Her şeye muhalefetmişim...

Herkese merhaba,

8 aylık bir ilişkim vaR. Daha önceki geçiş yaptığım üniversitemden kendisi beni tanıyormuş ama ben onu tanımıyordum, üst dönemimmiş. İkimiz de 26 yaşındayız.

daha önce hiç ilişkim olmadı ve açıkçası flört etme konusunda da pek iyi Değilim. Biraz yabaniyim galiba bu konularda :KK45: sevgilim de hemen insanlarla iletişim kurabilen, girişken,sıcakkanlı biri zaten öyle olmasa bizim ilişkimiz başlayamazdı.

birbirimizi çok seviyoruz. Kendisi de Allah var çok iyidir bana karşı. Yani Nazımı çeker, benden daha sakindir, küsünce gurur yapmaz genellikle adım atar ya da ben adım atsam bile uzatmaz,uzlaşıcı insandır.

Sorunuma gelirsek, kendisi benim her şeye muhalefet olmamdan şikayetçi. Aslında öyle sivri ve geçimsiz bir insan değilimdir. işin komik yanı ise çocukluğumdan beri evde de babamdan duyduğum söz şudur "bi kere de tamam de kızım!" :KK53:
örnek vermem gerekirse mesela bir şey konuşuyoruz şimdiyle ilgili ya da gelecekle ilgili ben fikrimi söyleyince "neden bi kere de tamam demeyip hemen bi şeyler diyorsun, bir kere tamam de, bir kere ya!" diyor. Yani o kadar dert etti kendine. sadece biri bi şey dediğinde "neden,Nasıl,niye,ama neden öyle, ama neden böyle" diye sorgulayan biriyim.( toplumda hep böyle Değilim, daha çok yakınlarıma) Öyle dediği gibi muhalefet olmak gibi bi niyetim yok. Bir de kendisi iç anadolulu, ben sahilde büyüdüm,daha ataerkil bir ortamda büyümüş. kafasından kuruyor, bu şimdi böyleyse ileride her şeyi kafasına göre yapar diyor ve kendince bana şimdiden "söz geçirmeye" çalışıyor. Hatta bana geçenlerde "beni korkutuyorsun" dedi. Kaldı ki gayet sakin bir hayat yaşıyorum, müdahale edilecek bir yanı bile yok. Aslında kendisi de öyle baskıcı değildir. Mesela Konuşurken kadın şöyle yapmalı, böyle olmalı vs diyor ben de neden sadece kadın yapıyor, neden şöyle, neden böyle diyorum... Oradan film kopuyor..

Erkekler konusunda çok tecrübeli Değilim açıkçası. Neyi yanlış yapıyorum da bu Adam bu kadar yakınıyor benden. anneme göre biraz daha kurnaz konuşmalıymışım. Ama bazen öyle şeyler diyor ki, bi şey demeden duramıyorum :ukala: daha farklı mı konuşmalıyım ?
6 yillik evliyim.
Ben senin gibiyim, esin sevgilin gibi.
Sana tek diyecegim kosarak uzaklas.
Sevgilin koyden bir kiz bulsun, sen entellektuel birini.
Neden diye sorma. Anlata anlata bitmez cunku.
 
İç Anadolu nun bir köyünde büyümüş kendisi. Ataerkil bi kafa yapısı var doğru. ancak iyi yönü, çok merhametli ve çok seviyor beni. o yüzden böyle düşünceleri olsa da benim mutsuz olduğumu görünce vazgeçiyor hemen. Bazı söylediğim şeyleri yanlış da anlıyor dediğiniz gibi. çünkü kafasının içi de çevresinden dolayı çok dolu kadınlarla ilgili kötü senaryolar var kafasında,bunu farkediyorum. Aslında kendisi baskıcı bir insan değil. Neyse ki beni üzmemek ve Mutlu etmeyi kendi için büyük bir amaç haline getirdiği için sağolsun olup gidiyor öyle :KK200:
Evlenene kadarrrr
 
