Her şeye muhalefetmişim...

Gıcık gıcık konuşmadığınız sizin fikriniz, karşınızdakilere sormak lazım bir de :KK53:

Yani açıkçası evet herkesin her anlattığını soru sormadan, fikir beyan etmeden dinlemeyiz ama anlattıklarımın çoğuna bunu yapan birine ben gıcık olurdum. İnsanın içinden bir şey anlatmak da gelmez "aman iki saat laf mı anlatacağım bir de" diye.
Hahaha olabilir tabi :) ama yok yok valla öyle Değilim :) sadece çok fazla sesli düşünüyorum, bi de sanırım erkeklere karşı bir savunma duvarı oluşturmuşum. aslında sevgilim ezecek bi insan değil ama bazen korkuyorum gelecekle ilgili o yüzden de hep bi savunma halindeyim galiba

ben anlattığınızdan herşeye muhalefet bir yapı görmedim.
bana göre sorgulamak ,sonuca kusursuz yoldan ulaşmak için temkinli olmak.
bende böyleyim :dondurma:

koyun değilizki herşeye he diyelim.
Evet çok pimrikli insanım zaten. Kendi hayatımda da öyle,kendi içimden bile sürekli "ya şöyle olursa, ya böyle olursa" modundayım

oldugun gibi kalsanız olmaz mı ? ben gayet iyi gördüm. sadece epey farklısınız. o ataerkil ailede buyumus sense daha rahat bi yerde buyumusunuz. uyum saglaman gereken bi taraf göremedim. neysen o .

:110::110::110:
Ayni anlattigin gibiyim bende. Evliyim ama sorun olmuyo cok sükür cunku beni boyle kabul etti herseye karisirim buda benim huyum birseyin nedenini herseyini merak ederim mutlaka aciklanmasi gerek rahat edemem esim bazen ne merak ediyosun der ama yine cebap verir mecbur. Benim huyum bu onunda istemdgm huylari var ama yapicak bisey yok kimse dort dortluk degil bu konuda kendimi torpuleyecegimide sanmam ölene kadar surer bu huy bende kendin ol kimse icin degisme sadece karsi tarsfi bunaltmicak kadar torpule kendini yeter biraz tut :KK43::olamaz:
Evet bunaltmamaya özellikle dikkat ediyorum. ben de her şeyi didiklerim. geçenlerde aynısını söyledim ben de. Benim huyum da bu, napayım fikrimi söylemeden, yorumumu yapmadan duramıyorum dedim :110:

Benden bir tane daha ;-) Bende öyleyim sevgilime karşı. Didik didik didiklerim. En sonunda bana anlamadığın bir şey yok değil mi senin dedi :-) Erkekleri biraz korkutuyor ama nedenini aciklarsan o kadar itici gelmiyor. Benimde erkek arkadaşım der cok karamsar düşünüyorsun diye ama gerçekler var. Sorgulamak iyidir;-)

Herkese merhaba,

8 aylık bir ilişkim vaR. Daha önceki geçiş yaptığım üniversitemden kendisi beni tanıyormuş ama ben onu tanımıyordum, üst dönemimmiş. İkimiz de 26 yaşındayız.

daha önce hiç ilişkim olmadı ve açıkçası flört etme konusunda da pek iyi Değilim. Biraz yabaniyim galiba bu konularda :KK45: sevgilim de hemen insanlarla iletişim kurabilen, girişken,sıcakkanlı biri zaten öyle olmasa bizim ilişkimiz başlayamazdı.

birbirimizi çok seviyoruz. Kendisi de Allah var çok iyidir bana karşı. Yani Nazımı çeker, benden daha sakindir, küsünce gurur yapmaz genellikle adım atar ya da ben adım atsam bile uzatmaz,uzlaşıcı insandır.

