HER İŞ YERİ BÖYLEMİ:(((

İlk iş yerim aynen böyle bir yerdi. Her ama her sabaha öfff diyerek başlardım. Delirmeye ramak kala ayrıldım oradan. Çok şükür.
İmkanın yoksa şu an biraz daha idare et derim yine de. Başka bir iş bulursan da kaçırma.

Maalesef memlekette iş hayatı epey acımasız 1 eleman 10 elemanın işini yapar patron daha da zenginleşsin mal varlığı çoğalsın diye hepside küstah insanın değeri yok yalan ve sahtekarlık zirvede mutlaka kontrol et ssk yatırıyor mu diye dürüst olan yok dahada zengin olmak için birbirleriyle yarış halindeler ,yasalar onlar için yok sanma ki başka işte rahat edersin
oradada başka dertler çıkar politik ve sabırlı olman şart

Valla kurumsallarin da bi farki yok her yer ayni.
Ruhsal ve fiziksel yönden seni sömürebildikleri kadar sömürüp birer zombiye çeviriyolar resmen.
Ben de sürekli depresif takilmaya artik dayanamayip, yakin zamanda ayrilmiştim.
Sinirim o kadar bozuk ki annem yemek yicek misin dediğinde bile kızıyorum istemsiz. İş yerinde sağ tarafımda büyük bir ekran var güvenlik kameraları falan var sürekli oraya bakıp kontrol ediyorum. Geçen gün ablama gittim sürekli sağ tarafımda kalan ekrana bakıp durdum. insanlar karşımda muhabbet ediyor ben istemsiz televizyon ekranına bakıyorum. Kafayı yedim sanırım :işsiz:

Maalesef memlekette iş hayatı epey acımasız 1 eleman 10 elemanın işini yapar patron daha da zenginleşsin mal varlığı çoğalsın diye hepside küstah insanın değeri yok yalan ve sahtekarlık zirvede mutlaka kontrol et ssk yatırıyor mu diye dürüst olan yok dahada zengin olmak için birbirleriyle yarış halindeler ,yasalar onlar için yok sanma ki başka işte rahat edersin
oradada başka dertler çıkar politik ve sabırlı olman şart
Muhasebe işini de ben yaptığımdan allahtan görüyorum ssk nın yattığını. Her iş yerinde problem çıkar elbetteki. Ama problemleri insani çerçeve içerisinde saygıyı bozmadan hallettmek varken ağız dolusu küfür etmek niçin ?

Çok sıkıldım artıkkk. yeter be işinde batsın sende bat demek geliyor içimden. ama malesef ki bu işe ihtiyacım var. ya bütün patronlar aynı mı ? iş yaptığın zaman teşekkür etmezler. senin görevin olmayan işleri yaptığın zaman bile. ama bi eksik olsun hömkürürler. hem bütün işi bana yıkıyor hemde isyan ediyor. verme abicim o zaman iş otur kendi işini kendin yap yada gel bi bak nasıl yapıyorum diye. aradan ay geçiyor gelip bakıyor o iş noldu diye. nasıl hatırlayım ben en ince ayrıntısına kadar o işi !!!!!!! çok siniriliyim eve gitmek istiyorum bian önce :KK43:

merhaba,
ne kadar zamandır çalışıyorsunuz, bu alıntıladığım yerler tecrübe ile aşılabilecek problemler.

- öncelikle teşekkür eden yönetici maalesef az bulunur ama bulunuyor, o sizinkilerin kabalığı diyelim.
- eksik iş yapıldığında hömkürmekten kastınız ne bilemicem ama eksik iş yapıldığında elbette ki eleştirilirsin, bu tarz eleştirileri kişisel algılamayıp kendi kariyer yolunda kendini geliştirmek için noktalar olarak kabul etmelisin. demek ki ben bu konularda tam yeterli değilim, kendimi bu konularda geliştireyim demelisin, ki herkes hata yapar hangi pozisyonda olursa olsun.
-eski işlerin hatırlanmaması elbette ki doğaldır ama sorulması da doğaldır, o yüzden ben alt personelime muhakkak hatırlatırım, belgesiz iş yapmayın, fazladan iş yapıyorsanız muhakkak iş kayıt sistemine girin, öyle bir sistem yoksa siz günlüğünüze kaydedin. bugün ben varım, yarın başkası gelir, şu gün ne yaptın diye sorar, veya bu işi neden böyle yaptın diye.
telefonla iş yapmayın, muhakkak yazıya dökün derim.

