Her şey bitmiştir artık...

ahu fazla vakit kaybetmeden git senin adına konuşacak hatırı sayılır birini bul.sizin okuldan veya başka bir okuldan,devlet üniversitelerinden falan git merhametli bi insan bul,derdini anlat,senin için gidip konuşsun,öyle bi tanıdığın yoksa bile tanış,konuş,kaybedeceğin bir şey yok.

B]ama arkadaşlar Allah aşkınıza söyleyin yani şimdi ortadaki ceza adil mi???ozaman hiç burslu falan almasınlar uyarmadan ne bileyim anlamadan dinlemeden genç bir insanın hayatını tek kalemde silip atacaklarına hiç burs murs deyipte insanları oyalamasınlar madem öyle... biliyorlar bir çok burslu ögrenci bursu kesildiği anda okuyamaz.sucu kanıtlanamayan ve ellerınde hiçbir yazılı delil olmayan bir arkadaşıma da sadce uyarı cezası veriler (çünkü kanıt yoktu) ancak burs her türlü cezada kesildiği için kızın resmen sırf bursunu kesmek için ceza verdiler yaaa!!!! sozlede uyarabılırlerdı nasıl bir şey bu???bursumuzu kaybedip onların okulunda paralı okumaya muhtac bırakıyorlar demmekkı çünkü disiplin halinde baska okula gecme sansın yok o sene oss ye basvuramazsın falan fılan... çok guzel bunlar olurken hakkı hukuku herkese esıt cezayı savunuyorlar ancak ben bunu hala savunuyorum kı NEDEN NEDEN paralı okuyanlar okullarına adeta bır tatılın ardından devam edebılırken bızlerın egıtım hayatına son verılıyor NEDEN??? bız yuksek puan aldık parasız okuyoruz onlar dusuk puan aldı para verıyor herkes nımetlerden faydalanıyor buraya kadar hersey eşitt ama burdan sonrası bence kesinlikle ADİL değil..... orası bir eğitim kurumuysa öğrencileri eğitmek hayatlarını karartmak olmamalı hele ki TÜRKİYE ŞARTLARINDAA...eğitim bizi gercekten eğitip(ne bileyim bu hatamıza daha farklı ve daha güzel ders alacagımız sekılde cazalandırabılırlerdı cunku boyle sadece kın e donustu) hayata kazandırmaktansa hayattan silmekse bravo helal bu eğitim şekline....baklava çalanlar 40 sene yer kardeş katili olan 5 sene yatar çıkar budur işte adalet BRAVOO onlara [/B]

bir insan başına her yeni sene bir dert mi açar ya çıldıracağım... benim her gelen sene ile beraber bir büyük problemimde yanına promosyon olarak geliyor resmen...annem saçmalamaya başladı kafasında okuldakilere zarar vermeyi falan kuruyor oofff çok korkuyorum birazcık fazla fevridir kendisi sağı solu bellli olmaz geçen sene beni karakola saçlarımdan sürükleye sürükleye götürüşünü hatırlıyorumda oooff yaa hayyatta bir annem kaldı zaten ne olur bir şey olmasın Allahım lütfeeeeeeeeeeeeeeeeeeennnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn.....................

ben yurt disinda okuyorum valla kopya cekmeyen yok gibi baslarda utaniyodum ki halada bi cekebilmis degilim en fazla arkadasimla konusuyorum yada hesap makinasinin icine kursun kalemle bazi seyler not aliyorm eger o derste kullanabiliyorsam hesap makinasini...
benim bir arkadasim bi arkadasla konustu diye topluca kagidini almislardi fakat o sinavi kabul olmadi 3 sinav vardi45 puan alan geciyodu o kizcagiz kaldi arkadasi rahatsiz ettigi halde bunu alan asistan maa burdaki asistanlar trdeki gibi degil ders anlatmiyor..üc arkadas yan yana oturmustu ortadaki oturan bi kenardan alip digerine veriyodu gruplari ayni oldugu icin testli birseydi ve sinava girmeden önce seker veriyolardi ögrenci gruplari onun kagidina sklari yaziyor ve bunu hoca farkediyor sinavda isimlerini aldi ama devam ettiler sonra aciklandi sinav onlarini konusmak icin cagridi notu yazmadi listeye sonra bidaha olmasin baska derste dedi ama gecirdi...yine hukuk dersinde bi arkadastan yazmisti 3 kisi kagit ayni olnca yine hoca cagirdi kim kimden yazdi diye sordu acikladilar fakat baska derslerde yapmayin lütfen dedi ve yine gecirdi...diyecegim su tamam benim okulum özel bir okul degil bursluda degil ama cok sert kurallari olan bir okul yabanci olmamiza ragmen tölarans cok gösterilmiyor fakat uzaklastirma hic olmadi birde orda yabanci ögrencilere gayet iyi yapabilirlerdicünkü cok istemiyolar bizi) ama yapilmadi sadece konusuldu olmasin bidaha denildi....
tabiki sende de hata var ama yinede basarili bir ögrenciysen bu yapilmamaliydi....
kopya cekmeyen cekemeyen cok az insan vardir benim arkadaslarim koluna kagit yapistiriyor ben korkumdan kizarip yapamiyorum..bende yapardm becerebilsem onlarda cekmistir zamaninda kimbilir...
su durumda sana mustahak oldu demek istemem yapmissin bir hata aam simdisini bak mücadele edeceksen basla avukat mahkeme neyse yap..
birde bir dahakini insallah dikkatli davran

