her hareketi batıyor!

eskidenolsa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2011
149
0
46
Ankara
Eski konuları tekrar açmak istemiyorum. Eşimle çok sıkıntılı zamanlar geçirdik, boşanma aşamasına geldik evleri ayırdık sonra onun ısrarı ile tekrar denemeye karar verdik vs. Henüz sıkıntılar tamamı ile geçmiş değil ama eskiye nazaran çok daha iyiyiz diyebilirim. Ama öyle birşey ki eşimin her hareketi batıyor sanki bana. 2 gün sıcak hissediyorsam kendimi 3. gün başlıyorum gıcık olmaya. Psikolojimi hiç beğenmiyorum. O da tutturmuş ben onu seviyor muyum sevmiyor muyum sorup duruyor. yüzde hesabı yapıyor. Yani atıyorum % 25 seviyorsam %25 sevmiyormusum %50 nötrmüşüm falan... Konuşmak gelmiyor bazen içimden o zamanlarda bana hiç soru sormasın dokunmasın istiyorum ama sus pus durunca noldu neyin var diye başlıyo bu sefer çıldrıyorum.Kalbini kırmak da istemiyorum ama elimde değil bazen sırf oyuruşuna mimiklerine bile gıcık olabiliyorum.Bazen de bi gayret topluyorum kendimi mutlu olmaya çalışıyorum ama bi bakmışım çok kasmışım kendimi yorulmuşum. Ay ne bileyim fena bir durum kızlar. Ne oluyor bana?

bu şekilde hayat çekilmez olur.. bence bir şans verdiyseniz madem eşinize ait iyi şeyleri düşünün sürekli kendinizi yumuşatmaya çalışın. işe yarayacağına inanıyorum

eğer bu psikolojin uzun süredir varsa çok sağlıklı bir evlilik olmayacak gibi görünüyor..
ayrıca evliliği sevgi de kurtarmıyor...ne bileyim kısa bi evlilik yaşadım ama çok tecrübe kazandım..
son zamanlar ben eşimden resmen tiksiniyordum...eğer mutsuz isen ayrılman daha mantıklı...
nacizane fikrim...

madem bir karar verdin bir şans daha tanımaya kendini kasma,herşeyi oluruna bırak.olmazsa biter neden sıfırdan başlamıyorsun

Ben olsam şöyle düşünürdüm elimiz de olan elimiz de olmayandan iyidir.Çalışıp evine para getiriyorsa,vurmuyorsa ,surat astığım da nedenini soruyorsa,ihtiyacım olduğunda gidip alıyorsa kısaca kocalık vazifesini yerine getiriyorsa öyle koca el üstün de tutulur. Eşinizi iyice soğutmayın kendinizden . Mutlu etmeye çalışsanıza karşınızdakini biraz karşılıksız sadece bir iki hafta yapılanları yaşananları söylenen sözleri unutun kimse tamamen siyah veya beyaz değildir.Deneyin ne kaybedersiniz.Ben bazen bu moda giriyorum misal bir şey oluyor eşim kızıyor bi şeye ben o kadar sakin o kadar mülayim konuşuyorum ki kocacım ama kocacım diye az sonra oda yaptığından utanıp sakin sakin konuşmaya başlayıp üstelik birde tatlı dilli oluyor.İyi bir insan olmak neden bu kadar zor:S Yanlış anlamayın genel yazıyorum sadece konunuzla alakalı değil.Ben eşimin beni ölesiye sevmesini istiyorum sonra bir gün kafama dank etti eşim de bunu istiyor olamaz mı acaba ölesiye sevdiğimi gösteriyorum adama.

