Her güne AYETEL KÜRSİ VE FATİHA

Fatiha-i şerife adetliyken (hayız,aybaşı,regli) başında besmele çekmeden dua niyeti ile okunabilir.Dua kastı ile okumanın bir sakıncası yoktur.
Adetli iken Kur'an-ı Kerim-i yarım ayet bile olsa okumak haramdır.Ancak dua,zikir veya sena(övgü)kastı ile lursa okumak caiz olur.Sadece zikir,sena yahut dua makamında olan ayetler bu maksatla okunabilir.

Fakat,hüküm ve haber bildiren ayetler dua,sena ve zikir maksadı ilede olsa okunamaz.
Mesela sena-yı kast ederek cenazede Fatiha-i Şerifeyi okumak caizdir.
Aynı şekilde kabristanda ve cemiyetlerde dua maksadı ile başında besmele çekmeden Fatiha-i şerife okunabilir.

MAZARETLİ OLANLAR BİLDİRSİN
313 fatiha (regl dönemindeyken basında besmele çekilmeden dus niyetiyle okunabilir)
313 Ayetel kürsi
yeni listemiz
1- S Sargoz
2- kubdef
3- tubatesbih mazaretli
4- gulbera
5- ayseygt1453
6- hasbeee
7- G guzbahar
8- @NEFSSEMS
9- cimcimegfb
10- yumiti
11- pinkstrap
12- Nevreste mazaretli
13- FallenAngel mazaretli
14- @prensesinannesi mazaretli
15- mini87
16- @TugbaHamza
17- L lamelifAmine
18- @-Mahperi-
19- @merve1603
20 - Melisa1995
21- buttrfly
22- Munzevi Zencefil
23- Senfonim
24- bebekasigi
25- didecinna
26- Cilekkokusu12345
27- Sealand
28- elzem__
29- basbelasiyim mazaretli

Şu an mazaretliyim ne zaman başlıyorsunuz

Yarınmı başlıyoruz

Sonuçta hatim yapmıyor muyuz?
Hatimler abdestsiz ve başı açık olmaz . Sirf bu yuzden bir başka hatim grubundan ciktim. Yani onuda paylasiverelim ne olacak müsait gunlerimde ben fazladan okurum
Hatim mi yapiyoruz kuzum is yerin de basini kapatamayanlar ve ya abdestli olamayan yani abdest alamayanlar var o yuzden hatim yapmiyoruz ayetel kursi ezberden abdest sizde okunabiliyor makbul olan abdestli okumak tabi ama buna olanagi olmayanlar da var tatlim

Son düzenleme:
* Ayet- el kürsi nimetler 313 defa okuyup ve her okuyuşta hu diye üfürülürse o nimet bereketlenir. 313 ayet- el kürsinin hatim adedidir.

Fatihan'in hatmi dea 1001 olması lazim . Tam net bilmiyorum. Bakayım az.sonra ama.bir nevi bizim yaptığımız hatim yaparak dua mizi ediyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…