Konuyu okudum, olaylari fazla didiklemek dogru değil bazi arkadaşların dedigi gibi karsi tarafi bayar, anlatma istegi birakmaz
Once karşındakini dinle, hemen ama diye baslayip itiraz etme, gercekten sana uymuyorsa kendi fikrini soyle
En yakinin da olsa, bazi sınırları asmamak gerektiğine inaniyorum
 
6 yillik evliyim.
Ben senin gibiyim, esin sevgilin gibi.
Sana tek diyecegim kosarak uzaklas.
Sevgilin koyden bir kiz bulsun, sen entellektuel birini.
Neden diye sorma. Anlata anlata bitmez cunku.
Neden diye soracağım :) açıkçası ben böyle şeylere çok takılmıyorum. Meslektaş olacağız zaten, karakterinin iyi olması benim için önemli olan. Yine de geleceği göremiyoruz tabi ki
 
Neden diye soracağım :) açıkçası ben böyle şeylere çok takılmıyorum. Meslektaş olacağız zaten, karakterinin iyi olması benim için önemli olan. Yine de geleceği göremiyoruz tabi ki
Nasilsa ben ne yazarsam yazayim sen kendi kararini vereceksin, o yuzden kendimi yormayayim simdi :)
Ileride hala beraberseniz anlarsin.
 
bu konularda da çok takışıyoruz o_O ikimiz de avukatlık yapacağız büyük ihtimal. birlikte büro açmak gibi bi düşüncemiz var. Geçenlerde hatta bana sen büroya geç gelir, erken çıkarsın dedi. Yani hem çalışmamış olmayacağım, hem evle iyi ilgileneceğim. çalışıyormuş gibi yapıp Mutlu olacağım yani :KK53: ben de deliriyorum böyle şeylere. en sonunda pes ediyor, sağolsun aslında uysal insandır da, tamam aşkım Nasıl istiyorsan öyle yaparsın, diyor. ev işleri konusunda da pes edip tamam vs. Diye geçiştiriyor şimdilik ama bakalım :)

Sevgilinin kafa yapısı belli . Sen de bu kafa yapısına uygunsun . Yoksa bu düşüncede birisi ile ilişkini devam ettiremezdin. Yıl 2016 hala kadına karşı bu bakış açısı var . Geç gelirsin erken gidersin vs. vs. Sen evle ilgilen kocacığın bir erkek olarak tabi ki iş hayatında senden daha aktif olacak (!)
Hukuk fakültesi okuyorsunuz bir de ikiniz de . Hiç mi bir şey katmadı bu fakülte ikinize de ?
 
Sevgilinin kafa yapısı belli . Sen de bu kafa yapısına uygunsun . Yoksa bu düşüncede birisi ile ilişkini devam ettiremezdin. Yıl 2016 hala kadına karşı bu bakış açısı var . Geç gelirsin erken gidersin vs. vs. Sen evle ilgilen kocacığın bir erkek olarak tabi ki iş hayatında senden daha aktif olacak (!)
Hukuk fakültesi okuyorsunuz bir de ikiniz de . Hiç mi bir şey katmadı bu fakülte ikinize de ?
durum o kadar vahim değil. Bir evin 3. kızıyım ve annem babam bizleri asla pısırık yetiştirmedi. Hukuk fakültesi bana çok şey kattı ama bu fakülteden mezun olmasaydım da yine bende çok şey farklı olacaktı. Ancak insan ne kadar taviz verirse, karşıdaki de o kadarını bekler. Sevgilim ben taviz vermediğim sürece buna uyum gösteriyor. Ben taviz gösterirsem de işine geliyorsa neden sesini çıkarsın ki?? ona bakarsak istersen hiç çalışma da diyor, ben kendimi tamamen evime adasam buna da ses çıkarmaz, işine gelir. ama çalışmak istiyorum ve o da bir şey demiyor. Bu tarz söylemlerde bulunup benimle tartışmasının nedeni de benim sınırlarımı öğrenmeye çalışmak biraz da. çünkü onun açısından bakıldığında da benim hayatım ve kişiliğim de ona farklı geliyor. o da kendince korkular yaşıyor. hayatta hep şuna inandım; sevgi her şeyi çözer. Çözüyor da; üzüldüğümü görünce bir fikirlerinden ya da başka isteklerinden vazgeçiyor zaten. çünkü karşımda gerçekten üzerime titreyen bir Adam var, bu konuda Hakkını yiyemem.
 