Ben de ona karşı vazifelerimi yerine getiriyorum. Yani gıcık oluyorum diye hayatı zindan etmiyorum, ters davranmıyorum ama ne bileyim. Ben onu çok seviyordum , çok kıskanıyordum.Ama son zamanlarda öyle bişey ki bazen sanki onu biriyle görsem umrumda olmayacakmış gibi, ya da ne bileyim o benim mutlu olmama engelmiş gibi. O olmasa daha rahat yaşayacakmışım durduk yere sinirlerim bozulmıcakmış gibi. Kendisi baya bencil bir insandır biraz da cimri. Çok kötü bir adam illallah ettim diyemem ama yanında kendimi sürekli kasıyorum sanki. Offf ya nasıl anlatsam tarif edilmez. Kasıyor beni gıcık ediyor çoğu zaman.

peki eşin bunu kullanmıyor mu. yani ölesiye sevdiğini görünce havalara girip senin hassas olduğun konularda daha özensiz olmuyor mu? Benim eşim çok çabuk salar kendini de. Havalara girer özensiz davranır. mesela çoraplarını ben sevmiyorum diye koltuk dibinde bırakmıyorsa bırakmaya başlar gibi..

eşinize hala kırgın olduğunuzu düşünüyorum tabi sorunlarınız bilmiyorum ama size yaptığı hatalar varsa bu birikimleri bir kalemde silip herşeye yeni başlamak zordur eminim .yani biz kadınlar unutmuş gibi yapıyoruz ama unutmuyoruz bazı şeyleri .yani yapılcak birşeyiniz yok evliliğinizi devam ettirmek istiyorsanız soğukluğu bir kenara bırakın öyle hayat çekilmez olur .

öfken, kırgınlığın geçmeden ikinci şansı verdiysen eğer bu çok normal...
şans verirken herşeye sıfırdan başlamak lazım öncesini unutmak gerekir...
keşke biraz daha zaman isteseydin..
bu durum ikiniz içinde kötü olmuş...
"bazı insanlar varlığıyla olduğu yeri güzelleştirir bazılarıda yokluğuyla" derler...
dilerim düzelir duyguların

benim anladığım geçmişe tam sünger çekememişsin.
hala içinde çekişme yaşıyorsun.
kocanı tam anlamıyla affetmemişsin.
belkide hareketleri geçmişi hatırlattığından batıyor sana.
insan soğuduğu zaman içinin ısınması zaman alıyor.
kocanda pek çaba sarfetmemiş seni kazanmak için sanırım.
kötü olayları unutturamamış sana.
aile tarapisi diyorlar sanırım.
size yardımcı olabilir.

Canım yanlış anlama sakın ama sanırım ben biraz fazla bilmişim.Şöyle düşün bak misal birisi sana mükemmel davranıyor güzel sözler, ince davranışlar, durduk yere süprizler, anlayışlı olmalar bu kişiye karşı nasıl olurdun tabi bu durum bir gün iki günle olacak işler değil karşındaki kişinin senin gerçekten böyle biri olduğunu düşünmesi için zaman gerekli(Ve insan bir zaman sonra gerçekten bu şekilde davranmaya devam ederse bu hali alır.)Gerçekten sıkıntılı bir anınızda verdiğin tepkiler sizin bir sonraki sıkıntılı anınızda onun tepkisini oluşturacak?Şimdi sana sürekli iyi ve güzel davranan birine misal kızgınlıkla bağırıp çağırsan bile yaptığından az sonra utanır gider gönlünü almaz mıydın.Benim hayat felsefem şudur birisi bana kötü davrandıysa sebebi benimdir ben yanlış olan bir şey yapmışımdır.Eğer ki karşımızdaki kişinin iyi olmasını istiyorsak bir müddet bizde öyle olmalıyız ki oda öyle olsun(hoş sonra istesek bile kötü olamayız da:) ) . Kimse karşılıksız bir şey yapmıyor canım malesef eşini dantel gibi işleyecek olan sensin hepimiz bi yerde hürrem değil miyiz göreyim seni:)

canım ya tek degilsin bende bazen aynene böyle oluyorum bazen iyi bazen ondan nefret eden gıcık olan bir eş oluyorum çıkıyorum ama ona belli etmiyorum pek içimde yaşıyorum tabi çokta üstüne düşmüyorum bazende aksine onala ugraşmak istiyorum bu ikili çelişkili duygulardan sıkıldım sabit durmuyor bir türlü duygularım :)

evliliğine tekrar şans verdiysen bu duygulardan kurtulman gerek canım.geçmişte yaşadıklarını unutamıyorsan tekrar biraraya gelmemeliydin şimdi madem birliktesiniz geçmişe sünger çek.eşinin kötü değil iyi yönlerini görmeye çalış.yoksa bu ruh hali seni çok yıpratır.gerekirse psikolojik destek al ikilemden kurtul canım

istemeyerek yazıyorum ama sen bu adama kesinlikle aşık değilsin hatta sevmiyorsun bile...nasıl böyle bir ömür geçecek...acilen psikolojik destek alman lazım...adama da yazık...

