• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Her şeye ağlıyorum nasıl yenebilirim

siyah_in_ci

Guru
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2009
109
3
296
Ankara
Merhaba arkadaşlar benim sorunum çok büyük artık aşırı rahatsız oluyorum özellikle aile içinde daha baskın normal bişi konuşurken bile benimle ilgili ters bişi söylesinler kendimi savunamıyorum hemen gözlerim doluyor sesim titriyor gözyaşlarım sel oluyor normalde filme falan ağlamam kendimi tutarım ama bişi olsun konuşmam gereksin bi konuda açıklama yapmam gereksin asla tutamıyorum kendimi engel olamıyorum buda beni çok zayıf gösteriyor çok üzülüyorum bu duruma bunu nasıl yenebilirim bu sorunu yaşayanlar var mı psikologada gitmek istemiyorum ağlamama ilacı olsa içicem valla o derece muzdaribim nolur yardımm

Merhaba arkadaşlar benim sorunum çok büyük artık aşırı rahatsız oluyorum özellikle aile içinde daha baskın normal bişi konuşurken bile benimle ilgili ters bişi söylesinler kendimi savunamıyorum hemen gözlerim doluyor sesim titriyor gözyaşlarım sel oluyor normalde filme falan ağlamam kendimi tutarım ama bişi olsun konuşmam gereksin bi konuda açıklama yapmam gereksin asla tutamıyorum kendimi engel olamıyorum buda beni çok zayıf gösteriyor çok üzülüyorum bu duruma bunu nasıl yenebilirim bu sorunu yaşayanlar var mı psikologada gitmek istemiyorum ağlamama ilacı olsa içicem valla o derece muzdaribim nolur yardımm

Ayni ben :-( o yuzden kavgadan tartismadan oldugunca uzak kalmaya calisirim cunku sinirlenince veya ustume cok gelindiginde veya kendimi ifade edemedigimde hemen aglamaya baslarim... yani tek çarem tartismalardan uzak kalmak ve susmak...

kafa yapınızı değiştirerek ve özgüveninizi arttırarak.

cevap veremeseniz bile içten kendinizi bilirseniz üzülmezsiniz.
İnanın cvp verirken çoğu zaman pişman olabiliyorsunuz
Biri beni kırdığında misliyle kırıcı olabiliyorum ve sonra çok üzülebiliyorum

İnanın cvp verirken çoğu zaman pişman olabiliyorsunuz
Biri beni kırdığında misliyle kırıcı olabiliyorum ve sonra çok üzülebiliyorum

cevap vermek zorunda değilsiniz. cevap verirken kırıcı olmayabilirsiniz. ben yazdığımı bu anlamda dedim zaten.

biri negatif bir şey söylerse benim hakkımda kendimi savunurum, karşı atakta bulunmam. eğer kendimi savunamayacağım bir durumdaysam, ya da karşımdaki çok saçma bir şekilde bana saldırıyorsa da kendimi savunmam bile ya dalga geçerim, ya geçiştiririm, içten içe kendimi bilmem yeterli, etrafımda beni tanıyan insanlar varsa onlar da işin gerçeğini bildiği için takmam.

arkamdan konuşanları bile bu şekilde takmıyorum ben hatta kendimi savunmama fırsat bile olmuyor biri arkamdan konuştuğumda ama beni tanıyanlar konuşanın yalan söylediğini biliyor ve kendileri içten inanmadıkları gibi hatta karşılığında haberim bile olmadan beni savunuyorlar.

eğer kendinize ve etrafa net olursanız, katı kurallarınız olursa saygı konusunda, kendiniz bunu aşmaz karşınızdan da bunu talep ederseniz, yapıcı olduğu takdirde eleştiriye açık olduğunuzu bilirse insanlar üzülmezsiniz saldırma laflarına.

durum bu kadar basit aslında.

Cnm öncelikle gerçekten psikolojik destek alman lazım.Bizim burada söyleyeceklerimiz işe yaramayacaktır.Çok büyük bir sorun değil bir kaç görüşmeden sonra bile halledilir.

