Her Gün Temizlik Yapmak

Kızlar ben her gün yerleri süpürüp,siliyorum.Camları da her gün temizliyorum.Ev arkadaşlarımla kalıyorum ve onlardan da aynı şeyi bekliyorum.Ev zaten temiz diyorlar ama her gün yapmazsam olmaz.Memleketteki evde de her gün temizlik yapıyorum.Mesela yerleri siliyorum ve daha sonra toz görürsem tekrar siliyorum.Takıntı yapmışsın diyorlar ama ben gayet normal olduğumu düşünüyorum.Bir gün temizlik yapmayayım rahat edemiyorum.Bu anormal bir durum mu?Konuyu yanlış yerde açmamışımdır umarım.
Fazlasıyla anormal. Dr a gitsen direk obsesif kompulsif bozukluk tanısını koyarlar.
Bence çalışmayan için haftada iki bu yer sil şupur toz al olmalı .çalışan da anca haftada bir sil şupur yapar ama cam her gün silinir mi ayda bir falan silinir. Üzerine git korkularının gerekirse evin çok kirlensin bunu atlatana kadar temizleme

Camlar dışında bana göre her gün ev süpürup silmek normal

Her gun ev silip supurmenin nesi normal ya :) haftada iki süpürür bir gunde silerim tertemiz iste daha ne. Cok sasiriyorum hayatini temizlikle harcayanlara. Ayda iki gun temizlikci gelir o ayri yani

Başka işin mi yok boş mu duruyorsun yoksa işini bile bırakıp temizliğe mi öncelik verirsin?
Zaten tanı aldığına göre normal bir durum değil demek illa da yapcam dersen sana kimse normal demeyecek ama istediğini yap yani.

Sadece arkadaşlarının değerini bil, ne demek onları uyarmak? Çok kişi katlanmaz sana. Benim de temiz bir oda arkadaşım vardı kız her zaman odayı ve tuvaleti kendi temizlerdi bemim dağıttıklarımı da temizlemek için benden izin alıp öyle temizlerdi. Bozulduysan onlarınkini de sen temizliceksin ama izin verirlerse.
Yapcak bir şeyin yok.

Temizlik konusunda okb tedavisi gördüm.
O dönem bile senede birkaç defa temizliğe birini çağırınca sildiriyordum camları. Her gün cam silmek nedir :ruh:
Doktor ilaç dışında telkin yöntemleri anlatmadı mı size? Dürtüyle nasıl başa çıkabileceğiniz konusunda da yardımcı olması gerekirdi. Sadece ilaçla olmaz.
Hiç düzelme olmadıysa doktorunuzla ilaçlar üzerine konuşun, belki değiştirir. Ya da başka psikiyatriste gidin. Böyle hayat geçmez.

Kızlar ben her gün yerleri süpürüp,siliyorum.Camları da her gün temizliyorum.Ev arkadaşlarımla kalıyorum ve onlardan da aynı şeyi bekliyorum.Ev zaten temiz diyorlar ama her gün yapmazsam olmaz.Memleketteki evde de her gün temizlik yapıyorum.Mesela yerleri siliyorum ve daha sonra toz görürsem tekrar siliyorum.Takıntı yapmışsın diyorlar ama ben gayet normal olduğumu düşünüyorum.Bir gün temizlik yapmayayım rahat edemiyorum.Bu anormal bir durum mu?Konuyu yanlış yerde açmamışımdır umarım.
Hiç normal değilsiniz bence bu takintiniz için bir uzmana görünün . Tüm hayatınızı çileye çevirir üstelik şuan gencsiniz ilerde bu size sada büyük sorun oluşturur. Evlendiniz diyelim eşiniz gözünüze batar sizin davranislariniz da onun üstelik bir de çocuk olunca gece gündüz durmaksızın temizlik yaparsınız . Hemen tedavi bence

Camları en son ne zaman sildim hatırlamıyorum bile, şu an resmen çamur.. Silsem 1 haftada aynı çamur oluyor. Tüm kış silmedim bu yüzden.. Temizliği de haftada bir yaparım genelde ama tabi duruma göre gün aşırı süpürdüğüm de olur.

Temizlik konusunda okb tedavisi gördüm.
O dönem bile senede birkaç defa temizliğe birini çağırınca sildiriyordum camları. Her gün cam silmek nedir :ruh:
Doktor ilaç dışında telkin yöntemleri anlatmadı mı size? Dürtüyle nasıl başa çıkabileceğiniz konusunda da yardımcı olması gerekirdi. Sadece ilaçla olmaz.
Hiç düzelme olmadıysa doktorunuzla ilaçlar üzerine konuşun, belki değiştirir. Ya da başka psikiyatriste gidin. Böyle hayat geçmez.
Ilaç yazmayan uzmanlar galiba adı psikologdu onlara gitmeyi düşünüyorum.

Başka işin mi yok boş mu duruyorsun yoksa işini bile bırakıp temizliğe mi öncelik verirsin?
Zaten tanı aldığına göre normal bir durum değil demek illa da yapcam dersen sana kimse normal demeyecek ama istediğini yap yani.