Son düzenleme:
saolasın reyyancım yaa moral geldı valla haklısın bende hata etmedım demıyorum kı sadce bedelı asırı dereceden oteye ağır diyorumm ama mücadele elbet var artık yapacak bir şey yok canımı disime takıp mücadele tek çıkıs yolu bu...

Önceki konuyu bilmiyorum fakat sizde hatanızı biliyorsunuz ama verdikleri cezayı kabullenemiyorsunuz..
İnsanlar iyi yada kötü ektiklerini biçerler..

Ahucum sen hala bişeyleri kabullenmiyorsun.... Paralı okuyanların bursu yok ki iptal etsinler. Disipin cezasını alıyorlar onlarda... Ama sen disiplin cezası aldığın için ayrıca bursun da kesiliyor.... Bence adaletsiz bir durum yok... Yani okulun adaletsizliği yok burada. Bu parası olan istediği gibi okuyor olmayan okuyamıyor bu adletsizlik diye okula isyan etmenin bir anlamı yok.... Bu okulun elinde olan bişey değil....
Okul bu bursu OSYM tarafından zorunlu kılındığı için mecburen veriyor. Senin bursunu kasten kesmez bunu yapmasının kendisine bi faydası yok... Senin bursunu keserse senin para vererek devam edemeyeceğini biliyor zaten.... Okuldan ayrılacaksın, seninyerine paralı başka brini almıyor ki.... Yani onun için değişen bişey yok. Yani atıyorum o bölümde ha 50 kişi okumuş (45 paralı 5 burslu) ha 45 kkişi paralı okumuş. Ne farkı var... Ders aynı ders hoca aynı hoca sınıf aynı sınıf....
Bence mantklı düşünemiyorsun şu anda... Senin bursunu neden kasten kessin ki ona ne faydası olcak...
Valla ben vakıfta burslu okdum... Bunun kuralları vardır Ben tercih ederken bana da kimse böyle böyle olursa burs kesliyor haaa, ona göre seç bizi demedi. Ama ben kazandıktan okula başladıktan sonra çöğrenci işlerinden öğrendim, sınıfta kalırsan 3 kere disiplin cezası alırsan kesilir dediler. Ben de ona göre davrandım...
Burslu bir öğrencinin kopya çekmek gibi riskli bir suçu işlemesi büyük bir hata zaten. Yakalanmışsın... Disiplin suçu almışsın ve kurallar gereği bursun kesilmiş... Şimdi isyan etmek yerine mücadele edicem sonuna kadar demek yerine zamanında ders çalışarak mücadele edip kopya çekmeden sınavlarını yapman gerekirdi....
Daha birinci sınıfta yani derslerin giriş niteliğinde olan yani basit seviyede olduğu bir dönemde kopya çekmeye yeltenmen çok büyük bir hata bikere. Ben olsam ben de kızarım ve cezalandırırım. Daha birinci sınıf birinci dönemde kopya çeken bir öğrencinin gelceğiyle ilgili ne düşünürsünüz. Ben hiç olumlu düşünmem. Ha ben disipline bermezdim ama mutlaka çok ağır şekilde cezalandırırdım. Senin hocan disipline vermeyi tercih etmiş. Bu onun kendi tercihi ve en doğal hakkı. Onu vizdansızlıkla suçlaman çook yanlış. Bence evet o biraz set ve disiplinli bir hoca ama sende sınavına yeterince hazırlanmamış sorumsuz, kopyaya yeltenmiş, yakalanmış ve bna rağmen ama bu haksızlık diye üste çıkmaya çalışan birisin. kazandığın bursun değerini bilememişsin. Olay bu kadar basit, değerini bilmediğin için de kaybettin.....

