Her kadın anne olmak ister Mİ?

deniz54321

Üye
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2015
131
176
23
39
Gerçekten her kadın anne olmak ister mi? Yaklaşık 3 yıllık evliyim, 30 yaşındayım ve aklımda bin türlü soru var. Neden istemediğimi maddeler halinde sıralamak istiyorum. Bir tür iç dökme..
1- Ya ona düzgün bir hayat için gerekli maddi imkanları sağlayamazsam
2-Ya manevi anlamda yeterli olamaz da iyi bir anne olmazsam
3-Hayat çok da güzel bir şey değil ki neden bir de çocuk isteyeyim ( asla isyan etmiyorum, herkesin kendine göre derdi var)
Daha bir çok şey vardı aslında aklımda ama nedense bu üç madde en çok kafama takılan. Belki de güzel bir çocukluk geçirmediğim içindir çocuk istememem. Benden bir tane daha gerekmez bu dünyaya. Ha bir gün istersem olacak diye bir şartta yok Rabbimin takdiri.
Bilmiyorum kızlar böyle bir içimi dökmek istedim. Benim gibi düşünenler var mı merak ediyorum.

Son düzenleme:
Valla bende çocuk istemiyorum kesinlikle. Belki düğünden sonra bu düşüncem değişir bilmiyorum ama kendi kendime diyorum evlendikten 3 yıl sonra anca isterim diye.(daha evli değilim 2 ayım var düğüne)
Bence her kadın anne olmak istemez :)

Bizde evlenmeden nişanliyken en az 2 yıl düşünmeyecektik
Bekarken sanılıyor ki korunmayınca isteyince tak hamile kalıyorsun ;)

Evlendik istedik o ay ve hiç korunmadık 6.ayında hamile kaldım ve iki aylıkken kürtaj olmak zorunda kaldım

Bence çoğu kadın ister

Her kadın çocuk istemez elbet ama sizin sebepler bana çocuk istememekten ziyade kafa karışıklığı gibi geldi. Hani git geller yaşıyorsunuz, sanki
Annelik, hayatta üstlendiğimiz rollerden biridir. O rolü üstlenmek istemezsek, bunu yapmamız için bir sebep yok. Her kadın anne olacak ya da çocuk sevecek diye bir kaide yok.

Bence istemez.
Sıraladığınız her maddeyi hep bugüne kadar kendime bahaneler olarak söyler, hatta 4.yü şöyle eklerdim 'ailesi olmayan binlerce yavrucuk yuvadayken, illa doğurmanın mantığı nedir' diye.
Büyük konuştum, Allah nasip etti ve doğunca göreceğiz neymiş ne değilmiş.
Ama farkındaysanız hep o bebeğe yetememekle alakalı endişeleriniz var, bu maddeler bile aslında ne kadar iyi bir anne olacağınızın göstergesi.

Hayir, her kadin anne olmak istemez.

Son düzenleme:
Yaşım küçük olsaydı en az beş yıl düşünmezdim. 29 yaşında anne oldum. Zorlukları olsada oğlumu çok seviyorum. Ayrıca anne olmak istemeyen kadınlar var. Hatta KK' da bir topik vardı duruyor mu bilmem.

Ben hiç annelik arzusuyla yanıp tutuşmadım, hiç bir zaman birinin karısı, çocuklarının anası olma hayali kurmadım mesela. Bende mi var anormallik diye düşündüğümde oldu çünki bakıyorum doğada her canlı ana baba olma içgüdüsüyle yanıp tutuşuyor, bendeyse üremek için en ufak bir istek oluşmadı şimdiye kadar. İnsanlar için tek sebep üremek değil belkide, size muhtaç bir varlığa doyasıya sevgi vermek, içindeki boşluğu doldurmak olabilir belki, işte o boşluk bende hiç oluşmadı yani. Ama ilerde bir çocuğa koruyucu annelik yapmak isterim imkanım olursa, ama sürekli katlanamam, bir çocuğun sorumluluğunun altından kalkamam gibi geliyor.

Çocuk olduktan sonra bu kaygıların çok daha fazlası yaşanıyor ama deseniz ki pişmanmısın. Asla tüm kaygılar bir yana bebeğimin bir gülüşü bir yana
Her kadın bebek istemeyebilir ama bu sevgiyi anlatmak imkansız ancak yaşanabilir.
Şimdiki değerlendirmenizde çok önemli bir faktörü annelik sevgisini bilmeden karar veriyor olursunuz
Pek çok bilinmez bir tarafa evliliğinize güvenmeniz gerekir bu kararı vermek için. Sizden bir tane daha değil siz ve eşinizin karmasından bir tane gelecek bu dünyaya

Bence istemez.
Sıraladığınız her maddeyi hep bugüne kadar kendime bahaneler olarak söyler, hatta 4.yü şöyle eklerdim 'ailesi olmayan binlerce yavrucuk yuvadayken, illa doğurmanın mantığı nedir' diye.
Büyük konuştum, Allah nasip etti ve doğunca göreceğiz neymiş ne değilmiş.
Ama farkındaysanız hep o bebeğe yetememekle alakalı endişeleriniz var, bu maddeler bile aslında ne kadar iyi bir anne olacağınızın göstergesi.
evet aynen öyle yetememek bu görevin altından kalkamamaktan korkuyorum

Her kadın ister mi bilemem ama bence sen iyi bir anne olursun şimdiden bu ne düşünceler
Hiç ummadığın bir anda olabilir benim öyle oldu hiç aklımda yokken. Ama şimdi tek düşüncem sağlıklı olmasi hayırlı bir evlat olmasi. Ben nasıl çocuk bakarım diye düşünürdüm hep. Çünkü kendim çocuk gibiyim. Yaşımdan değil ama çocuk gibiyim. Ama ne kadınlar var mis gibi büyütüyor ilgileniyor ben niye bakamayim ki ? Ne eksik ki ? Olursa bunları dusunursun işte.

34 yaşındayım hala çocuk istemiyorum. Hatta rahmimin alınma durumu var rahatsızlığımdan dolayı doktor üzülüyor ben de tık yok çünkü yapmayacağım biliyorum . Eşim de böyle söyledi nasılsa çocuk istemiyoruz bu konuda uzulmeye gerek yok diye.
geçmiş olsun. eşinizinde sizinle aynı fikirde olması büyük şans. benim eşim malesef değil, çocuk diye diretmiyor şimdilik ama bu durumdan mutlu da değil

kelime kelimesine katılıyorum. aslında bende istemiyorum ama bir yandan da çocuksuz evlilik saçma geliyor. o zaman niye evlendim di mi. ne bileyim kafada bi dünya fikir.

Düşündükleriniz bence normal.
Maddi yönünü hiç düşünmedim.
ama;
manen bende kendimi çok sorgulamıştım, kariyerimi çoook fazla düşündüm, eşimle free time takılayım derken..
Yaş geldi 39 ve cidden benden geçti diyorum şimdi.:KK64:
Yani hep bir bahanem oldu veya ben bahane buldum hep.
Zaten üremek amacı ile evlenenlerden de değilim.

Hepimizin hayattan aldıkları ve katkıları, beklentileri farklı..
"Ayyy Neden bebek yapmıyorsunn" sorusuda beni hep gıcık etmiştir. Sana ne arkadaş sana neeeee :KK62: diyerek soranın üzerine atlamamak için zor tutuyorum kendimi.

Back
X