Her şeye rağmen sevmek

Sağolun kızlar
umursamamaya çalışıyorum artık
sadece kızım mutlu olsun istiyorum.bizim evimizin içinde hiçbir sorunumuz yok aslında
eşim annesine dokunmadığım sürece çok iyi.ama annesi inanın abatmıyorum allah düşmanımın başına böylesini vermesin şu an boşansam kurbanlar kesecek.
öyle fettan öyle şirretki.eşim g.doğulu ve annesine sadece evlenirken karşı çıkabildi.sonrası yok.ben daha hiç k.validem ile tartışmadım dahi.
Buna rağmen kadın elinden geleni ardına koymuyor.
Kızımı kullanarakta beni çok yaraladı. Ama artık kızım 10 yaşında ve babaannesinin ne yaptığını fark etti.artık onu görmek dahi istemiyor.
Babasına kıyamıyor.anne ne olur babamı bırakmayalım diye bana yalvarıyor.
Onun tek damla gözyaşına dünyayı yıkarım.işte tüm bunlara dayanma sebebim .
Tabi birde kocama duyduğum aşk da var. 18 yıldır bir parça azalmayan bir sevgi.
Allah görüyor sabır diyorum kendime ......
Iyiki bu kulübe üye olmuşum inanın hiç kimseyle payşamıyordum içimdekileri.
Insanlar öyle acımasız öyle anlayışsız olabiliyorki.
Sizi teselli edelim derken daha çok canınızı yakıyorlar....
Hepinizi çok çok öpüyorum...

sizin yazdıklarınızı okuyunca annem geldi aklıma aynısını yaşamış

babaannemle kaynanasıyla yan dairede 2 sene hayatı zindan etmiş

annemde en sonunda ben boşanıcam diyip annesnini evine gitmiş

ama babam hep destek olmuş hep annemden yana olmuş ne boşanması ayrı bi eve çıkarız demiş

yani herşey eşinizde bitiyor

kayınvalideniz sizi niye istemiyor niye böyle davranıyor ya ben bunu anlamadım...gerçi 12 yıl olmuş az bir zaman da değil de kadını alıp karşınıza bana niye böyle davranıyorsun bak kaç yaşında kızımız var niye eşimle konuşup benimle konuşmuyorsun falan diye konuşsan...yani ne varki aradai istemediyse seni evinede istmeseydi niye yan daireye gelmene razı oldu oda....çok sinirlendim inanın ki

çünkü ben g.doğulu değilim diye istemedi onlarda hala ağalık sistemi var.
Maalesef toprak meselesi.oğluna onlara uygun mal mülk sahibi bir kız istedi.eşimde hayır ben evleneceğim diyip ceketini aldı çıktı.
Sıfırdan yaptık herşeyi çalıştık tek başımıza evlendik. Tam 6 yıl rahattık sonra abisi hastalanınca 2004 tekrar aile şirketine döndü.k.validemde aynı işyerinde tabi bu da ona istediğini sağladı.oğlu yanında olunca yavaş yavaş işledi resmen 2008 yılına kadar. Yan daireye taşınmaya resmen mecbur kaldım. Bak ben eşini istiyorum o beni istemiyora getirdi.bir de abisi sürekli rahatsızlanıyor. Kıyamadım eşime taşındım hay taşınmaz olaydım.
Kadın o kadar politik okadar sinsi davrandıki beni delirtti tabi bende tutamadım kendimi olan eşimle benim aramın açılması oldu.
şimdi tekrar döndüm diye yapmadığını bırakmıyor.

Bence olay eşinizde bitiyor. 14 yıllık eşini neden savunamıyor. Başta istememiş olabilirler ama artık 14 yıl olmuş, benim eşim yuvam diyemiyor mu? Neden tüm malı mülkü annesinin üstüne yapıyor. Sanırım annesinden çok çekiniyor. Kayınvalidenizle bu kadar sorun yaşamnızda eşinizin kayıtsızlığından kaynaklanıyor benim kanattimce. 14 yıldır bunca şey yaşanırda insan bişey demezmi annesine...

Ah canım arkadaşım iwy7

demez olurmu? şu son iki yılımız çok kötü ondan önce müdehale edemiyordu.
Yan daire taşınmak sonum oldu diyebilirim.malı mülkü planlı programlı yıllar içinde yavaş yavaş geçirdi üstüne.ben farkedene kadar iş işten geçti.
Kocam annemdir kimin olacak mal mülk yine bize kalacak diye düşünerek ses çıkarmadı.iş yerinde ortak olmasalardı.k.validem kocam abisi. Kaynım bekar
evlenmedi.zaten k.validem kimseleri beğenip alamaz oğluna bizde kendi başımıza evlendik yoksa hayatta evlemezdik.g.doğuda kadın eziliyor deniyorya ben buna inanmıyorum . Eşimin ailesinde gördüğüm ipler kadınların elinde.
K.pederim ölmüş olması eşimi annesine karşı daha bir savunmasız hale getirmiş.
Tam bir koruma psikolojisinde annesini. Aman üzülmesin aman gücenmesin
iyi ya ben yok ben anlayışlıyım ya herşeye katlanırım.
Kırk yılın başı patladım.şuçlu ben oldum.
Ne yaparsın ne edersin aşağısı sakal yukarısı bıyık. 13 yıllık evlilikten şu an boşansam alacağım 150 tl nafaka olur. Oda kızımın okul taksidini bile karşılamaz.
Bunca yıllık evliliğe verilmiş emek sevgi hepsinin yerle bir olmasıda cabası.
üstüne kızımın baba sevdasınıda ekle.
Alsana çözülemeyen problemler varya işte ondan.
Ya herşeyi göze alıp yıkıp geçeceğim.yada tek ben mutsuz olmayı kabullenip susacağım...

