Her şeye muhalefetmişim...

mesela o diyor dublex yazlık isterdim gibi anlatmaya basliyor ben atliyorum aman önce bi ev alalım o sonraki is gibi sende yaa gibi halbuki inşallah falan desem bişey yok:)

Aslında hem yukarda arkadaşların yazdığı gibi her şeyi sorgulayan, analiz etmeye çalışan, didikleyen bir yapım olduğu gibi, tam da sizin şu verdiğiniz örnekteki gibi tavırlarım da var :) aynen öyle, hı deyip geçsem öleceğim sanki :)

Sorgulamak her zaman iyi bir şey değil. Her konu ve her yer sorgulanmaya açık olmaz. Mesela size dayatılan bir şeyi sorgularsınız. Ama size muhabbet olarak anlatılan bir şeyi bu kadar sorgulamak bana göre saygısızlık, hoş da değil. Ben birine bir şey anlatacam, karşı taraf bana "ama öyle , ama böyle, ama neden, nasıl" vs sorguya çekecek. Sanane kardeşim ya... sana ne kadar anlatırsam o kadar bil, dibine girmek zorunda değilsin. gibi . Koyunlukla filan ilgisi yok. Bilmem aradaki farkı anlatabildim mi.

Konu sahibi, sizin demek ki gerçekten karşı tarafı sıkan konuşmalarınız var ki, sadece biri değil, birden fazla yakın kişi memnunsuz bu durumdan. O zaman sorunu kendinizde arayıp özeleştiri yapmanız lazım. Her şeye muhalefetlik karşı tarafı bayar.
Sorgulamak bazı noktalarda gayet iyi oluyor bence. Hayatımda da hep sessiz sakin ama hep sorgulayan bir insan oldum. Küçüklüğümden beri öyleyim. Şikayetçi olan tek yakınım sevgilim, çünkü annem babam alıştılar :KK53: sadece takılırlar arada, ciddi anlamda hiç sorun haline getirmediler. Evden 15 yaşında çıktım, hatta o yüzden hep derler, ben her şeyi hemen kabul etmediğim için gözümüz arkada kalmadı diye. her şeyin fazlası zarar tabi ki ....
elmas_ elmas_ ın yukarıda verdiği örnektekiler gibi benimkiler de. Kötüniyetim olmuyor ama üst üste böyle tepki verince can sıkıcı olabiliyor. sadece biraz tamam canım, peki canım diyip geçmeye alışmam lazım :)

Edit:imla

Benim ex bana " herseyi cok analiz ediyorsun" diye hani masaya tik tik vurulur ya, alnima bukulmus isaret parmagiyla vururdu. Bakakalirdim. Herseyi cok kurcaliyor ve derin dusunuyor olmakla sucladi beni yillarca. Tabii ki o yuzden "ex" oldu. Ben doktorami alinca bana tebrik mesaj atmis elbette cevap vermedim. Erkekler dusunen ve sorgulayan kadinlara cehennem hayati yasatiyorlar. Akilli kadinlardan nefret ediyorlar nefret.
Bazen benimki de "ne alaka şimdi bunu düşündün, bu kadınların beyni Nasıl çalışıyor, şimdiden bunu mu düşündün" der. :KK45:

Sorgulamak bazı noktalarda gayet iyi oluyor bence. Hayatımda da hep sessiz sakin ama hep sorgulayan bir insan oldum. Küçüklüğümden beri öyleyim. Şikayetçi olan tek takının sevgilim, çünkü annem babam alıştılar :KK53: sadece takılırlar arada, ciddi anlamda hiç sorun haline getirmediler. Evden 15 yaşında çıktım, hatta o yüzden hep derler, ben her şeyi hemen kabul etmediğim için gözümüz arkada kalmadı diye. her şeyin fazlası zarar tabi ki ....
elmas_ elmas_ ın yukarıda verdiği örnektekiler gibi benimkiler de. Kötüniyetim olmuyor ama üst üste böyle tepki verince can sıkıcı olabiliyor. sadece biraz tamam canım, peki canım diyip geçmeye alışmam lazım :)