yani bende üniv sektöründeyim ancak cok fazla vermişler bizde en fazla 1 hafta yada 1 ay verirler oda finallere denk gelir yada vizelere ve okulu uzar 1 dönem çok fazla napalım geçmiş olsun

şuan üzüntüyle yazdıklarınızı anlıyorum ama bu sizin şahsınızla iligli değil.. ünversitede bir çok kişinin 1 dönem disiplin cezası alıp uzaklaşırıldığının bedne gördüm burda sınav görevlisinin onayı eterli diye biliyorum ...bursluysanızda bursunuzu okuç değil yönetmelik gereği yurt-kur kesiyor ...okull " tamam kızım geleceğinle oynamayalım al bursunuz diyemez"...... aslında keşke daha analyışlı olunsa keşke ama onlarda okadar çokk suistimal eden görüyorlar ki öğrenciler arasında , belli bir seviyeden sonra affetmiyorlar... bence bunu bir kayıp gibi düşünemin , bu bir dönemide kendiniziz gelilşirmek için avantaj olarak görün ...olmuş artık bu olay umarım size katkısı olur zararı değil..

Ahhh hatirliyorum yaa
tuh vallahi çok uzuldum..ah be guzelim...hiç de ihtiyacin yoktu senin ama iste seytan durttu cezasi ise çok agir olmus
annen uzulmustur çok yazik
ne diyim buyuk geçmis olsun...

vakıf üniversiteleri ticarethane gibi işler, hele hele yeditepe gibi, yemeğin üzerine konulan bir kepçe yoğurdu bile "yoğurt farkı" adı altında satan bir okulda, kimsenin gözünün yaşına bakmazlar özellikle de bursluların :delphin: keşke ona göre hareket etseydiniz başından. olmuşla ölmüşe çare yok tabii, bursunuz alınmış olabilir ama size o bursu kazandıran çalışma azminiz ve tabii ki zekanız yerinde yerimseniben yeni bir başlangıç yapabilirsiniz.

vakıf üniversiteleri ticarethane gibi işler, hele hele yeditepe gibi, yemeğin üzerine konulan bir kepçe yoğurdu bile "yoğurt farkı" adı altında satan bir okulda, kimsenin gözünün yaşına bakmazlar özellikle de bursluların :delphin: keşke ona göre hareket etseydiniz başından. olmuşla ölmüşe çare yok tabii, bursunuz alınmış olabilir ama size o bursu kazandıran çalışma azminiz ve tabii ki zekanız yerinde yerimseniben yeni bir başlangıç yapabilirsiniz.
kesinlikleee cook haklısın tam bır tıcarethane pılavın ustune yogurt =75 kurus fark demekkkk!!!!!!!!!!!!!!!!!!dırek paralı okumaya muhtac kalmak ıcın yapıldığına inanıyorumm, kiii üniversitelerde doçentlik bilmemnelik tezlerinin toplama yapılabildiği yönetimlerde uyarılmadan direk katı sert bir biçimde başarılı öğrencilerin cezasını uygulamaya gelince bişe yapamayan yönetimlerrr.....benim kızdıgım nokta bu arkadaslar sucsuzum demıyorumm adaletsızlık var dıyorum yonetmelıkte 2 50 nın altında paralı okuyanlar ıcın ıc yatay gecıs yapılamaz yazıyor ancak bayyaaa zangın bır arkadasımız 1 96 ıle gecebılıyor bu ne perhızzz bu ne lahana tursusu!!!!!!!!!!!!!!! yonetmelık ne de guzel degısıyormuss degılmıııı

B]ama arkadaşlar Allah aşkınıza söyleyin yani şimdi ortadaki ceza adil mi???ozaman hiç burslu falan almasınlar uyarmadan ne bileyim anlamadan dinlemeden genç bir insanın hayatını tek kalemde silip atacaklarına hiç burs murs deyipte insanları oyalamasınlar madem öyle... biliyorlar bir çok burslu ögrenci bursu kesildiği anda okuyamaz.sucu kanıtlanamayan ve ellerınde hiçbir yazılı delil olmayan bir arkadaşıma da sadce uyarı cezası veriler (çünkü kanıt yoktu) ancak burs her türlü cezada kesildiği için kızın resmen sırf bursunu kesmek için ceza verdiler yaaa!!!! sozlede uyarabılırlerdı nasıl bir şey bu???bursumuzu kaybedip onların okulunda paralı okumaya muhtac bırakıyorlar demmekkı çünkü disiplin halinde baska okula gecme sansın yok o sene oss ye basvuramazsın falan fılan... çok guzel bunlar olurken hakkı hukuku herkese esıt cezayı savunuyorlar ancak ben bunu hala savunuyorum kı NEDEN NEDEN paralı okuyanlar okullarına adeta bır tatılın ardından devam edebılırken bızlerın egıtım hayatına son verılıyor NEDEN??? bız yuksek puan aldık parasız okuyoruz onlar dusuk puan aldı para verıyor herkes nımetlerden faydalanıyor buraya kadar hersey eşitt ama burdan sonrası bence kesinlikle ADİL değil..... orası bir eğitim kurumuysa öğrencileri eğitmek hayatlarını karartmak olmamalı hele ki TÜRKİYE ŞARTLARINDAA...eğitim bizi gercekten eğitip(ne bileyim bu hatamıza daha farklı ve daha güzel ders alacagımız sekılde cazalandırabılırlerdı cunku boyle sadece kın e donustu) hayata kazandırmaktansa hayattan silmekse bravo helal bu eğitim şekline....baklava çalanlar 40 sene yer kardeş katili olan 5 sene yatar çıkar budur işte adalet BRAVOO onlara [/B]