Anlıyorum bende aynısıydım özellikle nişanlımla bir sıkıntım olduğunda resmen kendimi açıklayamadığım için ağlamaktan tartışmalar büyüyor ve haksız oluyordum. Ama tartışa tartışa bu duruma kendimi alıştırarak düzeldim. Nişanlım hep söylüyordu çok güçsüzsün çok kırılgansın ben hep yanında olmayacağım hayata karşı daha güçlü olmalısın sana bunu öğreticem diye gerçekten de öğretti. Çok tartıştık ve bu iyi bir şey değil biliyorum ama ben daha güçlendim. Artık ağlamıyorum kendimi savunuyorum (ama bu kez de çok sert bir insan olduğumdan yakınıp eski halime dönmemi istedi :D ) açıkçası bunun çocuk ce gençlik döneminde çok narin olmamdan kaynaklandığını düşünüyorum sende benim gibi yetişmişsindir kibarcıkkk :)

Bunun özellikle aile içinde olduğunu belirtmeniz, aile bireylerinden muhtemelen çok az övgü ve takdir alabildiğinizi düşündürdü bana. Doğal olarak en ufak birşeyi bile bi saldırı olarak algılayıp aşırı tepkiler veriyorsunuz. Belli ki aile bireylerinin özgüveninizi kırıcı davranışları sizde eleştirilere karşı fazlaca hassasiyet yaratmış. Bir psikologdan yardım almanız tabiki iyi olur, eğer gitmeyecekseniz iş başa düşüyor: Özgüveninizi yeniden inşaa etmeye çalışarak başlayın işe. (psikologların yazdığı çok yararlı teknikler içeren kitaplar var özgüven ile ilgili)

cevap vermek zorunda değilsiniz. cevap verirken kırıcı olmayabilirsiniz. ben yazdığımı bu anlamda dedim zaten.

biri negatif bir şey söylerse benim hakkımda kendimi savunurum, karşı atakta bulunmam. eğer kendimi savunamayacağım bir durumdaysam, ya da karşımdaki çok saçma bir şekilde bana saldırıyorsa da kendimi savunmam bile ya dalga geçerim, ya geçiştiririm, içten içe kendimi bilmem yeterli, etrafımda beni tanıyan insanlar varsa onlar da işin gerçeğini bildiği için takmam.

arkamdan konuşanları bile bu şekilde takmıyorum ben hatta kendimi savunmama fırsat bile olmuyor biri arkamdan konuştuğumda ama beni tanıyanlar konuşanın yalan söylediğini biliyor ve kendileri içten inanmadıkları gibi hatta karşılığında haberim bile olmadan beni savunuyorlar.

eğer kendinize ve etrafa net olursanız, katı kurallarınız olursa saygı konusunda, kendiniz bunu aşmaz karşınızdan da bunu talep ederseniz, yapıcı olduğu takdirde eleştiriye açık olduğunuzu bilirse insanlar üzülmezsiniz saldırma laflarına.

durum bu kadar basit aslında.

insanların saçmalıklarını kapasitelerini ne kadar samimi olup olmadığını biliyorum ama
Tahammül edemiyorum bazen
o an için söylenen gereksiz bir söz karşılıksız kaldığında size kardır karşılık bulduğunda pişmanlığa dönüşüyor
Net biri olduğumu ve gereksiz bulduğum davranışlara tahammül edemediğimi çevremdekiler biliyor eleştiride alıyorum ama ben buyum heraldeo_O
Kontrolü olmak güzel olabilirdi:KK14:

Bu aralar zor bir surecten geciyo olmalisin ya da hala bilinc altinda bitiremedigin kotu olaylar

Kendimden biliyorum ben de oyleyim destek alabilirsin

Bence aşağılanmakta olabilir ama fazla el üstünde tutulduğu zamanda insan eleştiriye gelemez hale gelir kendimden bildiğimden söylüyorum. Normal şekilde insanlar birbirini eleştirerek şakalaşır ben ona bile alınır bir haldeydim kavga ederken asla cevap veremez haldeydim kaçmak çözüm değil bence yakın çevrenden başlayarak kendini tartışmaya alıştırmalısın diye düşünüyorum. İnşallah çözüm olur bende psikologa gitmiştim o benim neyde tıkandığıma yaklaştı ağlamamı durdurduğum için doluyormuşum mesela, içinde tutmamalı insan :/

insanların saçmalıklarını kapasitelerini ne kadar samimi olup olmadığını biliyorum ama
Tahammül edemiyorum bazen
o an için söylenen gereksiz bir söz karşılıksız kaldığında size kardır karşılık bulduğunda pişmanlığa dönüşüyor
Net biri olduğumu ve gereksiz bulduğum davranışlara tahammül edemediğimi çevremdekiler biliyor eleştiride alıyorum ama ben buyum heraldeo_O
Kontrolü olmak güzel olabilirdi:KK14:

insan karşısındakini değiştiremez kendini değiştirebilir ancak, o yüzden karşıdakinin ne düşündüğü ne söylediğindense kendi tavrımız belirleyici rol oynar bu tip şeylerde. kontrol de bizim elimizde.

