Her şey üst üste geldi...

osgex

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Şubat 2011
157
6
46
Denizli
Hangi birini çözeceğimi şaşırdım.
1- yalnız yaşıyorum.( ama harbi yalnızım şöyle dışarı çıkıp kafa dağıtacağım bir tane bile arkadaşım yok)
2- Sevgilimle sürekli kavga ediyoruz barda çalıştığı için...o yüzden görüşemiyoruz görüşünce de kavga hep
3- Babamla aram çok bozuk para göndermiyor ev kirası faturaları falan ödeyemedim.
Yüksek lisans için kursa gidiyordum kurs ücretini ödeyemediğim için artık gidemiyorum.

Denediğim çözümler:
1-Babam hatalı olmasına rağmen özür diledim kabul etmedi arama bir daha dedi... Konu da şu: Dişlerimden ameliyat olmuştum dikişlerim kanadı o yüzden sınava gidemedim.Rapor aldım.Aynı sınava yine girebileceğimi bir türlü anlamadı bağırdı çağırdı konu olay büyüdü.2 aydır görüşmüyor benimle.
2-İş başvurusu yapmıştım 4 yere kabul edilmedi..

Ha bir de sevgilim öyle kafede falan çalışmama izin vermiyor o çok süper bir yerde çalışıyor ya sanki! Gerçi kafe fiyatları ev kirasına bile yetmiyor ya...

Kafayı yiyeceğim... Ne yapmam lazım
Yalnız yaşamak çok zor..

Yalnız yaşayan bir kız parasız bırakılır mı yaaa..

Sevgilinle adam akıllı konuşup hemen idareten bi işe girmen lazım. Part time bir magazada çalışabilirsin. İşe alım sirkulasyonu cok fazla o sektörde. Buarada hangi sınavı kaçırdın Ales'e mi girmedin?

babanın tavrını anlayamadım... Aileden başka kimse yok mu seninle ilgilenecek, annen sağ mı sadece babadan bahsetmişsin :26: Bir baba kızını nasıl böyle zor durumda bırakır anlamıyorum...Ben ailemle yaşayıp kendi paramı kazanmama rağmen hala babacım paran var mı diye sorar. Hangi ildesin ? Arkadaşların dediği gibi mağazacılık sektöründe bir sirkülasyon var, marketlerde tanıtım yapmak vs. de olabilir.

Ha bir de sevgilinize bu kadar ipleri vermeyin, annen baban değil çalışmana karışamaz karnını o mu doyuruyor? Gökten para inmeyeceğine göre...Ayrıca çalışmak anayasanın 49.maddesinde belirtildiği gibi herkesin "hak" ve görevidir. Haklarınıza müdahalede bulundurmayın lütfen.

Son düzenleme:
Bende bir dönem maddi konudan senin konumundaydım çokkk parasız kaldım düşün artık ekmak alacak bile paramın olmadığı zamanı bilirimanneden babadan zerre yardım yok annemin 2 tane evi bir tane dükkanı var babamın da 1 evi var tabiii kendi dünyalarını kurmuşlar bense onlar için ayak bağından başka birseydeğilim ... Ikiside baska baska insanlrla evli para istediğimde teli yüzüme kpatırlardı hep o yıllarda .sevgili mi ona hiç zamanım olmadı sonra gündüz 1 kaç saat tezgahtarlık cumartesi pazar full saat akşamda bir güvenlik firmasında göreve girdim bu 6 ay böyle sürdü yani uykusuz lanet günler okul yıllarımdaydı hatta lise 3 sonra lise 4 te geçtim sonra sağlık lisesinde okuduğum için polikliniklerden birine işe girdimm sonra geçti o günler şimdi mi ataması cıkmış bir hemşireyim ... Hepsinin biricik kızıyım can taneleri ...diyeceğim o ki bu senin hayatın kimsenin sana yardımı yok kendi ayakların üstünde dur başta iş seçme ne iş olursa yap yetmiyorsa 2 iş yap erkek arkadasına daresti çek derim ... Sonuçta geçinmek zorundasın eger borçlar birikirse darboğaza düşüyorsun daha kötü oluyor ...

nice babalar var bir bilsen ?

Neyse ailevi konulara çok girip konuyu dağıtmak istemiyorum...Tek çözüm işe girmek sanırım ah bir bulsam...

Neyse ailevi konulara çok girip konuyu dağıtmak istemiyorum...Tek çözüm işe girmek sanırım ah bir bulsam...

üniversite öğrencileri özel dersle çok uçuk paralar kazanabiliyor , yada makale vs. yazarak biz üniversitedeyken ingilizce makale yazarak bir ödevden 200 lira kazanırdık en az.

