Her şey bitmiştir artık...

ya ablacım benım bunları demekle yapmaya calıstıgım anlatmak ıstedıgım bu degıl kı sadece oranın tam bır TICARETHANE oldugunu ve egıtımden baska her seyı dusunduklerını gostermek...benım olayı unutun bunların karsıma gecıp butun bu adaletsızlıklerı uyguladıktan sonra haktan hukuktan bahsetmesı komık gelıyor hepsı bu tabıkı dava ılee ugrasacagım sonucu ne olursa olsun ıster kazanıımm ıster kazanmayım yeter kı dava suresı baslasın yenıden oss ye nıye gıreyım kı sonuna kadar hakkımın kazandıgımın arkasındayımm....

özel okullar böyledir.özel hastanelerde böyledir.buralar aynı zamanda ticarethanedir.
ama bu özel hastanelerde tedavi edilmediği yada özel okullarda eğitim verilmediği anlamına gelmez.
istediğin davayı aç eline hiç bir şey geçmez.
kopya çekmişsin ve özel okul sisteminden şikayet etmeye hakkın yok.
tercih etmeseydin derler.
anla artık,boşuna çırpınıyorsun.
bunu söylerken senin adınada üzülüyorum ama özrüğn kabahatinden beter.
hem kopyaya yeltenmişsin hemde hala haktan hukuktan bahsediyorsun.
sen o kopyaya ihtiyaç duysaydın,yani bilmediğin sorular çıksaydı;kopya yerine oturup ders çalışan diğer öğrencilerin hakkına ne olacaktı?

bukadar prosedurun yıkılabıldıgı bır yerde karsıma gecıp hukuk dıye savunulmasına kızıyorum ben benım basıma gelenı savunmak ıcın degıl kopyası kanıtlanamayan arkadasıma da sırf bursu kesmek ıcın uyarı veren zıhnıyetın karsısındayım garıbe gelınce vurmaya dırek hazır olanların karsısındayım bırakın arkadaslar bu yapılan hak hukuk degıl kı hersey prosedurunde yuruse okey de bu kadar esneklık yapılabılıyorken ve buda bılınıyorken bızımle kendılerını dostlar alısverıste gorsun olayına koymalarına kızıyorum buna sınırlenıyorum evet hakkkı hukuku savunacagım ama esıt hak hukuk her yerde para ıle kazanılıveren hak hukuk degıl!!!

kopyası kanıtlanamayana uyarı verilmesinib ilmem.kanıtlanamayan bişeye ceza verilmemesi lazım.uyarıda olsa.
ama seninki kanıtlanmış.
ortada bir haksızlık yok.

bızı resmen KOBAY olarak kullandılar ben buna kızıyorum bunaa!!!!! ve bugun bır sey ogrendım kı o benı yakalayan asıstan ıyı oldugu ogrencılere kendı bıle bıle kopya cekırıyormusss!!!!!!!! ama ben onu hayatımda ılk defa gormustum tabııı ya bu nasııll bır hukuk fakultesıı NASIILLL??? bbenım yaptıgım sucsa bu yapılan ne pekıı arkadaslar bu yapılan ne ne acı kı ben bunu bılıyorum ama maalesef kanıtlayamıyorummmm:((((( daha dogrusu nasıl kanıtlayacagımı bılemıyorum

her zaman hocalar hakkında dedikodu çıkarılır.bunu ıspatlayamadan suçlayamazsın.
kimse seni kullanmadı.
bu forsatı sen kendin verdin.
hem kaybedecek zamanım yok diyorsun,hemde haksız olduğun bir davayı sonucu ne olursa olsun uzatıcam diyosun.
madem o kadar iyiydin gir işte yeniden öss ye.
boşuna çırpınıyorsun.
ben o davaya bakan hakim olsam seni haklı bulmam.
özel okulların burs prosedürünü okumalı,hangi durumlarda kesileceğini öğrenmeliydin.bilmiyordum diye bir bahane olamaz.
haktan faydalanan sen olduğun için bu haktan han gi durumlarda mahrum kalacağını öğrenmekte senin görevin.

bizim okul içinde ticarethane deniyo.. ama ben şunu sölemek istiyorum ki siizn gibi kopya mahkumlarından nefret ediyorum.. sınıfımda çok var.. biz çekmiyoruz ama onlar bizden yüksek not alıp havaya giriyor.. daha geçen hafta birini bizzat yakaladı hoca ve bişey yapmadı.. haketmişsin bence.. çok kişinin hakkına girmişiniz. . illa çekmek değil onu hazırlamak bile zihniyetin belgesii.. ve kalkmış ceza aldığınıza üzülüyosunuz.. mademm burs kesilir diede bu kadar üzülecektin neye güvenerek kopya işiyle uğraştın sen..