Ben anlatmak istediğim şeyi anlatamadım sanırım. Kişisel sohbetlerde karşı tarafı sorgu suale tutmak, muhalefet konuşmak hoş değil diyorum. Olay sizinle ilgili değil burada, karşınızdakiyle ilgili. Ortada size karşı yapılan bir dayatmadan bahsetmiyorum. Bunun 15 yaşında tek yaşamakla, hak savunmakla, ne bileyim birey olmakla filan ilgisi yok. Sapla samanı karıştırmamak lazım. Ek olarak, ailenizin buna alışmış olması bunun bir sorun olmadığı anlamına gelmiyor. Aileniz çeker, başkası çekmez.

Yoo bence haklısın gerçekten neden sadece kadın yapmalı
İkiniz de çalışacaksanız ev işi ortak olmalı mesela keşke öyle olsa
bu konularda da çok takışıyoruz o_O ikimiz de avukatlık yapacağız büyük ihtimal. birlikte büro açmak gibi bi düşüncemiz var. Geçenlerde hatta bana sen büroya geç gelir, erken çıkarsın dedi. Yani hem çalışmamış olmayacağım, hem evle iyi ilgileneceğim. çalışıyormuş gibi yapıp Mutlu olacağım yani :KK53: ben de deliriyorum böyle şeylere. en sonunda pes ediyor, sağolsun aslında uysal insandır da, tamam aşkım Nasıl istiyorsan öyle yaparsın, diyor. ev işleri konusunda da pes edip tamam vs. Diye geçiştiriyor şimdilik ama bakalım :)

Ben anlatmak istediğim şeyi anlatamadım sanırım. Kişisel sohbetlerde karşı tarafı sorgu suale tutmak, muhalefet konuşmak hoş değil diyorum. Olay sizinle ilgili değil burada, karşınızdakiyle ilgili. Ortada size karşı yapılan bir dayatmadan bahsetmiyorum. Bunun 15 yaşında tek yaşamakla, hak savunmakla, ne bileyim birey olmakla filan ilgisi yok. Sapla samanı karıştırmamak lazım. Ek olarak, ailenizin buna alışmış olması bunun bir sorun olmadığı anlamına gelmiyor. Aileniz çeker, başkası çekmez.
Yok Yav, kişisel sohbetlerde kimsenin alanına girmem yani. Toplum içinde özellikle üstüme vazife olmayan şeylere karışmayı hiç sevmem. Yakınlarımla aramda ise perde yoktur. Yakınım dediğim, çekirdek ailem, anne/baba ve 2 ablam. Bir de sevgilim var işte. sadece her şeyi konuşarak hallederim, kişisel alana girmem, ama düşündüğüm şeyi direk sorarım. neden böyle bir çıkarım yaptınız bilemedim :)

o degilde ben erkeke arkadasinizin kadin söyle olmali, böyle olmali demesine takildim.Ben olsam daha cok buna dikkat ederdim.Ataerkil ailelerinin kadinlara bakis acisinin ne kadar problem yaratttigini en azindan bdv yi takip ediyorsaniz biliyorsunuzdur.Belki de erkak arkadasiniz kadinlarla ilgili görüsü tutucu oldugu icin sizin söylediklerinizi böyle yorumluyordur.

bu konularda da çok takışıyoruz o_O ikimiz de avukatlık yapacağız büyük ihtimal. birlikte büro açmak gibi bi düşüncemiz var. Geçenlerde hatta bana sen büroya geç gelir, erken çıkarsın dedi. Yani hem çalışmamış olmayacağım, hem evle iyi ilgileneceğim. çalışıyormuş gibi yapıp Mutlu olacağım yani :KK53: ben de deliriyorum böyle şeylere. en sonunda pes ediyor, sağolsun aslında uysal insandır da, tamam aşkım Nasıl istiyorsan öyle yaparsın, diyor. ev işleri konusunda da pes edip tamam vs. Diye geçiştiriyor şimdilik ama bakalım :)

Tam da düsündügüm gibi.Siz dikkat edin bence erkek arkadasinizin kadinin rol ile ilgili sizden farkli düsüncekleri var.Size belli etmis zaten .Bir cok insan evlilikten önce kendini törpülemis görünür evlilikten sonra ama tüm fikir ayriliklari evliligi cehenneme cevirir.Aman diyeyim dikkatli olun.