tecrübe ile bunları öğrenirsin, ama her olumsuzlukta karşındakini suçlamak sana bir şey kazandırmaz. sonuçta genel patron profili de belli yani, bu iş yerinde böyle değil ki sadece,
iş arıyorsun, yeni işinde de böyle olursa oradan da mı istifa edeceksin. bu olumsuzlukları kendin için basamak olarak görürsen daha iyi olacaktır.

yine de umarım mutlu olacağın güzel bir iş bulursun.

Küfür eden patronun yanında 1 dakika daha durmazdım , gereken cevabı verir giderdim ki böyle patron bozuntusu tiplerde karşıma çıktı gereğini yaptım , orada çalışma bence

merhaba,
ne kadar zamandır çalışıyorsunuz, bu alıntıladığım yerler tecrübe ile aşılabilecek problemler.

- öncelikle teşekkür eden yönetici maalesef az bulunur ama bulunuyor, o sizinkilerin kabalığı diyelim.
- eksik iş yapıldığında hömkürmekten kastınız ne bilemicem ama eksik iş yapıldığında elbette ki eleştirilirsin, bu tarz eleştirileri kişisel algılamayıp kendi kariyer yolunda kendini geliştirmek için noktalar olarak kabul etmelisin. demek ki ben bu konularda tam yeterli değilim, kendimi bu konularda geliştireyim demelisin, ki herkes hata yapar hangi pozisyonda olursa olsun.
-eski işlerin hatırlanmaması elbette ki doğaldır ama sorulması da doğaldır, o yüzden ben alt personelime muhakkak hatırlatırım, belgesiz iş yapmayın, fazladan iş yapıyorsanız muhakkak iş kayıt sistemine girin, öyle bir sistem yoksa siz günlüğünüze kaydedin. bugün ben varım, yarın başkası gelir, şu gün ne yaptın diye sorar, veya bu işi neden böyle yaptın diye.
telefonla iş yapmayın, muhakkak yazıya dökün derim.

tecrübe ile bunları öğrenirsin, ama her olumsuzlukta karşındakini suçlamak sana bir şey kazandırmaz. sonuçta genel patron profili de belli yani, bu iş yerinde böyle değil ki sadece,
iş arıyorsun, yeni işinde de böyle olursa oradan da mı istifa edeceksin. bu olumsuzlukları kendin için basamak olarak görürsen daha iyi olacaktır.

yine de umarım mutlu olacağın güzel bir iş bulursun.
Dediklerinde tamamen haklısın. Ama şöyle de bir durum var. Şuan çalıştığım pozisyonda yükselme gibi bir durumum yok. Hem yükselmiyorum hem maaşım aynı ama hergün iş artıyor.
Patron olarak kendine göre haklı tabikide sorucak sorgulucak. Ama bunların bir usulü vardır. Siz çalışanınıza yarın gelicem buraya s.çıcam bütün b.kları siz temizliceksiniz ( en hafifi bu ) diyor musunuz ? Yazdığınız yazıya göre değerlendircek olursam tabikide demiyosunuz.

Halam kurumsal, herkesin bildigi bir gida firmasinda calisti zamaninda. Aynen böyleydi. İsi olmayan seyleri yapardi, ustune bide azar. Stresten karni agrirdi. Su an bende calisiyorum bir firmada. İs yerindeki herkes is taniminin disinda is yapiyor.

