- 6 Aralık 2018
- 6.691
- 15.597
- 248
- Konu Sahibi pportakall
-
Bende inanamadım nedenseCiddi mi
orada tek yaşayan genç bir öğretmen.iyice başı belaya mı girsin malum kişileri de başına sarsın?Köpeği yüzünden taciz edenler, sırf bu sebepten birinin polis tarafından alındığını görürse bu kısmen caydırıcı olabilir. Suriyeliler ile ilgili bir cümle kurmadım.
Fena mı duş iyidir temizlik imandandırAcaba bozulan gusül abdesti ve duş almak zor geliyor diye mi bu kadar tantana yapiliyor?
Yok yok. Buralılar ilk atandığımda demişlerdi. Burada herkes istediğini giyer, kimse rahatsız etmez, kimse bakmaz diye. İnanmamıştım ben de ama cidden böyle. Abdestlerinin bozulacağına inandıklarından bakmıyorlardır belkiBence şans eseri agzindan salya akmayan medeni insanlar varmis etrafta.
Şu an yaşadıklarımı ve içimdekileri yazsam ban yerim. Irkçılıkla ve kötü kalplilikle suçlanırımUzun uzun konuşup içimdekileri akıtmak isterdim ama suç olur. Sınırdışı edilecekleri günü bekliyorum sabırsızlıkla.
Bu cümlede sadece suriyeliler kelimesi geçmiyor, dilenciler de deniliyor, aynı şekilde ona da rahatsızlığımı belirtmeme rağmen kelime seçip buradan üzerime yürümeniz çok hoş değil.Yıllar sonra Türkiye'de azınlık olarak kalınca rahatsızlığınız geçer umarım.
Irkçılık kendi ırkını üstün görüp diğer bütün ırklara nefret beslemek. Niye yalnızca 1 ırka kötü hisler besliyoruz acaba? Irkçılık ile suçlayacaklar pembe gözlüklerini çıkarıp bunu bir düşünsün.Şu an yaşadıklarımı ve içimdekileri yazsam ban yerim. Irkçılıkla ve kötü kalplilikle suçlanırım
Avrupaya bak secip secip aliyor yada cocuklari aliyor yetistirmek icin ama sözde insan hakları no ırkçılık falan filan biz konuşmayalım boşverinŞu an yaşadıklarımı ve içimdekileri yazsam ban yerim. Irkçılıkla ve kötü kalplilikle suçlanırım
Suriyeliler bile denmesinden rahatsiz oldunuz hanimefendi. Bile kelimesini kalın yaparak alıntıladınız. Çevirmeye gerek yok.Bu cümlede sadece suriyeliler kelimesi geçmiyor, dilenciler de deniliyor, aynı şekilde ona da rahatsızlığımı belirtmeme rağmen kelime seçip buradan üzerime yürümeniz çok hoş değil.
yerine göre değişiyor orada.gayet dar jean li minili sarı saçlı gezebileceğin yerler de var elbette.batı da da öyle.Ankara bile çeşit çeşit.bir yerde mini giyerken diğer yere anca gri bol eşofmanla rahat ettiğimiz için öyle gidiyoruz.ben çoğunluğa uyarım kendimi yormamak üzmemek için.Yok yok. Buralılar ilk atandığımda demişlerdi. Burada herkes istediğini giyer, kimse rahatsız etmez, kimse bakmaz diye. İnanmamıştım ben de ama cidden böyle. Abdestlerinin bozulacağına inandıklarından bakmıyorlardır belki.
Köyde okula mini etek, diz altı çizmeyle gelen öğretmen de var mesela. Saçları da gri.