Bende ilişkilerimde hep tamam, sen nasıl istersen ben öyle yaparım falan derim. İyice havaya sokuyorum:KK53:kendini yanımda dünyanın en özel insanı gibi hissettiriyorum. Gerçi aşıkken benim için hakikaten de öyle. Tabi herşey de değil fikirlerimi falan bilir didik didik etmek etmek yerine bana uyan şeylerde bunu yapıyorum. Sonra zaten o da sen nasıl istersen öyle olsun der. Öyle geçinir gideriz, hep böyle olmuştur. Biraz karışık oldu sanki neyse.

o degilde ben erkeke arkadasinizin kadin söyle olmali, böyle olmali demesine takildim.Ben olsam daha cok buna dikkat ederdim.Ataerkil ailelerinin kadinlara bakis acisinin ne kadar problem yaratttigini en azindan bdv yi takip ediyorsaniz biliyorsunuzdur.Belki de erkak arkadasiniz kadinlarla ilgili görüsü tutucu oldugu icin sizin söylediklerinizi böyle yorumluyordur.
İç Anadolu nun bir köyünde büyümüş kendisi. Ataerkil bi kafa yapısı var doğru. ancak iyi yönü, çok merhametli ve çok seviyor beni. o yüzden böyle düşünceleri olsa da benim mutsuz olduğumu görünce vazgeçiyor hemen. Bazı söylediğim şeyleri yanlış da anlıyor dediğiniz gibi. çünkü kafasının içi de çevresinden dolayı çok dolu kadınlarla ilgili kötü senaryolar var kafasında,bunu farkediyorum. Aslında kendisi baskıcı bir insan değil. Neyse ki beni üzmemek ve Mutlu etmeyi kendi için büyük bir amaç haline getirdiği için sağolsun olup gidiyor öyle :KK200:

Bir kadin icin 20-35 yas arasi cok ama cok onemli bir donemdir, ozellile 20-28 arasi kendini tanimanin ve hayat hakkinda karar vermeye baslamanin donemidir. Biz kadinlar erklereden daha uzun yasariz, elbette hayatimizi farkli planlamak zorundayiz!! Siz adaminiza bakmayin, o sahfaya ancak 30larinda gelecektir. O simdilik kendine bicilmis sablaonun nimetleriyle yukseliyor zaten.

Kadin erkek kimsenin anlamadigi (ve sorgulamadigi sey) bir kadinin hayatini nasil cizmesi gerektigidir.
21. yuzyildayiz ve bizim analarimizin (atalarimiz degil) hic bir zaman sahip olmadigi kadar cok secenege sahibiz ve hayati kararlar vermek durumundayiz. 26 yasindaki bir erkek icin kolay, cunku onun hem zihninde hem de toplumun icinde kendine emredilen rolleri bicilmis kaftan. Ama kadinlarin ve kizlarin oyle mi? Degil! Elbette sorgulayacagiz, muhalefet yapacagiz. Bu is bir kadin haklari sorunundan ote, ekonomi liderlerinin cogunlukla erkek olmasindan kaynaklaniyorr. Ama artik kadin liderler daha cok guc kazanmaya baslayinca gunluk yasamimiz bastan sonra kadinlar lehinde evrilecektir.

Mesela ev isinden tutun cocuk sahibi olmak/olmamak, meslege ara vermek vermemek essiz veya cok esli yasamak/yasamamak... bunlar gundeme gececek !kadinlarin hayat enerjisini, kapasitesini en iyi sekilde degerlendirmek icin simdiki dusuncenin ters yuz olacagini gorecegimizi dusunuyoum. Siz de bu bu buyuk degisimin parcasisiniz. Eger bunun bilincine varirsaniz ve kendinize guvenen bir sekilde deklare ederseniz adaminiz sizinle daha cok isbirligi yapacaktir. Onunla tartsimalarnizda asla yuzlesmeyin, onu ikna etmeye calisin. Bunun icin muthis diplomatik bir tavir almaniz gerekiyor, adaminizin sizin hayatinizda olan onemini ve yerini muhafaza edecegine dair guvence vermeniz gerekiyor. Erkekler ise
yaramadiklarini hissederlerse tam bir cadaloz oluyor size her turlu siddeti uygulayabiliyorlar onlarin sizin erkeginiz oldugunu sik sik hatirlamanizi bekliyorlar. 21. Yuzyil kadiniyla nasil basa cikacaklarini bilemeyen bir erkek profili cizin ve ona gore stratejinizi belirleyin.