Yaa anlamıyorum. Madem özel okullar ticarethane niye seçtin, niye okudun, niye de hala okumaya devam etmek için çırpınıp dava açıcam falan diyosun... Haksızsın, hiçbir mahkeme de seni haklı bumaz, zaten param yok edebiyatı yapıyorsun, paranı boşa avukata harcama. Gir ÖSS ye yeniden ticarethane olmayan bir devlet üniversitesinde oku...
Hem kopya çek hem de okul karala, bu ne güzel iş yaaa.
VAkıf üniversitelerinin birer ticarethane lduğuna asla ama asla katlmıyorum. 3 özel üniversitede uzun süre bulundum. Birinde 6 yıl lisans ve y.lisans için. Diğer iksinde birer yıl basın halkla ilişkilerde çalıştım. O okullar ücretli öğrenci alıyorlar diye ticarethane mi oluyorlar. Bunu okulu seçerken de biliyordun seçmeseydin.
Ayrıa aldıkları her kuruşun da hakkını veriyorlar. O paralar ceplerine gitmiyorki, vakıf üniversitesi bunlar. YAni alınan her kuruş vakfın geliri, yani hiçbir şahsın bu paralardan geliri yok. Oalınan paralar, daha iyi eğitim olanakları sağlanabilsin diye alınıyor. Özel olduğu için ücret verip okula gelenlerde belli bir ekonomik düzeyde olduğu için verilen hizmetler, yol yemek gibi daha iyi şirketlerce veriliyor. İstanbul üniversitesinin tava yoğurdunu değil, sütaş yoğurt veriyorlar mesela....

Bu okulu seçerken bunu da bilerek seçme gerekirdi....
Ha asistan başkalarına kendi kopya veriyomuş diyosun... Bu iftiralar her okulda her önem her bölüm ve her asistan için yapılır. Gerçeklik derecesi nedir dersen bazan olabilir, o da insan... Ama bu senin koya çekebileceği anlamına gelmez...
Ben de 3.-4. sınıflardayken bazen takılınca sınavlarda bazı asistanlarım ufak hatırlatma cümleleri , ipuçları verirlerdi. Ama ben çook çalışkan bir öğrenciydim, asla ama asla kopya çekmedim, ders notlarım hep 85-100 arasındayı. Böyle bir öğrenci takılırsa biryerde ufak bişey hatırlayamazsa ipucu verilir, ama bu demek değilki avcuna, sıraya masaya yazdığı kopya metinlerini okuyup aynen sınav kağıdına geçirmesine izin verilebilir. Asla....
Hoş bence ben bunları boşuna yazıyorm... Sen hatanın farkında değilsin, pişkince üste çıkmaya çalışıyorsun, bu hatanı daha da affedilmez kılıyor....

ben de bir vakıf üniversitesinde (burssuz) okuyorum.. ticarethane örneğini vermemdeki maksadım okulun eğitimini yargılamak değildi öncelikle. aksine kendi bölümümde aldığım eğitimin devlet üniversitelerine göre çok daha kaliteli olduğunu biliyorum. benim verdiğim örnek öğrenciyi "para" olarak görmeleriyle ilgiliydi fakat sözlerim saptırılmış. daha pek çok misal verebilirdim bununla ilgili ama saptırılacağına göre buna gerek yok sanırım. :delphin:

evet, ahu arkadaşımızın yaptığı yan-lış! üniversitede kopya çekmenin bahanesi olamaz, olmamalı. geleceğiyle oynamış, çok güzel bir fırsatın kıymetini bilmemiş vs vs. fakat kompleksli, pişkin, fakir edebiyatı yapıyorsun gibi çirkin sözleri de haketmediğini düşünüyorum. hepimiz insanız, zayıf taraflarımız var, hatalar yapabiliriz. ama sayfaları okurken gerçekten üzüldüm. başkalarının mutsuzluğundan zevk duyma diyesim geliyor neredeyse... o şimdi yaşadıklarından dolayı yeterince üzgün ve pişmandır zaten, daha da üzerine gidilmesine bir anlam veremiyorum ben.