Iste sevmedikleri icin fena olabilir. Doguda ne taraftasiniz bilmiyorum ama dogalgaz bulunmayan ilçelerin evlerinde banyo bile olmuyor bazen. Hamama gitme aliskanliklari var. Herkes hamamda yıkanıyor ama her gun ya da gün aşırı değil.Fena mı duş iyidir temizlik imandandır
Dilenciler,Suriyeliler bile laf atıyor rahatsız ediyor, taciz ediyor.Suriyeliler bile denmesinden rahatsiz oldunuz hanimefendi. Bile kelimesini kalın yaparak alıntıladınız. Çevirmeye gerek yok.
Arabayla yarim saatte suriyedeyim diyim hatta bazı yerlerde telin ardında suriye görünüyor . Ben demek istediğinizi anladım. Mesela asansöre binince duş alma alışkanlıklarının nadir olduğunu anlıyoruz (bide yemek kokusuyla buluşuyor) ama cingar çıkartan taraf onlar iste bi köpek varmis diyeIste sevmedikleri icin fena olabilir. Doguda ne taraftasiniz bilmiyorum ama dogalgaz bulunmayan ilçelerin evlerinde banyo bile olmuyor bazen. Hamama gitme aliskanliklari var. Herkes hamamda yıkanıyor ama her gun ya da gün aşırı değil.
Bana da bildirdin, ben de alacağımı aldım bride. Iyi gunler.Dilenciler,Suriyeliler bile laf atıyor rahatsız ediyor, taciz ediyor.
Cümlesine ithafen bile denmesinden rahatsız oldum, bile kelimesi bir karınca için, bir kedi için bir fransız veya bir alman için de kullanılsa, aynı şekilde rahatsız olurdum. Polemiğe girmek istemiyorum sizinle. Konuya ve konu sahibine görüşümü bildirdim.
Elinize bir kuru sıkı tabanca alın, laf attıkları zaman havaya sıkıp "ittirin gidin lan" diye bağırın ancak ondan alarlar. Ne yaşadığınızı tahmin edebiliyorum. Allah yardımcınız olsunArkadaşlar köpeğim var küçük bir Doğu Anadolu ilinde yaşıyoruz. Ama inanır mısınız her gün başka bir olay. Genç, yaşlı, kadın, erkek ,çocuk demeden herkesin bir fikri var yolda yuruyemiyoruz. Köpeğime kar topu atanlar mi dersiniz bana laf atanlar mi birbirlerine bu konuda şaka yapanlar mi görünce çığlık çığlığa kaçanlar mı (pitbull falan değil bu arada) köpeğimi korkutmak için özel çaba gösterenler mi... Dilenciler,Suriyeliler bile laf atıyor rahatsız ediyor, taciz ediyor. Bizi rahat bıraksınlar diye işlek olmayan yerlerden yürüyoruz bazen ama tenhalardan da süreklilik gidilmiyor. Özellikle mahallenin çocukları beni görür görmez köpeğimin ismiyle bağırmaya başlıyorlar. 5 10 20 30 değil. Hangi birini şikayet edeceğim polise. Bir çözüm yok ama paylaşıp rahatlamak istedim.
yerine göre değişiyor orada.gayet dar jean li minili sarı saçlı gezebileceğin yerler de var elbette.batı da da öyle.Ankara bile çeşit çeşit.bir yerde mini giyerken diğer yere anca gri bol eşofmanla rahat ettiğimiz için öyle gidiyoruz.ben çoğunluğa uyarım kendimi yormamak üzmemek için.
Siz olanı değil, almayı tercih ettiğinizi aldınız ama olsun.Bana da bildirdin, ben de alacağımı aldım bride. Iyi gunler.
İşe yaramayana ekmek vermiyorlar. Burada da evde beslenmeye layık gorulen kediler para verip alınan "lüks" hayatlarına uygun kediler olmalı. Sarman kedi hiçbir şeye layık değil onlar için.Burada kedileri haşere kovucu olarak görüp eve alıyorlar. Ama kediyle oynamak, onu sevmek, birlikte uyumak falan haram. Köpek de sadece bekçi köpeği olur ya da çoban. İşlevi olmak zorunda her hayvanın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?