kardesim cok uzuldum ve inan anliyorum.. boyle bi kadin yuzunden bosandim ben.. ve anaci oglu tabi..Hiçbir hastalığım yokken 27yaşında dul kaldım,ölür gibi acı çektim,sabahları uyanmak istemedim,gecelercw bir sandalye başında pencere yanında hiçkıpırdamadan gözlerimden yaşlar süZüle süzüle bekledim,ölmek istediğim sabahlarda ezan vakti yasinler okudum Allaha düşüncemden tövbe edip,evimden tek bir eşya bile almadan kıyafetlerimi toplayıp sığıntı gibi çıktığım günün akabinde benim tabağımın çanağımın üstünde şenlik yapan,sevincinden deliye dönen,yıllarca beni eşimden ayırsın diye babama kadar iftiraya sebep vermiş kadın,evimde 9gün bayram vesilesiyle ağırlayıp yedirip içirip gezdirdikten sonra arkamdan kocamın yatağında beni bir gece görmediği iftirasını orda burda konuşan kadın,eşimle kötü günlerimizde arayıp sizde kadınsıNız nolur yardım edin diye yalvarırken zevkten dört köşe olup yardım edemem diyen 64 yaşında hayatı görmüş geçirmiş kadın,ben hayatın okadar başındayken beni diri diri mezara koyduğunda zevkten deliye dönen kadın kanser olmuş acı çekecekmiş...acı mı? Sahiden acı ne demek? 24 yaşında üzüntüden 46 kiloya düşen ben doktora gittiğimde verem testi yaptır dediği vakitler ben hergün acı çekiyordum...acı mı.. Eğer bu onun kötülüklerinin bedeliyse çok ucuz bir bedel değil mi cidden yoksa ben mi çok gaddarım..benim annem bana üzüntüsünden hastalık bulduğunda babam kendisine atılan iftiradan üzüntüden felç riski geçirdiğinde inanın hepimizin canı çoook acımıştı..Acı mı? Acı nedir ki?
Lavantakokulu sandık boşanma süreçleri çok zor süreçler heleki hala seviyorsan..İnşallah senin için hayırlı bir durumdur ve inşallah seni daha çok mutlu edecek iyi insanlarla karşılaşırsın..Allah büyük kimsenin yaptığı kimseye kalmaz..Bende senin için üzüldüm ama senin için bu gece dua edeceğim inşallah daha iyileri ile karşılaşırsınkardesim cok uzuldum ve inan anliyorum.. boyle bi kadin yuzunden bosandim ben.. ve anaci oglu tabi..
ama hani dedin ya, ezan vakitlerinde Yasin okudum, tevbe ettim.. herkes karakterinin geregini sergilern. Allah goruyor senin cektiklerini.. ve ahiret azabi cok daha cetindir, kim ne yaptiysa gorecek karsiligini.. 'kara koyun ak koyundan hakkini isteyecek' unutma!
ay evet ya ben de öyle...hatta çok çok kötü hissederdim....Birinin benim yüzümden kanser olduğunu düşünmek bana iyi gelmezdi, sizin düşünceniz buysa kimsenin diyeceği bir şey yok tabi.
Allah razi olsun canim..Lavantakokulu sandık boşanma süreçleri çok zor süreçler heleki hala seviyorsan..İnşallah senin için hayırlı bir durumdur ve inşallah seni daha çok mutlu edecek iyi insanlarla karşılaşırsın..Allah büyük kimsenin yaptığı kimseye kalmaz..Bende senin için üzüldüm ama senin için bu gece dua edeceğim inşallah daha iyileri ile karşılaşırsın
neden bu kadar katlandın??Acı nedir biliyor musun? Yaptığın onca fedakarlığa rağmen iyiliğe rağmen sonunda sığıntı gibi ne hayallerle kurduğın evden kıyafetlerini bir valize koyup çıkmak acı..tahsilini kpss puanını aileni herşeyi geride bırakıp yurtdışına gidecek kadar herşeyden vazgeçmek acı,gecelerce günlerce bir sandalyede kıpırdamadan otururken gözünden sessiz sessi akan yaşlar acı,etrafındaki sesleri işitmeyecek kadar kendinde olmadığın zamanlarda babanla annenin seni aceleyle doktorlara taşıması acı,hayat akıo gideken senin 100yaşındaymış gibi hissetmendir acı...Sen harap bitapken onların senin kendi kocanla yıllardır onu biriktir bunu biriktir diye yapamadığın tatillerde 5yıldızlı otellerde eski eşinle fink attığı fotoğraflar acı..acı ne biliyor musun sen sevdiğin adama kıyamadığın için gelinlik bile almazken,adamın peşinden Libyalara gidip öleceksek beraber diye onca olayın içinde bile ölüm korkusunda şükür ki öleceksek beraber öleceğiz diye mutluyken,bir adamı bukadar sevip bu kadar onun için herşeyi yapabilecek sevgiye shipken yıllrca yaptığın onca iyiliğin her seferinde bir çok kötülükle,yalanla,iftirayla kirletilmesi acı...en güzel yıllarını fesatlıkla fenalıkla mahfedilmesi acı...bu kadar yıl emek verip herşeyin yerle bir olması acı..hayatta kimseye inanmaya,güvenmeye gücü kalmayacak kadar üzüntüden hasta olacak kadar üzülmek demek acı..birgün bir odada bisürü hapı ağzına atıp bir yatakta vücudun soğurken,kalbin daha hızlı atarken ölüyorum galiba affet beni Allahım diye yalvararak ölümü yapayanlız beklemek demek acı...acı ..bunlar demek..daha çok tanımı var acının..