Dediklerinde tamamen haklısın. Ama şöyle de bir durum var. Şuan çalıştığım pozisyonda yükselme gibi bir durumum yok. Hem yükselmiyorum hem maaşım aynı ama hergün iş artıyor.
Patron olarak kendine göre haklı tabikide sorucak sorgulucak. Ama bunların bir usulü vardır. Siz çalışanınıza yarın gelicem buraya s.çıcam bütün b.kları siz temizliceksiniz ( en hafifi bu ) diyor musunuz ? Yazdığınız yazıya göre değerlendircek olursam tabikide demiyosunuz.

olay hakarete dönüşmüş. Tabiiki her patron bu kadar saygisiz degil

sana bunu diyen şirketi helaya cevirir bence.inşallah daha hayırlı is bulursun isten ayrilmadan gitmeden de telefonla bunun kufurlerini gizlice videoya al sanal aleme rezil et. Millet sürekli telefonde bahsettiği yerleri ile gülsün

sana bunu diyen şirketi helaya cevirir bence.inşallah daha hayırlı is bulursun isten ayrilmadan gitmeden de telefonla bunun kufurlerini gizlice videoya al sanal aleme rezil et. Millet sürekli telefonde bahsettiği yerleri ile gülsün
Dava açsam konuşma tarzı yüzünden tazminat bile alabiliyorum. Ama işten çıkmam benim için yeterli olur sanırım

yok canım, sizin iş yeri hakikaten kötüymüş anladığım,
ama çok da beklenti içinde olma demek istedim ben.

umarım çok daha iyi insanlarla karşılaşırsın.

Valla benim eşim dediğin gibi patron da ne oluyor. Normalde iş şartlarında şehir dışı çıkma şartı da var adamların ama eşim arar sorar müsait değillerse kendi gider halbu ki bunu bilerek işe girdiler ama işte eşim çok yumuşak başlı. Şehir dışına gidilince de ek harçlık verir Bayram'larda falan. Öğlenleri kendi yiyeceğinden önce elemanların yiyeceğini düşünür hatta bi haftalık tatile gideceksek lokantayla anlaşma yapar. Önce elemanlar yazın yıllık izni kullanırlar bizde kalan Zaman'da alırız. Eşimde onlarla beraber makine indirir temizler bakım yapar. Akşam müşteri işi uzun sürdüyse herkesi gönderir kendi ilgilenir pazar müşteri gelirse kendi açar işyerini sabah iş açılma saatinden önce yurt dışından elen müşterileri kendi karşılar.şirket arabasını arabasınolmayan elemana verir düğünleri olsa elini bol açar vesaire vesaire bunları niye söylüyorum sonuç olarak eşi bunladı ve saha nicelerini yapr ama elemanlar sağda solda konuşup durur çok çalışıyoruz bizi çok eziyor diye. Allahtan rabbim bizi biliniyor da her işimiz yolunda gidiyor yoksa elemanların insafına kalsak batmıştık. Sonuç olarak ben eşime kızıyorum çok yüz veriyorsun ondan sağda solda atma cesareti buluyorlar suratsız olacaksın diye

Eğer işinizi takdir ederlerse karşılığında maaş olarak vermeleri gerekmektir.Bundan dolayı cok fazla takdir-ödül olayına girilmediğini düşünüyorum.Toplumumuzda sürekli cocukluktan suregelen ceza sistemi refleksi aşırı gelişkin oldugundan hatalara tahammülsüzlük, argo konusmak vb. cirkin tepkiler buradan kaynaklanıyor.. Bunların hepsı profosyonnel olamamaktan..

Is tanimindan farkli is yaptiriyorlarsa hakli fesih ten tazminat alabiliyorsun sanirim gecen gun ben de avukata danistim. Tam bilgim yok avukat arkadaslar yardimci olur belkiEn Büyük KK

Eğer işinizi takdir ederlerse karşılığında maaş olarak vermeleri gerekmektir.Bundan dolayı cok fazla takdir-ödül olayına girilmediğini düşünüyorum.Toplumumuzda sürekli cocukluktan suregelen ceza sistemi refleksi aşırı gelişkin oldugundan hatalara tahammülsüzlük, argo konusmak vb. cirkin tepkiler buradan kaynaklanıyor.. Bunların hepsı profosyonnel olamamaktan..
Ama sorsanız yaşadığım şehirdeki en profosyonel insandır patrondur kendisi. Kurumsalım diye gezinip duruyor ortalarda.

Back
X