ben de bir vakıf üniversitesinde (burssuz) okuyorum.. ticarethane örneğini vermemdeki maksadım okulun eğitimini yargılamak değildi öncelikle. aksine kendi bölümümde aldığım eğitimin devlet üniversitelerine göre çok daha kaliteli olduğunu biliyorum. benim verdiğim örnek öğrenciyi "para" olarak görmeleriyle ilgiliydi fakat sözlerim saptırılmış. daha pek çok misal verebilirdim bununla ilgili ama saptırılacağına göre buna gerek yok sanırım. :delphin:

evet, ahu arkadaşımızın yaptığı yan-lış! üniversitede kopya çekmenin bahanesi olamaz, olmamalı. geleceğiyle oynamış, çok güzel bir fırsatın kıymetini bilmemiş vs vs. fakat kompleksli, pişkin, fakir edebiyatı yapıyorsun gibi çirkin sözleri de haketmediğini düşünüyorum. hepimiz insanız, zayıf taraflarımız var, hatalar yapabiliriz. ama sayfaları okurken gerçekten üzüldüm. başkalarının mutsuzluğundan zevk duyma diyesim geliyor neredeyse... o şimdi yaşadıklarından dolayı yeterince üzgün ve pişmandır zaten, daha da üzerine gidilmesine bir anlam veremiyorum ben.

bak canım burası bir derdim var bölümü.
"hadi beni pohpohlayın,beni haklı bulun" bölümü değil.
arkadaş bir hata yapmış ve bizler objektif olarak yorum yapıp akıl vermeye çalışıyoruz.
hakaret edeni okumadım.etmişse yanlış yapmış
elbette hakareti hak etmiyor.
ama birinin bu arkadaşa kopyanın büyük suç olduğunu,yakalansa neredeyse devlette bile affedilmeyeceğini,boşuna avukatla davayla uğraşıp vakit kaybetmemesi gerektiğini hatırlatması lazım..

her öğrenci mutlaka bir kere kopya çekmiştir yada çekmeye yeltenmiştir. ama bunu göze alırken sonuçlarına da katlanmak gerektiğini bilmek gerekir. evet arkadaşım yazık olmuş bursunun kesilmesine uzaklaştırma ki çok berbat birşey. ama şöyle düşün bir de, bende özel bi üniversitede okuyorum burslu arkadaşlarımda var ama özel okulda okuyan herkes deli zengin diye birşey yok ki örneğin biz. okul taksitleri için her ay belli bir para ayırıyoruz bütçede öyle bankada paralarımız yok. burs alamasam da garanti veriyorum ki burslu öğrenciler kadar çok çalışıyorum hatta daha çok. ve benim burslu arkadaşlarım kopya çekmeye yeltense en başta ben kızarım biz enayi miyiz diye.
bizim okulda burslu öğrencilere çok tolerans vardır gidip hocayla konuşunca hocam bursu kaybetcem diyince fazladan not veriliyor. ama bizim ff olan notumuzu hocam fd verin hiç diilse ortalama biraz yükselsin ama yine de kalmış olalım diyince azarlanıyoruz. yani kopya ya yeltenmeden önce keşke böyle birşeyler yapsaydın. yine de çok üzücü bir durum yaşın büyük değil daha 1. sınıfsın üniversiteye hazırlan devlet okulu kazanırsın bence.

bak canım burası bir derdim var bölümü.
"hadi beni pohpohlayın,beni haklı bulun" bölümü değil.
arkadaş bir hata yapmış ve bizler objektif olarak yorum yapıp akıl vermeye çalışıyoruz.
hakaret edeni okumadım.etmişse yanlış yapmış
elbette hakareti hak etmiyor.
ama birinin bu arkadaşa kopyanın büyük suç olduğunu,yakalansa neredeyse devlette bile affedilmeyeceğini,boşuna avukatla davayla uğraşıp vakit kaybetmemesi gerektiğini hatırlatması lazım..

sizin sözünüze ithafen yazmamıştım mesajımı. ayrıca elbette yaptığının haklı bulunacak hiçbir tarafı yok, fakat bazı arkadaşlar eleştirinin dozunu kaçırmış bence.