canım hala takılmışsın bir şeye gidiyorsun...
paralı olanların parası seni ilgilendirmezki.
parası varsa suçmu?
sende kesene göre okul seçseydin.ne sanıyordunki?senin aile durumunu düşüneceklerinimi?umurlarında bile olmazsın.
kopya çekmek suçtur.devlet üniversitesinde bu suç daha kolay manipüle edilebilir ama vakıf üniversitelerinde tam bir faciadır sonucu.nitekim sendede öyle olmuş.
adaletsizlik başka bi boyutu işin.
ama şimdi seni affetseler diğer burslu öğrenciler demekki bir kereden bişey olmuyormuş.yakalanana kadar bizde çekelim.yakalanırsakta ilk seferde affediyorlar demekki diye düşünüp buna göre hareket ederlerse ne olacak?
bazen yaptıklarımız başkalrı içinde örnek oluşturabilir.o zaman alacağımız cezada buna göre şekillenir.
belkide okulun burslu öğrencilere karşı başlattığı bir güç gösterisinin kurbanı oldun.ama bu hatalı olduğun gerçeğini değiştirmez.
inan senin için çok üzülüyorum.ama madem puanın zaten yüksekmiş,yeniden sınavlara gir.devlet üniversitesindede hukuk kazanabilirsin eminim.
artık hayıflanmayı bırak.
kendini ve etrafındakileri üzmekten başka bir işe yaramıyor bu.

Yaa burslusun diye sana özellikle adaletsiz birşey yapmıyorlar anla artık...
Senin bursunun kesilmesinin onlara bir faydası yok. Paralı devam edemeyeceğini zaten biliyolar.Senin eksik yada fazla olman bişey farketmiyorki....
Ayrıca parası olanlar şöyle böyle oluyor. SANA NE....
Bu kadar kompleks yapıp parası olanlara öyle olmayanlara böyle diye takılıp kalmışsın. Sana ne... Senin konun kopya çekmek... Bölüm değiştirmek falan değil ki.. Yemek fiyatı da değil...
Yani yemek fyatlarının dahan pahalı olacağını bilmen gerekirdi. Bunu da söylemediler deme sakın. 18 yaşındasın. Sınava girerken bunları araştırması gereken sensin. Başka kimse sana bu bilgileri vermek zorunda değil.
Devlet üniv. de öğle yemeği 3-4çeşit 5-6 liraysa aynı yemek vakıfta 10-12 lira olur. Bunu tahmin ederek bilerek seçmen gerekirdi... Bu durumları kabullenemeyecektiysen seçmeseydin. Bu kadar basit yani. Yoğurt farkı alıyorlar diye suçlayamazsın okulu.
Kpya çektin, yakalandın, disiplin cezası verdiler, ve uzaklaştırıdın. Artık kimseyi suçlamanın bir faydası yok. Ayrıca kopya çeken yani suçlu olan sensin....
Bundan soonra yapacağın şey yeniden sınava girmek...

çok geçmiş olsun.. yapacak birşey yok başkalarını suçlayarak sadece içinizi rahatlatmaya çalışıyorsunuz.. eğer vakıf üniversitesinde burslu okuyabilecek puan aldıysanız tekrar sınava girip rahatlıkla iyi bir devlet üniversitesi kazanabilirsiniz. hakkınızda hayırlısı olsun...