Sadece arkadaşlarının değerini bil, ne demek onları uyarmak? Çok kişi katlanmaz sana. Benim de temiz bir oda arkadaşım vardı kız her zaman odayı ve tuvaleti kendi temizlerdi bemim dağıttıklarımı da temizlemek için benden izin alıp öyle temizlerdi. Bozulduysan onlarınkini de sen temizliceksin ama izin verirlerse.
Yapcak bir şeyin yok.
Boş zamanlarımda evdeyim çoğunlukla ders çalışıyorum ama temizliği de aksatmıyorum.Derslerim akşam vakti oluyor.

Malesef durumunuz anormal.

Bebekli bir ev olsa hergün süpürüp silmek gerekebilir ama sizin durumunuzda hiç gerek yok. Haftada 2 gün Süpür sil toz al yeterli sizin için.

Cam konusuna hiç girmiyorum hergün cam silinmez canınıza yazık, bundan 15 yıl sonra acısı çıkacak vücudunuzdan. Ayda bir cam silmek yeterlidir.

Ev arkadaşlarınızla bu yüzden aranızı bozmayın, çünkü onlar haklı :)

Kendinize engel olamıyorsanız da onları temizlik yapmak için zorlamayın. Hayatınızdaki kimseyi zorlamayın. İlerde evleneceğiniz zaman eşinizi de zorlamayın.
Hayvan bile yok evde.Ama herkes anormal dediğine göre. :(

Her gün iki saatinizi temizliğe ayırmak yerıne farklı faydalı şeyler yapın. haftada 2 ye indirin temizlik yapmayı. Arkadaşlarıız haftalık temizliği yapıyorsa dağınık değillerse onlara bşy demeye hakkınız yok.

Bana obsesif kompulsif tanısı kondu.Gitmiştim psikologa ilaç da kullandım fayda etmedi ne yazık ki.
Takıntı olduğu tescillenmiş. Ben de sizin gibiyim her gun yapsam keske bayılırım ama vaktim olmuyor 2 3 gunde bir yaparsa prenses gibi hissediyorum kendimi. Haftada yeter hele camlar o nedirher gun silinir mi? Siz sadece eger kendi odanizi temizliyorsanız hemncecik.biter ama koca evden bahsesiyorsaniz pek mumkun degil. Biraz rahat olmakta fayda var
Temizlik ocin gelmedik dünyaya :rapci:

Evet anormal bir durum her gun yer silinirmi supurmeyi anliuorum ama her gun yer silmek cam silmek cok sacma

Takıntı olduğu tescillenmiş. Ben de sizin gibiyim her gun yapsam keske bayılırım ama vaktim olmuyor 2 3 gunde bir yaparsa prenses gibi hissediyorum kendimi. Haftada yeter hele camlar o nedirher gun silinir mi? Siz sadece eger kendi odanizi temizliyorsanız hemncecik.biter ama koca evden bahsesiyorsaniz pek mumkun degil. Biraz rahat olmakta fayda var
Temizlik ocin gelmedik dünyaya :rapci:
Kendi odam küçük bana yetiyor bir antre var o da büyük değil bir de mutfak var o biraz daha büyük 2-3 saat yetiyor.Bir de kızların odası var ama ona ben karışmıyorum. 😀

4 senedir ailemden ayrı yaşıyorum ve hayatımda hiç cam silmedim :olamaz: ve ev arkadaşlarımdan hiçbirini de cam silerken görmedim şu an kendimden utandım bu yazıyı görünce

Sagolun yani demek istediğim gencim vaktim var diye düşünmeyin, fiziksel olarak da kendinizi çok zorlarsınız özellik de gelecek de iş girer çocuk yaparsanız her işi yapmaya zorlarsınız kendinizi. Bedeninize iyi bakın, zorlamadan biraz biraz temizleyin.

Bana obsesif kompulsif tanısı kondu.Gitmiştim psikologa ilaç da kullandım fayda etmedi ne yazık ki.
Hay maşallah 😍😍 bende rutin olarak hergun yastık pijama çarşaf arada yorgan çırpıyorum. Yapmazsam pijamayı giymem yastıkta yatamam. Evi supurduğum zaman havadaki tozlarıda süpürüyorum kanepelerin her bölgesini ayrı süpürüyorum ama havada uçuşan tozlar hala gitmiyor. Yok mu bunun bir çaresi ya 😞 ama senin gibi her gün ev süpürsem belim bükülür haftada iki defa sil süpür yapıyorum ama çırpma işi her zaman. Hatta arada saçlarımı bile çırpıyorum büyük bir rahatlama oluyor😊

Seninle aynı evi paylaşamazdım Allah ım fenalık geldi. Camları senede bir kere Silersem şükrediyorum . Her Allah ın günü temizlik yapacak vakti nasıl bulur İnsan 😳😳

Hay maşallah 😍😍 bende rutin olarak hergun yastık pijama çarşaf arada yorgan çırpıyorum. Yapmazsam pijamayı giymem yastıkta yatamam. Evi supurduğum zaman havadaki tozlarıda süpürüyorum kanepelerin her bölgesini ayrı süpürüyorum ama havada uçuşan tozlar hala gitmiyor. Yok mu bunun bir çaresi ya 😞 ama senin gibi her gün ev süpürsem belim bükülür haftada iki defa sil süpür yapıyorum ama çırpma işi her zaman. Hatta arada saçlarımı bile çırpıyorum büyük bir rahatlama oluyor😊

sulu süpürgeler işe yarayabilir sanırım hepa filtreliler alerji için iyi

saç çırpmaya çok güldüm valla 🤣

Back
X