ıyı kotu butuunn yorumlara cok tesekkur ederım arkadaslar oncelıkle benım konumla bırden fazla kez gırıp ılgılenen zamanlarını ayıran arkadaslar var onlar benı haksıızz goruyorlar ve okula karsı takındıgım tavrı haksız buluyorlar:))) ama olsun yaw benımle ılgılenmenız hosuma gıttı saolun tekarr tesekkur butonu kalkmıs kullanamıyorum maalesef:)) ben yaptıgımdan coooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooook pısmanım kı zaten bunu dıle getırıyorum yalnıs oldugunu da bılıyorum ama oss e gır demesı kolay da ıste gel de o stresı cekmeyı sen bana sor KORKUNC!! ben yınede sansımı deneyecegım arkadaslar sız de bana dua edın olur mu? kardesınız bır hata yaptı ama bu yuzden gelecegı kararmasın hatasını anladı artık yapmayacak onemlı olan dava mava bır sekılde okuması artık....

Yaa anlamıyorum. Madem özel okullar ticarethane niye seçtin, niye okudun, niye de hala okumaya devam etmek için çırpınıp dava açıcam falan diyosun... Haksızsın, hiçbir mahkeme de seni haklı bumaz, zaten param yok edebiyatı yapıyorsun, paranı boşa avukata harcama. Gir ÖSS ye yeniden ticarethane olmayan bir devlet üniversitesinde oku...
Hem kopya çek hem de okul karala, bu ne güzel iş yaaa.
VAkıf üniversitelerinin birer ticarethane lduğuna asla ama asla katlmıyorum. 3 özel üniversitede uzun süre bulundum. Birinde 6 yıl lisans ve y.lisans için. Diğer iksinde birer yıl basın halkla ilişkilerde çalıştım. O okullar ücretli öğrenci alıyorlar diye ticarethane mi oluyorlar. Bunu okulu seçerken de biliyordun seçmeseydin.
Ayrıa aldıkları her kuruşun da hakkını veriyorlar. O paralar ceplerine gitmiyorki, vakıf üniversitesi bunlar. YAni alınan her kuruş vakfın geliri, yani hiçbir şahsın bu paralardan geliri yok. Oalınan paralar, daha iyi eğitim olanakları sağlanabilsin diye alınıyor. Özel olduğu için ücret verip okula gelenlerde belli bir ekonomik düzeyde olduğu için verilen hizmetler, yol yemek gibi daha iyi şirketlerce veriliyor. İstanbul üniversitesinin tava yoğurdunu değil, sütaş yoğurt veriyorlar mesela....

Bu okulu seçerken bunu da bilerek seçme gerekirdi....
Ha asistan başkalarına kendi kopya veriyomuş diyosun... Bu iftiralar her okulda her önem her bölüm ve her asistan için yapılır. Gerçeklik derecesi nedir dersen bazan olabilir, o da insan... Ama bu senin koya çekebileceği anlamına gelmez...
Ben de 3.-4. sınıflardayken bazen takılınca sınavlarda bazı asistanlarım ufak hatırlatma cümleleri , ipuçları verirlerdi. Ama ben çook çalışkan bir öğrenciydim, asla ama asla kopya çekmedim, ders notlarım hep 85-100 arasındayı. Böyle bir öğrenci takılırsa biryerde ufak bişey hatırlayamazsa ipucu verilir, ama bu demek değilki avcuna, sıraya masaya yazdığı kopya metinlerini okuyup aynen sınav kağıdına geçirmesine izin verilebilir. Asla....
Hoş bence ben bunları boşuna yazıyorm... Sen hatanın farkında değilsin, pişkince üste çıkmaya çalışıyorsun, bu hatanı daha da affedilmez kılıyor....