Yaa burslusun diye sana özellikle adaletsiz birşey yapmıyorlar anla artık...
Senin bursunun kesilmesinin onlara bir faydası yok. Paralı devam edemeyeceğini zaten biliyolar.Senin eksik yada fazla olman bişey farketmiyorki....
Ayrıca parası olanlar şöyle böyle oluyor. SANA NE....
Bu kadar kompleks yapıp parası olanlara öyle olmayanlara böyle diye takılıp kalmışsın. Sana ne... Senin konun kopya çekmek... Bölüm değiştirmek falan değil ki.. Yemek fiyatı da değil...
Yani yemek fyatlarının dahan pahalı olacağını bilmen gerekirdi. Bunu da söylemediler deme sakın. 18 yaşındasın. Sınava girerken bunları araştırması gereken sensin. Başka kimse sana bu bilgileri vermek zorunda değil.
Devlet üniv. de öğle yemeği 3-4çeşit 5-6 liraysa aynı yemek vakıfta 10-12 lira olur. Bunu tahmin ederek bilerek seçmen gerekirdi... Bu durumları kabullenemeyecektiysen seçmeseydin. Bu kadar basit yani. Yoğurt farkı alıyorlar diye suçlayamazsın okulu.
Kpya çektin, yakalandın, disiplin cezası verdiler, ve uzaklaştırıdın. Artık kimseyi suçlamanın bir faydası yok. Ayrıca kopya çeken yani suçlu olan sensin....
Bundan soonra yapacağın şey yeniden sınava girmek...

ya ablacım benım bunları demekle yapmaya calıstıgım anlatmak ıstedıgım bu degıl kı sadece oranın tam bır TICARETHANE oldugunu ve egıtımden baska her seyı dusunduklerını gostermek...benım olayı unutun bunların karsıma gecıp butun bu adaletsızlıklerı uyguladıktan sonra haktan hukuktan bahsetmesı komık gelıyor hepsı bu tabıkı dava ılee ugrasacagım sonucu ne olursa olsun ıster kazanıımm ıster kazanmayım yeter kı dava suresı baslasın yenıden oss ye nıye gıreyım kı sonuna kadar hakkımın kazandıgımın arkasındayımm....

ahucum kusurabakma ama
tüm ünvlerde yöntem budur
kopya çekerken yakalandıysan ceza 6 ay uzaklaştırma
b daha yakalnırsan atılma

sen dosun ki böle böle adaletsizlikler var bak
senn işinde tam adalet uygulamışlar bu da şine gelmyor ama şimdi

kuralları uygulamasalar sesin çıkmayacaktı
adaletszler demeyecektn

ya ablacım benım bunları demekle yapmaya calıstıgım anlatmak ıstedıgım bu degıl kı sadece oranın tam bır TICARETHANE oldugunu ve egıtımden baska her seyı dusunduklerını gostermek...benım olayı unutun bunların karsıma gecıp butun bu adaletsızlıklerı uyguladıktan sonra haktan hukuktan bahsetmesı komık gelıyor hepsı bu tabıkı dava ılee ugrasacagım sonucu ne olursa olsun ıster kazanıımm ıster kazanmayım yeter kı dava suresı baslasın yenıden oss ye nıye gıreyım kı sonuna kadar hakkımın kazandıgımın arkasındayımm....

kopya örneği bir yana evet özel üniversiteler tam bir ticarethane yuvasıdır!
bunun aksini kim savunabilir ki?

bukadar prosedurun yıkılabıldıgı bır yerde karsıma gecıp hukuk dıye savunulmasına kızıyorum ben benım basıma gelenı savunmak ıcın degıl kopyası kanıtlanamayan arkadasıma da sırf bursu kesmek ıcın uyarı veren zıhnıyetın karsısındayım garıbe gelınce vurmaya dırek hazır olanların karsısındayım bırakın arkadaslar bu yapılan hak hukuk degıl kı hersey prosedurunde yuruse okey de bu kadar esneklık yapılabılıyorken ve buda bılınıyorken bızımle kendılerını dostlar alısverıste gorsun olayına koymalarına kızıyorum buna sınırlenıyorum evet hakkkı hukuku savunacagım ama esıt hak hukuk her yerde para ıle kazanılıveren hak hukuk degıl!!!

bızı resmen KOBAY olarak kullandılar ben buna kızıyorum bunaa!!!!! ve bugun bır sey ogrendım kı o benı yakalayan asıstan ıyı oldugu ogrencılere kendı bıle bıle kopya cekırıyormusss!!!!!!!! ama ben onu hayatımda ılk defa gormustum tabııı ya bu nasııll bır hukuk fakultesıı NASIILLL??? bbenım yaptıgım sucsa bu yapılan ne pekıı arkadaslar bu yapılan ne ne acı kı ben bunu bılıyorum ama maalesef kanıtlayamıyorummmm:((((( daha dogrusu nasıl kanıtlayacagımı bılemıyorum

Back
X