• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Her gün aşağılanmaktan,küfür yemekten bıktımm!!

Hiç hatırladığın güzel anıların yok mu annenle kardeşinle ilgili? Varsa hatırladığın en iyi anları da yazsana ona göre daha sağlıklı yorum yapabiliriz. Çünkü belki sen şuan olayı yeni yaşamış olmanın sıcaklığıyla aşırı duygusal tepki gösterip hep kötü anları hatırlıyor olabilirsin, bizde sırf onlara bakıp yorum yaparsak durup dururken ailenle aranı açmış oluruz.

Acaba Annen babamın yıllar önce kaybolan kardeşi falan mı ?
Bende de mevcut bırtane sürekli kendini öven , kendini hatasız kusursuz gören asla hata yapmayacagını dusunen ve karsındakını sureklı ezmeyi
hakaret etmeyi , aşağılamayı marifet zanneden bir insan evladı ..

Bir bardağı masada unutmus olsam bile kıyametı kopardıgını hakaretler ettiğini kendımı savunmaya çalıştığım zamanda '' öleyim de kurtulursun, sen cehennemlıksın zaten,yanıcaksın sen '' gb sözlerle üste çıkmaya calıstığını bılırım.( bunlar kucuk seyler tabı hayatımızda )

Demek ki sadece ben değilmişim .
Bazı insanların ruhu hasta bence , yasadıklarımdan sonra artık öyle dusunuyorum.
Annen de malesef bu insanlardan biri ..
Ama aile ile ne yaşanırsa yaşansın bağlar koparılamıyor malesef.
Bu yuzden yapacağın en doğru hareket : Ailenden uzakta burslu-burssuz üni. okuyup kendı ayaklarının ustunde durman .
Senin kendıne olan guvenın yerıne geldıgı zaman eskısı gb agızlarına gelenıde soyleyemezler , ister istemez hareketlerıne cekı duzen verıceklerdır .
Uzak kalmak bırcokşeyi duzeltıcektır .
Allah yardımcın olsun canım.

Hiç hatırladığın güzel anıların yok mu annenle kardeşinle ilgili? Varsa hatırladığın en iyi anları da yazsana ona göre daha sağlıklı yorum yapabiliriz. Çünkü belki sen şuan olayı yeni yaşamış olmanın sıcaklığıyla aşırı duygusal tepki gösterip hep kötü anları hatırlıyor olabilirsin, bizde sırf onlara bakıp yorum yaparsak durup dururken ailenle aranı açmış oluruz.

Canım benim kendimi bildim bileli böyle.
18 yaşındayım şu ana kadar ki ebni mutlu eden en büyük olay fen lisesini kazandığım gündü.Öyle sevinmiştimki aileminde sevindiğini zannetmiştim anneme hadi yaşpasta alalımda ayşe teyzelerde kutlayalım demiştim ( ayşe teyze komşumuz beni kızı gibi sever) neyse gidip orda kutlamıştık ama ayşe teyzeyi görmelisiniz kazandığımı duyunca kadının gözleri doldu öyle sevindiki kadıncağız tekrar tekrar sarıldı bana peki kazandığımı ilk öğrendiğinde annem ne tepki verdi dersiniz ''bilmem kimin kızı senden daha iyi okulu kazanmış vs vs. Birde benimle aynı puanı alan bir tanıdık vardı o başka şehirde o anadolu lisei kazanmış annem dediki bana seninki fen lisesi sayılmaz zaten bak x 'in kızıyla aynı puanı almıştınız o kazanamamış...

madem ayıracaktı ne diye 2 çocuk yaptı ki? Sinirlerim zıpladı gece gece.
Kızım sen hırs yap; girebileceğin en iyi ünv.ye at kapağı. Oku kurtar kendini. Olmaz böyle hergün hergün. Hatta şehir dışında kazan başın rahat olur.
Ben de anneyim böyle şeyleri çok gördüğüm için 2.'yi yapmayacağım. Sıkı korunuyorum vallahi.

keşke 2 olsa 3 kardeşiz ama hep söyler diğer 2 çocuğunun yeri kendinde ayrıymışş..
Ben hırs yapıp çalışıyorum ama kafama öyle kazıdımki gerizekalı olduğumu ben bile iannaıyorum.
Geçen sene sınava girmeden önce sınav yerine sülalelcek gittik 6-7 kişi burası çok sıcak memleket hava sınav günü 40 derce artı nem birde sınav yeri çok uzak çıktı 1 buçuk saat yol gittik sıkış sıkış bayılmak üzereyim.Herkes sınav salonuna alınıyor babama döndüm dedimki babacım bana dua edin sınavda ama bu seferlik sizi öpmeden sınava gireyim zaten öğrencileri sınava alıyorlar dedim.O anda herkes başarı diledi herkesin duasını aldım ben bayan polise doğru yürüyorum kontrol edecek sonra sınaca giricem annem geldi kulağıma dediki'' sen zaten baştan kaybettin sınavdada hiçbirşey yapamacaksın''.Düşünün ne moralle sınava girdiğimi..