arkadasım asıstanın yaptıgı dırek kopya cektırmek goz gore gore yanı neyse bu artık onemlı dııl ben bunu ortada olan haksızlıgı gostermek ıcın soyledım sadece ...
param yok dıye de edebıyat yapılmaz kı ayrıca bak buna gercekten coook uzuldum cunku ben burada sıze neden edebıyat yapma geregı duyayım kı ,bu sadce aptalca bosa zaman harcamak olur yanı burada sıze fakırım yada zengınım demem bana ne kazandırabılır kı...burası bır forum kımse kımseyı sahsen tanımıyor burdan bana gelcek maddı bır yarar yok sadce fıkır danısıyorum ne kadar seffaf danısırsam okadar ıyı akıl verılır yanı durumumu net anlattıgım surece verılecek akıllar daha net olur bu yuzden edebıyat yapmak anca bana zarar verır,neyse sen oyle gormussun herahlde ama oyle degıl...
ayrıca hatamı bılıyorum ve KABUL ETTIGIMI cook oncelerı de tekrarlamıstım kabul etmıyor degılım yanı verdıgım ornekler ve anlatmaya calıstıgım sadce herkese esıt davranılmadıgını gostermek napayım bana yararı yada zararı yok belkı bundan sonra ama burası bır derdım var degılmı bende bu duruma sınır oluyorum ve yazıp rahatlamak ıstıyorum....

canım çok üzüldüm gerçekten zaten canım sıkılıyor kafamçokkarıştı neyse gerçekten çekmeseydin keşke ama yapacak bir şey yok diyorsun.. bence tekrar gir öss ye...

ahucum kusurabakma ama
tüm ünvlerde yöntem budur
kopya çekerken yakalandıysan ceza 6 ay uzaklaştırma
b daha yakalnırsan atılma

sen dosun ki böle böle adaletsizlikler var bak
senn işinde tam adalet uygulamışlar bu da şine gelmyor ama şimdi

kuralları uygulamasalar sesin çıkmayacaktı
adaletszler demeyecektn

tüm üniversitelerde böyle değildir. asistana bağlıdır, kopyayı elinde bile görse görmezden gelen yada sadece kağıdını sınav bitimine kadar alan da vardır. ama vakıf üniversitelerinde malesef böyle. senin gibi burslu okuyan bi arkadaşım vardı not ortalaması 2,5 un altına indiğinde bursu kesilecek diye stres ve çalışmaktan mide hastası oldu resmen.

ahhucum bütün konularını biliyorum. bunu şimdi gördüm o kadar üzüldüm ki anlatamam, nedense içimde bi umut vardı çünkü. annene söyledin mi peki?

keşke yapabileceğim bişey olsa, keşke param olsa yada karşına biri çıksa da harcını karşılasa...:1no2:

tüm üniversitelerde böyle değildir. asistana bağlıdır, kopyayı elinde bile görse görmezden gelen yada sadece kağıdını sınav bitimine kadar alan da vardır. ama vakıf üniversitelerinde malesef böyle. senin gibi burslu okuyan bi arkadaşım vardı not ortalaması 2,5 un altına indiğinde bursu kesilecek diye stres ve çalışmaktan mide hastası oldu resmen.

ahhucum bütün konularını biliyorum. bunu şimdi gördüm o kadar üzüldüm ki anlatamam, nedense içimde bi umut vardı çünkü. annene söyledin mi peki?

keşke yapabileceğim bişey olsa, keşke param olsa yada karşına biri çıksa da harcını karşılasa...:1no2:
[/QUOTE
tesekuur ederımm bebegımm ya saol valla dusunmen yeterkaydirigubbakcemile5 naparsın aldık cezayı soyledım annneme yıkıldı kadıncagız naappsın ben zaten bılıyorsun onun ıcın daha cok o uzulecek dıye uzuluyordum ama atlatacak ınsallah oda dava acacagım sımdı bırdde okula bursumun devam etmesı ıcın dılekce verdım ,yalnız rektorle konusmak ıstedm ama bugun yoktu buyuk ıhtımal pzartesı bıdaha gıdıcem ve rektorle bakacam bursum devam etme ıhtımalı varsa davadan cekılırım cunku yardımcısıyla konustum oda bukadar cok kısının bursu kesıldıyse okul bır sekılde yardımcı olacaktır dedı ama bır cok kısı de dava acmayasın dıye oyalıyor olabılırler dıyor....

