- Konu Sahibi eskidenolsa
-
Ben olsam şöyle düşünürdüm elimiz de olan elimiz de olmayandan iyidir.Çalışıp evine para getiriyorsa,vurmuyorsa ,surat astığım da nedenini soruyorsa,ihtiyacım olduğunda gidip alıyorsa kısaca kocalık vazifesini yerine getiriyorsa öyle koca el üstün de tutulur. Eşinizi iyice soğutmayın kendinizden . Mutlu etmeye çalışsanıza karşınızdakini biraz karşılıksız sadece bir iki hafta yapılanları yaşananları söylenen sözleri unutun kimse tamamen siyah veya beyaz değildir.Deneyin ne kaybedersiniz.Ben bazen bu moda giriyorum misal bir şey oluyor eşim kızıyor bi şeye ben o kadar sakin o kadar mülayim konuşuyorum ki kocacım ama kocacım diye az sonra oda yaptığından utanıp sakin sakin konuşmaya başlayıp üstelik birde tatlı dilli oluyor.İyi bir insan olmak neden bu kadar zor:S Yanlış anlamayın genel yazıyorum sadece konunuzla alakalı değil.Ben eşimin beni ölesiye sevmesini istiyorum sonra bir gün kafama dank etti eşim de bunu istiyor olamaz mı acaba ölesiye sevdiğimi gösteriyorum adama.
Canım yanlış anlama sakın ama sanırım ben biraz fazla bilmişim.Şöyle düşün bak misal birisi sana mükemmel davranıyor güzel sözler, ince davranışlar, durduk yere süprizler, anlayışlı olmalar bu kişiye karşı nasıl olurdun tabi bu durum bir gün iki günle olacak işler değil karşındaki kişinin senin gerçekten böyle biri olduğunu düşünmesi için zaman gerekli(Ve insan bir zaman sonra gerçekten bu şekilde davranmaya devam ederse bu hali alır.)Gerçekten sıkıntılı bir anınızda verdiğin tepkiler sizin bir sonraki sıkıntılı anınızda onun tepkisini oluşturacak?Şimdi sana sürekli iyi ve güzel davranan birine misal kızgınlıkla bağırıp çağırsan bile yaptığından az sonra utanır gider gönlünü almaz mıydın.Benim hayat felsefem şudur birisi bana kötü davrandıysa sebebi benimdir ben yanlış olan bir şey yapmışımdır.Eğer ki karşımızdaki kişinin iyi olmasını istiyorsak bir müddet bizde öyle olmalıyız ki oda öyle olsun(hoş sonra istesek bile kötü olamayız da:) ) . Kimse karşılıksız bir şey yapmıyor canım malesef eşini dantel gibi işleyecek olan sensin hepimiz bi yerde hürrem değil miyiz göreyim seni:)peki eşin bunu kullanmıyor mu. yani ölesiye sevdiğini görünce havalara girip senin hassas olduğun konularda daha özensiz olmuyor mu? Benim eşim çok çabuk salar kendini de. Havalara girer özensiz davranır. mesela çoraplarını ben sevmiyorum diye koltuk dibinde bırakmıyorsa bırakmaya başlar gibi..
Eğer bir kere eşinize sinir olmaya,gıcık olmaya başlamışsanız sevgi bitmiş demektir,kolay kolay düzelmez ve değişmez bu duygu.
Biraz karamsar gelebilir şu yazdığım ama ben bunu yakın zamanda bi gazetede ya da internette biyerde okudum,sizin konuyu okuyuncada aklıma geldi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?