ay bu nasıl bir saçmalıktır ya!! ne gerizekalı bir kardeşin var zeki mi bu adam senın kardeşin yok artık !!!! kesinlikle değil zeki adam önce beynini kullanmayı öğrenir. nerde ne deyip nerde ne demiyeceğini, yada gerizekalıysanız gerçekten (?! ) sizinle muhattap olmasının zaman kaybı oldugunu bilir. Çok komik gerçekten çok komik benimde arkadaslarım var tıpta okuyan ve kendılerını inanılmaz zeki sanıyorlar bir kısmı zekı diğer topluluklardakı ınsanlar gıbı. ne zekası ayrıca benim matematiksel zekam çok yüksek insanlarla iletişim kuramıyorum. toplum içine girdiğimde gerizekalı damgasımı yiyeceğim konusamadığım için ? üniversite sınavına hiç çalışmadım tıpta okumakta hiç istemedim şimdi gayet başarılı bir mühendislik öğrencisiyim. sınav nedir ki? 10 yıl sonra kaç puan aldığının hiç bir önemi yok mesleğinde mutlumusun hayatın seni tatmin ediyor mu? önemli olan bu! anlattığın şeyler senin açından çok kötü ama karşıdan bakan bir insan olarak ailene çok gülüyorum acınası haldeler. Çalışırsın bütün soru tiplerini öğrenirsin dereceye gırersın , böyle bir amacın yoksa nıye kasacaksınkı bu hayat senın hayatın tadını çıkart. kimseye kulak asma. maddi özgürlüğünü kazan git mutlu olacagın hayat için gir o sınava ve mutlu olacagın mesleği yap. kusura bakma çok sinirlendim .

Keşke bunu birde onlar anlasa hadi burdaki sınavlarda başarılı olsa bu işin birde öteki taraftaki sınavı var ...

Ciddi misin :( su an cok üzüldüm. ailene aile demee bin şahit. Yazık günah değil mı doğurmasaydın o zaman

Benim tek kurtuluşum bu sene uzakta bir üniversite kazanmak hatta burs bulabilrisem bulmak ya da part time iş bulmak.
En azından kendi okulumu kimsenin yardımı olmadan bitirdim diyebileyim yoksa sonunda üniversiteyi bile başıma kakarlar.

Canım benim annen kitap okuyabilen biri ise ona pedagog Adem Güneş'in Çocukluk Sırrı isimli kitabını hediye et ,ilk sayfasına da ''Sırrıma erememiş anneme sevgilerimle''diye yazabilirsin.
Asla moralini bozma hep daha kötü durumda olanları düşün ve sabret.Sabrın sonu selamet...
Sevgiler...

Son düzenleme:
keşke 2 olsa 3 kardeşiz ama hep söyler diğer 2 çocuğunun yeri kendinde ayrıymışş..
Ben hırs yapıp çalışıyorum ama kafama öyle kazıdımki gerizekalı olduğumu ben bile iannaıyorum.
Geçen sene sınava girmeden önce sınav yerine sülalelcek gittik 6-7 kişi burası çok sıcak memleket hava sınav günü 40 derce artı nem birde sınav yeri çok uzak çıktı 1 buçuk saat yol gittik sıkış sıkış bayılmak üzereyim.Herkes sınav salonuna alınıyor babama döndüm dedimki babacım bana dua edin sınavda ama bu seferlik sizi öpmeden sınava gireyim zaten öğrencileri sınava alıyorlar dedim.O anda herkes başarı diledi herkesin duasını aldım ben bayan polise doğru yürüyorum kontrol edecek sonra sınaca giricem annem geldi kulağıma dediki'' sen zaten baştan kaybettin sınavdada hiçbirşey yapamacaksın''.Düşünün ne moralle sınava girdiğimi..