[/QUOTE
tesekuur ederımm bebegımm ya saol valla dusunmen yeterkaydirigubbakcemile5 naparsın aldık cezayı soyledım annneme yıkıldı kadıncagız naappsın ben zaten bılıyorsun onun ıcın daha cok o uzulecek dıye uzuluyordum ama atlatacak ınsallah oda dava acacagım sımdı bırdde okula bursumun devam etmesı ıcın dılekce verdım ,yalnız rektorle konusmak ıstedm ama bugun yoktu buyuk ıhtımal pzartesı bıdaha gıdıcem ve rektorle bakacam bursum devam etme ıhtımalı varsa davadan cekılırım cunku yardımcısıyla konustum oda bukadar cok kısının bursu kesıldıyse okul bır sekılde yardımcı olacaktır dedı ama bır cok kısı de dava acmayasın dıye oyalıyor olabılırler dıyor....

canım ya Allah anneciğine sabır versin biz genciz onlar kadar yaralanmayız. dualarım seninle...

ıyı kotu butuunn yorumlara cok tesekkur ederım arkadaslar oncelıkle benım konumla bırden fazla kez gırıp ılgılenen zamanlarını ayıran arkadaslar var onlar benı haksıızz goruyorlar ve okula karsı takındıgım tavrı haksız buluyorlar:))) ama olsun yaw benımle ılgılenmenız hosuma gıttı saolun tekarr tesekkur butonu kalkmıs kullanamıyorum maalesef:)) ben yaptıgımdan coooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooook pısmanım kı zaten bunu dıle getırıyorum yalnıs oldugunu da bılıyorum ama oss e gır demesı kolay da ıste gel de o stresı cekmeyı sen bana sor KORKUNC!! ben yınede sansımı deneyecegım arkadaslar sız de bana dua edın olur mu? kardesınız bır hata yaptı ama bu yuzden gelecegı kararmasın hatasını anladı artık yapmayacak onemlı olan dava mava bır sekılde okuması artık....
inşallah gönlünden geçen olur ama dediğim gibi kendini her türlü ihtimale hazırla.
senin için dua edicem:Saruboceq:

Ay ne tipler var yaa şaka gibi kimi kopya cekemiyo diye kıskanıyo kimi özel okulları koruyo :) şaka mısınız siz ya

:kahve::kahve::kahve:

Hatanı kabul etmen zaten senin için bir başlangıçtı.. Umarım herşey gönlünce olur bitanem... Yorumlarım sertti, çünkü zaten vakıf üniversiteleri için hep kötü konuşuluyor senin de hem kopya çekip hem de haksızlık yapıyorlar falan demen canımı sıktı... İnan devlet üniv. de de aynı şeyler oluyor. Asstenlar bazı sevdikleri öğrencilere kendileri bile kopya veriyorlar. Bu olay tamamen asistanın kişiliğiyle ilgili....
>Dediğim gibi umarım herşey gönlüce olur, bundan sonrası için söylenecek çok şey yok, dualarım seninle...

keşke hiç yaşanmasaymış bu talihsizlik ama işte öğrencilik böyle bişey ben de çekmişimdir kopya :=) Ama bi dakka ya niye herşey bitsin ki, bi dönem ara vereceksin sonra aynen devam. Sadece yarım dönem uzuyor okulun. Madem bursunu da kaybettin, ya özel burs arayacaksın ya da az buçuk iş bulup çalışacaksın. Sonuçta hata senin hatan mecburen bi yolunu bulacaksın. Umutsuzluğa kapılma lütfen, farzet ki okulu yarım dönem dondurdun.. sakın pes edeyim de deme, bu durumu yaşayan tek öğrenci sen değilsin emin ol. Altından kalkabilirsin.

sana yapılan bir haksızlıksa eğer,(evet biraz ağır olmuş cezası) kopya çekmek de çalışanlara çok büyük haksızlıktır..:1closedeyes: yine de üzüldüm,umarım senin için en iyisi olur,umarım altından kalkabilirsin...:Saruboceq:

Son düzenleme:
..........................................................................................!

Son düzenleme:
Back
X