İç Anadolu nun bir köyünde büyümüş kendisi. Ataerkil bi kafa yapısı var doğru. ancak iyi yönü, çok merhametli ve çok seviyor beni. o yüzden böyle düşünceleri olsa da benim mutsuz olduğumu görünce vazgeçiyor hemen. Bazı söylediğim şeyleri yanlış da anlıyor dediğiniz gibi. çünkü kafasının içi de çevresinden dolayı çok dolu kadınlarla ilgili kötü senaryolar var kafasında,bunu farkediyorum. Aslında kendisi baskıcı bir insan değil. Neyse ki beni üzmemek ve Mutlu etmeyi kendi için büyük bir amaç haline getirdiği için sağolsun olup gidiyor öyle :KK200:
Awww ona simsiki sarilin ve onu yonlendirin lutfen...

Sen olduğun gibi devam et. Arada evet de.
Bazen tamam de.Ayda yılda bir desen yeter bence. Şikayet ederse hatırlatırsın falanca şeye evet demiştim diye

Bir kadin icin 20-35 yas arasi cok ama cok onemli bir donemdir, ozellile 20-28 arasi kendini tanimanin ve hayat hakkinda karar vermeye baslamanin donemidir. Biz kadinlar erklereden daha uzun yasariz, elbette hayatimizi farkli planlamak zorundayiz!! Siz adaminiza bakmayin, o sahfaya ancak 30larinda gelecektir. O simdilik kendine bicilmis sablaonun nimetleriyle yukseliyor zaten.

Kadin erkek kimsenin anlamadigi (ve sorgulamadigi sey) bir kadinin hayatini nasil cizmesi gerektigidir.
21. yuzyildayiz ve bizim analarimizin (atalarimiz degil) hic bir zaman sahip olmadigi kadar cok secenege sahibiz ve hayati kararlar vermek durumundayiz. 26 yasindaki bir erkek icin kolay, cunku onun hem zihninde hem de toplumun icinde kendine emredilen rolleri bicilmis kaftan. Ama kadinlarin ve kizlarin oyle mi? Degil! Elbette sorgulayacagiz, muhalefet yapacagiz. Bu is bir kadin haklari sorunundan ote, ekonomi liderlerinin cogunlukla erkek olmasindan kaynaklaniyorr. Ama artik kadin liderler daha cok guc kazanmaya baslayinca gunluk yasamimiz bastan sonra kadinlar lehinde evrilecektir.