Ay inanmıyorum ya, ben olsam direk olay çıkartırdım sanırım orada sınava filan giremezdim sinirden. Şimdi okuyanlar belki yanlış anlayabilirler beni, ama bence hayatta sadece çocuklar şımartılmaz anne-babalarda şımartılır bazen. Sen sanırım annenin yaptıklarına tepki vermeyerek onu şımartmışsın. Bundan sonra seni etkilemelerine, senin üzerine yorum yapmalarına izin verme, anında tepki göster, tepki gösterdikçe daha iyi hissedeceksin bence kendini. Belki ilişkinizde hemen senin tepki göstermene bağlı kesin bir değişim olmayabilir, ama senin psikolojin daha iyiye gider birkere ipleri kopardığına inanınca. Ayrıca demin bir yorumunu daha okudum da yok senin fen lisesini kazandığın puanla arkadaşın anadolu lisesine girmiş bu durumda fen lisesini kazanmış sayılmazmışsın filan. Kusura bakmasın da asıl salak olan senin annen. Herkes fen lisesinde mi okuyacak, benim puanımda lgs'den sonra fen liselerine yetiyordu ben anadolu lisesi tercih ettim, dil eğitimi, sosyal ortamı daha iyi diye düşündüm hiç pişman değilim. Herşey okul derslerinde başarılı olmakla fizik kimya matematikten anlamakla bitmiyor. O çok zeki, mükemmel saydıkları erkek kardeşin bu kadar şımartılmış Türkiye derecesi yaptı diye, ama hayatta herhangi bir ilgi alanı, sosyal yaşantısı filan var mı doğru dürüst, ilerde evlenecek kız, konuşacak bi arkadaş bulamayacak o mükemmel sınav derecelerine bakarak seçmeyecek insanlar onu.

Ay yok artık ya. Canım benim sen hiç üzülme. Yarın çok sevgili oğlu el kızını alınca bakacak mı yüzüne??
şu anda çok sinirliyim ne diyeceğimi şaşırdım. iyi ki komşunuz filan değilim. Komşunuzken bunu öğrensem bi daha yüzüne bakmam. Yazıklar olsun. Güzelim sen bakma ne diyorlarsa desinler. Kendini kurtarmaya bak sen.

Ay yok artık ya. Canım benim sen hiç üzülme. Yarın çok sevgili oğlu el kızını alınca bakacak mı yüzüne??
şu anda çok sinirliyim ne diyeceğimi şaşırdım. iyi ki komşunuz filan değilim. Komşunuzken bunu öğrensem bi daha yüzüne bakmam. Yazıklar olsun. Güzelim sen bakma ne diyorlarsa desinler. Kendini kurtarmaya bak sen.

Bende o kadar sinirliyim ki diyecek laf bulamıyorum yazarken, yüzyüze bakıyor olsak gidip saydırıcam kadına.:47:
Bir de bi tavsiye, bence burslu okuma üniversiteyi, özellerin bursları pamuk ipliğine bağlı oluyor genelde, şimdi ailenden uzak bir şehre geçersen aileden kurtulmanın verdiği rahatlıkla not ortalamanı fln tutturamayabilirsin. Özellikle Kıbrıs'ta yaşam da çok pahalı aileden destek olmadan idare etmekte zorlanırsın, tercihlerine çok dikkat etmen gerek.

Son düzenleme:
Okudukça şok oldum ve üzüldüm.Bu insanlar okumuş insanlar birde öyle mi.Hiç biyoloji dersi almamışlar sanırım.Zeka geriliğinin bir hastalık olduğunu,anne ve babanızım genlerinin taşıdığını bilmiyorlar heralde.Sinir oldu şuanda annene ve kardeşine!Ne demek sürekli hakaretler,üzerindeki yorganı alıp kardeşine örtmeler,iyi bir liseyi kazandığında bile baheneler bulmalar ya.Bu fiziksel şiddetten bile ağır ve ciddi bir durum.
Canım sen sakın kendini gerizekalı,salak gibi görme sen zekilik başka birşeydir çalışıp başarmak başka şeydir.Zeka bir şeyi daha kolay kavramada,pratiklikte yardımcıdır.Sen sadece kendi yoluna bak ne okumak istiyorsan hedefini belirle ve ailenden başka bir şehirde üniversite kazanmaya bak.Eminim başka şehire gidince de bin tane laf ediceklerdir bak burayı kazanamadın da burayı kazandın diye ama düşünme bunları.Söylenenlere kulağını tıka.Böyle kabullen onları.Çok zor eminim ki (bir zamanlar kardeşim bana da sinir anlarında sen gerizekalısın diyip kendisiyle karşılaştırırdı beni üstelik aynı sınıftaydık lise sona kadar bende o zamanlar gizli gizli ağlardım niye böyle diyor sanki ben istemez miyim çok daha başarılı olmak diye halbuki benim baştan yanlışım alanımı yanlış seçmekti ama bunlar zamanla geçti kardeşimde olgunlaştı bende başka şehiri kazandım evdeki değerim daha da arttı çünkü özlem arttı.) seni iyi anlıyorum ama kendini yıpratma.Çalışmana bak zaten az kaldı şurda.Güzelce gir sınavına,tercihlerini yap ve şehir dışında oku.Belki o zaman biraz daha rahat edersin.Kendini sakın üzme,bunlar seni yıpratmasın.Sende ailenle sınanıyorsun.Yaşlandıkları zaman senin kıymetini çoook iyi anlayacaklar emin ol kardeşin bir el kızıyla evlenecek bakalım kız annene bakmak isteyecek mi hayat bu emin ol sana çektirdiklerini bulacaklar.