Yorum yapan arkadaslar Özgüvensizlikmidir bunun nedeni ?

Tweety uzaktan tabiki kesin bişey söylemek doğru olmaz. Bireyin yaşı, işi, ailevi ilişkileri, karakteri vs gibi birçok durum değerlendirilmeli. Ancak anlattığı kadarıyla bir özgüven eksikliği göze çarpıyor. Aile bireyleri tarafından fazlaca eleştirilmiş, takdir görmemiş ve bununla paralel olarak özgüveni zedelenmiş birini görüyorum üyenin yazdıklarında.

Öncelikle hepinize teşekkür ederim ailemin küçük yaştan beri nazlı büyütülen tek kızları oldum evet ama bu kadar güçsüz değildim belki istediğim bişeyi elde etmek için kullanmışımdır en fazla gözyaşlarımı küçükken yani klasik nazlanmalar şuanda üniv mezun oldum etkisi varmı bilmiyorum şuan işsiz olmamın ama son 2 yıldır belirginleşti bu daha alıngan ve savunmasız olmaya başladım aslında sert mizaçlı biriyimdir her şeye ağlamam lisede arkadaşlarım hiç ağlamamamı takdir ederlerdi çok güçlüsün diye yani sıradan şeylere film fln ağlamam hiç ama bi patlamamı onuda bilmiyorum kişisel gelişim kitapları çok okudum beni bu yönde geliştirecek duygu kontrolünü öğreten bir kitap varsa tavsiyeniz zevkle okurum yine sadece aileden kastım dediğim gibi dışardan sert ve güçlü görünürüm hemen açmam duygularımı daha saklayabiliyorum belkide ailem en yakınım olduğu için onlara saklayamıyorum engelleyemiyorum kendimi kaldı ki ağlamamı sağlayan konudaki olayı gözümde canlandırsam yine gözyaşlarım akmaya başlıyor bilmiyorum ki ne yapmalı psikiyatrlar gördüğüm kadarıyla hap vermeyi adet edinmiş ki uyuşturarak duygularımı bastırmak pekde mantıklı gelmiyor kendim aşmak istiyorum dolayısıyla kendisi ve çevresinde yaşamış olan tavsiyesi olan varsa diye de yardım :)

Öncelikle hepinize teşekkür ederim ailemin küçük yaştan beri nazlı büyütülen tek kızları oldum evet ama bu kadar güçsüz değildim belki istediğim bişeyi elde etmek için kullanmışımdır en fazla gözyaşlarımı küçükken yani klasik nazlanmalar şuanda üniv mezun oldum etkisi varmı bilmiyorum şuan işsiz olmamın ama son 2 yıldır belirginleşti bu daha alıngan ve savunmasız olmaya başladım aslında sert mizaçlı biriyimdir her şeye ağlamam lisede arkadaşlarım hiç ağlamamamı takdir ederlerdi çok güçlüsün diye yani sıradan şeylere film fln ağlamam hiç ama bi patlamamı onuda bilmiyorum kişisel gelişim kitapları çok okudum beni bu yönde geliştirecek duygu kontrolünü öğreten bir kitap varsa tavsiyeniz zevkle okurum yine sadece aileden kastım dediğim gibi dışardan sert ve güçlü görünürüm hemen açmam duygularımı daha saklayabiliyorum belkide ailem en yakınım olduğu için onlara saklayamıyorum engelleyemiyorum kendimi kaldı ki ağlamamı sağlayan konudaki olayı gözümde canlandırsam yine gözyaşlarım akmaya başlıyor bilmiyorum ki ne yapmalı psikiyatrlar gördüğüm kadarıyla hap vermeyi adet edinmiş ki uyuşturarak duygularımı bastırmak pekde mantıklı gelmiyor kendim aşmak istiyorum dolayısıyla kendisi ve çevresinde yaşamış olan tavsiyesi olan varsa diye de yardım :)

İster fazla nazlı büyütülelim ister fazlaca eleştirilelim, dengede olmayan herşey sorun yaratır, doğru bir benlik değerlendirmesi yapamaz kişi. Olduğunuz gibi davranın, doğanıza aykırı yaptığınız herşey baskı yaratır üzerinizde. Ağlamak istiyorsanız ağlarsınız bu kadar basit aslında. Bu kadar kontrollü ve güçlü görünme çabası sizi sıkıntıya sokar. İlle de psikiyatra gidip ilaç kullanmanız gerekmiyor ki bence sizin durumunuzda hiç gerek yok. Bir psikologla düzenli terapiler alabilirsiniz..

Back
X