Mesela ev isinden tutun cocuk sahibi olmak/olmamak, meslege ara vermek vermemek essiz veya cok esli yasamak/yasamamak... bunlar gundeme gececek !kadinlarin hayat enerjisini, kapasitesini en iyi sekilde degerlendirmek icin simdiki dusuncenin ters yuz olacagini gorecegimizi dusunuyoum. Siz de bu bu buyuk degisimin parcasisiniz. Eger bunun bilincine varirsaniz ve kendinize guvenen bir sekilde deklare ederseniz adaminiz sizinle daha cok isbirligi yapacaktir. Onunla tartsimalarnizda asla yuzlesmeyin, onu ikna etmeye calisin. Bunun icin muthis diplomatik bir tavir almaniz gerekiyor, adaminizin sizin hayatinizda olan onemini ve yerini muhafaza edecegine dair guvence vermeniz gerekiyor. Erkekler ise
yaramadiklarini hissederlerse tam bir cadaloz oluyor size her turlu siddeti uygulayabiliyorlar onlarin sizin erkeginiz oldugunu sik sik hatirlamanizi bekliyorlar. 21. Yuzyil kadiniyla nasil basa cikacaklarini bilemeyen bir erkek profili cizin ve ona gore stratejinizi belirleyin.
Yorumunuzun özellikle son kısmına katılıyorum. Onun korkusu aslında benim palazlanmam değil, yerinin değişmesi ve benimle başa çıkamamak. Bir de çok gururludur, başkaları bir kadına sahip çıkamadı(!) diyecek diye korkuyor. çünkü bir taraftan da beni üzmek, kırmak, istemiyor, iyi geçinmek istiyor. O yüzden benim ona bir yandan da güven vermem gerekiyor.sıkça diyorum aslında; kadının da erkeğin de yeri ayrıdır diye. ben hangi konuma gelirsem geleyim, ne iş yaparsam yapayım, o bana ev işlerinde/ hayatımda yardımcı olsa da yerinin hiç değişmeyeceğine dair güvene ihtiyacı var. çünkü anladığı kadarıyla çevresinde hep kötü örnekler konuşulmuş.

Bence siz de bir sorun yok kadın şöyle olmalı,kadın böyle olmalı konularına ben de ayar oluyorum.Bu arada alakasız olacak ama burdurlumusunuz nick cevizezmesi olunca :KK66:

Maalesef benim de huyum budur.
Çünkü kafa başka çalışıyor.
Bana A olayını anlatırlar, ben daha olayın ortasında 'neden taksiye bindiniz ki, arabaya ne oldu' diye saçma detaylarla başlar, şöyle şöyle yapsaydınız, düşünmediniz mi diye karşımdakine daha olayı anlatamadan bir heves bırakmam.
Ve her zaman söylenen ya da yorumlanan bir olayın antitezini üretirim, en basit şeyde bile.
Eşim 'şu markete gidelim' dediğinde 'neden buna gitmiyoruz' diye saçma bir cümle kurar, tartışırım ve sonra kendime kızarım sus kızım ne olacak derim.
Aynı zamanda eşimin en nefret ettiği huyum olmasına rağmen, böyle seviyor beni.
Söz geçirememek, salla başı olmamak, daima düşüncelerimi korkusuzca dile getirmek ve sorgulamak onun da işine geliyor.
Onun gönül hatrına bazı kimselere, yanlışlıklara ve haksızlıklara susması, onun da hakkını savunmama sebep oluyor.
Yüzüme söylemese de duyumlarım 'arkamda dağ gibi karım var, ben unutsam ya da bana bir şey olsa herkesin canını o okur, kimsede hakkımı bırakmaz' diyebiliyor.
Böyle bir kadına alışan adam, hem serzenişte bulunur hem de içten içe gurur duyar.
Sizin sevgiliniz de bu adamlardan ve bence çok şanslı.
Ya alışacak ya da çekip gidecek.
Çünkü can çıkar, huy çıkmaz.

Yazdiklarinda biraz kendimi.gordum diyebilirim babam da hep muhalafetsin der ama zaten evde onun dediği olur :) sen ne düşünüyorsun diye fikir sordugunda fikrimi begenmez ona da muhalefetsin der :)
Zamanla insan torpuleniyor ama bu ataerkil düşünceye karsi gelmek ya da fikrini beyan etmek muhalif olmak değil, kendi dusunceni belirtmektir
Erkeklerin çoğunluğu baskin olup kadini ezme derdinde oldugundan, biz kadinlarin kendi dogrulari olmasını garipsiyorlar benim genel olarak gozlemim bu
Ama sunu da demeden gecemeyecegim, her lafa hemen "ama" diye baslayip itiraz etmek yerine karsi tarafi dinleyip bir gözden gecirmek, sana uymuyorsa kendi fikrini belirtmek daha dogru olur
Bir de bazen sana uymasa da tamam diyebilirsin hep kendi dusunceni olduğu gibi ifade etmek zorunda degilsin
Iste dedim.ya insan torpuleniyor zamanla, belli ki.yasin küçük bir de tecrubesizligin verdigi " fazla seffaf" olma durumu var

Back
X