Her sabah gözleme yemekteyim..

Pabucumun Gezgini

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2016
25
6
1
42
Merhaba hamile bayanlar
Hamur işinin hamilelikte tavsiye edilmediğini hepimiz biliyoruzdur.ama ben her sabah kahvaltıda ıspanaklı, peynirli gözleme yiyorum.kendim yapıyorum.tok tutuyor beni ve seviyorum..Ne dersiniz bu konuda tavsiyesi, Dr.undan bilgisi olan varmi??

:cool: Valla bılemıyorum, şekerin mekerin cıkmaz mı ?
Bende gebelıkte cok kılo aldım bacım tursu kavurur (fasulye lahane ne gelırse) halk ekmegıyle bandır bandır yerdım , ustuen hareketsızdım . Yalnız ben kıloyu dıyetsız 3-4 ayda verdım gıttı . Halada zayıfım ama genetık yatkınlıgım olsa kıloyu veremesem cok uzulur ve pısman olurdum .
O sebeble bence ayagınızı denk alın

benim doktorum sadece tatlı yeme derdi. bir türlü anlayamadım bu adam tatlıyı ne taktı be dedim. meğer hamilelik şekeri içinmiş.
o yüzden bence de hergün yemeğin. hamurda şekeri yükseltir. sonra hamileliğiniz burnunuzdan gelir Allah muhafaza.
yumurta, ceviz, peynir, su olsun sofranızda. önce onları tüketin. canınız isterse üzerine bir parça da gözleme yeyin. ama bence yararlı gıdaların üzerine canınız bile istemez :KK66:

birde hamileliğin ilk 5 ayı kendine alırsın kiloyu demişti doktorum da pek inandırıcı gelmemişti. hamilelikte toplam 10 kilo aldım. 5 i ilk 5 ayda 5 i son 4 ayda. neyse hala 5 i benimle yaşıyor. oğlum 3 yaşında.

açık yazacağım doğum yaparken iman tazelediğin zaman çıkar acısı.. o kiloyla ne kalkabilirsin, ne de sağlıklı bir şekilde bebeğinle ilgilenebilirsin.. kusura bakma ama bu yemenin hamilelikle falan bir ilgisi yok..

Saglikli bir beslenme degil bu,hamile olmasaniz bile yenmemeli surekli olarak. Ki siz aliskanlik haline getirmissiniz. Sabahlari yumurta,peynir,zeytin,kaymak,tereyagi,bal,tahin pekmez yemelisiniz. Bunlar hem saglikli hem de daha tok tutar

Merhaba hamile bayanlar
Hamur işinin hamilelikte tavsiye edilmediğini hepimiz biliyoruzdur.ama ben her sabah kahvaltıda ıspanaklı, peynirli gözleme yiyorum.kendim yapıyorum.tok tutuyor beni ve seviyorum..Ne dersiniz bu konuda tavsiyesi, Dr.undan bilgisi olan varmi??

İlla yapacaksanız, tam buğday unuyla, mümkünse organik unla yapın, hamuru ince olsun, yağda kızartmayın, yağsız pişirip sonradan ya hiç yağsız tüketin veya çok az yağ sürün. En az beş dakika öncesinde taze sebze (marul, domates, salatalık vs) yerseniz tüm öğünün glisemik endeksini de düşürürsünüz. Bu şekilde içinde faydalı karbonhidrat, biraz protein, bol lif ve vitamin olan bir kahvaltı olmuş olur. Hamuru günlük yemeniz gereken ekmek miktarından düşersiniz.

Yine de her gün yemeyin bence. Sütlü, yumurtalı, peynirli, sebzeli kahvaltı da yapın. Beğeneceğiniz yeni sağlıklı kahvaltı alternatifleri bulup çeşitlilik katın.

Son düzenleme:
Her gün sıkılmaz mı insan ya?
Tamam güzel tadı ama her gün sıkılır elbet.
Gözlemeyi kendiniz için arada bir kaçamak gibi görün.
Ama ana besin ürününüz olmasın.
İnsan aldıkça duramıyor kiloları.
Her gün mutlaka kahvaltıda yumurta yiyin.
Her zaman haşlanmış olmak zorunda değil.
Menemen, omlet, çılbır şekillerinde tüketebilirsiniz.

Merhaba hamile bayanlar
ooovvv cok zararli. Allah korusun hamilelikte şeker çıkmasına neden olabilir. arada bi yemeniz normal ama her sabah normal değil. sizin yumurta, peynir, zeytin, ceviz, badem, fındık, bal, süt, 1-2 dilim tam bugday ekmegi tarzi kahvalti yapmaniz lazim ki bunlarda gayet tok tutar hem de daha sağlıklı.
gözleme yaparkende tam bugday unu kullanın

ee yemeyin?

ne kadar karbonhidratlı/şekerli şey yerseniz o kadar çabuk acıkırsınız zaten. tok falan da tutmuyordur gözleme sanmam.

ben kahvaltıda 2 yumurta, peynir, domates, 2 tam buğday ekmeği, yeşil çay yiyip içiyorum 6 saat acıkmıyorum. (hamile değilim)

Merhaba hamile bayanlar

Nasıl sıkılmıyorsun hayret .Birde hergün hergün onu hazırlamaya üşenirdim.

Fazla kilo olarak dönerse doğumunda sıkıntılı olabilir.Kilo almamaya dengeli beslenmeye çalış.Yumurtada tüket, sebzede ,meyvede ,yeşillikte.

Merhaba hamile bayanlar

ne dememizi bekliyorsun ki? yanlış yaptığını kendin de biliyorsun yeme dersek yemeyecek misin...

Çok kilo alırsın demedi deme.
Sonra hamilelik kilolarımı veremedim oluyor. Aksine kimle konuştuysam, ne bulduysam yedim, doğumdan sonra da süt olsun diye dayadım tatlıları diyor. Yani tamamen yiyip alınıyor kilolar anladığım kadarıyla.
Sağlıktan kasıt bence bu, fazla kilo sağlığı bozar. Senin sağlığın bozulursa, bebeğinki de bozulur.

Back
X