Benim de aklıma gelmezdi Allah korusun eniştemin ninesi dedesi ölünce arayıp başsağlığı dilemek - haberim bile olmazdi hatta.
Tavirdan falan değil de yani, ne bileyim. Aramıyorum genelde böyle durumlarda. Ne diyecegimi bilmiyorum. İş arkadaşımin da ninesi öldü geçen ay, bir şey diyemedim çünkü sevmiyorum böyle konulari açmayı. Kız memleketten dönmüş, masasına oturmuş, sohbet etmeye başlamış. Canını sıkmak istemedim.
En yakin arkadaşımın da dedesi ninesi öldü, onlara da başsağlığı dilediğimi hatirlamiyorum.
Ayrıca benim de birkaç sene önce dedem öldü, laf olsun diye başsağlığı dileyenler oldu ama yani benim icin 'ay destek oldu' hissi olmadı, adet yerini bulsun diye açılmış telefon mu beni rahatlatacak?
Geçen böyle bir konuda buna benzer yorum yazdım, begenmedimlere boğuldum ama benim görüşüm bu yönde. Sevdiğini kaybeden insanların çetele tutması bana yanlış geliyor, şu aradu su aramadı diye. O an laf olsun diye değil,gerçekten destek olan , ne bileyim evine yemek taşıyan,sana sarılan, çocuğuna bakan arkadaşın falan ekstra değerlenir elbet ama aramayan insana da aramadı diye kızmak saçma. Sanki o arasa , yalandan iki sabır diledi hayatında ne değişecek ki.??
Konuya gelince de ilişme eşine. Kardeşin de sevmiyormus işte onu, gelmesine gerek yok düğüne. Soran olursa şehir dışında işi çıktı dersin