Öyleydim..hala eşimi çok seviyorum...katlandım çünkü çoğu kez eşimi anlamaya çalıştım çoğu zaman bu eziyetlere ortak olsada....bağımlılık onunki..hastalık...birgün değişmesede anlar dedim,beni bu kadar ezdirmekten vazgeçer birgün diye bekledim..Birini sevmek hatalarıylada sevmek dedim,onunda bana olan sevgisine inandım...çünkü bazen insanlar olgunlaşamadığı ya da geç olgunlaştığı için hatalar yapabilir dedim..mücadele etme yolunu seçtim..Ama çok zorlu bir mücadele oldu benimki..çok sancılı..ailesini bizzat eşim terapiste anlattığında terapist patolojik vaka dedi ailesi için..yani öyle böyle değil bazı şeyler,anlatımı az..neden bu kadar katlandın??
çok mu aşıksın gerçekten?
tahmin edebiliyorum kötü niyetli çok insan varÖyleydim..hala eşimi çok seviyorum...katlandım çünkü çoğu kez eşimi anlamaya çalıştım çoğu zaman bu eziyetlere ortak olsada....bağımlılık onunki..hastalık...birgün değişmesede anlar dedim,beni bu kadar ezdirmekten vazgeçer birgün diye bekledim..Birini sevmek hatalarıylada sevmek dedim,onunda bana olan sevgisine inandım...çünkü bazen insanlar olgunlaşamadığı ya da geç olgunlaştığı için hatalar yapabilir dedim..mücadele etme yolunu seçtim..Ama çok zorlu bir mücadele oldu benimki..çok sancılı..ailesini bizzat eşim terapiste anlattığında terapist patolojik vaka dedi ailesi için..yani öyle böyle değil bazı şeyler,anlatımı az..
Haklısın hiç böyle düşünmemiştim...Tabiki hayatta başımıza bazı şeyler neden geliyor bilemeyiz boşuna dememişşer her şerde bir hayır her hayırda bir şer vardır diye...Fakat ben niye bilmiyorum buna inandım çok belkide Allaha olan inancım ve çook dua ettiğim için akabinde böyle olunca ona yordum,Ama elbette bu her zaman geçerli bişey değil..Sonra biz aciz kullarız,öyle güçlerimiz yok tabi ki..benimki sadece yaşadıklarımdan sonra inandığım bir durum..tahmin edebiliyorum kötü niyetli çok insan var
ve eline fırsat geçti mi hele o kötü niyetini masumlardan çıkaran üzülmeden düşünmeden
ama siz de bunları göze almışsınız yani katlnmışsınız
ondan dedim çok mu sevdiniz diye..
ne diyeyim çok zor Allah yardımcınız olsun...
O kadın bu yaptıklarından dolayı kanser demeyin ama bence çünkü masum olup kanser olan da var
evet hayatta kötülük her zaman karşımıza geri döner ama bunun öbür dünyası da var her zaman kötü şeyler yaşayan da kötü birisiydi diye değil...burada kanser olmuş olan okuyan arkadaşlarımızı üzebilir yazdıklarınız...
Bence bu başlık altında yazılan herşeyi okumalısın,keza yanlış anlamışsın yanlış anladığın gibi birde nüktedan kişiliğinle espiriler yapmışsın...Anlamayı denemelisin önce...Dışardan yargılarla dolu yorumlar kolay,buraya kimse gecenin bir yarısı keyfinden yazmıyor derdinden yazıyor..inan bana..neymiş size kötülük yaptı diye kanser olmuş he he canım. ayrıca ölümcül hastalığı olan annesiyle daha fazla vakit geçirmek isteyen birisi için yorum yapmicam ne biçim insanlar var arkadaş.