Canımcım işin çok zor ama ben sana boşanmayı önermiyorum zaten. Eşini seviyorsun O da seni seviyor, kendi aranızda da bir sorununuz yok...
Ama annesine karşı ezdirmesin bu kadar diyorum, annesi bütün hakimieti eline almış, mal mülk senin evliliğin hepsi onun tekelinde...eşin bu kadar pasifize olduğu sürece bu değişmez bence. Eşin artık bunca yıl sonra annesi ve senin arandaki ayrımı yapmalı...asıl ailesinin çocuğu ve sen olduğunu anlayıp yatırımını da yarınını da ona göre planlamalı bence. Ki bunları sende konuşmuşsundur eşinle ama bir yol katedilememiş demek ki. Eşin hayatının merkezini annesi yapmış canım üzgünüm ama herşeyini annesi üzülmesin darılmasın diye ayarlıyor. Senin kırılman üzülmen o kadar önemli değil mi yani. Ya da sen çok sessiz kaldığın için senin bu kadar üzüldüğünün ve mutsuz olduğunun farkında değil.

Aslında baştan kültür farkı olduğunu bile bile evlenmişsiniz..
Her ne kadar sevgi her kapıyı açar desek de söz konusu olan aileler ve aldığı eğitim,kültür,terbiye olunca işler bir yerden sonra tıkanıyor maalesef...
Eşiniz bu sorunların yaşanacağını az çok bildiği halde sizinle evlenmiş,yazık olmuş..
Hele ki tüm malın mülkün annenin üzerine yapılması o çok savunduğunuz eşinizin size değer vermediğini gösterir benim gözümde.. Allahım korusun ama eşinizle yollarınızı ayırsanız aynen sizin de söylediğiniz gibi çok cüzzi bir nafaka bağlanır ancak..
İnsan eşini ve çocuğunu her şartta ve koşulda korumak ve kollamak zorunda.. Yıkıp geçmek ya da kabullenmek yerine eşinizle açıkça konuşmalısınız..
Asıl kozunuzu kayınvalidenizle değil eşinizle paylaşmalısınız..
Sizi mutlu etmek adına söz veren kendisidir,annesi değil..

doğulu olmadığın için onlara köle olmuyorsun dolayısıyla sana nefretle bakıyorlar. doğulu erkekler kadın olarak sadece annelerine saygı duyuyorlar bu genlerinde var buda benim evladımın annesi demiyorlar. yeri geldiği zaman annesinede sen nabıyorsun demesini bilmeyen bir erkek erkek değildir bence. bizlerde ailelerimize düşkünüz fakat benim yuvamı eşimle aramı bozacak herhangi bir davranışta bulunan kim olursa olsun karşı çıkarım eşimde aynı şekilde. yok bazı erkekler anlamıyor evlenince ayrı bir yuva olduğunuzu. elinden geldiğince kayınvalidenle muhatap olmamaya çalış canım. benimkindede macur inadı var bende macur olmadığım için dışlandım istenmedim. aslında biz yerlisiyiz buranın dağdan gelmişler bağdakini beğenmiyorlar. türlü türlü insan var boşver takma kafana sen çocuğunu güzel ahlaklı yetiştirmeye bak.

Tüm desteğiniz için sağolun kızlar paylaşmak belki sorunu ortadan kaldırmıyor ama insanı rahatlatıyor.
dün akşam eşim eve geldikten sonra kızımızı alıp çıktık..Uzun zamandan sonra öyle iyi geldiki anlatamam.
Bende Hiç sorun yokmuş gibi anın keyfini sürdüm.K.Validem yan dairemizde olduğundan dışarı çıktığımızı falan duydu.Görmeniz lazım anlatmak yetmez.Kadının bakışlarından korktum vallahi.
Ama takmıyorum artık.Sonunda evlilik bana arsız olmayıda öğretecek galiba

Arkadaşım sevginden dünyayı dolaşsan bi işe yaramaz eşin anasının ve karısının ayrımını yapamıyorsa ne yapsan boş.

