• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Her Şey Karşılıklı Mı?

Herkese merhaba,
Eşimle ikili ilişkilerimiz gayet iyi.Fakat yakın zamanda dedesini,nenesini hastalıktan ötürü kaybetti,malesef.Bu kayıplar onu psikolojik olarak sarstı.Daha da bir sessizlesti.Bu süreçte onun yanında olduğumu hissettirmeye çalıştım.Kızkardeşim ve erkek kardeşim eşime başsağlığı dileğinde bulunmadılar.Bir mesaj dahi yazmadılar.Şimdi erkek kardeşim evlenme sürecine girdi.Sen kardeşinin düğününe git ama ben gitmem diyor.
Ben de ona her şey karşılıklı değil bu hayatta, diyorum.Sonucta yaşça büyüksün ve olgun düşünüp o düğüne birlikte gidelim,diyorum.Esimi bu konuda nasıl ikna edebilirim?
Sen de epeyi uyaniksin hemşire...Demek karşılıklı değil .. vallahi değil düğün yüzlerine bakmam

Özür dilerim,gözümden kaçmış.Esimi bugüne kadar kimseye şikayet etmedim.Kardeşlerim hoşlanmıyor eşimden.
Bu cenaze olaylarında insan düşmanı da olsa arar bi başsağlığı diler yani eşinizden hoşlanmamaları aramamak için bir sebep değil. Eşiniz sonuna kadar haklı. Ben olsam değil düğüne gitmek o kişiyle asla görüşmezdim.

Bende olsam gitmem valla
Bir başsağlığı dilemek zor mu ya
Elalem yapar yani
Çok ayıp
Eşin haklı

Evet,tabiki.Sonucta bir taraf eşim diğer taraf da kardeşim.Kardeslerim umursamadılar.

O zaman esinizde onlari umursamamakta hakli. Dügün icin üstüne gitmeyin, fatura size kesilir. Ve hayatda hersey karsilikli degil, ama kardeslerinizin esinizin kayiplarini umursamamasi kabul edilir degil.

Herkese merhaba,
Eşimle ikili ilişkilerimiz gayet iyi.Fakat yakın zamanda dedesini,nenesini hastalıktan ötürü kaybetti,malesef.Bu kayıplar onu psikolojik olarak sarstı.Daha da bir sessizlesti.Bu süreçte onun yanında olduğumu hissettirmeye çalıştım.Kızkardeşim ve erkek kardeşim eşime başsağlığı dileğinde bulunmadılar.Bir mesaj dahi yazmadılar.Şimdi erkek kardeşim evlenme sürecine girdi.Sen kardeşinin düğününe git ama ben gitmem diyor.
Ben de ona her şey karşılıklı değil bu hayatta, diyorum.Sonucta yaşça büyüksün ve olgun düşünüp o düğüne birlikte gidelim,diyorum.Esimi bu konuda nasıl ikna edebilirim?
Ayni sey sana yapilsaydi gidermiydin? Bende gitmezdim adami rahat birak bence

Benim de aklıma gelmezdi Allah korusun eniştemin ninesi dedesi ölünce arayıp başsağlığı dilemek - haberim bile olmazdi hatta.
Tavirdan falan değil de yani, ne bileyim. Aramıyorum genelde böyle durumlarda. Ne diyecegimi bilmiyorum. İş arkadaşımin da ninesi öldü geçen ay, bir şey diyemedim çünkü sevmiyorum böyle konulari açmayı. Kız memleketten dönmüş, masasına oturmuş, sohbet etmeye başlamış. Canını sıkmak istemedim.
En yakin arkadaşımın da dedesi ninesi öldü, onlara da başsağlığı dilediğimi hatirlamiyorum.
Ayrıca benim de birkaç sene önce dedem öldü, laf olsun diye başsağlığı dileyenler oldu ama yani benim icin 'ay destek oldu' hissi olmadı, adet yerini bulsun diye açılmış telefon mu beni rahatlatacak?
Geçen böyle bir konuda buna benzer yorum yazdım, begenmedimlere boğuldum ama benim görüşüm bu yönde. Sevdiğini kaybeden insanların çetele tutması bana yanlış geliyor, şu aradu su aramadı diye. O an laf olsun diye değil,gerçekten destek olan , ne bileyim evine yemek taşıyan,sana sarılan, çocuğuna bakan arkadaşın falan ekstra değerlenir elbet ama aramayan insana da aramadı diye kızmak saçma. Sanki o arasa , yalandan iki sabır diledi hayatında ne değişecek ki.??
Konuya gelince de ilişme eşine. Kardeşin de sevmiyormus işte onu, gelmesine gerek yok düğüne. Soran olursa şehir dışında işi çıktı dersin