Sorunuma gelirsek, kendisi benim her şeye muhalefet olmamdan şikayetçi. Aslında öyle sivri ve geçimsiz bir insan değilimdir. işin komik yanı ise çocukluğumdan beri evde de babamdan duyduğum söz şudur "bi kere de tamam de kızım!" :KK53:
örnek vermem gerekirse mesela bir şey konuşuyoruz şimdiyle ilgili ya da gelecekle ilgili ben fikrimi söyleyince "neden bi kere de tamam demeyip hemen bi şeyler diyorsun, bir kere tamam de, bir kere ya!" diyor. Yani o kadar dert etti kendine. sadece biri bi şey dediğinde "neden,Nasıl,niye,ama neden öyle, ama neden böyle" diye sorgulayan biriyim.( toplumda hep böyle Değilim, daha çok yakınlarıma) Öyle dediği gibi muhalefet olmak gibi bi niyetim yok. Bir de kendisi iç anadolulu, ben sahilde büyüdüm,daha ataerkil bir ortamda büyümüş. kafasından kuruyor, bu şimdi böyleyse ileride her şeyi kafasına göre yapar diyor ve kendince bana şimdiden "söz geçirmeye" çalışıyor. Hatta bana geçenlerde "beni korkutuyorsun" dedi. Kaldı ki gayet sakin bir hayat yaşıyorum, müdahale edilecek bir yanı bile yok. Aslında kendisi de öyle baskıcı değildir. Mesela Konuşurken kadın şöyle yapmalı, böyle olmalı vs diyor ben de neden sadece kadın yapıyor, neden şöyle, neden böyle diyorum... Oradan film kopuyor..

Erkekler konusunda çok tecrübeli Değilim açıkçası. Neyi yanlış yapıyorum da bu Adam bu kadar yakınıyor benden. anneme göre biraz daha kurnaz konuşmalıymışım. Ama bazen öyle şeyler diyor ki, bi şey demeden duramıyorum :ukala: daha farklı mı konuşmalıyım ?
Formül şu,peki canım tamam canım hı hı deyip tatlı dille bildiğini okumak.

Bir ben daha yaşasınn :D
Erkekler konusu ile alaklı değil durumun yapın bu,elimizde olan bir şey değil ki,sorguluyoruz, mantığımızın almadığı bir yer var ki sorguluyoruz.
Amann en iyisi yav,duruşun var hayata karşı.

valla bende senin gibiyim.ve benim erkek arkadaşım kadın şöyle yapmalı böyle yapmalı diyemez bile.kaldı kı bana söz geçirmeye çalışacak. çizginden şaşma.hiçbir insan sorgulamadan herhangibir şeye tamam dememeli bence.

Herkese merhaba,

8 aylık bir ilişkim vaR. Daha önceki geçiş yaptığım üniversitemden kendisi beni tanıyormuş ama ben onu tanımıyordum, üst dönemimmiş. İkimiz de 26 yaşındayız.

daha önce hiç ilişkim olmadı ve açıkçası flört etme konusunda da pek iyi Değilim. Biraz yabaniyim galiba bu konularda :KK45: sevgilim de hemen insanlarla iletişim kurabilen, girişken,sıcakkanlı biri zaten öyle olmasa bizim ilişkimiz başlayamazdı.

birbirimizi çok seviyoruz. Kendisi de Allah var çok iyidir bana karşı. Yani Nazımı çeker, benden daha sakindir, küsünce gurur yapmaz genellikle adım atar ya da ben adım atsam bile uzatmaz,uzlaşıcı insandır.

Sorunuma gelirsek, kendisi benim her şeye muhalefet olmamdan şikayetçi. Aslında öyle sivri ve geçimsiz bir insan değilimdir. işin komik yanı ise çocukluğumdan beri evde de babamdan duyduğum söz şudur "bi kere de tamam de kızım!" :KK53:
örnek vermem gerekirse mesela bir şey konuşuyoruz şimdiyle ilgili ya da gelecekle ilgili ben fikrimi söyleyince "neden bi kere de tamam demeyip hemen bi şeyler diyorsun, bir kere tamam de, bir kere ya!" diyor. Yani o kadar dert etti kendine. sadece biri bi şey dediğinde "neden,Nasıl,niye,ama neden öyle, ama neden böyle" diye sorgulayan biriyim.( toplumda hep böyle Değilim, daha çok yakınlarıma) Öyle dediği gibi muhalefet olmak gibi bi niyetim yok. Bir de kendisi iç anadolulu, ben sahilde büyüdüm,daha ataerkil bir ortamda büyümüş. kafasından kuruyor, bu şimdi böyleyse ileride her şeyi kafasına göre yapar diyor ve kendince bana şimdiden "söz geçirmeye" çalışıyor. Hatta bana geçenlerde "beni korkutuyorsun" dedi. Kaldı ki gayet sakin bir hayat yaşıyorum, müdahale edilecek bir yanı bile yok. Aslında kendisi de öyle baskıcı değildir. Mesela Konuşurken kadın şöyle yapmalı, böyle olmalı vs diyor ben de neden sadece kadın yapıyor, neden şöyle, neden böyle diyorum... Oradan film kopuyor..

