Her Okuyan Calismak Zorunda mi?

Allah razi olsun anlayisiniz icin cok teşekkür ederim.

evet ezdirmeyenlerin çoğunun yeri boşanma mahkemesi. ama çalışmadım hiç çalışacak gücüm yok gidemem diyip, adatılıp üstüne dayak yiyenlerinde yeri kocasının yanı.
acaba hangisi daha insani??

erkekler de çalışan bayanla evlenmek istiyorlar artık bunu da unutmamak lazım :)

işime 7.30da kalkıp geliyorum, akşam evime gidiyorum, özel sektördeyim. çok memnunum, dedikodumuz yok bişeyimiz yok, sabah peynirli zeytinli kahvaltımızı yapıyoruz, mesai saati diye deli gibi çalışmıyorum kendimi buraya takılarak ödüllendiriyorum. daha ne isterimki. iyiki de çalışıyorum. çalışmak isteyen şartlarını bulur..

Okuyan çalışan yuksek mevkiilere sahip dayak yiyen aldatilan türlü iskencelere maruz kalan ama evliliklerini sürdüren kari kocalar da mevcut fazla miktarda. Para kariyer mevkii itibare her sey varken Onlari baglayan nedir peki ?

Valla okuyan okumayan herkes çalışmalı...
Ailenin tepkisi yerinde.. Kızlarını en iyi şekilde eğitim almasını sağlamışlar,ellerinden geleni yapmışlar ve karşılığında tek istedikleri evlatlarının kendi ayakları üzerinde dimdik durduğunu ve geleceğini inşa ettiğini görmek... Bence bu isteklerinde sonuna kadar haklılar...

Okuyan çalışan yuksek mevkiilere sahip dayak yiyen aldatilan türlü iskencelere maruz kalan ama evliliklerini sürdüren kari kocalar da mevcut fazla miktarda. Para kariyer mevkii itibare her sey varken Onlari baglayan nedir peki ?

akılları tabiiki. neticede eğitim cehaleti alır (bazı şeyler) baki kalır diye bir laf var ya o işte.
özgüven eksikliği o heralde.. ben görmedim.

Bazı şeylerin kıymetini bilin sonradan pişman olmayın.Ben her günümü iş aramakla geçiriyorum.Hemde sabahın köründe uyanarak.3 dil biliyorum kendimi de bayağı geliştirdim ama iş bulamıyorum.Her gün Allaha dua ediyorum bir yer arasın diye.Benim ailem de bana bakar.Git çalış bize para getir demiyorlar.Ama bu yaştada onların parasını yemek hemde eve katkı bile sağlamadan gururuma dokunuyor.Sizi yargılamak haddim değil ama çok pişman olursunuz inanın.

Aksine ozguveni tavan yapmali bosuna mi okudum deyip ugrasip kariyer sahibi olan insanlarin. Garip

demekki onlarda başımda bir erkek bulunmazsa naparım ben diye düşünüyor. bazısı ona baksın diye, bazısı kendisine baksınlar diye..

bence aileniz her istediğinizi vermiş ezilmedende özel üniden mezun olmuşsunuz bence siz evlilik hayatınıda yürütemezsiniz ,fedakarlığa yanaşmayan yapınız var, sanki şımartılmışsınız ailenize acıdım hayat eğlenceden ibaret değil ne yapacaksınız ? barlaramı takılacaksınız bence gençlik geçici,buna güvenmeyin ,.çalıştıkça vücut ve beyin buna alışacaktır, arkadaş .çevrenizi değiştirin sizi yanlış yola teşvik ediyorlar

Suyu bulandırmanın alemi yok. Nasıl ki çalışmak kişinin tercihi ise çalışmamakta öyle. Özgürlükten bahsedenler gelipte aman çalışmıyorsun diye birini yargılamamalı.
Belli ki kız işinden memnun değildi iş dünyasını da hep öyle sandı.
Efsa, ne mezunusun? Ve yaptığın iş neydi?

Ailene de kpss hazırlanacağım diyebilirsin. Hem atanıp kendi dünyanı kurabilirsin.

annemin çok kullandığı bi laf vardır
''oku kızım oku,çalışmasan da bilinçli anne olursun''

efsa sana sormuştum cevaplamayacakmısın?

Baban-kocan sana baksın derdinde değilsin ama sonuç bu..istesen de istemesen de.. sen babandan sakız isteyemesen de o evde yaşıyorsun yemek yiyorsun! Üzerinde bir şeyler var değil mi? Giyim alışverişi illa yapıyorsun..Saçını yıkayıp,internete güzelce bağlanıyorsun.. Bu temel ihtiyaçların parası nereden geliyor?? İnsanlar temel ihtiyaçlarını karşılamak için de çalışır..