Evet dede, nene çok sevilir çok kiymetlidir ama bir anne/baba gibi olamaz. Düşünüyorumda yakınımda birinin dedesi/nenesi ölse ararmıydım. Gördüğüm yerde başsağlığı verirdim ama özellikle aramazdım sanırım. Veya sosyal medyadan paylaşılıyor artık böyle haberler ordan sabırlıklar dilerdim herhalde.
Eşiniz kardeşiniz karşıklıklı hoşlanmıyor belli, eşinizde bu durumu firsata çevirmiş. Eğer vefat olmasaydı ailede, ozamanda düğün zamanı başka bişey çıkarırdı bence.
Oraya kardeşi için değil sizin için gelmeli, yanınızda olmalı. İyi ve kötü günde eşler birbirine söz verir, siz onun kötü gününde yanında olmuşsunuz oda sizin iyi gününüzde yanınızda olmalı. Gelmemesi kardeşinizin düğün günü umrunda bile olmaz ama siz unutmasınız.
Ha kendini bukadar naza çekip gelmek istemiyorsada gelmesin.
Madem herşey karşılıklı, illaki onunda ailesinde bir düğün dernek olur zamanı gelince sizde ona göre davranırsınız.

Ama kardeşimi tanıyorum ilişkimiz kopar şayet eşimle gitmezsek.

Kardeşinizin huyunu suyunu tartıyorsunuz n2 güzel eşinizin ki neden size basit geliyor. Hayat arkadaşınızı neden ezdiriyorsunuz. Cenazesi olduğunda aramayan aileye ayar vermeyip, düğün zamanı eşinizi iknaya çalışıyorsunuz, kusura bakmayın yanlış düşünüyorsunuz

Benim de aklıma gelmezdi Allah korusun eniştemin ninesi dedesi ölünce arayıp başsağlığı dilemek - haberim bile olmazdi hatta.
Tavirdan falan değil de yani, ne bileyim. Aramıyorum genelde böyle durumlarda. Ne diyecegimi bilmiyorum. İş arkadaşımin da ninesi öldü geçen ay, bir şey diyemedim çünkü sevmiyorum böyle konulari açmayı. Kız memleketten dönmüş, masasına oturmuş, sohbet etmeye başlamış. Canını sıkmak istemedim.
En yakin arkadaşımın da dedesi ninesi öldü, onlara da başsağlığı dilediğimi hatirlamiyorum.
Ayrıca benim de birkaç sene önce dedem öldü, laf olsun diye başsağlığı dileyenler oldu ama yani benim icin 'ay destek oldu' hissi olmadı, adet yerini bulsun diye açılmış telefon mu beni rahatlatacak?
Geçen böyle bir konuda buna benzer yorum yazdım, begenmedimlere boğuldum ama benim görüşüm bu yönde. Sevdiğini kaybeden insanların çetele tutması bana yanlış geliyor, şu aradu su aramadı diye. O an laf olsun diye değil,gerçekten destek olan , ne bileyim evine yemek taşıyan,sana sarılan, çocuğuna bakan arkadaşın falan ekstra değerlenir elbet ama aramayan insana da aramadı diye kızmak saçma. Sanki o arasa , yalandan iki sabır diledi hayatında ne değişecek ki.??
Konuya gelince de ilişme eşine. Kardeşin de sevmiyormus işte onu, gelmesine gerek yok düğüne. Soran olursa şehir dışında işi çıktı dersin
Haklı olduğun yerler var. Hatta bende senin gibiyim. Bu enistenin yerine olsam giderdim mesela düğüne ama adam gitmek istemiyor demek ki. Zorlamak anlamsız

Herkese merhaba,
Her şey karşılıklı değil ama cenaze gibi bir olayda sırf eşinizden hoşlanmadıkları için aramadılarsa ben eşimden benimle düğüne gelmesini beklemezdim.
Kardeşiniz eşinizi yakın görmüyorsa neden düğüne gelsin ki. Yakın görüyorsa cenazede aramalıydı. Israr etmeyin bence.

Back
X