doğru söylüyorsun arkadaşım bende bunu biliyorum.ama ne yapayım.1 ay sonra 13 yıllık evliliğimiz olacak arada 10 yaşında baba delisi bir kız çocuğumuz var.kocamı seviyorum.oda beni sevdiğini söylüyor. ama yaşlı kadın ne yapayım yanlız diyor.ona bir şey olursa kendimi affetmem diyor.her istediği annesinin oluyor.
atsan atılmıyor satsan satılmıyor.boşanmayı bile düşündüm çektim gittim kızımla bir ay ne oldu.kızım üzüntüden bu yaşında zona çıkardı göz zonası hemde.babsından uzakta yaşayamıyor.onu babasına bıraksam ben aklımı oynatırım kızımı görmeden duramam.anlık mutluluklarla yetinmeyipte ne yapayım.

dün gece oturdum ağladım ağladım.
kızım uyumuş tek başımayım.kimbilir kaynanam yine nereye alıp gitmiş oğlunu
gelince sormadım bile çünki sormaktan bıktım artık.
gelince konuşmadım hiç gittim yattım.
yaşamayan anlayamaz yaşadığımı.benim kumam kaynanam.....

Eşini kayınvalidenden önce sen alıp dışarı çıksan olmazmı. .
Baktın o yapıyor sende yap.Hergün aralıksız eşini al ve çık dışarı.Havalarda güzel çocuk içinde iyi olur

Eşini kayınvalidenden önce sen alıp dışarı çıksan olmazmı. .
Baktın o yapıyor sende yap.Hergün aralıksız eşini al ve çık dışarı.Havalarda güzel çocuk içinde iyi olur

ah canım benim keşke yapabilsem eşim kaynanamla aynı işyerinde.İş çıkışı alıp oğlunu hadi bu gün oraya gidelim yok bu gün şuraya diyip sürüklüyor.
bir gün götüremese öbürgün mutlaka götürüyor.
inan herşeyi denedim.bağırıp çağırdım daha kötü tepti.eskiden politik yapan kaynanam şimdi açıktan açıktan yapıyor.
vallahi keşke ölse diye bile geçiriyorum içimden insan başka bir cana zarar gelmesini istermi sonra kendimden utanıyorum. ama canımı çok yakıyor.
Sorun başka kadın olsa kendinle kıyaslarsın ne bileyim yaparsın bir şeyler ama anne olunca başka
38 yaşındayım ama görsen 28 diyemezdin ama şu son 2 ayda çöktüm resmen

Şimdi birkaç gündür kızımı onlara göndermiyorum. Çocuk anne babaannem anenle baban birliktemi uyuyor diye soruyor dedi.
kadın elinden gelse yatak odama da karışacak.
bir oraya elini atamıyorya.....
kızlar varmı böylesi allah aşkına kocamla sanki gizli saklı görüşen buluşan yasak ilişki yaşayan biri gibi hissediyorum.
gece uykumun arasında onun saçlarımı okşadığını beni öptüğünü hissettim.öyle üzüldümki.
kırgınım diye döndüm arkamı ama ona da üzülüyorum biz çok sevdik haketmedik böyle olmayı...

İş çıkış saatleri belli değilmi . . .Yarım saat önceden git. . .
"Hadi kocacığım rezervasyn yaptırdım" de. . Dön kayınvalidene "akşam görüşürz anne .Biz yemeğe çıkıyoruz. Aaa anne hatta müsaitsen bebeğe bakabilirmisin de." Bakcağından değil sadece onu kesinlikle istemediğini ima et kaydirigubbakcemile

hayatım iş yerlerine gitmeyi daha önce denedim.bir kaç kere yaptımda.Ama şu son 2 ay öncesinde yaşananlardan sonra ben evide terk edince artık kaynanam çirkefliğe geçti işyerini arasam telefonla yüzüme kapatıyor.oğlu 1 ay biz yokken çok acı çekmiş diye...yani hem şuçlu hem güçlü
şimdi iş yerine gitsem inan bana üstüme atlar kavga çıkar.kadının hiç çekincesi kalmadı.olan eşime bana kızıma olur.eşim telefon olayında bile ne olur hayatım cebimden ara dedi.Adamın saçları 2 ayda bembeyaz oldu.Korkuyorum babası genç yaşta kalpten ölmüş öldüğünde kaynanamla küsmüşler.Düşün artık ya eşime bir şey olursa diye susuyorum.

anlıyorum senii canım
ama ne yazık ki yok bi çözümü
yanında olduğu anların tadını çıkarmaktan başka yapılabilecek hiçbirşey yok
düşünmemeye takmamaya çalışmaktan başka çare yok
elbet bi gün anlar anlamasada boşanmak çare mi hayır değil
bu günleri kendini ve eşini en az şekilde yıpratarak geçirmek gerekli
yaz buraya boşalt içindekileri
çünkü onlar büyük konuşturmuyorlar bile bizi haklı olma ihtimalimiz yok onların gözünde
bi gün eşlerimiz anlayacak inşallah herşeye rağmen onların yanında kaldığımızı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…