boşver dediklerini duymamaya çalış birşeyi 40 dfa dersen olur diye bi söz var ya duyma duydukça sen kendini öyleymiş gibi hissedersin.. senin yerinde olsa hırs yaparım onların gözüne sokaım üni. kazanıp.. bende vlat ayrımı yapanlara şaşırıyorum nasıl yapabiliyorlar ikiside evlat yani.. allah bol sabır versin

Bi anne ya nasıl böyle davranır.. Ben bazen anneme şımarırım anne beni sevdiğini söyle diye söyler ardından ablama dönüp kuzum senide çok seviyorum der.. Nolursa olsun ikimize hep eşit davranır.. Kardeşinde sende annenin canısınız ya hadi kardeşin akıl edemedi dedi annenin verdiği tepki çok yanlış..:47:

Bence konu sahibi üniversiteyi kazansa hatta Türkiye derecesi de yapsa annesi için bir şey farketmez sorun onun kazanması değil annesinin farklı bir bakış açısı var anladığım kadarıyla.

konu sahibi ALLAH yardımcın olsun gel de böyle kişiye anne de kusura bakmayın arkadaşlar böyle konular görünce ağır konuşmak istemiyorum ama
bu şekilde olan anne ve babalara o sıfat verilmez.
anne baba her zaman evladının yanın da olması gerekir köstek yerine destek olması gereken
bu aşağılanmak neden onlara yapılsa aynısı hoşlarına gider mi

Kızlar çok kötüyüm ben ya inanın bunları ağlayrak yazıyorum,inş. yarına sağ çıkmam da ölürüm.
Az önce yine annemlle tartıştım.Aslında tartışma değildi annemle kardeşim şaka amaçlı birşey yapmıştı(ne olduğunu sormayaın sinirden hatırlamıyorum) sonra kardeşim dediki en salağımız eda olduğu için hemen o yer dedi.Bende dedimki ''hıı evet ben salağım ama ben salaksam sen de salaksın ne de olsa kardeşimsin dedim'' Annem ordan başladı o çocuk salak olduğu içinmi türkiye derecesi getiriyor ,sen kendine bakdedi.Kardeşimde ailenin en salağı en gerizekalısı sensin zaten dedi.biz kardeşimlebirbirimize vurmaya başladık.Babamda eda hep senin suçun her zman ortamın düzenini bozuyosun dedi.Kardeşim başladıı gerizekalısın artık kabullen geçen sene de hiçbirşey yapamadın bu senedede yapamadın millet neler yapıyor sen salak olduğun için kafan basmıyor gerizekalısın dedi.Annemde onu destekledi sonrada eda tıp kazanır bu sene deyip dalga geçti kardeşimde ''hıı hıı çöpçü üniversitesi tıp fakültesi ''dedi baya dalga geçip güldüler sonrada afedersiniz''n.h kazanır''dedi.
Kızlar benim sorunum üni kazanıp kazanmamamla dalga geçilmesi değil hergün gerizekalı muamelesi görüyorum ve artık kendimi o kadar inandırdımki zekamın geri oldğuna.Allahım inşallah beni görüyordurda daha fazla yaralanmadan alır canımı...

saçmalama canım benim ne zeka geriliği, eminim gayet zeki cin gibi bir kızsındır, kardesin sadece derslerine cok calısıyordur, bak ben hiç çalısmadan yaptım bazı seyleri, biraz calıssaydım kimbilirnereleri kazanacaktım:) ama ders calısmak beni bunaltıyordu, herkse ders calısmayı sevmek zorundada değil, ama sanırım anneniz ilkokul mezunu falan boyle türkiye derecesine giren cocuk dogurdugu için kardeşinle aklını bozmus, burada hata annende , evlat ayrımcılıgı cok kotu birsey ileride yaslandıgı zaman bunları onun yuzune vurdugun da çok uzulecek...