Hiçbir hastalığım yokken 27yaşında dul kaldım,ölür gibi acı çektim,sabahları uyanmak istemedim,gecelercw bir sandalye başında pencere yanında hiçkıpırdamadan gözlerimden yaşlar süZüle süzüle bekledim,ölmek istediğim sabahlarda ezan vakti yasinler okudum Allaha düşüncemden tövbe edip,evimden tek bir eşya bile almadan kıyafetlerimi toplayıp sığıntı gibi çıktığım günün akabinde benim tabağımın çanağımın üstünde şenlik yapan,sevincinden deliye dönen,yıllarca beni eşimden ayırsın diye babama kadar iftiraya sebep vermiş kadın,evimde 9gün bayram vesilesiyle ağırlayıp yedirip içirip gezdirdikten sonra arkamdan kocamın yatağında beni bir gece görmediği iftirasını orda burda konuşan kadın,eşimle kötü günlerimizde arayıp sizde kadınsıNız nolur yardım edin diye yalvarırken zevkten dört köşe olup yardım edemem diyen 64 yaşında hayatı görmüş geçirmiş kadın,ben hayatın okadar başındayken beni diri diri mezara koyduğunda zevkten deliye dönen kadın kanser olmuş acı çekecekmiş...acı mı? Sahiden acı ne demek? 24 yaşında üzüntüden 46 kiloya düşen ben doktora gittiğimde verem testi yaptır dediği vakitler ben hergün acı çekiyordum...acı mı.. Eğer bu onun kötülüklerinin bedeliyse çok ucuz bir bedel değil mi cidden yoksa ben mi çok gaddarım..benim annem bana üzüntüsünden hastalık bulduğunda babam kendisine atılan iftiradan üzüntüden felç riski geçirdiğinde inanın hepimizin canı çoook acımıştı..Acı mı? Acı nedir ki?
Belkide bu kadar kötülüklerinden sonra böyle düşünmek içimi rahatlatıyordur psikolojik olarak..Çünkü o korkunç günlerde tek yapabildiğim elimi açıp sabah akşam dua etmekti..
Kızlar benim konymu az çok bilen vardır eski yazılarımdan..evliliğime sebep korkunç bir kayınvalide ve biten evliliğim..aradan 1yıl geçti eşimle tekrar evlendik..herşeyi çözmüştük hatta ilk ay okadar güzeldiki tatile falan gittik..Herşey rüya gibiydi derken...gündem değişti ..evliliğime sebep olan,iftira yalan elinden geleni ardına koymayan kayınvalidem kanser oldu..hemde ileri evre..ve eşim tam tüm dengeleri oturtmuşken eskisinden daha beter halde..sürekli çocuk gibi başka şehirde olmamıza rağmen her haftasonu gitmek istiyor,anneleri konusunda abartılı davranışlarını anlatmama imkan dahi yok zaten..yani hastalık ve hassasiyeti anlıyorsunuzda psikologumuz tarafından bile tescilli aile bağımlısı eşimin nasıl tekrar anormalleştiğine inanamazsınız...gene ben oldum düşman..aile desen iki emekli maaşı ,evi,arabası,yazlığına rağmen gene çocukların eline bakıyor..çocuklar aile bağımlısı,aile dünyayı önüne koysan nerden geliyor demeden yemeye meyilli olunca düşünün artık durumları..hastabakıcı tutmalar mı istersiniz,eve kuaförler getirtmeler mi..herşey abartı...hadi bunlardan geçtim yahu bu kadın bukadar kötülüğü yaptı 1yıl geçmeden bu hale geldi,şimdi bu halde bile bize sebep olacak bu gidişle...O kadar çok acı çekip öyle kötü günler geçirdim ki..Birgün Allaha havale ettiğim bu kişi yaptıklarının bedelini öder diyordum,çok inanıyordum..Bu kadar çabuk olması ve bu şekilde olmasını düşünmüyordum..Ben onu Allaha havale ettim ve asla affetmiyorum..Ama böyle giderse bu halde bile eşimi benden uzaklaştırmayı başaracak..az evvel eşimle tartıştık ve bir sinirle sizinle paylaşmak istedim..yorumlarınızı almak isterim,bana gelince elimde gene tek şey var gene bolca dua etmek,Allaha sığınmak...
Onu demek istememis konu sahibi. O kadar sığ dusunemezhıı evet kanser oldu sizle anlaşamadığı için...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?