Her Okuyan Calismak Zorunda mi?

Acab yargilamadan ve yadirgamdan gercekten anlamaya çalışamaz misiniz ? Cok mu zor bunu yapmak ?

Beni bu düşüncemden dolayi yadirgayanlar kirici bir uslup takinanlar evliliginde sorun yasayan insanlar mi merak ediyorum. Takdir edilen be ise onu ve o kadarini yasarsiniz ne bir eksik ne bir fazla. Kariyer de yapsaniz evde de otursaniz bu boyle olacak. Biz cuzi irademizle kulli iradenin sekiklendirdigi yol ayrimlarindan hangisinden gidecegimize karar verebiliriz ancak..

her iş zordur ama mutlaka ne kaar zor olursa olsun ortamından yada işin kendisinden kaynaklı keyifle çalışacağınız işler var.aslında sizi çalışmak değil çalıştığınız yer sıktı.. inşallah tez zamanda keyif alabileceğiniz bir iş bulabilirsiniz..

mizacın neye uygun? ileride evlenir ve çocuğun olursa sabaha kadar on kere kalkacaksın haberin olsun.

bence istemiyorsan çalışma ama bir de şunu düşün para lazım olacak babandan nasıl isteyeceksin. vallaha çocuğum ben bu yaşıma geldim büyütüm okuttum sizi, artık kendi ayaklarının üstünde durmalısın derse ne yapacaksın?

yani keyfi bir şey değil çalışmak hatta kariyer vs değil sorun, sorun sesin 18 yaşından büyük olup hayatını idame ettirmen. baban sana artık bakmakla yükümlü değil

Herkes iş kadını olmak zorunda değil, üniversite mezunuyum demek için de okunabilir. Bu da bir artıdır. Bu kararını doğru bulmamakla beraber, yadırgamadım.. Anlamadığım şey şu, sen gelecekte ne yapmak istiyorsun?

Ev hanımı mı olmak istiyorsun? Veya serbest bir iş mi istiyorsun? Sivil toplum örgütlerinde gönüllü çalışmak mı, veya derneklere üye olmak falan mı amacın? Bir şekilde sosyalleşmen lazım.

Ailene tepki verme bence, haklılar çünkü. Kendine bir yol çizip o yolu ailene anlatmaya çalış.

Insallah ....

valla zorundalıkmı bılememde
unıverse okumus evde dantel oyalayan bayanları anlıyamıyorum ben gercekten

Tabii ki her okuyan çalışmak zorunda değil, bu maddi durum ve iş dışı aktivitelerle ilgili.
Maddi yönden bir sorun yoksa ve kişi farklı şekilde insanlara yararlı oluyorsa veya kendi istekleriyle ilgilenip kendini geliştirmeye devam ediyorsa çalışmak zorunda değil bence.
Veya ne bileyim ailesine vakit ayırmak, çocuklarını kendi büyütmek isteyen biri çalışmayabilir.

Yalnız sizinki keyfi bir durum.
Dünyanın en tembel insanı olarak görürüm kendimi, ama her sabah ister memnuniyetle, ister şikayet ede ede kalkıp işe gitmek zorundayım.

Konunun tamamını okumadım, alanınızı ve dolayısıyla işinizi sevmiyor da olabilirsiniz.
Bu da baştan yapılmış bir talihsizliktir durum buysa.

ben kadın çalışmak zorunda diye düşünmüyorum. evlendiğinde ya da bekarken sana bakmak zorunda olan erkekler var.baban ve eşin.asla bir kadın çalışmak zorunda değildir. eğer psikolojine ağır geliyorsa işini sevmediysen kesinlikle çalışma. ama tecrübelerimle sana şunu söyliyim.evlendiğinde eğer bir ortamın yoksa yani arkadaş ortamın çok sıkıcı oluyor. bir süre sonra kendini kafeste hissediyorsun. aslına bakarsan sakal bıyık meselesine dönüyor iş.mesela bebeğim var kimseye bırakmak istemiyorum. aynı zamnda da evde sıkılıyorum. bakma sen neredeyse tüm kadınların sorunu bu

Ben sizden yaşça küçüğüm belki bunları söylemek saygısızlık olacaktır ama ben sizi aşırı şımarık buldum.
Ben de bu sene üniversite sınavına girdim , iyi de bir puan aldım, tercihlerimi yapacağım ama şuradan burs kapsam buradan burs alsam diye düşünüp duruyorum. Çok şükür yok yoksul değiliz ama yurt parası,ulaşım parası, yemek parası vs. bize zor gelecek belli ki.

Kaldı ki siz özel bir üniversite okumuşsunuz.. Böyle zorlukları düşünecek fırsatınız olmamış belli ki.

Evet insan çalışmayacaksa okumasın bence de. Boşuna kontenjan doldurmasın,o bölümde okumak isteyenlerin yolunu kapamasın o zaman. Neden o kadar sene kafa yordunuz da okudunuz o zaman, anlayabilmiş değilim. Evet gerçekten derdiniz ne anlayamadım, sizin o' her sabah kalkıp işe gitmek bana ters ' tavrınızdaki işe ihtiyacı olan o kadar insan var ki. Neyse edebiyat yaptığımı düşüneceksiniz belki de. O yüzden susayım.

Mesai saatini kk'da dolduran bayanların çalışmayı savunması şaşırtıcı değil efsacım :)
Çalışmaktan ne anladıgına baglı :)

ben uni mezunuyum hemde çalışıyorum ama kimse zorunda değil .bence değil . mecbur değilse ister çalışır ister çalışmaz keyfine bakar ailesi ile ilgilenir.