İhtiyaçlar hiyerarşisini güzel anlamışsın da insanları anlamamışsın canım :26:

Temel ihtiyaçları karşılamak için çalışırsın.. bunları sağladığında üst basamaklara geçersin, saygı-statü değerleri başlar..kariyer vs. Kimse bunu keyiften yapmaz... Kimsenin en tepeden başladığı yok..En azından ben hiç böyle birini görmedim.. Acaba sana bu imkanları sağlayan baban da "keyiften tepeden" mi başladı.. Başta ön yargılı olmayayım..farklı bir bakış açısı ve hedefi vardır dedim ama senin durumunda bunların hiçbiri yok...

Çook zenginiz zaten çalışmama gerek yok diyorsan ne biliyim Ayhan sicimoğlu gibi git dünyayı dolaş,zevk için prog. yap....ne bileyim fotoğraf çek.. ama bunlar için de sakız almaya utandığın babanın parası lazım..

Kadın araştırmasının sonuçları ürpertti,

Yapılan araştırmaya göre, Türkiye'de kadınların yüzde 41,5'i eşlerinden şiddet görürken üniversite mezunlarında bu oran yüzde 18,4 oluyor. Ev hanımlarında ise bu oran yüzde 71.4'e çıkıyor.

Burası Türkiye malesef,
Kadına fiziksel,psikolojik ve ekonomik şiddetin çok olduğu bir ülke.
Ülkemizde kadınlar eziliyor,hor görülüyor;ev hanımlarının %71 i nin şiddete maruz kaldığını söylüyor araştırmalar.
Mutlaka %30 u temsil eden mutlu aileler de vardır.
Aileniz Türkiye gerçeklerini bildiği için siz,i özel üniversitede olsa okutmuş,eliniz ekmek tutsun ki kimseye muhtaç olmayın diye.

Son düzenleme:
Ailen haklı, bende olsam kızardım, seni özel üniversite de okutmuşlar, meslek sahibi olmanı istemişler, ama sen sırf sabahları erken kalkmak zor geldiği için kısacası rahatın bozulmasın diye işe gitmek istemiyorsun. Senden daha ağır işlerde 3-5 kuruş para için canı çıkasıya çalışanlar napsın, çocuğunu bırakıp işe giden, hem eve hem işe yetişen kadınlar boşuna uğraş veriyor değil mi?

Ama sende haklısın bir elin yağda bir elin balda büyümüşsün maddi durumunuz da iyi sanırım, sorumluluk duygusu da yok galiba. Sabahları erken kalkıp işe gitmenin ne lüzumu var. Yarının ne getireceğinin, geleceğin ne önemi var...

Soruna gelince, bazı durumlarda her okuyan çalışmak zorunda değil, mesela bir kadın anne olmuştur maddi sorunu yoktur, çalışmak istemeyip evladı ve evi ile daha fazla vakit geçirmek için işini bırakabilir. Ama yine de her kadının tekrar iş hayatına dönebilecek kadar bir kariyer yapması gerekiyor. Yarının ne getireceği hiç belli olmaz. İşte seninde şimdi çalışman kariyer sahibi olman gerekiyor. Evlendikten sonra hele ki çocuk sahibi olduktan sonra kadınların çalışması daha zorlaşıyor.

Son düzenleme:

merhaba. zor bir işle başlamışsın da bence o yüzden ısınamadın iş hayatına. heee sevmek zorunda da değilsin bak ben yıllardır çalışırdım son birkaç seneye kadar(çocuktan dolayı ayrıldım) hiç sevemedim. ama en azından bir ünvanın olsun. bir kariyerin olsun. o seni bırakmasın böyle sen başarılı ol da sen seç hangi hayatı istediğini. sana saygınlık kazandırır iş hayatı. belki zengin koca bulup evlenirsin(çok özür diliyorum bu tür yorumlar yapıldığıi için böyle yazdım ama) ama sorun koca da değil. etrafındaki insanlar senin iş hayatındaki başarına, insan ilişkilerine göre sana saygı duyacaklar....

hazır vaktin varken güzel güzel ve yavaş yavaş çalışmaya başlamalısın.. ve ailenle de aranı iyi tut. inan bu hayatta onlardan başka kimse olmayacak yanında. onlar da senin kendine yeten, sosyal ve başarılı bir birey olmanı ve bir erkeğin gölgesinde yaşamamanı diliyordur. kkim çocuğunun iyiliğini istemez ki....

onlarla da konuş, başlangıç için o işin sana uygun olmadığını ama mutlaka daha iyisini yeniden deneyeceğini anlat onlara... kendine bir hedef koy, hatta taksit öde mesela. kazancına göre araba taksidine falan girebilirsin.

aynı durumu ben de yaşıyorum, galiba korkuyolar ilerde de böyle olmasın bu kız diye acaba tükenmişlik sendromu mu ki bu yaşta

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…