Erkekler konusunda çok tecrübeli Değilim açıkçası. Neyi yanlış yapıyorum da bu Adam bu kadar yakınıyor benden. anneme göre biraz daha kurnaz konuşmalıymışım. Ama bazen öyle şeyler diyor ki, bi şey demeden duramıyorum :ukala: daha farklı mı konuşmalıyım ?
Yoo bence haklısın gerçekten neden sadece kadın yapmalı
İkiniz de çalışacaksanız ev işi ortak olmalı mesela keşke öyle olsa

Benim ex bana " herseyi cok analiz ediyorsun" diye hani masaya tik tik vurulur ya, alnima bukulmus isaret parmagiyla vururdu. Bakakalirdim. Herseyi cok kurcaliyor ve derin dusunuyor olmakla sucladi beni yillarca. Tabii ki o yuzden "ex" oldu. Ben doktorami alinca bana tebrik mesaj atmis elbette cevap vermedim. Erkekler dusunen ve sorgulayan kadinlara cehennem hayati yasatiyorlar. Akilli kadinlardan nefret ediyorlar nefret.

Sorgulayan insan başka her şeye muhalefet olmak baska şimdi onu karistiranlar olmus bence. sanki karsinizdakiyle felsefe psikoloji sosyoloji hayatin anlamı falan konuşuyorsunuz sorgulayan insan olacaksınız :)

Bazen benim de ağzımdan kaçıyor veya erkek arkadaşımın da sanırım sizinki de bu boyutlarda oluyor.

mesela o diyor dublex yazlık isterdim gibi anlatmaya basliyor ben atliyorum aman önce bi ev alalım o sonraki is gibi sende yaa gibi halbuki inşallah falan desem bişey yok:)

Veyahut ben diyorum tek eve cikicam kendime gore doseyecem falan tam konusacam kiralar cok pahali nasıl yetisecen diyo sinitleniyorum tabi iki dk bisey anlattirmadin he dedin rahatladin mi diye:) sizinde boyle olabilir ama karşıdaki gerçekten bozuluyor. Biraz daha dikkatli olunmali çünkü insanın bi süre sonra anlatasi da gelmiyor şimdi bişey der canimi sıkar diye

Ben de tanıyorum böyle muhalefet insanlar. Bir kaç kişi sana aynı şeyi diyorlarsa emin ol haklılardır.
Benim de çok sevdiğim arkadaşlarım var böyle. Dünya tatlısı insanlar, lakin sözümü bitirmeden, amaaa diye girerler olaya.

Belki onlara göre kritik yaklaşım, sorgulayan insan olmak bu durum; benim tarafımdan bakılınca da bazen "yaw ne desem zaten olumsuz yaklaşacak, 2 cümle ile anlatmam gereken durumu en az 10 cümle ile kendimi savunur pozisyona girmem gerekecek" diyor ya hiç mevzusunu açmadığım ya da he he diye geçiştirdiğim çok oluyor maalesef. :KK66:

Burcunuz ne?
Yazacaklarimi yazmissin:KK5:

Sorgulamak her zaman iyi bir şey değil. Her konu ve her yer sorgulanmaya açık olmaz. Mesela size dayatılan bir şeyi sorgularsınız. Ama size muhabbet olarak anlatılan bir şeyi bu kadar sorgulamak bana göre saygısızlık, hoş da değil. Ben birine bir şey anlatacam, karşı taraf bana "ama öyle , ama böyle, ama neden, nasıl" vs sorguya çekecek. Sanane kardeşim ya... sana ne kadar anlatırsam o kadar bil, dibine girmek zorunda değilsin. gibi . Koyunlukla filan ilgisi yok. Bilmem aradaki farkı anlatabildim mi.

Konu sahibi, sizin demek ki gerçekten karşı tarafı sıkan konuşmalarınız var ki, sadece biri değil, birden fazla yakın kişi memnunsuz bu durumdan. O zaman sorunu kendinizde arayıp özeleştiri yapmanız lazım. Her şeye muhalefetlik karşı tarafı bayar.

Back
X