Son düzenleme:
Beni simarik bulmanizi anlayabilirim. Bu zamanda issizlik sikintisi varken benim işten ayrilmami simariklik olarak gorebilirsiniz buna da eyvallah ama insanın fikirleri degisebilir hicbir zaman calismaliyim diye düşünmedim bu konuda cok hirsli olmadim ama okurken calisirim diyebiliyordum. Bu konuda kati bir tutumum yoktu simdiki gibi. Bu neden bu kadar garip geliyor size?

KEyfiyetten dolayi calisip tum limitlerini tuketen evine ailesine zaman ayirmayan sirf kariyer yapip başarının ve para kazanmanin hazzini yasayacak diye hayata her seye gec kalan ortalama 60 yillik omurlerinin ilk 22 yili okumayla gecen son 15 yili yaslilikla ggececgi gercegine ragmen o aradaki 23 sene boyunca kariyer de kariyer diye cirpinan hem dunyasini hem ahiretini kaybetme riskini goze alan insanlara sasiriyorum bende. Maslowun ihtiyaclar hiyerarsisinde bile en tepelerde saygi statu itibarr kariyer varken ve tabaninda temel ihtiyaclar varken sizler nasil KEyfiyetten piramidin en tepesinden basliyosunuz anlamiyorum.

tatlım seni çok iyi anlıyorum mezun olduktan sıonra 2.5 yıl çallışmadım tüm insanlar aynı çalışmasını istiyorlar okudun para kazan istiolar insanlar akrabalar herkes üstüne geliyor. gerçekten anlayş yok robot herkes öyle sabit beyinlerki nefret ettiriyorlar hayattan. ne istiyorsan onu yap ama biliomusun bunlarla ugrasmaktansa çalışmak daha iyi özgür olursun emin ol aynı durumdaydım. kend,ne iyi bak

Mesai saatini kk'da dolduran bayanların çalışmayı savunması şaşırtıcı değil efsacım :)
Çalışmaktan ne anladıgına baglı :)

hem çalışıp hem konuşmakta bir başarı. ama burda bize laf yetiştirmek için işsiz kalmakta daha vahim.

Seninle benzer düşünüyorum ama ailemin verdiği emekleri düşünüp arada kaldığım için, biraz da nefsani tatmin için çalışıyorum. Yoksa çalışmanın eksileri artılarından fazla benim gözümde. Birinden duymuştum, "çalışmak iyi birşey olsaydı üstüne para vermezlerdi :)"

kesinlikle!!!!!!!!!!!!!

Bu süper bir bilgi.

Bekarken babaya yıkılalım, evliyken kocaya. Hiç ayaklarımız üstünde durmayalım, duramayalım. Nasılsa hayatımızda her daim bir erkek olacak değil mi ?

Baba hiç ölmeyecek, koca hiç boşanmayacak yada ölmeyecek hiç nasılsa. Hoş koca ölsede nasılsa 2.yi alır kendimize baktırırız.

Ben sizi yadırgamadım, herkesin çalışmaktan her ay hesabına geçen o paradan haz almak zorunda değil, başka şeylerden de haz alabilir... Özellikle durumu müsaitse, ne kadar gereksiz ve kötü insan varsa bir araya toplaşmış bu iş hayatındaki insanların ağız kokusunu 20-30 yıl çekip sonra da ama ben birşeyler ürettim çok mutluyum demesi bence garip. Bunun tek açıklaması vardır, o paraya ihtiyacı vardır, her ay sonu hesaba geçen o para için katlanırılır bütün pisliklere, strese. Ha işini severek yapan her sabah güle oynaya işe giden, bu yüzden sabahın köründe kalkmak koymayan kadınlar da vardır ki ülkemiz şartlarında ne kadar bir paya sahiptir bu hanımlar tahmin edersiniz...Herkes o kadar şanslı değil. Ne mobingler, ne çatışmalar, kavgalar arkadan iş çevirmeler hele ki özel sektörse herkesin karakteri bunu kaldıramayabilir. Bence konu sahibi siz işinizden memnun değildiniz ve böyle düşünmeniz çok normal. Eğer maddi durumunuz müsaitse çalışmak zorunda değilsiniz, bu demek değildir bütün gün evde oturacaksınız.. Başka şeyler de yapabilirsiniz. Umarım sevebileceğiniz bir iş bulursunuz o zaman daha farklı yaklaşırsınız bu duruma diye düşünüyorum. düşünüyorum sadece çünkü ben de sevdiğim işi yapmıyorum sizi çok iyi anlıyorum, ama yapmaya mecburum, evde oturacak durumum yok. Hazdan da ölmüyorum. Siz de milletin dediğine bakmayın, sanki dünyayı kurtarıyorlar... Sizin hayatınız sonuçta.

Ben tum bunlari yazarken asla babam baksin kocam baksin bakarlar nasilsa diye dusunmedim hic. Zaten cok cok az harcamasi olan bir insanim hicbi zaman oonuda alayim bunu da alayim baba bana para ver diyen biri olmadim. Babamdan Bir sakiz dahi istemeye cekinen biriyim ben. Hal boyleyken hakkimda boyle dusunmenize musade edemem.

Illa da bu koca ve baba mevzusunda bisey solemem gerekiyosa bir baba kiz evladina bakmakla yukumludur evlenene kadar. Bir koca da evi gecindirmekle mukelleftir. Bu gorev erkegindir kkadinin değil. Ben parami kazaniyorum erkege kendimi eZdirmiyorum ekonomik ozgurlugum var nasilsa diyen kadinlarin cogunun akibeti bosanma mahkemeleridir. Bu bir hakikattir ve yadsinamaz kesinlikle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…