir saçmalıktır ya!! ne gerizekalı bir kardeşin var zeki mi bu adam senın kardeşin yok artık !!!! kesinlikle değil zeki adam önce beynini kullanmayı öğrenir. nerde ne deyip nerde ne demiyeceğini, yada gerizekalıysanız gerçekten (?! ) sizinle muhattap olmasının zaman kaybı oldugunu bilir. Çok komik gerçekten çok komik benimde arkadaslarım var tıpta okuyan ve kendılerını inanılmaz zeki sanıyorlar bir kısmı zekı diğer topluluklardakı ınsanlar gıbı. ne zekası ayrıca benim matematiksel zekam çok yüksek insanlarla iletişim kuramıyorum. toplum içine girdiğimde gerizekalı damgasımı yiyeceğim konusamadığım için ? üniversite sınavına hiç çalışmadım tıpta okumakta hiç istemedim şimdi gayet başarılı bir mühendislik öğrencisiyim. sınav nedir ki? 10 yıl sonra kaç puan aldığının hiç bir önemi yok mesleğinde mutlumusun hayatın seni tatmin ediyor mu? önemli olan bu! anlattığın şeyler senin açından çok kötü ama karşıdan bakan bir insan olarak ailene çok gülüyorum acınası haldeler. Çalışırsın bütün soru tiplerini öğrenirsin dereceye gırersın , böyle bir amacın yoksa nıye kasacaksınkı bu hayat senın hayatın tadını çıkart. kimseye kulak asma. maddi özgürlüğünü kazan git mutlu olacagın hayat için gir o sınava ve mutlu olacagın mesleği yap. kusura bakma çok sinirlendim .
canım ya, kıyamam sana.
ben senin yerinde olsam şimdiki aklımla,
iyice geri zekalı rolü oynardım.
herşeyi saf saf sor.
saflığının dozunu yavaş yavaş arttır.
mesela çay yapmanı istediler.
önce suyu kaynatayım di mi de.
sonra yapama.
sadece sıcak suyu koy bardaklara getir.
bi de çok büyük iş yapmış gibi davran.
önce geri zekalı laflarına daha fazla maruz kalırsın.
ama sonra onlar delirmeye başlar.
ve onları nasıl sinir ettiğini seyredip eğlen.
zekice çok beğendim:)
Canım zaten tıp okumak felada istemiyorum üstelik geçen sene de yüksek bir puanla kaldım sorunum bnm derlerimle dalga geçilmesi değil.Her gün ama hergün gerizekalı denir mi bir insana acaba üvey evlat mıyım diye düşünüyorum.
Annem geçen gün hava soğuktu beni uyuyo zannetti bnm üzerimde yorgan vardı erkek kardeşim diğer odada onun üzeirnde battaniye vardı.Açıkta başka yorganda yoktu.Beni uyuyo zanndeip usulca yorganı aldı kardeşime örttü kardeşimin battaniyesini aldı benim üzeirme örttü üstelik ben hastaydım penisilin denilen iğneden vuruluyorkennn...
annemin beni sevdiğini hiç zannetmiyorum.hangi anne kızına geber bi geberemedin gitti onu bile beceremiyorsun der ki?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?