Bir kadin icin 20-35 yas arasi cok ama cok onemli bir donemdir, ozellile 20-28 arasi kendini tanimanin ve hayat hakkinda karar vermeye baslamanin donemidir. Biz kadinlar erklereden daha uzun yasariz, elbette hayatimizi farkli planlamak zorundayiz!! Siz adaminiza bakmayin, o sahfaya ancak 30larinda gelecektir. O simdilik kendine bicilmis sablaonun nimetleriyle yukseliyor zaten.

Kadin erkek kimsenin anlamadigi (ve sorgulamadigi sey) bir kadinin hayatini nasil cizmesi gerektigidir.
21. yuzyildayiz ve bizim analarimizin (atalarimiz degil) hic bir zaman sahip olmadigi kadar cok secenege sahibiz ve hayati kararlar vermek durumundayiz. 26 yasindaki bir erkek icin kolay, cunku onun hem zihninde hem de toplumun icinde kendine emredilen rolleri bicilmis kaftan. Ama kadinlarin ve kizlarin oyle mi? Degil! Elbette sorgulayacagiz, muhalefet yapacagiz. Bu is bir kadin haklari sorunundan ote, ekonomi liderlerinin cogunlukla erkek olmasindan kaynaklaniyorr. Ama artik kadin liderler daha cok guc kazanmaya baslayinca gunluk yasamimiz bastan sonra kadinlar lehinde evrilecektir.

Mesela ev isinden tutun cocuk sahibi olmak/olmamak, meslege ara vermek vermemek essiz veya cok esli yasamak/yasamamak... ????bunlar gundeme gececek !kadinlarin hayat enerjisini, kapasitesini en iyi sekilde degerlendirmek icin simdiki dusuncenin ters yuz olacagini gorecegimizi dusunuyoum. Siz de bu bu buyuk degisimin parcasisiniz. Eger bunun bilincine varirsaniz ve kendinize guvenen bir sekilde deklare ederseniz adaminiz sizinle daha cok isbirligi yapacaktir. Onunla tartsimalarnizda asla yuzlesmeyin, onu ikna etmeye calisin. Bunun icin muthis diplomatik bir tavir almaniz gerekiyor, adaminizin sizin hayatinizda olan onemini ve yerini muhafaza edecegine dair guvence vermeniz gerekiyor. Erkekler ise
yaramadiklarini hissederlerse tam bir cadaloz oluyor size her turlu siddeti uygulayabiliyorlar onlarin sizin erkeginiz oldugunu sik sik hatirlamanizi bekliyorlar. 21. Yuzyil kadiniyla nasil basa cikacaklarini bilemeyen bir erkek profili cizin ve ona gore stratejinizi belirleyin.
 
Essiz veya cok eşli yaşamak???
Siz nerde yaşiyorsunuz?
Tam fikrim sizinle ayni diyecektim
Okuduğuma şaşdim.
 
Essiz veya cok eşli yaşamak???
Siz nerde yaşiyorsunuz?
Tam fikrim sizinle ayni diyecektim
Okuduğuma şaşdim.
Neden sasirdiniz? Essiz yasayan kadin yok mu? Ya cok partnerli kadin veya erkek?
Begenin veya begenmeyin, gelecegin iliskileri her zaman monogam olmayabilir.
21. yuzyila hos geldiniz,
ya da
insan tabiatinin gerceklerini anlayan daha humanist bir gelecege
Ama o gelecege sizin toleransiniz olmayabilir.
 
Back
X