Ama kira,yaşam giderleri vs. olarak ele alırsak senin epey bir paraya ihtiyacın var öyle part time çalışarak sanırım kiranın bile yarısını anca çıkarırsın...Ailenle tekrar konuşmayı dene bence, evden atılacağını belirt. Gerekirse konuşabileceğin başka aile büyükleri varsa onlara söyle.

Ailenin senden istedigi baska birsey mi var? Onlarin dusuncesi, plani ne?
Mesela yanlarina tasinip, is bulman, kursa da orda devam etmen gibi?
Bana sanki bir tur caydirma politikasi uyguluyorlarmis gibi geldi. sunu sunu yaparsak, kendi de yapamayacagini anlayip dedigimize gelir misali...
Ne bileyim, hadi git tek yasa, para da yok sana, ne olursan ol mu dediler... Sanki atladigin yerler var gibi geldi bana...

hemşire olmak dışında kendim yazmıs gıbı okudum, hayat hikayen ne kadar etkiledi ne kadar aynı çok şaşırtıcı......konu sahibi için demem gerekenleride ziyadesiyle söylemişsiniz ağzınıza sağlık..

Beklenti çok fazla ve geçmişe dayanıyor.Dershaneye hiç gitmedim ben.Lisede de son sene bazı problemler yüzünden hiç okula gidemedim.O yüzden babamın istediği bölümü kazanamadım. Hukuktu.Yetmedi puanım.4 yıllık işletme bölümüne girdim.O da böyle bu bölümü okusan ne oluur okumasan ne oluuuurrr gibi düşünüyor...Ben de okulda kalıp akademisyen olmak için uğraşıyorum.

Ama işte husumetimiz bir türlü bitmedi.Zaten kitap parası falan istediğimde söylene söylene gönderiyordu.Saçma sapan bir bölüm okuyorsun elin oğlu tıp okuyor onlar bile bu kadar kitap almıyor falan diye.

onceligin hep kavga ettigin sevgilinden kurtulmak olsun
sonrasindada in$allah i$ bulup hayatini duzene sokabilirsin
hem babadan çek hem elin oglundan revami bu sana

cok uzuldum fakat deno2008in yazdıkları hepimize ornek olsun.
babanla barısırsın sonra yine sorun olur, belli ki kendi ofkesini senin ihtiyaclarını gormezden gelerek cıkarıyor,
asıl sen kendi ayakların uzerinde durmaya calıs,
bolumunle ilgili bir is bulana kadar gecici olarak part time servis-tanıtım-kasiyerlik vb islere basvur, ozel ders ilanları ver, dilin iyiyse cevirmenlik işine gir.
bunların hepsini bir arada yaparak bile kıt kanaat gecindigimi bilirim.
ev arkadaslıgını da pansiyon gibi dusun, dost olmayı bekleme, herkes sınırını bildigi surece sorun olmaz.
yabancı uyruklu ogrencileri de dusunebilirsin, turkler kadar mızmız olmuyorlar hem dilin de gelisir.
erkek arkadasın istedigi kadar itiraz etsin, ya sana alternatif koyacak ya da sorun cıkarmayı bırakacak.
hem elin kızlarıyla eglencelerde hem de senin gayet makul is yerlerindeki calısmana itiraz...
uzerinde bu kadar soz sahibi olmasına, bunu hak gormesine izin verme.
sahiplendiginden boyle davranıyor diye dusunsen kendini teselli etsen de ilerde daha buyuk soruna yol açıyor

Bulamadım hiç arkadaşım yok geçen sene ilanla birini bulmuştum anlaşamadıkkk korkuyorum düzenim bozulur yine diye.Ama çaresiz kalırsam ilan veririm

Kusura bakma ama ben öğretmenim tek başıma kalıyorum zor geçiniyorum.Öğrencinin üstelik maddi sıkıntısı olan birinin ev arkadaşı almama gibi bir lüksü olamaz.İlk olarak maddi yükünü hafifletmen için bu şart.Bir öğrenci için çok lüks bir durum tek başına eve çıkmak.Yurtta kalma durumun yok mu ?

Son düzenleme:
Allah o babana akıl fikir merhamet wersinnn
Genç bi kız helede tek başına yaşıyorsa parasız pulsuz bırakılır mı ya, ben böyle babanın içine edeyimm
İş başvurularına ara wermeden dewam et, erkek arkadaşınında maaşallahı war..
o çalışabilir sen istediğin yerde çalışamazsın, adama bak hele !!!
Sanki keyiften diyosun cafede çalışayım diye, para lazım paraa napalım, ozaman kendisi wersin sana.
Az içsin biraz, sana destek olsunn.............

canım sevgilin ya senin maddi sıkıntını bi şekilde gidersin yada işe girmene laf etmesin. o ne öyle ? bi çözüm bulabiliyosa sende evde otur sanki çok meraklıyız biz çalışmaya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…