- 15 Kasım 2011
- 1.299
- 526
- 323
- Konu Sahibi elizanelizan
-
Çalışarak kendimi mutlu hissetmiyorum. Her sabah erkenden kalkip yollara koyulmak ustelik hicbir mücbir durum yokken ortada. Ne bileyim.
Merhaba kizlar
BeN univeriste mezunuyum. Yaklaşık iki hafta önce yeni bir ise baslamistim. Lakin bugun isten ayrilmak istedigime karar verip işverene mail ile durumu bildirdim.
MEsele su ki , bu sabah ise gitmediğimi goren ailem sanki dunyanin en kotu seyini yapmisim gibi bagirip cagirmaya neden neden diye sormaya bana hakaretler etmeye basladilar. Madem calismayacaktin neden okudun dediler Ozel bi üniversitede okudugum icin belki de . Su da var ama asla kazandigim parayi istemezler eve bir sey aldigimda parami eve harcadigim icin kizarlar.
Mizacima uygun degil benim her sabah kalkip ise gitmek. Ne yapayim ? Bilmiyor muydun is hayatini okumasaydin diyolar.belki kismen haklilar
Ama ben hic calisip para kazanmaliyim diye dusunen biri olmadim. Surekli okuyp calisan kuzenlerim ornek gosterildi bana. Kendimi pasif yetersiz ise yaramaz olarak hissettiriyorlar.. ozel okulda okudum diye calismak zorunda miyim ? Zor zamanlarda ihtiyac oldugunda calismak icin okumak diye bir sey olmaz mi ?
BAbam az once ise gitti yikilmis gibiydi. Gorseniz dunyanim en kotu seyini yapmis herhalde bu adamin kizi dersiniz. ;(
Belki aranizda yadirgayanlar olacaktir bu kararimi . Ama durum bu.
Simdi patlamaya hazir bi bomba gibi annem babam. Sogukkanliligimi korumaya calisiyorum ama nasil tepki vermem gerektigini de kestiremiyorum. Bagirip cagirmak istemiyorum ama üstüme cok geliyorlar.
Nasil bir cevap vermeliyim bu durumda aileme onları teskin edecek bir cevap olmalı aksi takdirde tartismaya hic gucum yok. ..(((
aldığın eğitimi pekiştirmek istemiyormusun? ne mezunusun belkide işini sevmediğin için öyle geliyor olabilir. yoksa hayatta herkes başarılı olmak, kariyer yapmak ister diye düşünüyorum.. yoksa sabancının kızlarıda çalışmazdı hiçbir mücbir sebepleri yok.
Bence hayır.Kadınların okuması taraftarıyım ama çalışması şart değil.Evlilik durumunda özellikle çalışan kadının, annelerin durumu zor.
merhaba yeni mezun olmuşsun muhtemelen yakın yaşlarda olmamız gerekiyor. sana samimi cevap vermek istiyorum..ailen madem senden zaten kazandığın parayı istemiyormuş hani bir beklenti içinde değiller ya da ihtiyaçları yok, senin çalışmanı hayata alışman için, kendi ayakların üzerinde durabilmen için ilerde herzaman ailen olamayacağı için yanında başın sıkıştığında kimseye muhtaç olmaman için çalışmanı istiyor olabilirler. çünkü çok basit bir işte bile çalışsan çalışmaya başladıktan sonra evde oturduğunda hayatı nekadar boş geçirdiğin anlıyorsun sıkılıyorsun birde her ay o maaş hesabına yattığında alın teri denilen şey varya o bambaşka birşey emin ol insanın kendine güveni ikiye katlanıyor yapabilirim diyorsun herşeyi, yani en azından bana öyle olmuştu ki ben ailemin ihtiyacı olduğu için çalıştığımı evime harcıyordum ama bu bile bana gurur veriyordu cebimde beş kuruş kalmasada ailemi mutlu görmek, onları dardan kurtarmak çok güzel birşey çünkü..hem ben devlet okulunda okudum yani özelde değil.. bana kalırsa sen anladığım kadarıyla maddi olarak çok sıkıntı çekmemiş gibi görünüyorsun yanlış anlamışta olabilirim yanlışsam kusura bakma olurmu..bence ailen çok haklı.. çalışmalı ve kendi ayaklarn üzerinde durmalısın,ailen belliki maddi olarak para harcamışlar özel okuldan anlıyorum bunu,haliyle seninde buna değecek farklı şekilde davranmanı çalışmanı beklemeleri çok normal..onlara kızma, anlamaya çalış yumuşak davran daha iyi bir iş bulmak istediğini falan anlat yada nebilim devlet memuru olmak istiyorsan ondan bahset... hiç bir aile yavrusunun kötülügünü istemezz:) umarım yararlı olmuşumdur :)
Basari sadece dis dunyada mi ? Kendini gerçeklestirmek diye bir kavram var.. okuduysan calismak zorundasin düşüncesi dogru mu ? Ote yandan Ortalama ne kadar ömrümüz var ki kariyer yapacağım diye bir cok seyi kaçırıyoruz. Bir cok seye geç kaliyoruz. Herseyi aynı anda hakki ile yapabilen insan sayisi ne kadar ki ?
Bu kadar didinmek kendini yipratmak akil kâri mi bilemiyorum. Sabancinin kizlari neden calisiyor mecbur degiller evet ama Statu kazanma kariyer yapma birilerinin parmakla gosterecegi biri olma cabasi bana makul gelmiyor. Bu tur gayretler nefsin hosuna gidiyor olabilir ama ne kadar hayirli ne kadar hakli bir caba orasi goreceli bana gore. Belki de mizacimdan kaynaklaniyor boyle dusunmem.
herkesin kendi hür iradesiyle karar verebileceği bir durum.. lakin işten ayrılmak için erken karar vermişsiniz..1-2ay devam etseydiniz sizde çalışmanın ne denli keyifli olduğunu anlayabilirdiniz...ayrılma sebebiniz işin ağırlığı, size uygulanan mobbing olsaydı elbette ki açıklamanız daha kolay olurdu.. keyfi olan bir durumu anlatabilmek ebetteki zor olacaktır... o işyerinden yiyeceğiniz ekmek bu kadarmış ancak yeni bir işi daha denemeniz ve sebatlı olmanızın birkaç ay sonra sizi ne kadar mutlu ettiğini görecek, tadacaksınız.. bir de bence ailenize ayrılmak istediğinizi başından dile getirmiş olsaydınız bu kadar üzülmezlerdi azda olsa aileniz bu tarz durumları paylaşmanızı, fikirlerinin alınmasını hakkediyorlardır diye düşünüyorum... Hakkınızda hayırlısı olsun...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?