Kendi evinde üvey evlat muamelesi görmüşsün canım..zaten senin kardeşinin sana öyle demesinin nedeni,annenin babanın sana bakış açısı,ne denir ki bilmiyorum o yaşta insanlar..insanların zekası üniversite ile mi ölçülüyormuş,üniversiteyi kazanmanın tek yolu çalışmak canım,bu durum sana hırs versin çok çalış güzel bir bölüm kazan,ailenden uzakta bir şehre git kıymetini nasıl anlarlar..

Son düzenleme:
şaşırdım ve üzüldüm canmm.. Annemde bazen ablamla aramızda ayrım yapar ama böyle değil basit olarak annemle ablam konusurken susarlar ben birşey söylerim gıcık ablam benm birşey söylediğimi bile bile anneme başka laf söyler ve annem beni hiç duymamış gibi ona cevap verir. Ama ben hemen parlarım anneme kızarım bunu yaptığı için o da alttan alır. Ya da ablam bana salak der bende salak sensin derim annem ablam salak dediğinde birşey demezken ben sensin salak dediğimde düzgün konuşur der ben yine tepkimi belli ederim. Ya da ablam birşey istediğinde yapar ben istediğimde sen yap der ben asla böyle birşeyde susmam hemem kızın istediiğinde yapıyorsun ben diyince hep kendn yap diyorsun diye kızarım anneme. Annem başta birşey demez ama sonra gelir ne istiyorsun diye sorar yapmak için.

Ama senin durumun çok farklıymış canm yaa. Ya sende tepki göstererek baş etmeye çalış. Ya da bu işe yaramazsa Anneni ve kardeşini yok say. Babanla samimiysen baban eve geldiğinde sarıl onunla konuş. Onun dışında annen ve kardeşin sana birşey söylediklerinde sağırmış gibi duymamış gibi dönüp bakma bile. Ama herkesin dedği gibi en güzel yol senin için üniversiteyi kazanıp gitmektir. Baban senin destekçin olsun.

Kardeşine gelince de kardeşinin davranışının sana karşı olduğunu düşünmüyorum çünkü arkadaşına da o puanı alsam intihar ederdim demiş. Kardeşin tipik bir kendini beğenmiş ama aslında hiç birşey olmayan bi varlık.

Senin annen de anne değil canm. Gerçekten onları görmezden gel. Duymazdan gel. Senin abarttığını düşüncek insanlara derdini açma. Onların sana inanmaması seni daha sinirlendirir üzer. Herşeyi boşver canm. Asla da kendini gerizekalı olduğuna inandırma. Sen gerizekalı değilsin sadece annen ve kardeşin insan olmayı öğrenememiş

Keşke bunu birde onlar anlasa hadi burdaki sınavlarda başarılı olsa bu işin birde öteki taraftaki sınavı var ...

canım benımde böyle bir arkadasım var küçük kız kardesini daha çok seviyor annesı hatta bız lısedeyken aşağılamayı bırakıp yanımda tokat atmıştı hiç unutmam. kız nasıl kötü olmuştu. bana annemden daha çok annelik yapıyorsun derdi. üniyi kazandı hemde aynı sehırde ama uzak dıye ayrı yaşıyor aılesınden bırlıkteykende hıç duymazdan gelırdı alışmıştı artık. gıdıyım kurtulayım diyordu. gitti ve kurtuldu şimdi burslu okuyor, ve çok mutlu eskıye oranla yalnız onun para bakımından hıc sorunu yoktu annesı böyle ollmasına ragmen gayet pahalı hedıyeler alırdı en ıyı markalardan gıyerdı. böylede garıp bır olay sadece duygusal yonden yorulmustu. uzakta çok mutlu okadarını dıyım sana . az kalmıs zaten senınde kurtulmana. eylülde başka bıryerde oldugunu hayal et :))

Canım sana bir soru sormak istiyorum. Ailende en çok kime benzersin fiziksel olarak? Baba tarafına benzer misin? Mesela babaannene ya da halalarına? Annenin babaannenle veya hala ya da halalarınla arası nasıl? Demem o ki eğer annenden çok kayınvalidesine benziyorsan, kayınvalide de annene çektirmişse, annenin sana olan garezi bu yüzden olabilir.

Bu tip vakalarda insanların geçmişlerine inmek gerekiyor.. Eğer yukarıda saydığım neden değilse belkide anneannende annene böyle davranmıştır yani mutlaka bir sebebi vardır önce bunu bulmaya çalış bence.

Back
X