ben nedense geçic bir durum oldugunu düşündüm.biraz sabır her evlilikte oluyor bende geçen hafta bu psikolojideydim.bu hafta geçti.evlilik insan doğasına aykırı bir durum oldugu için olabiliyor bazen hatlar karısıyor:)))))))biraz gülüp geçmek lazım sadece bir tavsiye yoksa hayat çekilmez oluyor

gecmıste yasadıklarınız sizi çok yıprattıgı aşikar ancak artık gecmısı dusunmemeye calısın madem yeniden bir baslangıc yaptınız..

inanın bende bile bazen sizinkisi gibi dusuncelere kapılıyorum ,eşim gözünü kırpsa batıyor bana napayım.. işte ozaman diyorumki eşime bu aralar benden uzak dur iyi gun-saat vs değilim ,durduk yere senı paralamak istemem kalbin kırılsın hiç istemem diye konusuyorum.. bikaçkere benım bu soyledıklerımı kaale almadı ustune daha cıvık davranarak benım ne kadar ciddi oldugumu anladı onu haşladıgımda ,kalbini kırıp kusturdugumde...

şimdilerde arada bazen yıne oluyor ruh hali bu ya genelde adet öncesı yuada ymurta olusumu zamanı bende sinirim tavandır neyse yine acıklamamıs yapıyorum güzelce eşime yaklaşma sakın iyi zamanımda değilim diyorum .eşimde tamam anladık huzursuzluk cıkarmak istiyorsun msj alınmıstır dıyor ve uzak duruyor benden

kısaca aranızdaki ileşimi kuvvetlendırmeye bakın ..konusun yaa ne olacak..siz konusunca derdınızı acıkca soyleyınce rütbeden dusmezsınız korkmayın..keza eşinizde öyle..
eşiniz sizin bu ruh halinizi öğrenınce 1-0 yenmiş olmaz duygularınıza karşı..

madem yenı bir baslangıc yaptınız ıkınızde duygularınızı acıkca soylemekten cekınmeyın.. burda yazdıgını eşine soylemelısın;senın kalbini kırmak istemıyorum bu aralar iyi haller içerisinde değilim az uzak dur benımle bi ilgilenme lütfen dersin..

Eğer bir kere eşinize sinir olmaya,gıcık olmaya başlamışsanız sevgi bitmiş demektir,kolay kolay düzelmez ve değişmez bu duygu.
Biraz karamsar gelebilir şu yazdığım ama ben bunu yakın zamanda bi gazetede ya da internette biyerde okudum,sizin konuyu okuyuncada aklıma geldi.

siz eşinize karsı sınırden gıcıktan hemen bosanacaksınız oylemi sevgınız bitti diye???

pardon evlimisiniz acaba???

3yıllık evliliğimde yerı geldi sinirde oldum yeri geldi gıcıkta kaptım ama sevgimden hiç bişey eksilmedi emin olun..

yanlıs varsayımlarda bulunmayın

Son düzenleme:
bazen evliliklerde böyle şeyler oluyor. Ben geçici bir durum olduğunu düşünüyorum.

Belki saygınızda biz azalma olmuştur. Ama zamanla düzelecektir bunlar.

her evlilikte (hatta tüm insan ilişkilerinde) inişler çıkışlar vardır. Bazen çok sevdiğiniz birine sinir olursunuz, her hareketi size batar. Sonra geçer, nasıl her hareketi batmış ki o zamanlar dersiniz... sonra bir dönem olur, yine duygularınız inişe geçer...

bunu olduğu gibi kabullenip zamana bırakmayı denemek gerek. Eğer 6 ay boyunca hep aynı şeyleri hissediyorsanız o zaman sorun çok ciddi demektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…